Κοσμος

Ερντογάν για δικέφαλο αετό: Το νέο παραλήρημα

Επιμένει για τα δύο κράτη στην Κύπρο ο Τούρκος πρόεδρος

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν
Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν © EPA/VLADIMIR SMIRNOV

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θεωρεί τουρκικό σύμβολο τον δικέφαλο αετό του Βυζαντίου και επαναλαμβάνει ότι το Κυπριακό λύνεται μόνο με το να δημιουργηθούν δύο κράτη.

Τέλος δεν έχουν οι προκλήσεις από την Τουρκία, με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να αναφέρεται εκ νέου στο Κυπριακό στον απόηχο της συμφωνίας Ελλάδας - Γαλλίας, που προβλέπει μεταξύ άλλων ότι η Αθήνα αγοράζει 3+1 γαλλικές φρεγάτες.

Ο εκνευρισμός στην Άγκυρα είναι μεγάλος, με το Υπουργείο Εξωτερικών της γείτονος να εξαπολύει νέες τουρκικές απειλές μέσω του εκπροσώπου του.

Και αυτήν τη φορά ο Ερντογάν επανέλαβε ότι στην Κύπρο υπάρχουν δύο κράτη. Τόσο ο ΟΗΕ όσο και η διεθνής κοινότητα έχουν επανειλημμένα απορρίψει τους ισχυρισμούς της Τουρκίας, επισημαίνοντας ότι πρέπει να υπάρξει λύση διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας στη βάση των ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών.

Ο Τούρκος πρόεδρος ανέφερε ακόμη ότι θα προχωρήσει σε βήματα παρόμοια με αυτά που έγιναν για τα Βαρώσια.

«Τουρκικό σύμβολο» ο δικέφαλος αετός

Μιλώντας ενώπιον της τουρκικής Εθνοσυνέλευσης στην Άγκυρα σήμερα Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 2021, ο Ερντογάν δεν δίστασε να χαρακτηρίσει «τουρκικό σύμβολο» το έμβλημα του Βυζαντίου, τον δικέφαλο αετό.

Όπως ισχυρίστηκε, το συγκεκριμένο έμβλημα αποτελεί «τουρκική κληρονομιά» και κοιτά «τόσο στη Δύση όσο και την Ανατολή, όπως και η Τουρκία».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ