- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Σήμερα τα εγκαίνια του ελληνικού Γενικού Προξενείου στη Βεγγάζη
Νέος γενικός πρόξενος αναλαμβάνει ο Αχιλλέας Ρακίνας
Σήμερα τα εγκαίνια του ελληνικού Γενικού Προξενείου στη Βεγγάζη, του πρώτου προξενείου που θα λειτουργήσει στην πόλη.
Σήμερα, Δευτέρα 5 Ιουλίου 2021, πραγματοποιούνται τα εγκαίνια του ελληνικού Γενικού Προξενείου στη Βεγγάζη.
Συγκεκριμένα, το πρωί η ελληνική αποστολή, με επικεφαλής τον υφυπουργό Εξωτερικών Κώστα Φραγκογιάννη, αναχώρησε από την Τρίπολη και μετέβη στη Βεγγάζη, για να παραστεί στην τελετή εγκαινίων του εκεί ελληνικού Γενικού Προξενείου, πλαισιωμένη από την ελληνική κοινότητα. Επισημαίνεται πως θα είναι το πρώτο Γενικό Προξενείο που θα λειτουργήσει στην πόλη αυτή της ανατολικής Λιβύης. Νέος γενικός πρόξενος αναλαμβάνει ο Αχιλλέας Ρακίνας.
Στην αποστολή συμμετέχει ο γενικός γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας Γιάννης Σμυρλής, ενώ τη συνοδεύουν ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Ελλάδας-Λιβύης Γιώργος Κουμουτσάκος και ο αντιπρόεδρός της Γιώργος Κατρούγκαλος.
Με την επαναλειτουργία της ελληνικής πρεσβείας στην Τρίπολη και σήμερα του προξενείου στη Βεγγάζη, η Ελλάδα "δηλώνει παρούσα" στην επόμενη ημέρα της Λιβύης και καταδεικνύει την επιθυμία της να συμμετάσχει ενεργά στην ανοικοδόμησή της και να αναπτύξει τις διμερείς σχέσεις της. «Θα διαμορφωθούν δύο ισχυροί βραχίονες για να γεφυρώσουν τις όποιες αποκλίσεις υπήρχαν στο παρελθόν μεταξύ των δύο κρατών, αλλά και να οικοδομήσουν νέους δεσμούς συνεργασίας και κοινής προόδου», είχε αναφέρει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την τελετή της επίσημης επαναλειτουργίας της ελληνικής πρεσβείας στην Τρίπολη, στις αρχές Απριλίου.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Προειδοποιήσεις προς τους κατοίκους να περιορίσουν τις εξωτερικές δραστηριότητες
Η ανατολική Ελλάδα στις περιοχές με τον μεγαλύτερο κίνδυνο, δηλώνουν Έλληνες ερευνητές
«Ήταν το τέλος του πολιτικού μου ταξιδιού», δήλωσε ο συγκινημένος
Η Βικτόρια Βιγιαρουέλ έκανε ειδική αναφορά στον πόλεμο των Φόκλαντ του 1982
Αντιδράσεις από την Καθολική Εκκλησία και μελών του ιατρικού κλάδου
«Μόνο οι ανόητοι δεν αλλάζουν γνώμη», απαντάει ο υπουργός Εξωτερικών
Ο ηγέτης του Reform UK θέλει να κλείσει τα στόματα όσων τον κατηγορούν για διαφθορά
Αναμνήσεις από το διαμέρισμα της οδού Αρνάλδας στη Λευκωσία κι από τα γεγονότα που άλλαξαν την Κύπρο
Η μετοχή βρίσκεται επικίνδυνα κοντά στο να πέσει κάτω από την τιμή των 135 δολαρίων της δημόσιας προσφοράς
Η «Συμμαχία των Προθύμων» ετοιμάζεται για ασκήσεις μαζί με το Κίεβο
Η Μητροπολιτική Αστυνομία συνέλαβε έναν 20χρονο για απειλητική ανάρτηση κατά του ηγέτη του Reform UK
Η θεραπεία στην οποία υποβάλλεται για καρκίνο πάει «πραγματικά καλά»
Eξακολουθεί να καταβάλλει σχεδόν 7,5 εκατ. δολάρια
Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν ανακοίνωσε στο Κίεβο νέα συμφωνία σύμπραξης
Ο πρώην πρωθυπουργός της Ισπανίας «ευχαριστεί» για την προσοχή που τράβηξε πάνω του
Τα μαθηματικά της θηριωδίας των Ταλιμπάν
Ο πόλεμος ΗΠΑ - Ιράν μετατράπηκε σε μάχη για τα «διόδια» της θάλασσας
Κλιμακώνεται η κρίση στη Μέση Ανατολή
Από την απόβαση του 1982 και τη νίκη της Θάτσερ μέχρι το «Χέρι του Θεού» και το γκολ του Ντιέγκο Μαραντόνα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.