Trending Now

Γκίντες Τσαλαμάντα, ο 92χρονος που «κατέκτησε» το TikTok

Ο πρόεδρος του Μαλάουι διοργάνωσε πάρτι για τα 92α γενέθλια του προς τιμήν του

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο 92χρονος Γκίντες Τσαλαμάντα, μουσικός από το Μαλάουι
Ο 92χρονος Γκίντες Τσαλαμάντα, μουσικός από το Μαλάουι © WikiMedia

Ο 92χρονος Γκίντες Τσαλαμάντα, μουσικός από το Μαλάουι έγινε διάσημος μέσω TikTok και δείπνησε με τον πρόεδρο της χώρας του.

Διάσημος μέσω... TikTok έγινε ένας 92χρονος τραγουδιστής από το Μαλάουι, Γκίντες Τσαλαμάντα. Μάλιστα, τον περασμένο μήνα το τραγούδι του Τσαλαμάντα για την κόρη του, το "Linny Hoo", είχε πάνω από 80 εκατ. θεάσεις στην πλατφόρμα. Η φήμη του εκτόξευσε την φήμη του στη χώρα και πολλοί ήταν αυτοί που του ζητούσαν να τραγουδήσει ζωντανά επί πληρωμή.

Το γεγονός ότι έβαλε τη μικρή αφρικανική του χώρα στον ψηφιακό χάρτη τον περασμένο μήνα προσέλκυσε το ενδιαφέρον του προέδρου Λαζάρους Τσακουέρα, που διοργάνωσε πάρτι για τα 92α γενέθλια του Τσαλαμάντα στο Κρατικό Μέγαρο στο Λίλονγκουε.

«Δεν περίμενα να με προσκαλέσουν στο Κρατικό Μέγαρο. Ήταν μεγάλη τιμή», δήλωσε ο ίδιος στο Reuters. «Ο πρόεδρος ρώτησε τη γνώμη μου για τη μουσική βιομηχανία του Μαλάουι και τις τέχνες», πρόσθεσε ο τραγουδιστής. Του προσφέρθηκαν μια κουβέρτα και ένα ζευγάρι δερμάτινα παπούτσια, ενώ στη συνέχεια τραγούδησαν μαζί με τον πρόεδρο.

Γεννημένος το 1930, ο Τσαλαμάντα άρχιζε να παίζει μουσική σε ηλικία 12 ετών. Έκανε διάφορες δουλειές στη βιομηχανία καπνού, παίζοντας κιθάρα τα σαββατοκύριακα σε μπαρ. Την περασμένη δεκαετία, κατάφερε να τραγουδήσει στη Γερμανία και τις ΗΠΑ.

Ο ίδιος έμεινε έκπληκτος από το πόσο δημοφιλές έγινε το κομμάτι 'Linny Hoo'. Σύμφωνα με τον ίδιο, το τραγούδι αυτό «αποτελεί ένα μήνυμα προς τους νεότερους να έχουν καλούς τρόπους, βοηθώντας τους γηραιούς γονείς τους με οικιακές εργασίες, όπως το σκούπισμα της αυλής και η άντληση του νερού». Μένει να φανεί πόσα από τα εκατομμύρια νεαρών θεατών του θα λάβουν το μήνυμα αυτό σοβαρά υπόψιν τους.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ