- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Το κυβερνών Σοσιαλιστικό Εργατικό Κόμμα (PSOE) στην Ισπανία θα κέρδιζε το 31,2% των ψήφων, αν διεξάγονταν σήμερα εκλογές, σύμφωνα με τα αποτελέσματα επίσημης δημοσκόπησης που δόθηκε στη δημοσιότητα. Το ποσοστό αυτό είναι ελάχιστο μειωμένο σε σχέση με αντίστοιχη σφυγμομέτρηση τον Οκτώβριο (31,6%).
Αντίθετα, η δύναμη του ακροδεξιού κόμματος Vox... εκτοξεύτηκε. Ειδικότερα, η παράταξη, η οποία έκανε την έκπληξη εξασφαλίζοντας 12 έδρες στις περιφερειακές εκλογές της Ανδαλουσίας που διεξήχθησαν την Κυριακή, θα συγκέντρωνε το 2,5% των ψήφων, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε από την 1η έως την 11η Νοεμβρίου, από 1,3% τον περασμένο Οκτώβριο.
Το συντηρητικό Λαϊκό Κόμμα (PP) έρχεται δεύτερο με ποσοστό 19,1% των ψήφων, ελαφρά πάνω από το 18,2% που είχε καταγράψει στην προηγούμενη δημοσκόπηση, ενώ οι φιλικοί προς την αγορά Ciudadanos έρχονται τρίτοι με ποσοστό 18,2%, από 21% τον Οκτώβριο.
Εκτιμάται ότι η δημοσκόπηση του Κέντρου Κοινωνιολογικών Μελετών (CIS) θα ενισχύσει τον πρωθυπουργό Πέδρο Σάντσεθ στο Κοινοβούλιο, όπου κατέχει μόλις 84 έδρες σε σύνολο 350, καθώς διαπραγματεύεται τον προϋπολογισμό του επόμενου χρόνου και προσπαθεί να ανακάμψει από τις απογοητευτικές επιδόσεις του κόμματός του στην Ανδαλουσία.
Η παράταξη Podemos, που τάσσεται κατά της λιτότητας, αυξάνει ελαφρά το ποσοστό της στο 18%, από 17,3% τον Οκτώβριο.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Επιμένουν οι Βρετανοί - Τα επιχειρηματα της ελληνικής πλευράς στην UNESCO
Παρέμβαση του προέδρου Σι Τζινπίνγκ
Ο γάμος θα τελεστεί αυτό το Σαββατοκύριακο στις Μπαχάμες
Παρέμβαση στην Ε.Ε από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελέα
Στο πλαίσιο των επετειακών εκδηλώσεων για τη Μάχη της Κρήτης
Μαζί τους βρισκόταν και ο εκπαιδευτής καταδύσεων Τζιανλούκα Μπενεντέτι
«Ας αναπαυθούν εν ειρήνη», έγραψε
Η υπόθεση έχει προκαλέσει έντονο προβληματισμό στον κλάδο της εστίασης
Το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης εργάζεται πυρετωδώς για εμβόλιο κατά του στελέχους Bundibugyo
Η Μπρίτνεϊ Μπράουν δικαιώθηκε δικαστικά μετά από στοχοποίησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης
Λίγες εβδομάδες μετά το περιστατικό, εισήχθη οικειοθελώς σε κέντρο αποκατάστασης
Ραγδαία εξάπλωση της επιδημίας στη χώρα - Ανησυχία για το στέλεχος Bundibugyo χωρίς διαθέσιμο εμβόλιο
Ο 94χρονος αδελφός του Φιντέλ Κάστρο απουσίαζε από τις κινητοποιήσεις
Το Slow Food ιδρύθηκε το 1986 ως αντίδραση στα εγκαίνια του πρώτου McDonald's στην Ιταλία
«Δεν είμαστε προς πώληση»: Εκατοντάδες πολίτες γύρισαν την πλάτη στις ΗΠΑ
Η διεθνής κοινότητα ενισχύει την προσπάθεια περιορισμού της επιδημίας - Ταραχές και εμπρησμοί σε δομές υγείας
Τι προβλέπει για τα Στενά του Ορμούζ
Την ώρα που το Τελ Αβίβ διατήρησε στις αποθήκες πολλά από τα δικά του πυρομαχικά
Πρόκειται για το τέταρτο ιδιωτικό πανεπιστήμιο που ιδρύθηκε στην Τουρκία
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.