- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ερντογάν: Δεν θα συναντήσω Πενς και Πομπέο -Μόνο τον Τραμπ
Αφήνει στον «αέρα» και το ταξίδι στις ΗΠΑ
Ο πρόεδρος Ερντογάν λέει πως δεν θα συναντηθεί με τον αμερικανό αντιπρόεδρο Πενς που αναμένεται στην Άγκυρα.
Ο τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε σήμερα πως δεν θα έχει συνομιλίες με τον Αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Μάικ Πενς και τον υπουργό Εξωτερικών Μάικ Πομπέο που αναμένονται στην Άγκυρα για να ζητήσουν να σταματήσει η τουρκική επίθεση στη Συρία.
«Δεν θα τους συναντήσω», δήλωσε ο Ερντογάν στο Sky News έπειτα από μια συνεδρίαση στο κοινοβούλιο με τους βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος. «Θα συναντήσουν τους ομολόγους τους. Εγώ δεν θα μιλήσω παρά στον Τραμπ, αν έρθει», πρόσθεσε.
Ωστόσο ο Λευκός Οίκος είχε ανακοινώσει χθες, Τρίτη, πως ο Πενς θα συναντηθεί με τον Ερντογάν αύριο, Πέμπτη, κατά την επίσκεψή του στην Άγκυρα, με στόχο να επιτύχει «άμεση κατάπαυση του πυρός» στη βόρεια Συρία όπου η Άγκυρα έχει εξαπολύσει στρατιωτική επίθεση εναντίον των κουρδικών δυνάμεων των Μονάδων Προστασίας του Λαού (YPG).
Ενώπιον των βουλευτών του κόμματός του, ο Ερντογάν, ο οποίος καλείται από τις δυτικές χώρες να σταματήσει την επίθεσή του στη Συρία, απέκλεισε οποιαδήποτε διαπραγμάτευση με τις κουρδικές δυνάμεις και απαίτησε να καταθέσουν τα όπλα και να αποσυρθούν από τα τουρκικά σύνορα.
Ο Πενς θα μεταβεί στην Άγκυρα παρά την άρνηση του Ερντογάν να τον συναντήσει
Ο Αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Μάικ Πενς θα μεταβεί σήμερα στην Τουρκία, όπως είναι προγραμματισμένο, παρά την άρνηση του τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν να τον συναντήσει, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.
«Ο αντιπρόεδρος αναχωρεί σήμερα για την Τουρκία», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο η Κέιτι Ουόλντμαν, εκπρόσωπος του Πενς, ερωτηθείσα σχετικά με ενδεχόμενη αλλαγή του προγράμματος.
Η αμερικανική κυβέρνηση είχε ανακοινώσει χθες, Τρίτη, πως ο Πενς θα συναντηθεί αύριο, Πέμπτη, με τον Ερντογάν με στόχο να επιτύχει μια «άμεση κατάπαυση του πυρός» στη βόρεια Συρία όπου η Άγκυρα έχει εξαπολύσει στρατιωτική επίθεση με στόχο τις κουρδικές δυνάμεις.
Για την επίσκεψη στις ΗΠΑ
Ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε σήμερα ότι θα αποφασίσει αν θα πραγματοποιήσει τη σχεδιαζόμενη για τον ερχόμενο μήνα επίσκεψή του στις Ηνωμένες Πολιτείες έπειτα από τις συναντήσεις που θα έχει με μια αμερικανική αντιπροσωπεία στην Τουρκία αυτή την εβδομάδα.
Μιλώντας στους δημοσιογράφους στο Κοινοβούλιο, ο Ερντογάν είπε πως θα επανεκτιμήσει την πραγματοποίηση του ταξιδιού επειδή «τα επιχειρήματα, οι διάλογοι, οι συζητήσεις που γίνονται στο Κογκρέσο σε ό,τι αφορά το πρόσωπό μου, την οικογένειά μου και τους φίλους μου υπουργούς συνιστούν πολύ μεγάλη έλλειψη σεβασμού» προς την τουρκική κυβέρνηση.
Ο Ερντογάν και ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ αναμένεται να συναντηθούν στην Ουάσινγκτον στις 13 Νοεμβρίου. Ο αντιπρόεδρος Μάικ Πενς αναμένεται στην Άγκυρα αύριο, Πέμπτη, για να συζητήσει την εισβολή της Τουρκίας στη βόρεια Συρία.
Σε μια ξεχωριστή εξέλιξη, ο Ερντογάν χαρακτήρισε την κίνηση Αμερικανών εισαγγελέων να απαγγείλουν κατηγορίες σε βάρος της τράπεζας Halkbank της Τουρκίας για συμμετοχή σε κύκλωμα αποφυγής των κυρώσεων των ΗΠΑ στο Ιράν, ως «ένα παράνομο, άσχημο βήμα».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αρχικά προσποιούμενος μέλος ρωσικής μονάδας drones
Η Lufthansa σχεδιάζει να αφαιρέσει περίπου 20.000 δρομολόγια μέσα στους επόμενους 6 μήνες
Η επιχείρηση αποδείχθηκε ιδιαίτερα απαιτητική και διήρκεσε περισσότερο από μία ώρα
Τι γνώριζε η οικογένεια και τι λέει ο Τραμπ
Το θέμα οδήγησε ακόμη και σε διαμαρτυρίες έξω από το club
Κεντρικό ζήτημα της προεκλογικής αντιπαράθεσης αποτελεί η στρατιωτική θητεία
Η φωτιά είχε στοιχίσει τη ζωή σε 41 ανθρώπους
Η υπόθεση αποκαλύφθηκε το 2023, όταν κάτοικοι της περιοχής κατήγγειλαν έντονη δυσοσμία
Την ίδια στιγμή η United Airlines, έχουν ήδη προχωρήσει σε αυξήσεις εισιτηρίων έως και 20%
Η εξέλιξη αυτή αναδεικνύει το ευρύτερο αποτύπωμα της γεωπολιτικής κρίσης
Διατηρείται το κόστος δανεισμού - Ο αντίκτυπος του πολέμου στον πληθωρισμό και την ανάπτυξη
«Η πολιτική βία δεν έχει θέση στη δημοκρατία» - Ταυτοποιήθηκε ο δράστης που εισέβαλε ένοπλος
Το προφίλ του «μοναχικού λύκου» από την Καλιφόρνια - 31χρονος δάσκαλος και προγραμματιστής
Σε τεντωμένο σχοινί η εκεχειρία μετά τη νέα οδηγία του Ισραηλινού πρωθυπουργού
Εσπευσμένη απομάκρυνση του προεδρικού ζεύγους μετά από πυροβολισμούς στην εκδήλωση
Εσπευσμένη απομάκρυνση του Αμερικανού προέδρου από τη δεξίωση των ανταποκριτών μετά από πυρά - Τι δήλωσε
Με αυστηρά μέτρα ασφαλείας και παρουσία του Βολοντίμιρ Ζελένσκι οι εκδηλώσεις μνήμης
Χάος και τρόμος όταν ακούστηκαν πυρά - Ασφαλείς ο Ντόναλντ και η Μελάνια Τραμπ
Μετά τη συντριπτική εκλογική ήττα της συμμαχίας του έπειτα από 16 χρόνια
Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει εκφράσει έντονη δυσαρέσκεια και εξετάζει ακόμη και το ενδεχόμενο να περικόψει τη χρηματοδότησή της
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.