- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Πρόεδρος Ουκρανίας: Δεν αποκλείεται πόλεμος με τη Ρωσία
Ανοικτός σε συνάντηση ωστόσο με τον Πούτιν
O πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε ένας ολοκληρωτικός πόλεμος με την γειτονική Ρωσία δεν μπορεί να αποκλειστεί.
Ένας ολοκληρωτικός πόλεμος με την γειτονική Ρωσία είναι το χειρότερο πράγμα που θα μπορούσε να συμβεί, αλλά δυστυχώς υπάρχει αυτή η πιθανότητα, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι, σημειώνοντας ότι ο ίδιος θέλει να έχει μια ουσιαστική συνάντηση με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν.
Σε ερώτηση που δέχθηκε στην σύνοδο κορυφής του φόρουμ Ευρωπαϊκή Στρατηγική της Γιάλτας (YES), αν πραγματικά θα μπορούσε να γίνει ένας ολοκληρωτικός πόλεμος με τη Ρωσία, η οποία προσάρτησε την χερσόνησο της Κριμαίας από την Ουκρανία το 2014 και υποστηρίζει τους φιλορώσους αυτονομιστές στην ανατολική Ουκρανία, ο Ζελένσκι απάντησε: «Νομίζω ότι μπορεί».
«Είναι το χειρότερο πράγμα που θα μπορούσε να συμβεί, αλλά δυστυχώς υπάρχει αυτή η πιθανότητα», πρόσθεσε, μιλώντας στην ουκρανική γλώσσα.
Σύμφωνα με το Κίεβο, στην σύγκρουση στην ανατολική Ουκρανία έχουν σκοτωθεί 14.000 άνθρωποι από το 2014.
Ο Ζελένσκι σημείωσε ότι οι σχέσεις με τις ΗΠΑ έχουν βελτιωθεί, αλλά εξέφρασε τη λύπη του για το γεγονός ότι η Ουκρανία δεν δέχθηκε μια σαφή απάντηση στο αίτημά της για ένταξη στο ΝΑΤΟ --μια κίνηση που είναι βέβαιο ότι θα εξόργιζε τη Μόσχα.
«Δεν είχαν (...) μια ξεκάθαρη θέση για την ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ", σημείωσε. "Η Ουκρανία είναι έτοιμη εδώ και καιρό».
Μια άρνηση να δεχτούν την Ουκρανία θα αποδυνάμωνε το ΝΑΤΟ, πρόσθεσε.
Τεταμένες οι σχέσεις ανάμεσα σε Ρωσία και Ουκρανία καθ' όλη τη διάρκεια του έτους
Οι εντάσεις ανάμεσα στο Κίεβο και την Μόσχα οξύνθηκαν νωρίτερα φέτος, όταν επιδεινώθηκαν οι συγκρούσεις στην ανατολική Ουκρανία και η Ρωσία συγκέντρωσε περισσότερα στρατεύματα κοντά στα σύνορα.
Η Μόσχα κατηγόρησε την Ουκρανία ότι έχασε το ενδιαφέρον της για τις ειρηνευτικές συνομιλίες, ενώ ο Ζελένσκι πίεζε μάταια για μια συνάντηση με τον Πούτιν στη ζώνη σύγκρουσης.
«Ειλικρινά δεν έχω χρόνο να τον σκεφτώ», δήλωσε σήμερα ο Ζελένσκι.
«Με ενδιαφέρει περισσότερο αν μπορούμε να έχουμε πραγματικά μια ουσιαστική συνάντηση, όχι για να γίνουν δηλώσεις, όπως κάνει με κάποια κράτη», πρόσθεσε.
«Μου φαίνεται ότι σήμερα (...) δεν βρίσκουν πως έχει νόημα να λύνουν ζητήματα. Να τελειώσουν τον πόλεμο και να επιλύσουν συγκρουσιακά ζητήματα γρήγορα --δεν το θέλουν αυτό», κατέληξε ο Ουκρανός πρόεδρος.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Απρόβλεπτος και αντιφατικός, παραδέχεται ότι δεν αναγνωρίζει κανέναν άλλον περιορισμό πέρα από τον εαυτό του
Πώς κατέρρευσε το αίσθημα ασφάλειας για το φημισμένο σιδηροδρομικό δίκτυο
Τι υποστήριξε ο Τετσούγια Γιαμαγκάμι
Η απάντηση στις απειλές Ιρανού στρατηγού
Η ομιλία για την επέτειο της ορκωμοσίας του
Την ώρα που η χώρα πενθεί για τα θύματα του πολύνεκρου σιδηροδρομικού δυστυχήματος της Κυριακής
Προς την Ευρωπαϊκή Ολοκλήρωση μέσω της στρατιωτικής ισχύος
Εκτροχιάστηκε αμαξοστοιχία - Τουλάχιστον 20 τραυματίες
Ο Γιενς-Φρέντερικ Νίλσεν προειδοποιεί για αυξημένη εγρήγορση amid δηλώσεων Τραμπ περί αμερικανικού ελέγχου
Σύμφωνα με οργάνωση ανθρωπίνων δικαιωμάτων
Τι υποστηρίζει η υπεράσπιση της εφημερίδας
Έκτακτη συνέντευξη για τον έναν χρόνο ως πρόεδρος των ΗΠΑ
Δεν είναι ακόμη σαφές αν τα χρήματα των πελατών έχουν δεσμευτεί σε κρασιά
Επικαλούμενος την επιστολή στον πρωθυπουργό της Νορβηγίας
Πού επικεντρώνονται οι έρευνες
Μια από τις τραγικές ιστορίες του δυστυχήματος
Σε ηλικία μόλις 29 ετών
Η συμφωνία είχε κλειστεί τον Ιούλιο έπειτα από συνάντηση του Ντόναλντ Τραμπ με την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.