Visual Browsing

Όχι, ο Bill Gates ΔΕΝ σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει μικροτσίπ για την καταπολέμηση του κορωνοϊού

Όχι, ο Bill Gates ΔΕΝ σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει μικροτσίπ για την καταπολέμηση του κορωνοϊού
Γιατί διαψεύδεται ο συγκεκριμένος ισχυρισμός και από που προήλθε
  • A-
  • A+
0
Τα δημοσιεύματα που θέλουν τον Μπιλ Γκέιτς να λανσάρει εμφυτεύσιμο μικροτσίπ για τον κορωνοϊό δεν είναι αληθή.

Ισχυρισμός: Ο Bill Gates θα λανσάρει εμφυτεύσιμο μικροτσίπ που θα καταγράφει αν ο κάτοχός του έχει ελεγχθεί ή εμβολιαστεί για τον κορωνοϊό.

Συμπέρασμα: Ούτε η τεχνολογία βαφής κβαντικών κηλίδων, ούτε η Συμμαχία ID2020 που επικαλούνται τα δημοσιεύματα αφορούν εμφύτευση μικροτσίπ.

ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ - ΣΥΝΩΜΟΣΙΟΛΟΓΙΑ

Μεγάλη διάδοση γνώρισε ο ισχυρισμός ότι ο συνιδρυτής της Microsoft, Bill Gates θα λανσάρει εμφυτεύσιμο μικροτσίπ που θα καταγράφει αν ο κάτοχός του έχει ελεγχθεί ή εμβολιαστεί για τον κορωνοϊό. Όμως ο ισχυρισμός βασίζεται σε σειρά παρανοήσεων και διαψεύδεται.

Σχετικα
Μπιλ Γκέιτς: Η πρόβλεψη για το τέλος της πανδημίας
Μπιλ Γκέιτς: Η πρόβλεψη για το τέλος της πανδημίας

Το είδαμε στα thepaper.grkorinthostv.grgegonota24.grepirusportal.gre-magazino.grethnikosfaros.grpronews.grel.greuropost.gr.

Τα δημοσιεύματα έχουν ως εξής, με μικρές παραλλαγές:

«O συνιδρυτής της Microsoft, Μπιλ Γκέιτς, θα λανσάρει εμφυτεύσιμη κάψουλα με "ψηφιακά πιστοποιητικά" που θα δείξουν ποιος έχει δοκιμαστεί για τον κοροναϊό και έχει εμβολιαστεί εναντίον του.

Σχετικα
Ellinikahoaxes: Ψεύδη Τσίπρα για πρωτιά της Ελλάδας σε θανάτους
Ellinikahoaxes: Ψεύδη Τσίπρα για πρωτιά της Ελλάδας σε θανάτους

Ο 64χρονος τεχνολόγος και σήμερα ο δεύτερος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, αποκάλυψε αυτό χθες κατά τη διάρκεια μιας συνεδρίας Reddit "Ask Me Anything" απαντώντας σε ερωτήσεις σχετικά με την πανδημία του COVID-19 Coronavirus.

Ο Gates απάντησε σε μια ερώτηση σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας των επιχειρήσεων και είπε: "Τελικά θα έχουμε κάποια ψηφιακά πιστοποιητικά για να δείξουμε ποιος έχει αναρρώσει ή δοκιμαστεί πρόσφατα ή πότε έχουμε ένα εμβόλιο που τον έχει λάβει."

Τα "ψηφιακά πιστοποιητικά" αναφέρεται ότι είναι ανθρώπινο-εμφυτεύσιμο "QUANTUM-DOT TATTOOS" που οι ερευνητές του MIT και του Πανεπιστημίου του Rice εργάζονται για να κρατήσουν τα αρχεία εμβολιασμού. Ήταν πέρυσι τον Δεκέμβριο, όταν επιστήμονες από τα δύο πανεπιστήμια αποκάλυψαν ότι δούλευαν σε αυτά τα τατουάζ κβαντικών τεμαχίων αφού ο Bill Gates τους απευθύνθηκε για την επίλυση του προβλήματος της ταυτοποίησης εκείνων που δεν έχουν εμβολιαστεί.

Τα τατουάζ κβαντικών τεμαχίων περιλαμβάνουν την εφαρμογή διαλυτών μικροβελών με βάση τη ζάχαρη που περιέχουν εμβόλιο και φθορίζουσες κβαντικές κουκίδες με βάση το χαλκό που είναι ενσωματωμένες σε βιοσυμβατές κάψουλες μικρής κλίμακας. Αφού τα μικροσφαιρίδια διαλύονται κάτω από το δέρμα, αφήνουν τις εγκλωβισμένες κβαντικές στιγμές των οποίων τα πρότυπα μπορούν να διαβαστούν για να αναγνωρίσουν το εμβόλιο που χορηγήθηκε.

Τα τατουάζ με κβαντικά τελεία πιθανότατα θα συμπληρωθούν με την άλλη επιχείρηση του Bill Gates που ονομάζεται ID2020, ένα φιλόδοξο έργο της Microsoft για την επίλυση του προβλήματος πάνω από 1 δισεκατομμύριο ανθρώπων που ζουν χωρίς επίσημα αναγνωρισμένη ταυτότητα. Το ID2020 επιλύει αυτό μέσω της ψηφιακής ταυτότητας. Επί του παρόντος, ο πιο εφικτός τρόπος υλοποίησης της ψηφιακής ταυτότητας είναι είτε μέσω εμφυτευμάτων smartphones είτε RFID μικροτσίπ. Το τελευταίο θα είναι η πιθανή προσέγγιση του Gates όχι μόνο λόγω σκοπιμότητας και βιωσιμότητας, αλλά και επειδή για πάνω από 6 χρόνια το Ίδρυμα Gates χρηματοδοτεί ένα άλλο έργο που ενσωματώνει ανθρώπινα εμφυτεύσιμα εμφυτεύματα μικροτσίπ. Αυτό το έργο, το οποίο πρωτοστάτησε και από το MIT, είναι ένα εμφύτευμα μικροτσίπ ελέγχου των γεννήσεων που θα επιτρέψει στις γυναίκες να ελέγχουν τις αντισυλληπτικές ορμόνες στο σώμα τους.

Όσον αφορά το ID2020, για να το δούμε, η Microsoft έχει σχηματίσει συμμαχία με τέσσερις άλλες εταιρείες, Accenture, IDEO, Gavi και το Ίδρυμα Rockefeller. Το έργο υποστηρίζεται από τα Ηνωμένα Έθνη και ενσωματώθηκε στην πρωτοβουλία των Ηνωμένων Εθνών για την Αειφόρο Ανάπτυξη.

Θα είναι ενδιαφέρον να δούμε πώς οι Bill Gates και ID2020 θα εκτελέσουν όλα αυτά, επειδή πολλοί Χριστιανοί και εκπληκτικά ένας αυξανόμενος αριθμός Μουσουλμάνων Σιιτών είναι πολύ αντίθετοι με την ιδέα του μικροτσίπ και οποιασδήποτε μορφής τεχνολογίας αναγνώρισης του σώματος. Ορισμένοι χριστιανοί νομοθέτες και πολιτικοί στις Ηνωμένες Πολιτείες έχουν προσπαθήσει ακόμη και να απαγορεύσουν όλες τις μορφές ανθρώπινου μικροτσίπ.

Αλλά, από την άλλη πλευρά, αυτή είναι η τέλεια ευκαιρία του Bill Gates να δει τα έργα μέσω, επειδή καθώς ο κορωναϊός συνεχίζει να εξαπλώνεται και περισσότεροι άνθρωποι συνεχίζουν να πεθαίνουν από την πανδημία, το ευρύ κοινό γίνεται όλο και πιο ανοιχτό σε τεχνολογίες επίλυσης προβλημάτων θα περιέχει την εξάπλωση του ιού.

Ο κύριος λόγος για τον οποίο πολλοί Χριστιανοί και ορισμένοι μουσουλμάνοι Σιίτες αντιτίθενται στις τεχνολογίες αναγνώρισης του σώματος, όσο χρήσιμες είναι αυτές οι τεχνολογίες για την πρόληψη πανδημιών, είναι επειδή πιστεύουν ότι τέτοιες τεχνολογίες είναι το λεγόμενο «Σήμα του Σατανά» που αναφέρεται στη Βίβλο και κάποια Mahdi προφητείες. Στο Βιβλίο Αποκάλυψε στη Βίβλο, όποιος δεν έχει αυτό το "σήμα" δεν επιτρέπεται να αγοράσει ή να πουλήσει τίποτα.

Πέρυσι, τον Νοέμβριο, μια τεχνολογική εταιρεία με έδρα τη Δανία, η οποία είχε συμβόλαια για την παραγωγή εμφυτευμάτων μικροτσίπ για τη δανική κυβέρνηση και το αμερικανικό ναυτικό, αναγκάστηκε να ακυρώσει την εκτόξευση του υποτιθέμενου "επαναστατικού" εμφυτεύματος μικροτσίπ με το Internet-of-Things μετά την επίθεση χριστιανών ακτιβιστών τα γραφεία της στην Κοπεγχάγη.»

Τι ισχύει;

Ο Bill Gates όντως δήλωσε μεταξύ άλλων τα εξής, απαντώντας σε μια ερώτηση στην πλατφόρμα Reddit: «Εν τέλει, θα έχουμε κάποια ψηφιακά πιστοποιητικά που θα δείχνουν ποιος έχει αναρρώσει ή ελεγχθεί πρόσφατα, ή όταν έχουμε πια ένα εμβόλιο, ποιος το έχει λάβει.»

Κατά τα δημοσιεύματα, η αναφορά στα «ψηφιακά πιστοποιητικά» έχει να κάνει με τη τεχνολογία βαφής κβαντικών κηλίδων (quantum dot dye), που όντως έχει χρηματοδοτηθεί μεταξύ άλλων από το Ίδρυμα Gates.

Καταρχάς όμως, η τεχνολογία αυτή δεν έχει να κάνει με μικροτσίπ ή κάψουλες, αλλά με εμφυτεύσιμα νανοσωματίδια που η μόνη τους λειτουργία είναι η αντανάκλαση πληροφοριών μέσω φωτός και η μοναδική πληροφορία που θα έχουν, θα είναι το ιστορικό εμβολιασμών και τίποτε άλλο. Σε συνέντευξή του στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, ένας από τους βασικούς ερευνητές της τεχνολογίας, ο Kevin McHugh, επιβεβαίωσε τα παραπάνω και δήλωσε ότι κατά τη γνώση του, δεν υπάρχουν σχέδια εφαρμογής της τεχνολογίας στη μάχη κατά του κορωνοϊού.

Διαβάστε τη συνέχεια στα Ellinika Hoaxes.

Δειτε επισης

Back to top
Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5