Κοσμος

Λευκορωσία: «Καμπανάκι» ΠΟΥ για συνθήκες διαβίωσης των προσφύγων

Το 60% των μεταναστών χρειάζονται ιατρική φροντίδα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πρόσφυγας στα σύνορα της Λευκορωσίας με την Πολωνία
Πρόσφυγας στα σύνορα της Λευκορωσίας με την Πολωνία © EPA

Στη Λευκορωσία οι πρόσφυγες στα σύνορα με την Πολωνία αντιμετωπίζουν σοβαρή υγειονομική κατάσταση, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ).

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας είναι «πολύ ανήσυχος» για την κατάσταση με τους πρόσφυγες στη Λευκορωσία. Χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες παραμένουν εγκλωβισμένοι στα σύνορα της Πολωνίας με τη Λευκορωσία.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση του ΠΟΥ σήμερα Παρασκευή 12 Νοεμβρίου 2021, ο διεθνής οργανισμός «καλεί όλες τις χώρες να προστατεύσουν την υγεία των προσφύγων και των μεταναστών στα σύνορα της Λευκορωσίας, πολλοί από τους οποίους χρήζουν ιατρικής βοήθειας».

Ο οργανισμός του ΟΗΕ καλεί «να προστατευθεί και να απολιτικοποιηθεί» η κατάσταση της υγείας χιλιάδων μεταναστών, που προέρχονται κυρίως από τη Μέση Ανατολή, οι οποίοι έχουν εγκλωβιστεί υπό δύσκολες συνθήκες, κυρίως στα σύνορα της Λευκορωσίας με την Πολωνία.

Σύμφωνα με μία από τις τεχνικές αποστολές του στα σύνορα Λευκορωσίας-Πολωνίας, το 60% των μεταναστών χρειάζονται «με τη μία ή την άλλη μορφή» ιατρική φροντίδα.

«Είμαι πολύ ανήσυχος για το θέμα των χιλιάδων ευάλωτων ανθρώπων που έχουν αποκλειστεί σε μια ουδέτερη ζώνη στα σύνορα της Λευκορωσίας με την Πολωνία, τη Λετονία και τη Λιθουανία, στο έλεος των πλημμυρών ενώ ο χειμώνας πλησιάζει με βήμα ταχύ», δήλωσε ο διευθυντής του Π.Ο.Υ. για την Ευρώπη, Χανς Κλούγκε. 

Πηγή  ΑΠΕ- ΜΠΕ - ΑFP

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ