- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Το κυβερνών Σοσιαλιστικό Εργατικό Κόμμα (PSOE) στην Ισπανία θα κέρδιζε το 31,2% των ψήφων, αν διεξάγονταν σήμερα εκλογές, σύμφωνα με τα αποτελέσματα επίσημης δημοσκόπησης που δόθηκε στη δημοσιότητα. Το ποσοστό αυτό είναι ελάχιστο μειωμένο σε σχέση με αντίστοιχη σφυγμομέτρηση τον Οκτώβριο (31,6%).
Αντίθετα, η δύναμη του ακροδεξιού κόμματος Vox... εκτοξεύτηκε. Ειδικότερα, η παράταξη, η οποία έκανε την έκπληξη εξασφαλίζοντας 12 έδρες στις περιφερειακές εκλογές της Ανδαλουσίας που διεξήχθησαν την Κυριακή, θα συγκέντρωνε το 2,5% των ψήφων, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε από την 1η έως την 11η Νοεμβρίου, από 1,3% τον περασμένο Οκτώβριο.
Το συντηρητικό Λαϊκό Κόμμα (PP) έρχεται δεύτερο με ποσοστό 19,1% των ψήφων, ελαφρά πάνω από το 18,2% που είχε καταγράψει στην προηγούμενη δημοσκόπηση, ενώ οι φιλικοί προς την αγορά Ciudadanos έρχονται τρίτοι με ποσοστό 18,2%, από 21% τον Οκτώβριο.
Εκτιμάται ότι η δημοσκόπηση του Κέντρου Κοινωνιολογικών Μελετών (CIS) θα ενισχύσει τον πρωθυπουργό Πέδρο Σάντσεθ στο Κοινοβούλιο, όπου κατέχει μόλις 84 έδρες σε σύνολο 350, καθώς διαπραγματεύεται τον προϋπολογισμό του επόμενου χρόνου και προσπαθεί να ανακάμψει από τις απογοητευτικές επιδόσεις του κόμματός του στην Ανδαλουσία.
Η παράταξη Podemos, που τάσσεται κατά της λιτότητας, αυξάνει ελαφρά το ποσοστό της στο 18%, από 17,3% τον Οκτώβριο.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το αμερικανικής κατασκευής σύστημα αεράμυνας είναι το μοναδικό που διαθέτει σήμερα η Ουκρανία
Χωρίς επίσημη ενημέρωση για την κατάσταση του 84χρονου Ρεπουμπλικανού γερουσιαστή
Η ιστορία της Ρουθ Έλις
Το αεροσκάφος είναι ένα Boeing 747 που έγινε δώρο από το Κατάρ
«Με τον κύριο Μητσοτάκη, τα προβλήματα του Αιγαίου, είναι ένα θέμα που συμφωνούμε ότι θέλουμε να επιλύσουμε»
Υπεραμύνθηκε των χειρισμών του στον πόλεμο εναντίον του Ιράν
Τα μεγάλα βρετανικά κόμματα ξεκαθάρισαν ότι δεν θα συμμετάσχουν στην εκλογική αναμέτρηση
Το Ιράν και οι ΗΠΑ αλληλοκατηγορούνται
Η Μαδρίτη υποστηρίζει ότι ο κοινός δανεισμός μπορεί να μειώσει το κόστος χρηματοδότησης της Ευρώπης
H επίκληση του δείχνει να κινητοποιεί έντονα τη βάση των Ρεπουμπλικανών
Παρά τη δημόσια ψυχρότητα που έχει αναπτυχθεί μεταξύ τους τους τελευταίους μήνες
Tι συμβαίνει στα λεγόμενα stabilimenti
Η Γερμανία, ο μεγαλύτερος αγοραστής - Συμφωνία και για υποβρύχια
Δεν φαίνεται να ξοδεύουν τα χρήματά τους όπως οι παραδοσιακά εύποροι
Τι αναφέρει η κοινή διακήρυξη της Συνόδου
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
«Η Τουρκία έχει επιθετικές φιλοδοξίες», προειδοποιεί ο πρωθυπουργός του Ισραήλ
Η ηγέτιδα του Εθνικού Συναγερμού αρχίζει την προεκλογική εκστρατεία της
Οι ιστορίες πίσω από τους εθνικούς ύμνους της Αμερικής, της Αγγλίας, της Σκοτίας και της Γερμανίας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.