Trending Now

Μενδώνη Songs στα social media: Τα τραγούδια και οι αφιερώσεις που κάνουν θραύση

Ελληνικές Vs Ξένες Επιτυχίες

Κωνσταντίνος Χριστοφόρου
Κωνσταντίνος Χριστοφόρου
4’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
#Μενδωνη_songs: Οι αντιδράσεις στα social media με ελληνικά και ξένα τραγούδια, για το νομοσχέδιο του υπουργείου Πολιτισμού.

#Μενδωνη_songs: Οι αντιδράσεις στα social media με ελληνικά και ξένα τραγούδια, για το νομοσχέδιο του υπουργείου Πολιτισμού.

Το σχέδιο νόμου του υπουργείου Πολιτισμού βρίσκεται σε δημόσια διαβούλευση έως την Πέμπτη 14 Μαρτίου. Με γενικό τίτλο «Μέτρα για τη διαφύλαξη και την ανάδειξη της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς, την προστασία και ενίσχυση του ελληνόφωνου τραγουδιού και της ορχηστρικής μουσικής απόδοσης του ελληνόφωνου τραγουδιού και την προστασία και διάχυση της ελληνικής γλώσσας, στο πλαίσιο της διαφύλαξης και ανάδειξης της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς – Ρυθμίσεις για τον εκσυγχρονισμό της εμπορικής πολιτικής του Οργανισμού Διαχείρισης και Ανάπτυξης Πολιτιστικών Πόρων και λοιπές διατάξεις του Υπουργείου Πολιτισμού», το νομοσχέδιο έχει προκαλέσει θετικές και αρνητικές αντιδράσεις.

Οι οργανισμοί συλλογικής διαχείρισης δικαιωμάτων χαιρετίζουν τη στήριξη του εθνικού ρεπερτορίου αλλά η λογική ποσόστωσης για το ελληνόφωνο τραγούδι και την ελληνική ορχηστρική μουσική που προβλέπει το νομοσχέδιο για τις οπτικοακουστικές παραγωγές έδωσε μία καλή αφορμή στους χρήστες των social media για αναρτήσεις με χιούμορ. Έτσι σε λίγες ώρες το hashtag #Μενδωνη_songs βρέθηκε στην πρώτη θέση των trends του Χ, ενώ τόσο στο Facebook όσο και στο Instagram, ξεκίνησε ένα παιχνίδι «αντικατάστασης» γνωστών ξένων επιτυχιών με τις αντίστοιχες, υποψήφιες, ελληνικές τους. Εσείς ποιο θα διαλέγατε αντί για…;

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ