- CITY GUIDE
- PODCAST
-
19°
Αν το φαγητό ήταν ποίημα, τα μυρωδικά θα ήταν οι λέξεις, το λάδι το χαρτί και η δική σου συγγραφική ικανότητα ο τρόπος που θα τα χρησιμοποιήσεις. Ρίγανη, δυόσμος, δενδρολίβανο, δάφνη, μαντζουράνα και βασιλικός είναι τα πιο βασικά από ελληνικά βότανα και τόσο θαυματουργά που μεταμορφώνουν στη στιγμή ακόμα και το πιο απλό πιάτο.
Φυτρώνουν σε αφθονία στην ελληνική γη και μπορείς εύκολα να τα φυτέψεις στο μπαλκόνι σου. Αν όμως βαριέσαι τη διαδικασία, υπάρχει μία λύση για να τα φέρεις στην κουζίνα σου στην πιο αγνή τους μορφή. Η εταιρεία «Evonymon» παράγει ελληνικά αρωματικά βότανα, συλλεγμένα με το χέρι στην Πελοπόννησο και αποξηραμένα με φυσικό τρόπο. Μάλιστα, τόσο τα εκπληκτικά αυτά αρωματικά βότανα όσο και το εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο «Apia» (ιδιαίτερα πλούσιο σε αντιοξειδωτικά και βιταμίνη Ε, με αρώματα φρεσκοκομμένου χόρτου) της ίδιας εταιρείας, συστήνονται ανεπιφύλακτα από το γνωστό σεφ Αλέξανδρο Παπανδρέου, που τα χρησιμοποιεί στην κουζίνα του.
Η σειρά με τα αρωματικά βότανα της Evonymon κυκλοφορεί σε κομψές και πρακτικές συσκευασίες, που διατηρούν αναλλοίωτα όλα τους τα αρώματα για μεγάλο χρονικό διάστημα.
Το λάδι «Apia» έχει αρώματα φύλλου και καρπού ελιάς, ελαφριά γεύση και πινελιές εσπεριδοειδών. Συνοδεύει όλες τις συνταγές, αλλά κάνει ιδανικό ταίρι με λαχανικά, χόρτα ή πάνω σε φρυγανισμένο ψωμί.
Όλα τα προϊόντα της Evonymon μπορείς να τα βρεις στο Drakouliw meat open project και στο Provence στα νότια προάστια, αλλά και στο Παντοπωλείο της Μεσογειακής Διατροφής στο κέντρο της Αθήνας.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
20-22 Σεπτεμβρίου και 27-29 Σεπτεμβρίου τρώμε burgers στο Αμαξοστάσιο στο Γκάζι
Εστιατόρια, μοντέρνες ταβέρνες και wine bars για τη σεζόν που ξεκινάει ορεξάτη
Που δεν είναι πλατεία, αλλά ένα στέκι-κολιέ με πέντε μόνο στέκια που δεν αδειάζουν καμιά ώρα της ημέρας
Μάλλον τη θέση της γιαγιάς στην κουζίνα πήρε φέτος ο νεαρός εγγονός
Από την τέλεια μπουγάτσα μέχρι πεντανόστιμα εστιατόρια
Γλυκά και αλμυρά, αλλά και φοβερές μπαγκέτες, ολόφρεσκα και τέλεια όλα τους
Tο μαγαζί σε καλεί να το κάνεις το νέο σου στέκι
Καφές, γλυκά και cocktails σε ένα από τα πιο όμορφα σημεία της Θεσσαλονίκης
H απόλυτη street food dessert εμπειρία!
Εδώ η διαδικασία της μπουγάτσας είναι υψηλή τέχνη που πάει από γενιά σε γενιά
Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, που το Choureal έχει κερδίσει πάνω από 25 βραβεία γεύσης…
Πανσέληνος στον λόφο του Λυκαβηττού;
Γιατί τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται!
Αποκαλύπτοντας τα διατροφικά καλά - και κακά - των δυο ειδών ρυζιού
Στις διακοπές θυμόμαστε όλα τα ωραία και νόστιμα του τόπου μας
Το Δάκρυ της Ινδίας είναι φοβερά νόστιμο
Οι μικρές διακοπές έχουν τη χάρη τους και ο χειμώνας αργεί
Για να μην χαθείς στη μετάφραση της πιο γοητευτικής περαντζάδας στην πόλη!
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.