- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Αγεφύρωτο το χάσμα Ρωσίας - Ε.Ε.: Σκληρές ανακοινώσεις για τη νέα γέφυρα στην Κριμαία
Το έργο εγκαινίασε ο Πούτιν, οδηγώντας ένα φορτηγό
Ολομέτωπη επίθεση στη Ρωσία εξαπολύει η Ευρωπαϊκή Ένωση, κατηγορώντας την ότι προχώρησε σε «μια νέα παραβίαση της εθνικής κυριαρχίας της Ουκρανίας» με την κίνησή της να κατασκευάσει και να εγκαινιάσει μια γέφυρα που συνδέει τη χερσόνησο της Κριμαίας με τη ρωσική ενδοχώρα.
Τα εγκαίνια έγιναν παρουσία του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, ο οποίος μάλιστα κάθισε στη θέση του οδηγού και επικεφαλής ενός κομβόι φορτηγών διέσχισε τη -μήκους 19 χλμ.- νεόδμητη γέφυρα.
Εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης δήλωσε από τις Βρυξέλλες ότι το έργο κατασκευάστηκε χωρίς τη συγκατάθεση του Κιέβου.
«Η κατασκευή της γέφυρας έχει ως στόχο να συνεχιστεί η εξαναγκαστική ενσωμάτωση της χερσονήσου που προσαρτήθηκε παράνομα από τη Ρωσία και η απομόνωσή της από την Ουκρανία, της οποίας εξακολουθεί να αποτελεί μέρος» εξήγησε, προσθέτοντας ότι οι Βρυξέλλες «εξακολουθούν να καταδικάζουν την παράνομη προσάρτηση της Κριμαίας από τη Ρωσία και δεν θα αναγνωρίζουν αυτήν την παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου».
Επίθεση και από τη Γαλλία
Ξεχωριστή ανακοίνωση εξέδωσε το Παρίσι. Η εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών της Γαλλίας Ανιές βον ντερ Μιλ καταδίκασε την κατασκευή της γέφυρας, υποστηρίζοντας ότι «στερεί από την Ουκρανία την πλήρη πρόσβαση και τη χρήση των διεθνώς αναγνωρισμένων χωρικών υδάτων της».
Παράλληλα, εξέφρασε τη λύπη της για την παρουσία Γάλλων πολιτικών στην τελετή των εγκαινίων, κάνοντας το σχόλιο ότι πρόκειται για «προσωπική πρωτοβουλία τους».
Κίεβο κατά Πούτιν: Ρώσος κατακτητής
Από τη μεριά του, ο πρωθυπουργός της Ουκρανίας Βολοντιμίρ Γκρόισμαν χαρακτήρισε τον Πούτιν «Ρώσο κατακτητή που "χλευάζει" το Διεθνές Δίκαιο» και δεσμεύτηκε ότι «η Κριμαία θα επιστρέψει στους κόλπους της χώρας».
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η Ιταλίδα πρωθυπουργός ρίχνεται στην καμπάνια για το δημοψήφισμα, ενώ οι δημοσκοπήσεις δείχνουν πιθανή ήττα
Γαλλία και Ιταλία ξεκινούν συνομιλίες για τα Στενά του Ορμούζ, λένε οι FT
Αξιωματούχοι αποκαλύπτουν επιφυλάξεις Βανς πριν την επίθεση - Δημόσια στήριξη μετά την απόφαση Τραμπ
Το κορίτσι ονομάστηκε μάλιστα προσωρινά Jeanne Westgate, από το εμπορικό κέντρο όπου βρέθηκε
Η αβεβαιότητα στη Μέση Ανατολή ωθεί επενδυτές και κατοίκους να κάνουν δεύτερες σκέψεις
Οι αρχές μιλούν για στοχευμένη πράξη βίας κατά της εβραϊκής κοινότητας
Αντόνιο Κόστα: Η αποδυνάμωση των κυρώσεων αυξάνει τα έσοδα της Ρωσίας και απειλεί την ευρωπαϊκή ασφάλεια
H Τεχεράνη υποστηρίζει πως το αεροπλάνο καταρρίφθηκε από συμμαχικές της δυνάμεις
Σοβαρή οικονομική κρίση πλήττει το νησί της Καραϊβικής
«Οι ηγέτες του Ιράν κρύβονται σαν τα ποντίκια», δήλωσε ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ
«Θα πλήξουμε πολύ σκληρά το Ιράν την επόμενη εβδομάδα» είπε ο Αμερικανός πρόεδρος
Πώς οι έντονες βροχοπτώσεις «ξύπνησαν» σπόρους ετών κάτω από την άμμο
Το περιστατικό δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί επισήμως από το τουρκικό υπουργείο Άμυνας
Τι κίνητρα βλέπουν οι Αρχές
Οι ειδικοί μιλούν για τη Μέση Ανατολή
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Ο 56χρονος ηγέτης του Ιράν έχει χάσει τουλάχιστον το ένα από τα δύο πόδια του
Πάνω από 11 δισ. δολάρια σε λιγότερο από μία εβδομάδα και ο πόλεμος εξαντλεί όπλα και πόρους
Δύο διπλωμάτες από πρεσβείες σε Κοπεγχάγη και Καμπέρα εγκαταλείπουν τις θέσεις τους ζητώντας άσυλο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.