- CITY GUIDE
- PODCAST
-
20°
Αρτοποιείο Ρεμούνδος: Το πιο μοσχομυριστό τσουρέκι της πόλης κι άλλα θαύματα
Από το 1953 στην οδό Κυψέλης
Στο Αρτοποιείο Ρεμούνδος στην Κυψέλη θα βρεις φοβερό τσουρέκι και πασχαλινά κουλουράκια
Μαχλέπι, μαστίχα, μα πάνω από όλα βούτυρο. Όσο πλησιάζει το Πάσχα, οι ευωδιές έξω από τον παλιό φούρνο της Κυψέλης δυναμώνουν, σε κάνουν να κλείνεις τα μάτια και να γέρνεις το κεφάλι προς τα πίσω για να τις απολαύσεις σε όλο τους το μεγαλείο. Το Αρτοποιείο Ρεμούνδος στέκει στην ίδια γωνιά εδώ και δεκαετίες. Το άνοιξε ο Γρηγόρης Ρεμούνδος το 1953 και σήμερα η σκυτάλη έχει περάσει πια στην τρίτη γενιά, στον Γρηγόρη και τον Γιώργο Ρεμούνδο, τα εγγόνια του. Οι δυο τους μεγάλωσαν μέσα σε αυτόν τον ιστορικό φούρνο και αφού σπούδασαν την τέχνη του αρτοποιού στο Λονδίνο, γύρισαν πίσω για να κρατήσουν την παράδοση ζωντανή. Εμπλούτισαν την πραμάτεια του φούρνου, εξέλιξαν τις τεχνικές, έφτασαν να ζυμώνουν περί τα 15 είδη ψωμιού.
Το τσουρέκι ωστόσο (του οποίου η ζήτηση κορυφώνεται το Πάσχα καθώς καταφθάνουν «πιστοί» από όλη την Αθήνα για μία πλεξούδα) ακολουθεί κατά γράμμα μια πολύ παλιά συνταγή, ίδια και απαράλλαχτη από την εποχή του παππού Ρεμούνδου. Φτιάχνεται με μαχλέπι, μαστίχα και βελγικό βούτυρο, ζυμώνεται για πολλά επίμονα λεπτά και όταν ψήνεται μοσχοβολά όλη η Κυψέλη! Τρυφερό, αφράτο, μαστιχωτό, είναι απλώς υπέροχο…
Μαζί να πάρετε και τα μοναδικά βουτυρένια, πασχαλινά κουλουράκια, ενώ όσοι νηστεύουν τη Μεγάλη Εβδομάδα θα βρουν πολλά καλούδια: από αραβικές πίτες με μπιφτέκι λαχανικών και λιόψωμο, μέχρι (φο-βε-ρές) χειροποίητες πίτες. Δοκιμάστε τη μανιταρόπιτα και πείτε μας αν έχετε φάει ωραιότερη… Στοιχηματίζουμε πως όχι.
Κυψέλης 37, Κυψέλη, 2108215808, Fb: @remoundosbakery, Instagram: @remoundosbakery
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
20-22 Σεπτεμβρίου και 27-29 Σεπτεμβρίου τρώμε burgers στο Αμαξοστάσιο στο Γκάζι
Εστιατόρια, μοντέρνες ταβέρνες και wine bars για τη σεζόν που ξεκινάει ορεξάτη
Που δεν είναι πλατεία, αλλά ένα στέκι-κολιέ με πέντε μόνο στέκια που δεν αδειάζουν καμιά ώρα της ημέρας
Μάλλον τη θέση της γιαγιάς στην κουζίνα πήρε φέτος ο νεαρός εγγονός
Από την τέλεια μπουγάτσα μέχρι πεντανόστιμα εστιατόρια
Γλυκά και αλμυρά, αλλά και φοβερές μπαγκέτες, ολόφρεσκα και τέλεια όλα τους
Tο μαγαζί σε καλεί να το κάνεις το νέο σου στέκι
Καφές, γλυκά και cocktails σε ένα από τα πιο όμορφα σημεία της Θεσσαλονίκης
H απόλυτη street food dessert εμπειρία!
Εδώ η διαδικασία της μπουγάτσας είναι υψηλή τέχνη που πάει από γενιά σε γενιά
Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, που το Choureal έχει κερδίσει πάνω από 25 βραβεία γεύσης…
Πανσέληνος στον λόφο του Λυκαβηττού;
Γιατί τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται!
Αποκαλύπτοντας τα διατροφικά καλά - και κακά - των δυο ειδών ρυζιού
Στις διακοπές θυμόμαστε όλα τα ωραία και νόστιμα του τόπου μας
Το Δάκρυ της Ινδίας είναι φοβερά νόστιμο
Οι μικρές διακοπές έχουν τη χάρη τους και ο χειμώνας αργεί
Για να μην χαθείς στη μετάφραση της πιο γοητευτικής περαντζάδας στην πόλη!
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.