- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Madama: Επιστροφή στην αποπλάνηση
Λίγα βήματα από το λιμάνι, στην πιο θρυλική συνοικία του Πειραιά, η Madama άνοιξε τις πόρτες της στις αρχές Δεκεμβρίου, σε ένα κατακόκκινο σκηνικό που εξάπτει τη φαντασία.
Με γεωμετρικά φωτιστικά οροφής, έντονες σκούρες πινελιές και πάγκους που ενώνονται με τη μπάρα, η Madama σερβίρει απολαυστικές ποικιλίες με ισπανικό χαμόν, σαλάτα caprese, πενταλογία κροστίνι ή φρούτα και ποικιλία τυριών. Και καθώς η νύχτα πέφτει, προσκαλεί την αγαπημένη της Lolita, με βότκα, βανίλια Μαδαγασκάρης και φράουλες. Μεταμφιέζεται σε Miss Mulata, με γλυκιές νότες από κακάο και καφέ σε λευκό ρούμι και φρεσκοστυμμένο χυμό lime. Φρεσκάρει τα γαλλικά της με ένα French 77, το δροσιστικό aperitivo με απόσταγμα μαστίχας, prosecco και βρώσιμο ανθό ιβίσκου. Εμφανίζεται Naked, με αρωματισμένη βότκα, φρέσκο ανανά και τζίντζερ. Κι όταν η νύχτα βαθαίνει, ανάβει φωτιές ως Miss Lucifer, με tequila blanco, μπλε αγαύη, καυτερή πιπεριά και mezcal.
Οι δείκτες του ρολογιού δείχνουν μεσάνυχτα και το σκηνικό μεταμορφώνεται, με τη Madama να ανεβάζει τους ρυθμούς και να μας παρασέρνει σε ένα πάρτι που κρατά μέχρι τα ξημερώματα, σε μία γωνιά του Πειραιά που δεν έσβησε ποτέ το φως.
Μεραρχίας 9 & Φίλωνος 101
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
20-22 Σεπτεμβρίου και 27-29 Σεπτεμβρίου τρώμε burgers στο Αμαξοστάσιο στο Γκάζι
Εστιατόρια, μοντέρνες ταβέρνες και wine bars για τη σεζόν που ξεκινάει ορεξάτη
Που δεν είναι πλατεία, αλλά ένα στέκι-κολιέ με πέντε μόνο στέκια που δεν αδειάζουν καμιά ώρα της ημέρας
Μάλλον τη θέση της γιαγιάς στην κουζίνα πήρε φέτος ο νεαρός εγγονός
Από την τέλεια μπουγάτσα μέχρι πεντανόστιμα εστιατόρια
Γλυκά και αλμυρά, αλλά και φοβερές μπαγκέτες, ολόφρεσκα και τέλεια όλα τους
Tο μαγαζί σε καλεί να το κάνεις το νέο σου στέκι
Καφές, γλυκά και cocktails σε ένα από τα πιο όμορφα σημεία της Θεσσαλονίκης
H απόλυτη street food dessert εμπειρία!
Εδώ η διαδικασία της μπουγάτσας είναι υψηλή τέχνη που πάει από γενιά σε γενιά
Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, που το Choureal έχει κερδίσει πάνω από 25 βραβεία γεύσης…
Πανσέληνος στον λόφο του Λυκαβηττού;
Γιατί τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται!
Αποκαλύπτοντας τα διατροφικά καλά - και κακά - των δυο ειδών ρυζιού
Στις διακοπές θυμόμαστε όλα τα ωραία και νόστιμα του τόπου μας
Το Δάκρυ της Ινδίας είναι φοβερά νόστιμο
Οι μικρές διακοπές έχουν τη χάρη τους και ο χειμώνας αργεί
Για να μην χαθείς στη μετάφραση της πιο γοητευτικής περαντζάδας στην πόλη!
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.