- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Καλιφόρνια: Πάνω από δύο εκατομμύρια στρέμματα έχουν καεί
Μία έκταση περίπου 80 φορές όσο αυτή του Παρισιού
Μία περιοχή 80 φορές όσο είναι αυτή του Παρισιού έχει καταστραφεί από τις πυρκαγιές στην Καλιφόρνια σύμφωνα με τις πυροσβεστικές αρχές της πολιτείας.
Πρωτοφανείς καταστροφές έχουν προκαλέσει στην Καλιφόρνια οι πρόσφατες πυρκαγιές, σε ένα αρνητικό ρεκόρ των τελευταίων 33 ετών.
Πυρκαγιές έχουν καταστρέψει πάνω από 8.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα στην Καλιφόρνια, μια έκταση περίπου 80 φορές η περιοχή του Παρισιού, αναγκάζοντας πολλούς κατοίκους να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, τρέποντας σε φυγή από πυρκαγιές πρωτοφανούς κλίμακας από το 1987, ανέφεραν χθες πυροσβεστικές αρχές.
«Είναι η πρώτη φορά τα τελευταία 33 χρόνια που ξεπεράσαμε τα δύο εκατομμύρια στρέμματα», ή 8.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα, δήλωσε η Λιν Τόλμασοφ, εκπρόσωπος της πυροσβεστικής υπηρεσίας. «Πρόκειται σαφώς για ένα ρεκόρ. Και ακόμα απέχουμε πολύ από το τέλος της αντιπυρικής περιόδου»
Το απόγευμα της Δευτέρας χιλιάδες πυροσβέστες έδιναν ακόμη μάχη με τις φλόγες.
Σε όλη τη νότια Καλιφόρνια, δόθηκε εντολή στους κατοίκους να εκκενώσουν την περιοχή και να βρουν καταφύγιο.
Στη βόρεια Καλιφόρνια, περισσότεροι από 200 άνθρωποι μεταφέρθηκαν με στρατιωτικά ελικόπτερα για να ξεφύγουν από μια ταχέως εξαπλωμένη πυρκαγιά που ξεκίνησε κοντά στο Φρέσνο.
Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πέντε κομητείες
Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κήρυξε πέντε κομητείες της Καλιφόρνια ο Κυβερνήτης της, Γκάβιν Νιούσομ λόγω των δασικών πυρκαγιών που λαμβάνουν χώρα στην πολιτεία.
Στις κομητείες αυτές, συμπεριλαμβάνονται το Φρέσνο, η Μαντέρα, η Μαριπόζα, το Σαν Μπερναντίνο, αλλά και Σαν Ντιέγκο, όπως ανέφερε το γραφείο του κυβερνήτη σε σχετική ανακοίνωση.
Η ανακοίνωση έγινε μετά τη μεγάλη δασική φωτιά που ξέσπασε το βράδυ της Παρασκευής και γρήγορα κατέκαψε έκταση 182.100 στρεμμάτων, ενώ η κατάσταση επέβαλε την απομάκρυνση κατοίκων από τις εστίες τους, αλλά και το κλείσιμο δρόμων στην περιοχή του Φρέσνο που βρίσκεται στα κεντρικά της Καλιφόρνιας.
Οκτώ άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους και περίπου 3.000 κατασκευές έχουν καταστραφεί κατά τις τελευταίες τρεις εβδομάδες, από το ξέσπασμα δασικών πυρκαγιών σε ολόκληρη την πολιτεία.
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Έπαινοι της αμερικανικής διπλωματίας για την αποτελεσματικότητα της χώρας απέναντι στην τρομοκρατία
Πότε θα ξεκινήσει το μέτρο
Σφοδρός πολέμιος του Στάρμερ - Το who is who
Καρέ καρέ τα δραματικά δευτερόλεπτα
Η Ελλάδα καλείται να προσαρμόσει τον αμυντικό της σχεδιασμό στη νέα πραγματικότητα, όπου η ισχύς μετριέται πλέον σε ετοιμότητα, τεχνολογία και αντοχή
Μια ματιά στην κατάσταση της Μεγάλης Βρετανίας, με βάση νέα στοιχεία του YouGov και την επικαιρότητα
Δεν θα φιλοξενεί πλέον κοσμήματα και πολύτιμα αντικείμενα
Ιστορίες Αμερικανών που πίστεψαν την εικόνα της Ρωσίας ως καταφύγιο συντηρητικών αξιών και ανακάλυψαν τις δυσκολίες της καθημερινής ζωής υπό τον Πούτιν.
Από το «Star Wars: Episode V – The Empire Strikes Back»
Κλιμακώνεται η κρίση - Πληροφορίες ότι το ένα πλοίο είναι ελληνικό
Γνωρίζονται από το μακρινό 1989
H συμφωνία ανέρχεται στα 110 δισ. δολάρια
H απόφαση ελήφθη λόγω της νέας κλιμάκωσης στη Μέση Ανατολή
Τα λάθη του Μακαρίου, το πραξικόπημα και το μέλλον του νησιού
Η δολοφονία της έχει προκαλέσει νέα ανησυχία για την ασφάλεια των πολιτικών στη χώρα
Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Ζοχράν Μαμντάνι είχε συζητήσει τη νομική δυνατότητα σύλληψης του
Oνομάστηκε χαϊδευτικά «Όιστερ» από την κάρτα μετακινήσεων της πόλης
O άλλοτε ηγέτης των Σαντινίστας κυβερνά αδιάλειπτα από το 2007
Τι σχεδιάζει η Ουάσιγκτον
Ο νέος πρωθυπουργός επιδιώκει την απομάκρυνση των καταλοίπων της περιόδου Όρμπαν
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.