- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
11 νεκροί μετά από κατάρρευση σφυροκοπημένου από τον πόλεμο κτιρίου στη Συρία
4 παιδιά ανάμεσά τους
Έντεκα άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένων τεσσάρων παιδιών, σκοτώθηκαν χθες Σάββατο από την κατάρρευση ενός κτιρίου που είχε υποστεί ζημιές από τις πολεμικές συγκρούσεις που μαίνονταν τα τελευταία χρόνια στο Χαλέπι, στη βόρεια Συρία, ανέφερε το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων SANA.
Το κτίριο βρισκόταν στη συνοικία Σαλαχεντίν, η οποία ήλεγχαν οι αντάρτες πριν από την επανάκτηση ολόκληρης της πόλης το 2016 από τις δυνάμεις του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ-Άσαντ, με κόστος καταστροφικές συρράξεις.
Σύμφωνα με τον επικεφαλής της αστυνομίας της επαρχίας του Χαλεπιού, που επικαλέστηκε το SANA, το πενταόροφο κτίριο «βρισκόταν σε μια παράνομη (κατασκευαστική) περιοχή και είχε υποστεί ζημιές από «τρομοκρατικές επιθέσεις».
Ο χαρακτηρισμός «τρομοκρατικές» χρησιμοποιείται μονίμως από το συριακό καθεστώς όταν αναφέρεται σε όλες τις ομάδες που αντιτίθενται σε αυτό.
Ομάδες διάσωσης προσέτρεξαν στο μέσον των τσιμεντένιων όγκων και των σορών από πέτρες για να απομακρύνουν τα θύματα που είχαν θαφτεί κάτω από τα ερείπια, σύμφωνα με φωτορεπόρτερ που συνεργάζεται με το Γαλλικό Πρακτορείο.
«Διασώθηκε ένα άτομο» από την τραγωδία, ανέφερε το κρατικό πρακτορείο, τονίζοντας ότι δύο παρακείμενα κτίρια εκκενώθηκαν υπό τον φόβο άλλης κατάρρευσης.
Όλα τα γύρω κτίρια φέρουν τα σημάδια του πολέμου.
Σήμερα, οι εργασίες ανοικοδόμησης και αποκατάστασης στο Χαλέπι περιορίζονται σε ιδιωτικές πρωτοβουλίες, με το κράτος να παρέχει απλώς ορισμένες βασικές υπηρεσίες.
Η πόλη του Χαλεπιού η δεύτερη μεγαλύτερη της Συρίας, βρέθηκε στο επίκεντρο της οχταετούς εμπόλεμης σύγκρουσης, που ρήμαξε πόλεις και ολόκληρες περιοχές από το 2011 και άφησε πάνω από 360.000 νεκρούς.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Αυτό το ρεκόρ καύσωνα έχει μετατρέψει το Λονδίνο σε ένα κολλώδες, καυτό καζάνι», λέει η Greenpeace
Για άδικη μεταχείριση κάνει λόγο η Γερμανίδα Έντα Πιλτς
«Είναι η αρχή της αρχής. Έχουμε πολύ δουλειά μπροστά μας», δήλωσε ο Μάρκο Ρούμπιο
Ένα ασφαλές υλικό για τον άνθρωπο, ειδικά όταν χρησιμοποιείται σε εξωτερικούς χώρους
Το θύμα νοσηλεύτηκε στο νοσοκομείο, ενώ ο εργαζόμενος συνελήφθη
«Έχουμε πολύ δουλειά μπροστά μας. Σήμερα ήταν το πρώτο βήμα», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάρκο Ρούμπιο
Η αντιπαράθεση φέρεται να διήρκεσε αρκετά λεπτά, με το βίντεο να κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Τέταρτο νεκρό παιδί τις τελευταίες μέρες στη Γαλλία
Αισιοδοξία για τερματισμό των εχθροπραξιών
Ο Ντόναλντ Τραμπ βάζει πάλι στο στόχαστρο την Ευρώπη
To συγκινητικό βίντεο κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Ένα από τα drones έπληξε το κατάστρωμα φορτηγού πλοίου, ενώ οι αμερικανικές δυνάμεις κατέρριψαν τα υπόλοιπα τρία
Ο πρώην σύμβουλος εθνικής ασφάλειας αντιμετωπίζει ποινή κάθειρξης έως και πέντε ετών
Ολόκληρη η κροατική ακτή της Αδριατικής βρίσκεται ήδη σε κόκκινο συναγερμό
Η αστυνομία εμπόδισε τους περαστικούς να τραβήξουν φωτογραφίες
«Ο πόλεμος δεν είναι ποτέ αντάξιος του ανθρώπου», είπε χαρακτηριστικά ο ποντίφικας
Τέσσερις κατηγορούμενοι κρίθηκαν ένοχοι για την υπόθεση της οικογένειας που ταξίδεψε από τη Γερμανία για διακοπές
Όλα όσα «απαγορεύουν» τον κλιματισμό στη χώρα, τη στιγμή που ο καύσωνας βασανίζει τους Γάλλους
Σφοδρή επίθεσή με drone κατά τη διάρκεια της νύχτας
Οι τραυματίες ανέρχονται σε 2.980
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.