Trending Now

Kevin Spacey χωρίς σενάριο

Σκωτσέζικο ντους για τον χολιγουντιανό αστέρα

Αλκιβιάδης Σιαράβας
Αλκιβιάδης Σιαράβας
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
319242-628254.jpg

Ο Αμερικάνος ηθοποιός, σκηνοθέτης, σεναριογράφος και παραγωγός Kevin Spacey μας έχει συνηθίζει να μας εκπλήσσει διαρκώς με το ταλέντο και τις ερμηνείες του. Από το «American Beauty» μέχρι το «House of Cards», αλλά και τον «Ριχάρδο Γ’» που παρακολουθήσαμε στην Επίδαυρο έως το «Seven», μας έχει πείσει για τις υποκριτικές και όχι μόνο ικανότητές του. Αυτή τη φορά χρειάστηκε να ξεδιπλώσει την πολύπλευρη προσωπικότητά του, χρησιμοποιώντας διαφορετικές προφορές του αγγλοσαξονικού κόσμου για τις ανάγκες της επενδυτικής συμβουλευτικής εταιρείας E-trade.

image

Με δημιουργική αφήγηση που φέρει την υπογραφή «opportunity is everywhere», ο Kevin Spacey υποδύεται πως πετάει το σενάριο και αλλάζει με περίσσια ευκολία διαδοχικά ρόλους. Ο μαφιόζος από το New Jersey διαδέχεται έναν Σκωτσέζο εργάτη και καταλήγει στον έφιππο πατρίκιο Άγγλο ο οποίος παραπέμπει στο δημοφιλή χαρακτήρα του Ριχάρδου Γ΄. Με την ίδια ευελιξία και ταχύτητα που οι επιχειρήσεις πρέπει να ανταποκρίνονται στις ευκαιρίες, έτσι και ο γνωστός ηθοποιός ανταποκρίνεται στους διαφορετικούς ρόλους. Η σύλληψη της ιδέας διαμορφώθηκε από την ομάδα της R/GA New York και σκηνοθετήθηκε από τον Steve Miller της Radical New York.

Δείτε το «Opportunity is Everywhere»:

Μπορεί το σποτ να μην σας έκοψε την ανάσα, ωστόσο έχει προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις κυρίως γιατί επικεντρώνεται στο κομμάτι της προφοράς, το οποίο είναι ένα αρκετά ευαίσθητο θέμα για τον αγγλόφωνο κόσμο. Πιο εύθικτοι φαίνεται να είναι οι Σκωτσέζοι καθώς σχολιάζουν αρνητικά την προφορά του, η οποία όπως αναφέρουν μοιάζει περισσότερο ιρλανδική – δημιουργώντας αντιδράσεις και κάνοντας τα τρολ, αλλά και επώνυμους χρήστες του Τwitter να οργιάζουν.

image

Σχόλιο (πικρό) από τον Σκωτσέζο ανταποκριτή του Al Jazeera, Alan Fisher:

Αμερικάνος σεφ τρολάρει τον Kevin Spacey για την προφορά του: 

Η έκταση των σχολίων είναι τέτοια στην οποία οδηγήσαν τον Kevin Spacey να «απολογείται» δημόσια μέσω Τwitter για την σκωτσέζικη προφορά στο εν λόγω σποτ. Δείτε το tweet του, σε μια (αποτυχημένη) προσπάθεια να σαρκάσει την ένταση που έχει δημιουργηθεί:

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ