Trending Now

Η Γκρέτα Τούνμπεργκ γίνεται άγαλμα από πάγο στο Λονδίνο

Το άγαλμα ανεγέρθηκε στην πλατεία Τραφάλγκαρ και έλιωσε σε λίγες ώρες στέλνοντας ένα δυνατό μήνυμα

manos_athens_voice_1.jpg
Μάνος Νομικός
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Γκρέτα Τούνμπεργκ
© Alissa Khan-Whelan, Chris Godfrey, CJ Brown

Μία δημιουργική ομάδα Βρετανών πίσω από την ανέγερση του αγάλματος από πάγο της νεαρής Σουηδής ακτιβίστριας Γκρέτα Τούνμπεργκ

Στα πρόσωπα της χρονιάς βρίσκουμε σίγουρα την 16χρονη Σουηδή ακτιβίστρια Γκρέτα Τούνμπεργκ. Με τον δυνατό της λόγο έχει ταρακουνήσει την παγκόσμια κοινότητα και έχει κινητοποιήσει κόσμο γύρω από τα ζητήματα της κλιματικής αλλαγής και της υπερθέρμανσης του πλανήτη.

Γκρέτα Τούνμπεργκ
#GretaIceberg

Είναι το posterchild του κάθε 16χρονου και κάθε νέου του σήμερα και αυτό φαίνεται πως έχει ενοχλήσει πολλούς. Πώς γίνεται μία 16χρονη να βγάζει εκατοντάδες χιλιάδες κόσμο έξω σε τεράστιες διαδηλώσεις; Γίνεται.

Γκρέτα Τούνμπεργκ
#GretaIceberg

Πριν ακριβώς δύο μέρες, η βρετανική δημιουργική ομάδα των Alissa Khan-Whelan, Chris Godfrey και CJ Brown, έστησε στην πλατεία Τραφάλγκαρ στο Λονδίνο ένα άγαλμα της Γκρέτα Τούνμπεργκ. Μόνο που το άγαλμα ήταν φτιαγμένο από πάγο. Κίνηση συμβολική που δίνει ένα δυνατό μήνυμα γύρω από την υπερθέρμανση του πλανήτη. Μέσα σε ένα ηλιόλουστο Λονδίνο πριν δύο μέρες, το άγαλμα έλιωσε σε λίγες ώρες.

Γκρέτα Τούνμπεργκ
#GretaIceberg

Να θυμίσουμε πως η ίδια δημιουργική ομάδα, ήταν υπεύθυνη για την καμπάνια-project με τον τίτλο «The Instagram Egg» στις αρχές της χρονιάς. Ανέβασαν στο Instagram την απλή φωτογραφία ενός αυγού με σκοπό να σπάσουν κάθε ρεκόρ στα like. Τα κατάφεραν, με τη φωτογραφία να ξεπερνάει τα 53 εκατομμύρια like και μέσω αυτής της καμπάνιας κατάφεραν να ενημερώσουν και ευαισθητοποιήσουν τον κόσμο γύρω από ζητήματα ψυχικής υγείας. Ναι, το αυγό ξεπέρασε κατά πολύ τα like της Kylie Jenner.

#GretaIceberg

Γκρέτα Τούνμπεργκ
#GretaIceberg

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ