Trending Now

Μίλα μου βρώμικα 371

Πανέμορφη Μυρτώ, σε χαιρετώ... Όχι, Μυρτώ, δεν πάνε καλά τα πράγματα!

41549-103931.jpg
Μυρτώ Κοντοβά
ΤΕΥΧΟΣ 371
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
18279-39923.jpg

Πανέμορφη Μυρτώ, σε χαιρετώ... Όχι, Μυρτώ, δεν πάνε καλά τα πράγματα! Ο 44χρονος ήταν μια πολύ ύπουλη «νάρκη» και μου καταρράκωσε την ψυχολογία. Για λίγες μέρες, δηλαδή, μη φανταστείς! Μια, δυο, τρεις... δεν ταιριάζουμε στο σεξ, παραλλήλως είχε ξεκινήσει ένα φλερτάκι με ένα γοητευτικό Ισπανό που ζει και δουλεύει στην Ελλαδίτσα (ναι, ναι... και δυο δουλειές, μάλιστα!). Ξεσκόνισα τα ισπανικά μου, μόνο και μόνο για να πουλήσω μούρη, καθότι η γλώσσα του σώματος τα λέει όλα και πολύ εύγλωττα, μάλιστα! Όχι, δεν έχω προχωρήσει στο... «προκείμενο», γιατί δυο δουλειές αυτός, άλλες τόσες υποχρεώσεις εγώ... έχουμε γίνει γραφικοί τύπου «το Σάββατο μπορείς;». Χώρια που ήθελα και το χρόνο να εξερευνήσω την άλλη κατάσταση. Άντε να δούμε τώρα... Μήπως ξέρεις καμιά πηγή να ξεσηκώσω πρόστυχες κουβέντες στα ισπανικά, καθότι τα μαθήματα που είχα τότε ακριβοπληρώσει δεν προέβλεπαν τέτοιου είδους καταστάσεις στη διδακτέα ύλη; Αμάν πια, τζάμπα τα πτυχία... ούτε για δουλειά, ούτε για γκόμενο χρησιμεύουν! Οι φίλοι και οι φίλες με βρίζουν, «εδώ ο κόσμος χάνεται, βαρκούλες αρμενίζουν» και άλλα πιο βαριά μού λένε κάθε φορά, αλλά δεν με απασχολεί. Από λεφτά είμαι σε άθλια κατάσταση, το μέλλον πιο ζοφερό δεν γίνεται... ε, να ανοίξουμε και μια τρύπα στο χώμα, να μπούμε μέσα και να περιμένουμε να έρθει το τέλος... Βρε, πάτε καλάααααα; Σιγά μην πτοηθώ!!

Σε φιλώ πάντα εγκαρδίως - Άλλη Μία

Προσωπικά έχω μπουχτίσει, σιχαθεί και βαρεθεί τρομερά να με παρακολουθώ να αγχώνομαι σε βαθμό τρομοκρατίας για κάτι τόσο ασαφές όσο αυτό που λέμε «μέλλον». Τέλος, κομμένοι οι μπαμπούλες. Το μέλλον είναι τώρα, όπως έχω ξαναπεί σε προηγούμενη αγόρευσή μου – αν και αυτό δεν εξαιρεί το επίθετο «ζοφερό» από την παρούσα συνθήκη. Παρ’ όλα αυτά, εννοείται πως δεν θα ανοίξουμε καμιά τρύπα στο χώμα για να θαφτούμε, μια και ούτως ή άλλως κάποια στιγμή θα το πάθουμε.

Υ.Γ.1 Ισπανικές άκρες για βρωμόλογα δε μου βρίσκονται αυτή τη στιγμή, αλλά σας έχω εμπιστοσύνη – κάτι θα ξετρυπώσετε σίγουρα.

Υ.Γ.2 Αν κάποια μέρα πάρω στα σοβαρά το σενάριο ότι η καθημερινή προσπάθεια και η εντατική εργασία τείνουν να μας ρημάξουν τη λίμπιντο και να καταστρέψουν την ερωτική μας ζωή, ορκίζομαι ότι θα τα βροντήξω και θα πορευτώ καλλιεργώντας ντοματάκια. Τι να κάνουμε, προκειμένου να θυσιαστεί η ευδαιμονία της σάρκας, καλύτερα να φτωχύνει ο πολιτισμικός πλούτος του πλανήτη.

»Μυρτώ, βγαίνω με κάποιον που δεν ξέρει τι είναι τα «Φιλαράκια» και δεν έχει ιδέα περί κόντρας Βίσση και Βανδή. Με εκλιπαρεί να σταματήσω τη χαλάουα στο επίμαχο σημείο και προτιμά τη στάση 96 απ’ την 69.

Να τον παντρευτώ ή απλώς να του ταχταρίζω τη σαύρα;

Υ.Γ. Έχει ένα κουσούρι. Είναι Δημ.Αρ.

Ομολογώ ότι δεν καταλαβαίνω πού ακριβώς είναι το δίλημμα. Άσε που τα στοιχεία που παραθέσατε ως αρνητικά (;) εμένα μου φαίνονται θετικά. Αν όντως ισχύουν, έχετε πολύ ενδιαφέροντα γκόμενο. Συγχαρητήρια.

Υ.Γ. Τι εννοείται όταν λέτε ότι «είναι Δημ.Αρ.»; Δημοτική Αρχή; Δήμαρχος Αργυρούπολης; Δημιουργικός Αριστερός;

»Αγαπητή μου Μυρτώ, τελικά το έλλειμμά του σε συνείδηση και ηθικό έρμα είναι κατά πολύ μεγαλύτερο από το αντίστοιχο δημοσιονομικό της χώρας μας. Καρατσεκαρισμένο και καραδιαπιστωμένο. Εβίωσα την απόλυτη συντριβή και τσακίστηκα στα βράχια. Να σκεφτείς σε κάποια από τις προηγούμενες συναντήσεις μας του είπα «Αν δεν ήσουν αυτός που είσαι, θα είχες έως και πλάκα» και βεβαίως έγινε έξω φρενών, αν και να σου πω την αλήθεια εμένα μου πέρασε το μήνυμα ότι βρήκε μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να κόψει τις γέφυρες. Παρ’ όλα αυτά όμως από καιρού εις καιρόν χρειάζεται να τον συναντάω και εκεί διαπιστώνω τα εξής τρομακτικά. Αφενός δεν έχω ξενερώσει ως θα έδει και αφετέρου κάθομαι και στολίζομαι λες και πηγαίνω σε ραντεβού. Και λέω τώρα εγώ. Μήπως ένα κομμάτι του εαυτού μου είναι σαν κι αυτόν; Μήπως χρειάζομαι θεραπευτή; (Εννοείται όχι την γκόμενά του, για να ’μαστε και σοβαροί). Πες κάτι, ρε Μυρτώ, να βοηθήσεις λίγο την κατάσταση. Μεθ’ υπολήψεως (πάντα) - SYRIANA

Άσε μας, ρε Σιριάνα, θα μας τρελάνεις νυχτιάτικα; Ακόμα δεν πήρες χαμπάρι ότι τρέχεις πίσω από τον τύπο σε ένα μαραθώνιο που δεν τελειώνει ποτέ; Και τι σημαίνει «χρειάζεται να τον συναντάω»; Τίποτα δεν χρειάζεται. Εσείς χρειάζεστε τη μαζοχοδόση σας κάθε τρεις και λίγο και πάτε και την παίρνετε. Και να σας πω κάτι; Άμα γουστάρετε καλά κάνετε και σας εύχομαι μακροημέρευση, αλλά μη μας παραμυθιάζετε κι εμάς ότι έχετε πρόβλημα και ότι αυτά που σας συμβαίνουν σας φαίνονται τρομακτικά. Σιγά τα τρομακτικά δηλαδή. Γουστάρετε κάποιον που σας ψιλοφτύνει – ή μάλλον, γουστάρετε κάποιον επειδή σας ψιλοφτύνει. Πρόκειται για το κλασικό «όσο με πληγώνεις, τόσο με πορώνεις», όπως έλεγε συχνά και ο Ιωάννης Μεταξάς στο Συμπόσιο του Πλάτωνα. Μεθ’ υπολήψεως πάντα. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ