Ο Μανώλης Παπουτσάκης μένει σπίτι, μαγειρεύει και τραγουδά
«Μην λυγίζετε. Μείνετε στο σπίτι με τους δικούς σας και με τα αγαπημένα σας ξεχασμένα πράγματα»
Ο σεφ Μανώλης Παπουτσάκης στέλνει ένα βίντεο και γράφει πώς περνά τις ώρες που βρίσκεται έγκλειστος στο διαμέρισμά του στη νέα στήλη «Μένουμε Σπίτι» της ATHENS VOICE.
Πάντα μου έλεγα ότι η ζωή μας αποκτά ενδιαφέρον μέσα από τις αντιθέσεις. Να τρέχεις, όμως, τη μια μέρα πανικόβλητος για να προλάβεις τις δουλειές σου, να σου λείπει ύπνος, να ‘χεις στήσει ένα καινούριο εστιατόριο με τρομακτικό κόπο, να τρέχει άλλο ένα, να μη σου φτάνει ο χρόνος να κάνεις τίποτα τόσο καλά όσο θα ήθελες, και την ακριβώς επόμενη να είσαι αναγκασμένος να βρίσκεσαι έγκλειστος στο διαμερισμά σου με τα πάντα σχεδόν να έχουν κατεβάσει ρολά, ε, αυτό είναι μια σπουδαία αντίθεση, η οποία σίγουρα έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον.
Δεν θα πω ψέματα. Στην αρχή κοιμήθηκα. Ώρες πολλές. Ξυπνούσα για να φάω κάτι, να ενημερωθώ για την κατάσταση και ξανακοιμόμουν. Το είχα μεγάλη ανάγκη. Το σώμα μου αφέθηκε σε μια διαδικασία παύσης και ξεκούρασης. Ακόμα και τώρα 5 μέρες μετά, συνεχίζω να κοιμάμαι πάνω από 10 ώρες την ημέρα. Όμως μένουν άλλες 14! Και πιστέψτε με, περνούν σα νεράκι!
Ναι, μαγειρεύω. Κάθε μέρα κάτι. Απλό και νόστιμο. Με τρία υλικά. Είναι ωραία πρόκληση τα τρία υλικά. Η επιστροφή στην οικιακή μου κουζίνα είναι σα να παίζω με τα κουζινικά μου σε ένα κουκλόσπιτο, αν και αγοράκι. Διαβάζω. Διαβάζω πράγματα που δεν προλάβαινα πια, γιατί όσο χρόνο είχα για να διαβάσω πριν, τον αφιέρωνα στη μαγειρική. Τώρα ξαναγύρισα στη λογοτεχνία, τη φιλοσοφία, την ποίηση. Το σώμα, όμως θέλει κίνηση. Και έτσι γυμνάζομαι και λιγάκι. Έχω 2 βαράκια, τα TRX μου, λάστιχα, κάτι κάνω. Γιατί τώρα προλαβαίνω. Και ακούω μουσική. Θεματικά όμως. Σήμερα Χατζηδάκι, αύριο Κρητικά, την άλλη μέρα κλασική. Δεν ακούω, όμως, παθητικά! Τραγουδάω. Κάνω τα δικά μου «καραγκιοζιλίκια», αυτά που όλοι κάνουμε, αλλά ντρεπόμαστε να τα πούμε παρά έξω.
Νομίζω πως έχουμε ανάγκη από τα καραγκιοζιλίκια μας, γιατί αυτό που ζούμε είναι πολύ ζόρικο ψυχολογικά. Εγώ είμαι φοβερά ψύχραιμος άνθρωπος και αισιόδοξος. Αλλά ξέρω πως εκεί έξω (ή εκεί μέσα για μιλήσω με ακρίβεια, μέσα στα σπίτια και στα διαμερίσματα) ο κόσμος είναι δύσκολα. Πολλούς τους έχει καταπιεί η θλίψη και το άγχος, η αβεβαιότητα για τον αόρατο εχθρό που καραδοκεί να θερίσει. Δεν είναι έτσι. Βρισκόμαστε αντιμέτωποι για άλλη μια φορά με κάτι που είναι στο χέρι μας να αντιπαλέψουμε. Μην λυγίζετε. Μείνετε στο σπίτι με τους δικούς σας και με τα αγαπημένα σας ξεχασμένα πράγματα. Θα δείτε πως η άλλη πλευρά έχει και αυτή ενδιαφέρον. Και κάνετε κι εσείς καραγκιοζιλίκια. Γιατί μπορείτε να είστε ταυτόχρονα σοβαροί και αστείοι, σε καμία, όμως, περίπτωση μην επιτρέψετε στον εαυτό σας να γίνετε επικίνδυνοι και γελοίοι. Για το καλό όλων.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ένα ξεχωριστό pop-up bakery στον 6ο όροφο του ξενοδοχείου St. George Lycabettus
Δεν έχει σημασία αν το δώρο είναι μικρό ή μεγάλο… Σημασία έχει η όμορφη κίνηση του να προσφέρεις, είτε αυτό είναι κάτι ακριβό είτε απλώς μια μακαρονάδα
Καλοφτιαγμένο, καθημερινό φαγητό, με συνέπεια και χωρίς περιττές εντυπώσεις
Τρεις εμβληματικοί χώροι, τρεις διαφορετικές προτάσεις διασκέδασης για αυτές τις γιορτές
Βουτυρένιοι κουραμπιέδες, λαχταριστά μελομακάρονα, αφράτα πανετόνε και πολλές ακόμα λιχουδιές
Από ξηρούς καρπούς μέχρι εκλεκτά τυριά και βιολογικό κρέας
Τα αστεράτα ξενοδοχεία και τα καλά εστιατόρια της Αθήνας έχουν ήδη ετοιμάσει τα εορταστικά μενού τους και μας περιμένουν για αξέχαστες βραδιές
Εδώ θα ανακαλύψεις τα αγαπημένα γλυκά των γιορτών
Οι έμπειροι σοκολατιέ, Ιωάννα και Δημήτρης, δημιουργούν σοκολατάκια bonbon, με γεμίσεις από πραλίνες, ganache και φρέσκα ζελέ φρούτων, χρησιμοποιώντας σοκολάτα υψηλής ποιότητας
Η ιδανική πρόταση για τα πιο γλυκά Χριστούγεννα!
Στα ράφια έχουν κάνει ήδη την εμφάνισή τους τα μελομακάρονα, ζουμερά και αρωματικά, και οι κουραμπιέδες με φρέσκο ελληνικό βούτυρο, την ίδια συνταγή που τιμά ο φούρνος εδώ και δεκαετίες
Όλα τα γλυκά που λαχταράς για το γιορτινό τραπέζι
Ένα από τα πλέον ιστορικά ζαχαροπλαστεία της πόλης, με τρία καταστήματα
Ένα σύγχρονο γαστρονομικό concept με έδρα το Μονακό, που εστιάζει στο private dining, τα themed dinners και τις cooking classes
Θα βρείτε εκλεκτά τυριά, ανάμεσά τους μια μεγάλη ποικιλία από φέτα αλλά και κασέρι, με εκείνη τη γεύση που θυμούνται οι παλιοί, βούτυρο γάλακτος, ιδανικό για τους χριστουγεννιάτικους κουραμπιέδες, αληθινό στραγγιστό γιαούρτι και άλλα πολλά
Τα εκλεκτά βιολογικά κρέατα των ευβιότοπων είναι εγγύηση
Οι ξηροί καρποί και τα αποξηραμένα φρούτα που θα βρείτε είναι ελληνικής προέλευσης, φρεσκοψημένοι και ιδανικοί για να πρωταγωνιστήσουν στα γλυκά των γιορτών
Μέσα στις γιορτές όλοι θα πάμε σε ένα τουλάχιστον γιορτινό τραπέζι – κι αν είμαστε τυχεροί, θα πάμε σε περισσότερα
Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος ξεχωρίσαμε τους καλύτερους
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.