- CITY GUIDE
- PODCAST
-
24°
Το Μεγάλο Φαγοπότι του Vezené
Έχεις σκεφτεί πώς θα ήθελες να είναι μια ιδανική Κυριακή; Εγώ ναι. Θα ήθελα να ξυπνάω αργά, να πίνω καφέ αργότερα, και το μεσημεροαπόγευμα να βρίσκομαι με φίλους γύρω από ένα τραπέζι, να γελάμε, να τρώμε και να πίνουμε. Και μετά να ξανατρώμε. Θα ήθελα να μοιάζουν οι Κυριακές με τα Χριστούγεννα, να σηκωνόμαστε από το τραπέζι, μόνο όταν είναι πια πολύ αργά.
Κάπως έτσι το σκέφτονται και στο Vezené και επαναφέρουν για ακόμη μία χρονιά τις (πολύ επιτυχημένες κατά γενική ομολογία) 3pm Sundays. Εδώ, οι Κυριακές κυλάνε χαλαρά, στο βάθος παίζει τζαζ και μπροστά σου λάμπει ένα πληθωρικό εορταστικό τραπέζι.
Όσο για το μενού...Αρκεί να πούμε ότι είναι επηρεασμένο από την θρυλική ταινία «Το μεγάλο Φαγοπότι» του Μάρκο Φερρέρι. Με άλλα λόγια...πιο πληθωρικό δεν γίνεται. A La Carte Menu και πιάτα ημέρας ερωτοτροπούν γύρω από την ιδέα της πληθωρικότητας, της ανθρώπινης επαφής και της αρχέγονης ζεστασιάς ενός κυριακάτικου τραπεζιού.
Οι πρωτόγονες τεχνικές του καπνού, της θράκας ξύλου ελιάς και της ροτισερί είναι και πάλι οι απόλυτες βασίλισσες στην κουζίνα του Ari Vezené. Στην τραπεζαρία βγαίνουν με σειρά προτεραιότητας: μια φραγκόκοτα, μια μοσχοβίτικη πάπια, ένα χωριάτικο κοτόπουλο, πίτες όλων των ειδών, κυνήγια με χοντρά ζυμαρικά και ένας στρατός από αυγά, όλα σενιαρισμένα με την ύψιστη μαεστρία της μαγειρικής τέχνης, πριν πάρουν θέση στο πιάτο σου.
Αυτά τα νόστιμα και αξιοθαύμαστα θα συμβαίνουν στο Vezené για κάθε Κυριακή του Δεκέμβρη. Late Lunch στις 3μ.μ και Early Dinner μέχρι τις 12π.μ.
*Το εστιατόριο θα λειτουργήσει παραμονές Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς, ενώ θα παραμείνει κλειστό στις 25 Δεκεμβρίου και 1 Ιανουαρίου.
Βρασίδα 11, Αθήνα, 210 7232003
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
20-22 Σεπτεμβρίου και 27-29 Σεπτεμβρίου τρώμε burgers στο Αμαξοστάσιο στο Γκάζι
Εστιατόρια, μοντέρνες ταβέρνες και wine bars για τη σεζόν που ξεκινάει ορεξάτη
Που δεν είναι πλατεία, αλλά ένα στέκι-κολιέ με πέντε μόνο στέκια που δεν αδειάζουν καμιά ώρα της ημέρας
Μάλλον τη θέση της γιαγιάς στην κουζίνα πήρε φέτος ο νεαρός εγγονός
Από την τέλεια μπουγάτσα μέχρι πεντανόστιμα εστιατόρια
Γλυκά και αλμυρά, αλλά και φοβερές μπαγκέτες, ολόφρεσκα και τέλεια όλα τους
Tο μαγαζί σε καλεί να το κάνεις το νέο σου στέκι
Καφές, γλυκά και cocktails σε ένα από τα πιο όμορφα σημεία της Θεσσαλονίκης
H απόλυτη street food dessert εμπειρία!
Εδώ η διαδικασία της μπουγάτσας είναι υψηλή τέχνη που πάει από γενιά σε γενιά
Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, που το Choureal έχει κερδίσει πάνω από 25 βραβεία γεύσης…
Πανσέληνος στον λόφο του Λυκαβηττού;
Γιατί τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται!
Αποκαλύπτοντας τα διατροφικά καλά - και κακά - των δυο ειδών ρυζιού
Στις διακοπές θυμόμαστε όλα τα ωραία και νόστιμα του τόπου μας
Το Δάκρυ της Ινδίας είναι φοβερά νόστιμο
Οι μικρές διακοπές έχουν τη χάρη τους και ο χειμώνας αργεί
Για να μην χαθείς στη μετάφραση της πιο γοητευτικής περαντζάδας στην πόλη!
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.