- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Συγκέντρωση προσφύγων κατά χιλιάδες στα τουρκικά παράλια (video)
Ανοίγει τα σύνορα προς την Ευρώπη ο Ερντογάν για τους μετανάστες
Συγκέντρωση χιλιάδων προσφύγων στα παράλια της Τουρκίας. Ο Ερντογάν διαμηνύει ότι δεν μπορεί να τους συγκρατήσει στο ταξίδι προς την Ελλάδα.
Χιλιάδες είναι οι πρόσφυγες που έχουν συγκεντρωθεί στα παράλια της Τουρκίας με στόχο να επιβιβαστούν σε βάρκες και να περάσουν στην Ευρώπη με πρώτο σταθμό την Ελλάδα, σύμφωνα με τις εικόνες που μεταδίδουν από νωρίς το πρωί τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.
Μάλιστα, Τούρκος αξιωματούχος δήλωσε στο πρακτορείο Reuters ότι η Άγκυρα έχει λάβει την απόφαση να ανοίξει τα σύνορά της προς την Ευρώπη στους πρόσφυγες και μετανάστες, δίνοντας εντολή στις δυνάμεις ασφαλείας που βρίσκονται στα σύνορα με την Ελλάδα, να μην εμποδίζουν τη διέλευσή τους.
News channel A-Haber, owned by President #Erdogan's family, advertises all border crossings to Europe, on both sea and land, were opened and refugees in #Turkey started moving towards #Greece.
— Abdullah Bozkurt (@abdbozkurt) February 28, 2020
Erdogan raised the stakes in his blackmail policy to extract concessions. pic.twitter.com/GlXdtV76RS
Το τουρκικό κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο TRT και ο ιδιωτικός τηλεοπτικός σταθμός NTV μετέδωσαν εικόνες από μερικές δεκάδες ανθρώπους, τους οποίους παρουσίασαν ως μετανάστες που κατευθύνονται προς τα σύνορα με την Ελλάδα.
Το πρακτορείο DHA μετέδωσε ότι περίπου 300 Σύροι, Ιρακινοί ακόμη και Ιρανοί μετανάστες κατευθύνονται προς τα σύνορα στην Αδριανούπολη. Την ίδια πληροφορία μετέδωσε και το πρακτορείο Demiroren.
#EnoughisEnough
— Sadettin Toprak (@s_toprak5861) February 28, 2020
The first immigrants to leave Turkey for Europe.
Turkish authorities do not block anyone from leaving.
All immigrants are free to go as can be seen in the video.#syria #turkey #immigrants pic.twitter.com/sUAy5a5spQ
Σύμφωνα με την εφημερίδα Sabah, που πρόσκειται στην τουρκική κυβέρνηση, η απόφαση "να ανοίξουν οι πόρτες" από την Τουρκία ελήφθη στη διάρκεια έκτακτου συμβουλίου ασφαλείας που πραγματοποιήθηκε τη νύκτα της Πέμπτης προς Παρασκευή υπό την προεδρία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
To Demiroren πρόσθεσε εξάλλου ότι άλλη ομάδα μεταναστών έχει συγκεντρωθεί στις ακτές των Δαρδανελλίων με σκοπό να περάσουν με βάρκες στην Ελλάδα.
Εξάλλου το TRT μετέδωσε ότι δεκάδες άνθρωποι προσπάθησαν να περάσουν το συνοριακό πέρασμα Καπίκουλε και να εισέλθουν στη Βουλγαρία, όμως οι αρχές εκεί δεν τους επέτρεψαν την είσοδο στο βουλγαρικό έδαφος.
📍After #Turkey has decided not to hinder refugees trying to cross into #Europe, migrants have gathered in Edirne at the Greek border
— EHA News (@eha_news) February 28, 2020
▪️Migrants are walking towards the border to cross into #Greece pic.twitter.com/5KIxx7nSyc
Όλα αυτά έρχονται μόλις λίγες ώρες μετά την αεροπορική επίθεση των δυνάμεων του Μπασάρ αλ Άσαντ και της Ρωσίας στην Ιντλίμπ της Συρίας, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον 33 Τούρκοι στρατιώτες. Ο Ερντογάν ως απάντηση συγκάλεσε έκτακτο συμβούλιο και ξεκίνησε το ανελέητο σφυροκόπημα θέσεων του καθεστώτος Άσαντ.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Απαρχαιωμένες ηλεκτρικές εγκαταστάσεις, επανειλημμένες διαρροές και υψηλά επίπεδα αμίαντου
Πρόστιμα από 1.000 έως 5.000 δολάρια
Τι μπορούν να κάνουν οι Δημοκρατικοί
Οι επενδυτές προσδοκούν λιγότερες πολιτικές ανατροπές, αλλά βλέπουν αυστηρότερο έλεγχο στην τεχνητή νοημοσύνη
Ο Πάπας έχει ήδη παραθέσει στίχους του σε πρόλογο βιβλίου
Ο 67χρονος άνδρας αρνήθηκε αρχικά να παραδώσει τα κλειδιά του χρηματοκιβωτίου
Ο Αμερικανός πρόεδρος θεωρεί πως η απόφασή του για το Ιράν ήταν η σωστή
Οι πιθανές επιπτώσεις στις σχέσεις της Ουάσιγκτον με τρεις κρίσιμες περιοχές του πλανήτη
Η άλλοτε προνομιακή σχέση με τον Αμερικανό πρόεδρο κινδυνεύει να γίνει εκλογικό βάρος
20 ετών και 2 μηνών ήταν την Κυριακή ο Αντρέα Κίμι Αντονέλι, όταν έγινε ο νεαρότερος παγκόσμιος πρωταθλητής στην ιστορία της F1.
Υποψίες για οργανωμένη επιχείρηση
Το μήνυμα συνοδεύεται από φωτογραφία που δείχνει τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ συνοφρυωμένο
Μια διαδεδομένη δεισιδαιμονία συνδέει το γρήγορο φαγητό με εξαντλητικές βάρδιες
Μεταξύ άλλων καμία νίκη σε αμφίρροπες αναμετρήσεις
Η ανάρτηση του Αμερικανού αντιπροέδρου
Υποχώρηση της Βέρνης από το αίτημα αποζημίωσης προς τη Ρώμη
Αισιοδοξία από την Κομισιόν - Ρεαλιστικός στόχος η ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.