Cosmic Telegram

Stardust 528

Δίδυμε, δεν είναι παράλογο να απαιτούμε κάτι και να το παίρνουμε, όμως τώρα δεν είναι το κατάλληλο timing για διεκδικήσεις ή παράπονα

50502-112024.jpg
Γιώργος Πανόπουλος
ΤΕΥΧΟΣ 528
7’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
98242-219912.jpg

Κριός (21 Μαρτίου - 19 Απριλίου)

Mε την Αφροδίτη στον Καρκίνο, αν η οικογένεια υπήρξε πεδίο συγκρούσεων, είναι ώρα να επουλωθούν τα τραύματα αλλά και να ανανεωθούν οι δεσμοί. Αλλιώς η οικιακή-προσωπική ζωή μπορεί να είναι ηλιόλουστη και η επαγγελματική ζωή να ρέει. Έτσι θα ήταν τα πράγματα αν δεν συνέπιπτε η Αφροδίτη στον Καρκίνο με τον ανάδρομο Ερμή στους Διδύμους, όπου βρίσκεται και ο Άρης. Αυτός, λοιπόν, σε σπρώχνει να βγεις από το σπίτι ακόμα κι αν θεωρείς ευτυχία να τρως μία πίτσα μπροστά στην τηλεόραση ή να μαγειρεύεις για φίλους. Οι ρυθμοί της καθημερινότητας επιταχύνονται και κάθε τόσο ο ανάδρομος Ερμής παρεμβαίνει είτε με αναβολή των ραντεβού σου, με ασυνεννοησία στις σχέσεις σου, με μικροπαρεξηγήσεις στη δουλειά, με πρακτικές δυσκολίες, είτε με πολύ απλούς εκνευρισμούς μέσα στην ημέρα που σε κάνουν έξω φρενών. Δεν είναι επικίνδυνη περίοδος. Είναι περίοδος που η διάθεση περνάει από σαράντα κύματα αλλά, όταν μία στις τόσες τα πράγματα κουμπώνουν όπως θέλεις, τότε λες «χαλάλι» στις αναποδιές.


Ταύρος (20 Απριλίου - 20 Μαΐου)

Φυσικά τα χρήματα δεν αγοράζουν την ευτυχία αλλά, κακά τα ψέματα, σου εξασφαλίζουν ασφάλεια. Το χρήμα, λοιπόν, ανήκει στις προτεραιότητές σου αυτές τις εβδομάδες, γεγονός που σημαίνει ότι καθορίζει το βαθμό της αυτοπεποίθησής σου αλλά κυρίως το βαθμό του άγχους σου. Ο ανάδρομος Ερμής στους Διδύμους, όπου βρίσκεται και ο Άρης, δεν διευκολύνει τη ροή του χρήματος – το χρήμα διαρρέει σε λογαριασμούς και έξοδα που δεν είχες υπολογίσει. Πρόσεξε, επίσης, ώστε η εργασιακή σου συμπεριφορά να είναι άψογη και να μην επαναφέρεις στη ζωή σου ανθρώπους και γεγονότα του παρελθόντος παρά μόνο για να λύσεις εκκρεμότητες – συναισθηματικές ή ακόμα και υλικές.


Δίδυμοι (21 Μαΐου - 21 Ιουνίου)

Με τον Άρη στο ζώδιό σου έχεις τη δυνατότητα να προχωρήσεις επαγγελματικά, να ψαχτείς εργασιακά ή και ερωτικά –αν θέλεις– ή, αν βρίσκεσαι σε σχέση και υπάρχουν προβλήματα, μπορεί να μεγαλώσει ο κίνδυνος ανάφλεξης γι’ αυτό συνιστάται ψυχραιμία. Αρκετή, μάλιστα, αφού οι αιτίες παρεξηγήσεων και ασυνεννοησίας μεγαλώνουν γιατί ο κυβερνήτης σου Ερμής είναι ανάδρομος στους Διδύμους. Επίσης, μην ξεχνάς ότι με τον Άρη στο ζώδιό μας γινόμαστε πάρα πάνω εγωιστές και περιμένουμε από τους άλλους υποχωρήσεις και χάρες που δεν είναι διατεθειμένοι να μας κάνουν. Πριν πάρεις οριστικές και δραστικές αποφάσεις –που καλύτερα να μην το κάνεις– σκέψου ότι οι σχέσεις ζωής μπορούν να σε ανταμείψουν υπό έναν όρο: να μην εξοργίζεσαι εάν κάποιος που σε ενδιαφέρει δεν ενδιαφέρεται για σένα με τον ίδιο τρόπο. Υ.Γ. Δείξε αυτοσυγκράτηση ανεξάρτητα από το πόσο δελεαστικές μπορεί να είναι κάποιες προτάσεις που ίσως σου κάνουν. Επίσης η επανεμφάνιση κάποιου/ας πρώην μπορεί να δημιουργήσει στιγμιαία έξαψη, όμως στο τέλος της μέρας ή στην αρχή της επόμενης μπορεί εύκολα να καταλήξει σε τρομερές παρεξηγήσεις.


Καρκίνος (22 Ιουνίου - 22 Ιουλίου)

Αυτοί που σε κριτικάρουν για εσωστρέφεια, έλλειψη ανοχής στην κριτική και συναισθηματικά κολλήματα πιθανόν δεν μπορούν να καταλάβουν ότι η ψυχρότητα, η κριτική και η έλλειψη συναισθηματικής οικειότητας αποτελούν για σένα θανάσιμες προκλήσεις. Αυτές δημιουργούν τραύματα αναγκάζοντάς σε να κρύβεσαι και να το παίζεις υπεράνω ή θιγμένος/η. Προσπαθώντας να ικανοποιήσεις τους πάντες (και κυρίως τους πολύ κοντινούς σου ανθρώπους) μπέρδεψες το παρόν με το παρελθόν, κουράστηκες, κάηκες. Οπότε κανείς δεν μπορεί να σε κατηγορήσει τώρα για εγωισμό επειδή επικεντρώνεσαι στις επιθυμίες, τα θέλω και τις ορέξεις σου. Με την Αφροδίτη στο ζώδιό σου δεν χρειάζεσαι ένα σκέτο «σ’ αγαπάω» – θες και τις υλικές χειρονομίες για να το αισθανθείς καλύτερα. Επίσης, μόνο ανάμεσα στους ανθρώπους και με την εξωστρέφεια υπάρχει πιθανότητα να κερδίσεις αυτό που λαχταράς.


Λέων (23 Ιουλίου - 22 Αυγούστου)

Αποσυντονισμένος/η από τον ανάδρομο Ερμή στους Διδύμους πιθανόν να αμφιβάλλεις για τις δυνατότητές σου, να μην ξέρεις ξαφνικά πού πηγαίνεις ή να μην ξέρεις καν τι θέλεις. Αυτό ίσως σημαίνει απορρύθμιση στον επαγγελματικό χώρο με δυσφορία/παρεξηγήσεις με τους συναδέλφους ή με τους ανώτερους, πιθανή ασυνεννοησία με κάποιον/α φίλο/η ή δυσφορία για τη συντροφική/ερωτική σχέση. Αν συνυπολογίσουμε στη σύγχυση και το γεγονός ότι είσαι ισχυρογνώμων, απόλυτος/η και πολλές φορές αδιάλλακτος/η, τότε ακόμα και οι συμβουλές των ανθρώπων που ενδιαφέρονται ειλικρινά για σένα μοιάζουν με κόκκινο πανί. Η επιθυμία σου, ωστόσο, να τα έχεις όλα υπό έλεγχο δεν σημαίνει ότι θα καταλήξεις παντρεμένος/η με ένα controlfreak που σου βάζει τα δύο πόδια σε ένα παπούτσι, ότι θα δουλεύεις για κάποιον/α που σε υποτιμάει ή ότι θα μεταμορφωθείς εσύ σε τύραννο. Υ.Γ. Αυτή την εποχή ίσως χρειάζεται να επαναλαμβάνεις τακτικά και ψιθυριστά: «μην κρίνεις ίνα μη κριθείς».


Παρθένος (23 Αυγούστου - 22 Σεπτεμβρίου)

Η δουλειά, η δημόσια ζωή, οι στενές σχέσεις, η οικογένεια, η απήχησή σου στην κοινωνία και η φήμη σου βρίσκονται ταυτόχρονα στο προσκήνιο. Στις σχέσεις σου –είτε επαγγελματικές είτε προσωπικές– είναι πιθανό να υπάρχουν δυσαρμονίες: όταν εσύ θέλεις, δεν μπορεί ο άλλος/ όταν μπορεί, δεν είσαι εσύ διαθέσιμος κ.λπ. Oπότε μην τραβάς το σχοινί όπου δεν σε παίρνει ή όπου δεν βγάζεις άκρη – κάνε τα στραβά μάτια και μετά τις 12 Ιουνίου συζήτα πιο ψύχραιμα το οποιοδήποτε βραχυκύκλωμα. Παρόλα αυτά μην επιτρέψεις στον εαυτό σου να κάνει σκέψεις για το πόσο πολύ έχεις κουραστεί από αφεντικά, πελάτες και σχέσεις που σε ενδιαφέρουν, πόσο δύσκολα έχουν γίνει τα εργασιακά και η υλοποίηση των φιλοδοξιών σου, πόσο κοντά βρίσκεσαι στα πρόθυρα της υπερκόπωσης ή για το πόσοι θέλουν να σε δουν να πέφτεις στη μετ’ εμποδίων κούρσα. Είναι μία περίοδος που είναι καλύτερα να έχεις μειωμένες προσδοκίες κάνοντας με συνέπεια και επαγγελματισμό τη δουλειά σου και αγνοώντας τυχόν προβλήματα στις διαπροσωπικές σου σχέσεις. Δεν είναι η ώρα να βγεις με φόρα προς τα έξω. Σε λίγο.


Ζυγός (23 Σεπτεμβρίου - 23 Οκτωβρίου)

Μπορεί και είναι πολύ πιθανό με την Αφροδίτη στον Καρκίνο να εμφανίζεσαι δημόσια και κοινωνικά ευδιάθετος/η, μειλίχιος/α, επικοινωνιακός/ή πετώντας χαριτωμένες ατάκες, όμως εσωτερικά δεν είναι απίθανο να είσαι έτοιμος/η ανά πάσα στιγμή να εκραγείς, να είσαι απογοητευμένος/η ή να κρύβεις επιτυχώς την ανησυχία σου. Ναι, κάτι δεν πάει καλά, κάτι φταίει. Είναι ότι καταπιέζεις τις ανάγκες και τις επιθυμίες σου για να μη διασαλευτούν οι σχέσεις σου με ανθρώπους που θεωρείς δικούς σου ή μία σχέση που έχει φθαρεί και το τέλος της σε ταράζει; Είναι η δουλειά που σε ανησυχεί γιατί αντιλαμβάνεσαι ότι δεν τραβάει ή τα μικρά προβλήματα σου φαίνονται τεράστια επειδή νιώθεις εξαντλημένος/η παλεύοντας για την επιβίωσή σου; Είναι ότι ξαφνικά σκέφτεσαι πως για αλλού ξεκίνησες και αλλού η ζωή σε πάει, ότι τα αισθήματα δεν είναι όσο φωταγωγημένα θα ήθελες ή ότι οι σχέσεις είναι άτονες; Μήπως, όμως, είναι μία αναγκαία περίοδος για να ξεδιαλύνεις μέσα σου ποιος/α είσαι και τι θέλεις.


Σκορπιός (24 Οκτωβρίου - 21 Νοεμβρίου)

Με τον Άρη στους Διδύμους μπορείς να ελπίζεις βάσιμα ότι κάποιες ανάγκες σου θα εκπληρωθούν. Έντονα αισθήματα, επιτακτική επιθυμία για σεξ, καυτή δημιουργικότητα, ενδιαφέρουσες συνεργασίες και χρήμα ανήκουν στο μενού αυτής της διέλευσης του Άρη. Πάθος για αισθήματα, ικανοποίηση και χρήμα ακούγονται σαν συστατικά σαπουνόπερας αλλά είναι αυτά που σε ενδιαφέρουν αυτή την περίοδο. Βεβαίως, για να τονιστεί ακόμα περισσότερο το στοιχείο της σαπουνόπερας –που θέλει αυξομείωση του σασπένς– υπάρχει ο ανάδρομος Ερμής στους Διδύμους που αναβάλλει την ικανοποίηση, βάζει παράσιτα στα αισθήματα, προσθέτει ασυνεννοησία, βγάζει έκτακτα έξοδα στη μέση του πουθενά και καθυστερεί την ευχαρίστηση. Προσοχή! Με τον Άρη να πυρπολεί τη λίμπιντο –όσο κι αν ορκίζεσαι στη μονογαμία– δεν είναι δύσκολο να γλιστρήσεις σε απερισκεψίες που είναι εύκολο να αποκαλυφθούν, οπότε ΜΗΝ.


Τοξότης (22 Νοεμβρίου - 21 Δεκεμβρίου)

Ε, ναι. Το ξέρεις, το διαισθάνεσαι. Η ζωή είναι σαν τη ρόδα του λούνα παρκ. Τη μια στιγμή βρίσκεσαι ενθουσιασμένος/η στην κορυφή αντικρίζοντας τον κόσμο από ψηλά και την άλλη βρίσκεσαι στο έδαφος απογοητευμένος/η που δεν μπορείς να πετάξεις και πιστεύοντας ότι θα μείνεις για πάντα κολλημένος/η στη γη. Μέχρι που η ρόδα αρχίζει να ξεκολλάει και πάλι. Και οι δύο περίοδοι δεν διαρκούν για πάντα – εναλλάσσονται διαρκώς. Με τον Άρη και τον ανάδρομο Ερμή στους Διδύμους και τον Κρόνο στο ζώδιό σου έχεις αναλάβει αυτή την περίοδο το δύσκολο καθήκον όχι να αποφασίσεις ποιες σχέσεις θα κρατήσεις και ποιες θα πετάξεις –αυτό είναι το εύκολο κομμάτι–, αλλά με ποιους θα κολλήσεις για τα επόμενα χρόνια. Ήρεμα και με ψυχραιμία δες τις σχέσεις σου αλλά μην αποφασίζεις τελεσίδικα ακόμα. Υ.Γ. Πολλοί Τοξότες παριστάνουν ότι δεν συμβαίνει τίποτα και υπερασπίζονται σχέσεις που κατά βάθος ξέρουν ότι έχουν κάνει τον κύκλο τους. Είναι φυσιολογικό. Όπως είναι λογικό να προσπαθείς να διακριθείς επαγγελματικά με την ενδόμυχη σκέψη ότι «αφού δεν με αγαπάνε αυτοί που θέλω, ας με εκτιμάει ο κόσμος για αυτό που καταφέρνω επαγγελματικά».


Αιγόκερως (22 Δεκεμβρίου - 19 Ιανουαρίου)

Δύο γρήγορες επισημάνσεις: (1) Είσαι Αιγόκερως και όταν δουλεύεις είναι για να διακριθείς, να επιτύχεις, να υλοποιήσεις, να γίνεις κάποιος/α, να δημιουργήσεις κάτι απτό, να είσαι κοινωνικά χρήσιμος/η. Τελεία. Αυτό σημαίνει ότι με ανάδρομο τον Ερμή στους Διδύμους είναι εποχή που χρειάζεται να αντιμετωπίσεις εργασιακές δυσλειτουργίες, διαφωνίες ή εκνευρισμό στις σχέσεις με συναδέλφους, με τους από πάνω ή τους από κάτω, να βελτιώσεις την αποδοτικότητά σου και να δεις το εργασιακό μέλλον. (2) Με την Αφροδίτη στον Καρκίνο δεν έχεις μπει –ούτε πρόκειται– στον πειρασμό να αποσυρθείς σε μία γωνία τρώγοντας τα νύχια σου, περιμένοντας πότε θα εμφανιστεί ο από μηχανής θεός. Βρίσκεσαι εν δράσει συντροφικά και αισθηματικά, είσαι παρών/παρούσα κοινωνικά. Σε ενδιαφέρουν οι επαγγελματικές προοπτικές και οι συνεργασίες αλλά και η επιθυμία για συντροφικότητα σε τραβάει από το μανίκι. Παρασύρσου.


Υδροχόος (20 Ιανουαρίου - 18 Φεβρουαρίου)

Με τον Άρη στους Διδύμους είναι πιθανό να νιώθεις το αίμα σου να βράζει και τη δημιουργικότητά σου έτοιμη να εκραγεί. Νιώθεις την επιτακτική επιθυμία για ένα φιλί, για ερωτικό κυνήγι και σεξ, καθώς και την ανάγκη για αγάπη και τρυφερότητα. Σαν πιτσιρικάς δεν σου φτάνει να έχεις τον καλύτερο πύργο στην παραλία αλλά σου περνάει από το μυαλό να γκρεμίσεις και τους πύργους όλων των άλλων – όταν είσαι παιδί μπορεί μία τέτοια πράξη να σε κάνει κακομαθημένο, σαν ενήλικα όμως σε τοποθετεί στους ανταγωνιστικούς τύπους. Και, ναι μεν, υπάρχει και υγιής εγωισμός αλλά με τον Ερμή ανάδρομο στους Διδύμους χρειάζεται να έχεις υπόψη ότι κίνητρα, κινήσεις και δράσεις σου μπορεί να παρεξηγηθούν δημιουργώντας ρήγματα με όσους αγαπάς ή σε ενδιαφέρουν. Ερωτικές σχέσεις, ερωτικές προσπάθειες ή επαγγελματικά εγχειρήματα καλύτερα να μπουν στο ρελαντί χωρίς εξάρσεις, δηλώσεις και αποφάσεις. Ψυχραιμία, αυτοσυγκράτηση, κατανόηση.


Ιχθύες (19 Φεβρουαρίου - 20 Μαρτίου)

Με τον Ερμή ανάδρομο στον 4ο οίκο σου μέχρι τις 12/6 δεν είναι η πρώτη φορά που κάποιος σηκώνεται μεσοπέλαγα από τη μία πλευρά της βάρκας και αρχίζει να την ταρακουνάει δημιουργώντας ένταση, αστάθεια, ανισορροπία και φόβο. Ακόμα κι αν αυτός που ταρακουνάει –συνειδητά ή ασυνείδητα– τη βάρκα είναι μέλος της οικογένειάς σου, κάποιος σύντροφος, άνθρωπος που επηρεάζει την επαγγελματική σου ζωή, φίλος ή συνάδελφος, το γεγονός παραμένει ότι αισθάνεσαι εγκατάλειψη, δυσφορία, απογοήτευση, θυμό και οργή. Το άλλο σενάριο μπορεί να έχει προβλήματα στα επαγγελματικά, κάποιον/α που έχει ανάγκη τη στήριξη και τη συμπαράστασή σου ή το σπίτι ως οίκημα να σε τρέχει. Από την άλλη, σαν αντίβαρο η Αφροδίτη στο φιλικό σου Καρκίνο σού προσφέρει φωτεινές μέρες που νιώθεις αγάπη, φιλία, συμπάθεια κι είσαι έτοιμος/η να γελάσεις μέσα από την καρδιά σου πιστεύοντας ότι ο κόσμος είναι υπέροχος – κράτα αυτές τις μέρες και άντεξε τις άλλες που είναι προσωρινές.


*Για πιο ολοκληρωμένη εικόνα των αστρολογικών σου τάσεων θα πρέπει να διαβάζεις και τον ωροσκόπο σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ