Trending Now

Μίλα μου βρώμικα 653

Καλή ανάσταση εύχομαι και καλή φώτιση...

41549-103931.jpg
Μυρτώ Κοντοβά
ΤΕΥΧΟΣ 653
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
mila-mou.jpg

Βρίσκομαι στην εξής κατάσταση. Πριν από ενάμιση χρόνο γνώρισα έναν τύπο με τον οποίο για ενάμιση χρόνο, όσο έλειπα από την πόλη δηλαδή, τα πράγματα ήταν ό,τι να ’ναι. Μια μέρα καλά, δέκα μέρες χάλια. Αλλά κάτι με τραβούσε, πανάθεμά τον. Μου είχε ξεκαθαρίσει ότι δεν θέλει σχέση, ενώ εγώ λύσσαγα να είμαι μαζί του. Μερικές φορές, το ομολογώ, είχα τα overreactions μου κιόλας πάνω σε αυτό το θέμα. Γυρίζω λοιπόν πίσω, συναντιόμαστε, και όλα έχουν αλλάξει! Άλλος άνθρωπος. Στοργικός, γλυκός, χαδιάρης. Κοιμάται σπίτι μου! ΣΟΚ! Παλιά, να φανταστείς, δεν κοιμόμασταν καν μαζί! Σε διαφορετικά δωμάτια! Κάνει κομπλιμέντα, φαίνεται να ζηλεύει, ζητάει την προσοχή μου. Τι φάση; Είναι πλέον λες και είμαστε σε σχέση, σχεδόν. Τουλάχιστον χαλαρή σχέση, γιατί μου πετάει και καμία χαζομάρα τύπου «μου μιλάει ο τάδε». Εντωμεταξύ, κι εγώ κι αυτός είμαστε σε μία φάση στις ζωές μας όπου είναι πολύ πιθανό να μετακινηθούμε (σπουδές, δουλειές και τα συναφή). Δεν έχω ιδέα τι να κάνω. Το παίζω και χαλαρός αλλά από μέσα μου λιώνω, Μυρτούδι μου… ΛΙΩΝΩΩΩ… Ο ερωτευμένος μπορεί να γίνει πολύ θεατρίνος, μάλλον. Λες να με παίζει; Αν ισχύει κάτι τέτοιο, θα πάω από μόνος μου να κάνω την εισαγωγή μου στο Δαφνί. -Ένας μπερδεμένος, καψούρης αναγνώστης σου

Είναι το εφέ της αφρικανικής σκόνης. Όταν την εισπνέεις σερί μια βδομάδα αλλοιώνεται ο πραγματικός σου χαρακτήρας και σιγά-σιγά μεταλλάσσεσαι στην αντεστραμμένη εκδοχή του εαυτού σου. Δώστε στο αγόρι λίγο χρόνο, μαθαίνω ότι τα αιωρούμενα δαιμονικά σωματίδια θα υποχωρήσουν ταυτόχρονα με την Ανάσταση του Κυρίου και συγκεκριμένα την ώρα που, ευλογημένοι, θα τρώμε τη μαγειρίτσα μας. Αυτό σημαίνει ότι τα μάγια θα λυθούν, εκείνος θα ξαναγίνει κολοκύθα κι εσείς θα ησυχάσετε από την τρικυμία που συμβαίνει μέσα σας, θα ξεμπερδευτείτε και δεν θα πάτε σε κανένα Δαφνί.

Υ.Γ. Το πρόβλημά μας με τον έρωτα είναι πως αντί να το βουλώσουμε και να απολαύσουμε αυτό που ζούμε, αρχίζουμε την ανάλυση του πώς και του γιατί, διυλίζουμε τα πάντα, το κάνουμε νιανιά με αποτέλεσμα να χάνουμε μια ώρα αρχύτερα αυτό που κατά τα φαινόμενα θα χαθεί ούτως ή άλλως. Αλλά ίσως και να μη χαθεί. Η γνώμη μου είναι να το βουλώσετε και να μείνετε λίγο ακίνητος μέσα στο στροβίλισμα των γεγονότων, των συναισθημάτων και της αφρικανικής σκόνης. Χωρίς ερμηνείες, χωρίς αμφιβολίες, χωρίς ερωτήματα, χωρίς αρνητικές σκέψεις, χωρίς σενάρια καταστροφολογίας ή ευτυχίας, χωρίς σχέδια για το βαθύ μέλλον, χωρίς σαμποτάζ και υπονομεύσεις, χωρίς πανοπλία και χωρίς τεθωρακισμένα άρματα. Όσο γίνεται τουλάχιστον. Φιλί.


Μου ρίχνει δώδεκα χρόνια. Μεγαλύτερος, γλυκός, έξυπνος, μοναχικός, τέλειος. Τον ερωτεύτηκα από την πρώτη στιγμή που κοιταχτήκαμε έτσι όπως είδα τα μάτια και το βλέμμα του πίσω από τα στρογγυλά γυαλάκια του. Και έλιωωωσααααα, Μυρτώ μου. Και έλιωσε κι εκείνος. Ποιο είναι το πρόβλημα; Φαινομενικά κανένα. Δεν είναι παντρεμένος, χώρισε από σχέση πριν από ενάμιση χρόνο, είναι διαθέσιμος, έχει φίλους και κοινωνική ζωή, δεν μένει με τους γονείς του, δεν είναι άνεργος, δεν είναι πλούσιος, δεν είναι φτωχός, δεν παίρνει ναρκωτικά, δεν είναι αλκοολικός, δεν είναι μανιακός με το web, δεν έχει θέμα με τη στύση του, δεν δεν δεν. Εγώ πάλι μένω με τους γονείς μου, είμαι εξαρτημένη οικονομικά καθότι φοιτήτρια, τα ’χω με κάποιον που τον βαριέμαι (αλλά δεν χωρίζω), έχω φίλους που δεν ξέρουν τι τους γίνεται και τουλάχιστον δυο φορές τη μέρα με πιάνει η τρέλα μου για το τι θα κάνω και τι θα γίνω σε αυτή τη ζωή. Το μόνο που έχω για σίγουρο είναι ότι τον θέλω και δεν με ενδιαφέρει η διαφορά ηλικίας, κάτι που εκείνος μάλλον θεωρεί εμπόδιο, αφού την τελευταία φορά που μιλήσαμε για εμάς ήταν κάπως αποστασιοποιημένος και μάλιστα μου είπε ότι βρισκόμαστε σε διαφορετική φάση ζωής. Τι κάνουμε, Μυρτώ μου; Έχει δίκιο για τη φάση που λέει, αλλά το αφήνουμε να χαθεί μόνο και μόνο για μια διαφορά ηλικίας; - Έρ.

Εχμμμ… ναι… Δεν θέλω να σας ταράξω, ούτε να προκαλέσω σεισμό στο σύννεφό σας και να γκρεμοτσακιστείτε, αλλά έχω την υποψία ότι η διαφορετική φάση ζωής που λέει εκείνος δεν σχετίζεται τόσο με την ηλικιακή διαφορά αλλά με το διαπιστωμένο γεγονός ότι είσαστε κάπως κουκουρούκου. Βασικά εντελώς κουκουρούκου. Ζητάτε από τον άλλο κάτι που ούτε ξέρουμε, ούτε διευκρινίζετε τι ακριβώς είναι, ενώ παράλληλα έχετε έναν γκόμενο τον οποίο βαριέστε αλλά δεν χωρίζετε. Καλή ανάσταση εύχομαι και καλή φώτιση.

Υ.Γ. Όπως (δεν) καταλάβατε, στην ερώτηση «ποιο είναι το πρόβλημα;» η απάντηση είναι εσείς.


Στείλε το γράμμα σου ταχυδρομικά ή στο fax της A.V. ή στο info@athensvoice.gr για τη στήλη «Μίλα μου βρώμικα».

Ερωτικά αδιέξοδα, sexy απορίες, κρυμμένα μυστικά... και στα fm! Το «Μίλα μου βρώμικα» κάνει τα ερωτικά σας θέματα να ακούγονται σαν παθιάρικο τραγούδι στο Athens Voice Radio 102.5

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ