- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Mπόρις Τζόνσον: Σοβαρός κίνδυνος να εξαντληθούν οι κλίνες ΜΕΘ
«32.000 ασθενείς κορωνοϊού βρίσκονται υπό νοσηλεία, 70% περισσότεροι σε σχέση με το πρώτο κύμα της πανδημίας»
Δραματική προειδοποίηση από τον Βρετανό πρωθυπουργό, Μπόρις Τζόνσον, για την επιβάρυνση που δέχεται το σύστημα υγείας της χώρας εξαιτίας του κορωνοϊού
Δραματική προειδοποίηση απηύθυνε ο Βρετανός πρωθυπουργός, σε μια περίοδο που η χώρα του βυθίζεται στην υγειονομική κρίση.
«Υπάρχει μεγάλος κίνδυνος το σύστημα υγείας NHS να ξεμείνει από κρεβάτια ΜΕΘ», διεμήνυσε ο Μπόρις Τζόνσον.
Μιλώντας σε επιτροπή του κοινοβουλίου, αναφέρθηκε στην απειλή που γεννά η νέα μετάλλαξη του κορωνοϊού που εντοπίστηκε στη Βραζιλία.
Ο Βρετανός πρωθυπουργός εστίασε στην ασφυκτική πίεση που δέχονται τα νοσοκομεία της χώρας του, λέγοντας ότι 32.000 ασθενείς κορωνοϊού βρίσκονται υπό νοσηλεία, 70% περισσότεροι σε σχέση με το πρώτο κύμα πανδημίας.
«Δεν μπορώ να προβλέψω πότε οι ΜΕΘ θα φτάσουν στα όριά τους, ωστόσο υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να συμβεί αυτό», συνέχισε. Υπογράμμισε, δε, την ανάγκη τήρησης των μέτρων που επιτάσσει το γενικό lockdown, το οποίο έχει επιβληθεί στη Βρετανία.
Σύμφωνα με τον επικεφαλής λοιμωξιολόγο της χώρας, ένας στους 50 Άγγλους έχει μολυνθεί από κορωνοϊό και το σύστημα υγείας γνωρίζει τη χειρότερη πίεση στη σύγχρονη ιστορία.
Αγωνία επικρατεί, την ίδια στιγμή, για την κατάσταση στα νοσοκομεία στις επόμενες δύο εβδομάδες, καθώς κυκλοφορούν από τις αρμόδιες αρχές εφιαλτικές προβλέψεις για υπερπληρότητα.
Από τις βρετανικές υγειονομικές αρχές διακινούνται τρία σενάρια: Το καλό, το ενδιάμεσο και το χειρότερο. Στο καλύτερο αντιστοιχεί η ημερήσια αύξηση των εισαγωγών κατά 4% και στα επόμενα δύο αυξάνεται κατά 5% και 6%. Οι ασθενείς κορωνοϊού, την ίδια στιγμή, έχουν καταλάβει πάνω από το 70% των κρεβατιών στις ΜΕΘ.
Υπολογίζεται, πάντως, ότι κάθε νοσηλευτής προσέχει, πλέον, τέσσερις ασθενείς στις ΜΕΘ. Ακόμη και νοσηλευτές που εργάζονται σε άλλους τομείς, επιστρατεύονται στη μάχη κατά του κορωνοϊού εντός των εντατικών.
Το δραματικό ερώτημα που ανακύπτει στο υγειονομικό χάος είναι τι θα συμβεί σε περίπτωση μείωσης οξυγόνου στα νοσοκομεία. Οι νοσοκομειακοί ασθενείς Covid χρειάζονται ενισχυτική βοήθεια στην αναπνοή.
Η ενίσχυση μπορεί να επιτευχθεί με απλή μάσκα που παρέχει επιπλέον οξυγόνο, με σφιχτή μάσκα που ωθεί το οξυγόνο στους πνεύμονες ή σωλήνες που χρησιμοποιούνται για λειτουργία της αναπνοής στις ΜΕΘ.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
1:23:06.801 χρειάστηκε ο Τζορτζ Ράσελ για να ολοκληρώσει τον αγώνα στο Grand Prix της Αυστραλίας στη Μελβούρνη και να κατακτήσει την πρώτη θέση στον εναρκτήριο αγώνα της σεζόν στη Formula 1
«Ο πόλεμος πηγαίνει εξαιρετικά» είπε χαρακτηριστικά
Το 90% των ιρανικών εξαγωγών πετρελαίου περνά από εκεί
Πανηγύρι με τις φωτογραφίες του ζευγαριού
Εκατοντάδες άνθρωποι έχουν σκοτωθεί σε όλη τη Μέση Ανατολή από τις 28 Φεβρουαρίου
Τουλάχιστον δέκα τάνκερ έχουν γίνει στόχος ή έχουν αναφέρει επίθεση από την αρχή της σύρραξης
Στάθηκε τυχερός που επέζησε από την επίθεση της 28ης Φεβρουαρίου λέει ο πρέσβης του Ιράν στην Κύπρο
Το νέο εργαλείο αποκαλείται HODIO - ένα ακρωνύμιο στα ισπανικά για το «Αποτύπωμα Μίσους και Πόλωσης»
Όταν η επιθυμία για ανατροπή γίνεται εφιάλτης
Το πέρασμα είναι αρκετά βαθύ ώστε να το διασχίζουν τα μεγαλύτερα δεξαμενόπλοια αργού πετρελαίου στον κόσμο
Η κατάσταση στην περιοχή παραμένει ασταθής
Πώς ο πόλεμος στο Ιράν και η κρίση στη Μέση Ανατολή μπορούν να γεμίσουν τα ταμεία της Μόσχας
«Όσοι θέλουν να δουν τον χαρακτήρα μας, ας κοιτάξουν την Κύπρο»
Συμφωνία, εκεχειρία, εξέγερση ή αποχώρηση των ΗΠΑ
Η νέα γυναικοκτονία συγκλονίζει τη Μεσσίνα της Σικελίας
Επιτήδειοι χρησιμοποιούν λογότυπα μεγάλων ΜΜΕ, όπως το Euronews, παραποιώντας αυθεντικά βίντεο
Οι πληροφορίες από τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες
Οι αποκαλύψεις για τη συμπεριφορά του προκαλούν μαζικές ακυρώσεις συνεργασιών
Περίπου 635 εκατομμύρια δολάρια εκτιμάται η περιουσία του μέχρι τη στιγμή του θανάτου του
Οι ειδικοί μιλούν για τη Μέση Ανατολή
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.