- CITY GUIDE
- PODCAST
-
16°
Κορωνοϊός: Εν αναμονή πρωτοβουλιών από Μακρόν και Τραμπ
Σύμφωνα με ανάρτηση του Γάλλου προέδρου στο Twitter
Έτοιμοι να προβούν σε μία σημαντική πρωτοβουλία για τον κορωνοϊό είναι οι Εμάνουελ Μακρόν, Ντόναλντ Τραμπ και οι ηγέτες άλλων χωρών.
Μία νέα σημαντική πρωτοβουλία για τον κορωνοϊό συζητούν ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν από κοινού με τον αμερικανό ομόλογό του Ντόναλντ Τραμπ και ηγέτες άλλων χωρών όπως προανήγγειλε ο πρώτος με ανάρτησή του στο Twitter.
Έκανε λόγο για «πολύ καλή συζήτηση» με τον Τραμπ σε ανάρτησή του στο Twitter προτού προσθέσει πως «μπροστά στην κρίση» που έχει προκαλέσει ο κορωνοϊός, «μαζί με άλλες χώρες, προετοιμάζουμε για τις επόμενες ημέρες μια νέα σημαντική πρωτοβουλία», χωρίς όμως κάποια περαιτέρω διευκρίνιση.
Από τη δική του πλευρά, ο Λευκός Οίκος ανέφερε πως οι δύο ηγέτες συμφώνησαν στη «σημασία που έχει η στενή συνεργασία στο πλαίσιο της G7, της G20 και της P5» για να «βοηθηθούν οι οργανισμοί πολυμερούς συνεργασίας, ειδικά ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και η Παγκόσμια Τράπεζα να εξαλείψουν το ταχύτερο την πανδημία και να ελαχιστοποιήσουν τον οικονομικό αντίκτυπο» που θα έχει, χρησιμοποιώντας αντιστοίχως τις συντομογραφίες της Ομάδας των Επτά και της Ομάδας των Είκοσι πιο οικονομικά ανεπτυγμένων χωρών του κόσμου και της ομάδας των πέντε κρατών-μονίμων μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.
Χθες έγιναν δύο διεθνείς σύνοδοι αφιερωμένες στις προσπάθειες αντιμετώπισης της πανδημίας, μία έκτακτη (αυτή της G20), η άλλη προγραμματισμένη (η σύνοδος κορυφής της ΕΕ).
Η πανδημία του κορονοϊού έχει πλέον στοιχίσει τη ζωή 23.000 ανθρώπων παγκοσμίως, με τα δύο τρίτα των θυμάτων στην Ευρώπη, όπου καταμετρώνται 275.000 κρούσματα μόλυνσης, σύμφωνα με μια καταμέτρηση του Γαλλικού Πρακτορείου ως χθες βράδυ.
Οι ΗΠΑ και η Γαλλία συγκαταλέγονται στις χώρες που έχουν χτυπηθεί περισσότερο από την πανδημία. Ο κορωνοϊός εξαπλώνεται με ολοένα ταχύτερο ρυθμό στις ΗΠΑ, που οδεύουν να μετατραπούν στο επίκεντρο της πανδημίας, μολονότι αρχικά απλά την παρατηρούσαν από μακριά.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μάρτυρες-κλειδιά καταρρίπτουν τους ισχυρισμούς περί αυτοάμυνας
Συνελήφθη στο αεροδρόμιο του Βερολίνου - Φέρεται να εμπλέκεται σε τρομοκρατικό δίκτυο
Όταν η Ιστορία επαναλαμβάνεται ως κακόγουστη φάρσα
Οι διεθνείς εξελίξεις και το «τέλος της ιστορίας» που δεν έρχεται ποτέ
Οπτικό υλικό δείχνει ότι ο 37χρονος νοσηλευτής κρατούσε κινητό και όχι όπλο
Σάλος από βίντεο που δείχνει την εν ψυχρώ δολοφονία – Στους δρόμους οι διαδηλωτές
Νεκρός ο 12χρονος που είχε δεχθεί επίθεση καρχαρία στο Σίδνεϊ
Αποκαλεί «οπλοφόρο» τον 37χρονο που πυροβολήθηκε εν ψυχρώ από πράκτορες της ICE
«Είχε νόμιμη άδεια οπλοκατοχής» απαντά η αστυνομία
Σύμφωνα με την Telegraph, σε πολλές περιπτώσεις όσοι μολύνονται πέφτουν σε κώμα
Ο Τιμ Γουόλς ζητά τον άμεσο τερματισμό των ομοσπονδιακών επιχειρήσεων
Πιθανός νέος γύρος συνομιλιών με Ρωσία και ΗΠΑ
Αυξάνονται οι φόβοι για επικείμενη αμερικανική επίθεση
Μετά την ανακοίνωση εμπορικής συμφωνίας με την Κίνα από τον Καναδό πρωθυπουργό
Οργή στη Δανία για τις δηλώσεις - «Είμαστε η χώρα με τις μεγαλύτερες απώλειες ανά κάτοικο», απαντά η πρωθυπουργός
Χάος από χιονοπτώσεις και πλημμύρες σε όλη τη χώρα - Εκατοντάδες τραυματίες και ισοπεδωμένες κατοικίες
Επίσημη διαμαρτυρία της κυβέρνησης Μελόνι για την απόφαση των ελβετικών αρχών
Απάτη-μαμούθ - Πώς οδηγήθηκε σε οικονομική καταστροφή
Ανοιχτή επιστολή προς τους ηγέτες στο Νταβός για μείωση των ανισοτήτων - «Έχουν εξαγοράσει τις δημοκρατίες μας»
Μετέφεραν παιδί και πατέρα σε κέντρο κράτησης στο Τέξας - «Απανθρωπιά πέρα από λόγια»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.