Κοσμος

Aποκοιμήθηκε... ο Τζο Μπάιντεν κατά τη Σύνοδο για το Κλίμα COP26

Από τη Ρώμη στη Γλασκώβη σε λίγες ώρες ο Αμερικανός πρόεδρος

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μπάιντεν: Τον πήρε... ο ύπνος στη διάρκεια ομιλίας στην COP26 - Δείτε βίντεο
O Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν κατά την COP26 © Getty Images/Ideal Image

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν προφανώς κουρασμένος από τις συνεχείς μετακινήσεις αποκοιμήθηκε κατά τη Σύνοδο COP26

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν κουρασμένος από τις διαρκείς μετακινήσεις και τις επαφές των τελευταίων ημερών δεν μπορούσε να κρατήσει τα μάτια του ανοικτά κατά τη πρώτη μέρα της Συνόδου για το Κλίμα COP26 στη Γλασκώβη. 

Στο βίντεο, που κυκλοφόρησε αστραπιαία στα social media, διακρίνεται ο Αμερικανός πρόεδρος να κλείνει τα μάτια του για κάποια δευτερόλεπτα, ενώ σε κάποια στιγμή, μέλος της αντιπροσωπείας του Λευκού Οίκου τον πλησιάζει και τον... ξυπνάει, ψιθυρίζοντάς του κάτι στο αυτί.
 

Μπάιντεν - COP26: Οι ΗΠΑ θα εκπληρώσουν τους στόχους τους για το κλίμα

Ο Μπάιντεν είπε νωρίτερα στους παγκόσμιους ηγέτες ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα τηρήσουν την υπόσχεσή τους να μειώσουν τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου 50-52% έως το 2030 σε σύγκριση με τα επίπεδα του 2005 και είπε πως ο κόσμος πρέπει να βοηθήσει τις αναπτυσσόμενες χώρες περισσότερο προκειμένου να αντιμετωπίσουν την κλιματική αλλαγή.

«Αυτή τη στιγμή εξακολουθούμε να υπολειπόμαστε», είπε ο Μπάιντεν στη διάσκεψη του ΟΗΕ για την κλιματική αλλαγή που διεξάγεται στη Σκοτία σχετικά με την ανάγκη οι ανεπτυγμένες χώρες να βοηθήσουν τον αναπτυσσόμενο κόσμο.

Οι εντατικές προσπάθειες που είναι απαραίτητες προκειμένου να καταπολεμηθεί η κλιματική αλλαγή αποτελούν μια «απίστευτη ευκαιρία» για την παγκόσμια οικονομία, είπε ακόμη ο Αμερικανός πρόεδρος.

«Εν μέσω της αυξανόμενης καταστροφής, πιστεύω πως υπάρχει μια απίστευτη ευκαιρία, όχι μόνο για τις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά και για όλους εμάς», είπε ο Τζο Μπάιντεν.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ   

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ