Ελλαδα

ECDC: Στο «βαθύ κόκκινο» η Ελλάδα - Ο νέος χάρτης

Η κατάσταση στην υπόλοιπη Ευρώπη

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο χάρτης του ECDC για την πανδημία κορωνοϊού στην Ευρώπη - Στο «βαθύ κόκκινο» η Ελλάδα
Ο χάρτης του ECDC για την πανδημία κορωνοϊού στην Ευρώπη - Στο «βαθύ κόκκινο» η Ελλάδα @ECDC_EU/Twitter

Στον χάρτη του ECDC για τον κορωνοϊό στην Ευρώπη, η Ελλάδα εμφανίζεται με «βαθύ κόκκινο» εκτός από τα Δωδεκάνησα και τις Κυκλάδες.

Στον νέο χάρτη για τον κορωνοϊό του ECDC η Ελλάδα βρίσκεται στο «βαθύ κόκκινο», σύμφωνα με τον συνολικό αριθμό των νέων κρουσμάτων τις τελευταίες 14 ημέρες ανά 100.000 πληθυσμό. Εξαιρούνται τα Δωδεκάνησα και οι Κυκλάδες που είναι στο «κόκκινο».

Η πανδημία κορωνοϊού στην Ευρώπη βρίσκεται σε έξαρση, όπως φαίνεται και στον χάρτη από το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νοσημάτων. Ήδη, ευρωπαϊκά κράτη έχουν προχωρήσει σε καθολικά ή τοπικά lockdown, προκειμένου να περιοριστεί η διασπορά του ιού. Χαρακτηριστική περίπτωση η Αυστρία που βρίσκεται πλέον σε lockdown.

Χάρτης ECDC - Στο «κόκκινο» η Ευρώπη

Τις τελευταίες εβδομάδες έχουν αυξηθεί δραματικά τα νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Ευρώπη. Στο «βαθύ κόκκινο» βρίσκονται η Κροατία, η Σλοβενία, η Αυστρία, η Ουγγαρία, η Τσεχία, η Σλοβακία, το Βέλγιο, η Ολλανδία, η Δανία, η Εσθονία, η Λετονία, η Λιθουανία, η Δημοκρατία της Ιρλανδίας και η Ισλανδία.

Στο «κόκκινο» βρίσκονται η Κύπρος, η Ρουμανία, η Βουλγαρία, η Πορτογαλία, η Φινλανδία, η Νορβηγία, η Γαλλία, η Ισπανία καθώς και η Σουηδία.

Υπενθυμίζεται ότι ένα 24ωρο νωρίτερα είχε προηγηθεί το καμπανάκι του ECDC σε χώρες της ΕΕ για τον κορωνοϊό, προκειμένου να πάρουν άμεσα μέτρα για να ανακοπεί η εξάπλωση της πανδημίας Covid-19 στην Ευρώπη.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ