Cosmic Telegram

Stardust Winter Guide 2015

Aιγόκερε, καιρός να βγεις προς τα έξω ατσαλάκωτος και αστραφτερός

50502-112024.jpg
Γιώργος Πανόπουλος
ΤΕΥΧΟΣ Winter Guide 2015
8’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
83683-187049.jpg

Κριός (21 Μαρτίου - 19 Απριλίου)

Μπορεί με ξεσπάσματα επαναστάτη ή κακομαθημένης έφηβου να νιώθεις οργή όχι μόνο για τον ανισόρροπο κόσμο που ζούμε αλλά και απέναντι σε συνεργάτες, φίλους ή ακόμα και κατά οποιουδήποτε θεωρείς ότι μοιράζεστε κοινά όνειρα και ιδέες, αλλά θυμήσου πριν κάνεις τα πράγματα εκρηκτικά ότι η επιθετικότητά σου μπορεί και να οφείλεται στο ότι δεν είσαι ικανοποιημένος/η με την πορεία σου, τις σχέσεις σου ή τα αισθήματα που αισθάνεσαι ότι ΔΕΝ παίρνεις. Αν συνυπολογίσουμε στη σύγχυση και το γεγονός ότι είσαι μερικές φορές και αδιάλλακτος/η, τότε ακόμα και οι συμβουλές των φίλων μοιάζουν με κόκκινο πανί. Ίσως να αισθάνεσαι κι ότι καμία δουλειά και κανείς γύρω σου δεν σου ταιριάζουν. Υ.Γ. Φυσικά κι έχεις καλούς φίλους που πιθανόν να μη σε βοηθάνε πρακτικά, αλλά οι συμβουλές και οι λέξεις τους είναι ικανές να δυναμώσουν τη θέληση και την αυτοπεποίθησή σου.

[+] Ο Δίας έχει αναμμένο πράσινο στην επαγγελματική (αλλά και στην ερωτική) λεωφόρο.

[-] Για τους Κριούς που έχουν γεννηθεί γύρω στις 31/3, 1, 2, 3, 4 είναι πιθανότατα μια δύσκολη περίοδος με πιθανές έντονες αναταράξεις λόγω του ακριβούς τετραγώνου Πλούτωνα/Ουρανού τετράγωνο (15/12) στις 12°35´Αιγόκερου/Κριού με μεγάλη ωστόσο χρονική διάρκεια και επιρροή.


Ταύρος (20 Απριλίου - 20 Μαΐου)

Με τον Άρη στον τομέα της επαγγελματικής ζωής αυτές οι εβδομάδες είναι σημαντικότατες για την εξέλιξή σου. Ο αθέμιτος ανταγωνισμός και τα χτυπήματα κάτω από τη ζώνη, για την απόκτηση ή τη διατήρηση της θέσης σου, υπόσχονται ότι θα γίνουν προτεραιότητα. Από την άλλη πλευρά μπορεί να υπάρχει επαγγελματική ένταση, κινητικότητα –έντεινε τις προσπάθειές σου αν ψάχνεσαι– ή και διάθεση να προχωρήσεις και να διακριθείς. Παρόλο που τα παιχνίδια πολέμου σού δημιουργούν κράμπες στο στομάχι και αισθάνεσαι άβολα όταν πρέπει να είσαι διπλωμάτης στις σχέσεις σου, θυμήσου τι είπε ο Ναπολέων: «Πρέπει να είναι κανείς αργός στις διαβουλεύσεις και αποφασιστικός στην εκτέλεση». Και το άλλο: «Στην πολιτική, όπως και στον πόλεμο, η χαμένη στιγμή δεν ξανάρχεται πλέον».

[+] Ναι σε ό,τι έχει κίνηση, μετακίνηση, επικοινωνία και σπουδές.

[-] Όχι σε μετωπικές συγκρούσεις.


Δίδυμοι (21 Μαΐου - 21 Ιουνίου)

Η περίοδος όχι μόνο δεν είναι επιβαρυντική για σένα, αλλά και βοηθητική ώστε να βρίσκεις λύσεις σε προβλήματα που θεωρείς δύσκολα. Υπάρχουν ανθρώπινες σχέσεις που σε ενθουσιάζουν, όπως και κατ’ επέκταση καινούργιοι άνθρωποι που εμφανίζονται, φίλοι που έχεις καιρό να δεις ή φίλοι που χαίρεσαι κάθε φορά που βλέπεις. Έχεις διάθεση για κοινωνικότητα, για προσκλήσεις, για ταξίδια. Προσοχή: αυτό το διάστημα θεωρείς ότι οι απόψεις, οι ιδέες, οι πρακτικές στη δουλειά και ο τρόπος που χειρίζεσαι τις σχέσεις υπερέχουν των άλλων. Χμμμ… Αρκεί να μην τις επιβάλλεις στους άλλους με φανατισμό. Ναι, το γεγονός ότι είσαι Δίδυμος που ανήκει στο ζώδιο των Διδύμων, σημαίνει ότι προσπαθείς να αποδράσεις από το άλλο σου μισό μόνο και μόνο για να αποδείξεις ότι έχεις μια διαφορετική και ξεχωριστή ταυτότητα από ό,τι η οικογένειά σου και τα αδέλφια σου. Τελικά επιστρέφεις στην πραγματικότητα: είσαι το μισό του άλλου σου μισού.

[+] Οικονομικές συναλλαγές κάθε είδους.

[-] Φανατικές απόψεις.


Καρκίνος (22 Ιουνίου - 22 Ιουλίου)

Κατά βάση είσαι μονογαμικός/ή και υπέρ των σταθερών μακροχρόνιων σχέσεων, όμως με τον Άρη στον Υδροχόο το σεξ αναγορεύεται σε μείζον ζήτημα. Δηλαδή, εκπέμπεις ανεξέλεγκτα σεξουαλικά σήματα προς όλες τις κατευθύνσεις: και επίσης φαίνεται ότι κι εσύ γίνεσαι αντικείμενο του πόθου των άλλων: αχ, τι ωραία να σε επιθυμούν οι άλλοι, ε; Χωρίς ατζέντα, χωρίς συναισθηματικές παρενέργειες που εμποδίζουν την ικανοποίηση. Μπορεί να μην είσαι έτοιμος/η να παίξεις σε πορνό όπου η Γαλλίδα υπηρέτρια συναντάει το λατίνο νεαρό που καθαρίζει την πισίνα, αλλά δεν είσαι σεξουαλικά και τόσο αθώος/α όσο πιστεύει η γιαγιά σου. Ναι, όταν το θέμα έρχεται στο σεξ μπορείς να παρεκλίνεις, να πειραματίζεσαι, να τολμάς (κλείσιμο ματιού, προχωράμε). Γείωση: γενικότερα και εξίσου σοβαρά, οι οικονομικές σου δοσοληψίες είναι το άλλο μεγάλο θέμα της περιόδου: Με ποιον, πώς και με τι αποτέλεσμα είναι ερωτήματα που τίθενται στις σχέσεις σου με συνεταίρους, τράπεζες, δάνεια. Προσοχή στις άστοχες οικονομικές ενέργειες και ανοίγματα.

[+] Συντροφικές και ερωτικές σχέσεις. Κοινωνικότητα.

[-] Ξανά: Ένα κρίσιμο, αναπάντεχο, καθοριστικό διάστημα για προσωπικά ή επαγγελματικά κυρίως για τους γεννημένους 2, 3, 4, 5, 6 Ιουλίου (λόγω του τετραγώνου Πλούτωνα/Ουρανού (15/12) στις 12°35´Αιγόκερου/Κριού, με μεγάλη ωστόσο χρονική διάρκεια και επιρροή).


Λέων (23 Ιουλίου - 22 Αυγούστου)

Όπως κάθε φορά που ο Άρης διελαύνει στον Υδροχόο, νιώθεις ότι πέφτεις στην παγίδα που σου έχουν στήσει άνθρωποι που αγαπάς ή συνεργάζεσαι και ξαφνικά μεταβάλλονται σε ενοχλητικούς άγνωστους που θέλουν ένα κομμάτι σου. Θυμήσου ότι δεν μπορείς να κρυφτείς περιμένοντας να περάσει αυτή η περίοδος και μέχρι κάποιος ατσίδας παραγωγός να αγοράσει τα δικαιώματα για την ταινία με θέμα την εντυπωσιακή ερωτική σου ζωή. Χωρίς συζήτηση είναι ψυχολογικά επώδυνες τέτοιες συγκρούσεις, αλλά ταυτόχρονα μπορεί να αποτελέσουν και μια εξαιρετικά καρποφόρα περίοδο με επιτεύξεις και συνεργασίες που μπορούν να εξελιχθούν σε σημαντικές.

[+] Εργασιακή ηρεμία, για τους περισσότερους, εσωτερική ισορροπία, ευχάριστη καθημερινότητα.

[-] Μην αφήνεις στις σχέσεις που σε ενδιαφέρουν να γίνει η χαραμάδα χάσμα.


Παρθένος (23 Αυγούστου - 22 Σεπτεμβρίου)

Φυσικά και δεν φοβάσαι τη δουλειά και την πίεση. Σαν στρατιώτης-εργάτης μπορείς να ριχτείς στον εργασιακό πόλεμο χωρίς να επιζητάς λάμψη. Τελειομανής στη δουλειά, δεν είσαι εύκολος/η ούτε στην καθημερινότητά σου – ο καφές ήθελε λιγότερη ζάχαρη, ο άνθρωπός σου δεν προσέχει όσο θα έπρεπε τον εαυτό του, ο διπλανός οδηγός πήρε βράδυ το δίπλωμα, τα ταλέντα του συναδέλφου είναι για κλάματα. Όπως ίσως έχεις ήδη αντιληφθεί η παρουσία του Άρη στον Υδροχόο πιέζει την εργασιακή σου πραγματικότητα – ώστε να εκσυγχρονιστείς, να εξελιχθείς, να γίνεις περισσότερο παραγωγικός, να κάνεις υπερωρίες, να δεις περισσότερους ανθρώπους, να ψαχτείς εργασιακά αν χρειάζεται, να δεις πώς μπορείς να ξαναπάρεις μπρος στη δουλειά σου. Επίσης επιταχύνει την καθημερινότητα, στις ουρές για λογαριασμούς, με ραντεβού στον οδοντίατρο, για λάστιχα στο αυτοκίνητο. Ακόμα, η υγεία και το σώμα σου τίθενται σε προτεραιότητα. Άρα: εργασιακή ανανέωση, υιοθέτηση ενός νέου υγιεινού τρόπου ζωής, στεγνό καθάρισμα στις καθημερινές σχέσεις.

[+] Συνεχίζεται η εύνοια σε ό,τι αφορά έρωτα/δημιουργικότητα/διασκέδαση/μελλοντικά σχέδια.

[-] Εργασιακή αναμπουμπούλα, μικροεκνευρισμοί στην καθημερινότητα. Προσοχή στην υγεία.


Ζυγός (23 Σεπτεμβρίου - 23 Οκτωβρίου)

Η παραμονή του Άρη στον Υδροχόο είναι ένα θετικό νέο, αφού δημιουργεί καταρχάς την αισιοδοξία ότι δεν στέρεψε ο κόσμος από ουράνια τόξα, χαρά, δημιουργία, τύχη, ευχάριστες εξελίξεις, σχέδια για το μέλλον, ερωτική διάθεση, παιδιά, ιδέες που αξίζουν να πραγματοποιηθούν, ανθρώπους που σε εμπνέουν. Αν στο δρόμο βέβαια πέσεις πάνω στην Κίρκη κι είσαι «παντρεμένος/η» να θυμάσαι ότι ο «γάμος» (οποιαδήποτε μακροχρόνια σχέση δηλαδή) δεν ήταν αναγκαίο κακό, αλλά επιλογή ΣΟΥ. Αν είσαι μόνος/η, η προειδοποίηση δεν σε αφορά, οπότε καλή τύχη. Υ.Γ. Μην απορρίπτεις εξ αρχής επαγγελματικές προτάσεις γιατί δεν ξέρεις επακριβώς την έκβαση και το αποτέλεσμά τους. Άκου τις προσεκτικά. Κι ακόμα: βγες έξω, συναναστρέψου, συνάντησε, επικοινώνησε με όσους μπορούν να βάλουν ένα χέρι στην εξέλιξή σου ή με όσους ενδιαφέρονται για σένα ερωτικά.

[+] Ό,τι προσθέτει στη χαρά της ζωής, έρωτας και δημιουργία.

[-] Όσοι είναι γεννημένοι γύρω στις 3, 4, 5, 6, 7 Οκτωβρίου και με το τετράγωνο Πλούτωνα/Ουρανού (15/12) στις 12°35´Αιγόκερου/Κριού, με μεγάλη ωστόσο χρονική διάρκεια και επιρροή, χρειάζεται να έχουν κατά νου τυχόν αναταράξεις στον άξονα οικογένεια/προσωπική ζωή, αλλά και επαγγελματική/κοινωνική ζωή.


Σκορπιός (24 Οκτωβρίου - 21 Νοεμβρίου)

Μια ζωή φεύγεις. Ξαναγυρίζεις. Φεύγεις. Ξαναγυρίζεις. Φεύγεις. ΔΕΝ ξαναγυρίζεις, είτε κυριολεκτικά είτε συναισθηματικά. Αυτό είναι ένα σενάριο με παραλλαγές που παίζουν οι Σκορπιοί. Ό,τι όμως κι αν συμβαίνει, στο τέλος προσπαθείς να ευχαριστήσεις ανθρώπους που δεν αντέχεις με τίποτα. Κι όμως, το πεπρωμένο σου είναι έξω στον κόσμο και απαιτεί από εσένα να ξεχάσεις τις φαντασιώσεις σου για μια «κανονική» οικογένεια. Υπάρχει το μονοπάτι της επαγγελματικής ζωής ή μάλλον κάτι περισσότερο: της κλίσης σου, της δημιουργικότητάς σου. Ναι, ο Άρης στον Υδροχόο σε φέρνει αντιμέτωπο με τις οικογενειακές (ή στενές) σχέσεις σου και τις επαγγελματικές σου επιλογές. Κι αν νιώσεις μια βαθιά ενόχληση στο βάθος της ψυχής σου σημαίνει ότι ήρθε η εποχή για να ανέβεις στο πατάρι ή να κατέβεις στο υπόγειο της ψυχής σου για να κάνεις ξεκαθάρισμα από ό,τι άχρηστο υπάρχει.

[+] Επικοινωνία, εξωστρέφεια, ραντεβού, συναντήσεις, σχέδια.

[-] Τίποτα από όσα τρομάζεις τον εαυτό σου δεν ισχύει.


Τοξότης (22 Νοεμβρίου - 21 Δεκεμβρίου)

Αντί να θεωρείς τις λέξεις ένα όπλο που εκπυρσοκροτεί αλήθειες, τις προσωπικές σου δηλαδή αλήθειες που πολλές φορές θεωρείς απόλυτες, μήπως θα ήταν καλύτερα να προσπαθήσεις να ακούσεις ό,τι σου καταλογίζουν οι άλλοι ή να μιλήσεις ανοιχτά για ό,τι σε ενοχλεί; Πρόσεξε μερικές λακκούβες: 1) Δεν έχει σημασία τι σκέφτονται οι άλλοι για σένα, οι πράξεις έχουν νόημα. 2) Μη μασάς στην επιθετικότητα του/της συντρόφου σου και κάνε ένα βήμα πίσω στα πιθανόν δικαιολογημένα παράπονα. 3) Οι εξαιρετικές ικανότητές σου στο παιχνίδι της γοητείας δεν βοηθάνε πάντα στο παιχνίδι των σχέσεων. 4) Μην αντιμετωπίσεις τις συζητήσεις σαν bras de fer που χρειάζεται οπωσδήποτε ένα νικητή. Υ.Γ. Βγες από το σπίτι σου, να συναναστραφείς, να επικοινωνήσεις, να φύγεις από την πόλη, να ασχοληθείς με κάτι που θα σου δώσει ικανοποίηση, να ξεκινήσεις κάτι που σε ενδιαφέρει, να γράψεις, να διαφημίσεις, να γνωρίσεις καινούργιους ανθρώπους, να προωθήσεις σχέδιά σου.

[+] Σε επικοινωνιακή και διανοητική φόρμα. Μέσα στους ανθρώπους.

[-] Μην αρπάζεσαι με ψύλλου πήδημα. Οι διαφωνίες μάς βοηθάνε να ξεκαθαρίζουμε τις απόψεις μας.


Αιγόκερως (22 Δεκεμβρίου - 19 Ιανουαρίου)

Με το φιλοπόλεμο Άρη στον Υδροχόο μάχεσαι για τις ανάγκες σου, για το χρήμα και για τις προσωπικές σου αξίες. Είναι άλλο να κάνεις like σε διαμαρτυρίες, ή να ξεχωρίζεις πλαστικά, χαρτιά και τενεκεδάκια, κι άλλο να προσπαθείς να αποσπάσεις τα χρήματα που σου χρωστάνε οι καρχαρίες της αγοράς. Το ζήτημα λοιπόν είναι να αναζητήσεις νέες πηγές εισοδήματος, να παλέψεις για την οικονομική σου επιβίωση, αλλά χωρίς να συμβιβάσεις τις αξίες σου. Μην αφήσεις τις σκέψεις για (προσωπική) χρεοκοπία να σαμποτάρουν την αυτοπεποίθησή σου. Επέκτεινε τις επαγγελματικές σου δυνατότητες και σκέψου πώς μπορείς να αυξήσεις το εισόδημά σου. Και μοιράσου, ανοίξου, έλα πιο κοντά σε αυτούς που αγαπάς χωρίς να απαιτείς τη δική σου μόνο ευχαρίστηση.

[+] Διάστημα για να βγεις προς τα έξω, να κάνεις τη σωστή εντύπωση, να ζητήσεις και να πάρεις, να τρέξεις τις υποθέσεις και να βγάλεις άκρη. Μέσα σε όλα.

[-] Το περιβόητο τετράγωνο Πλούτωνα/Ουρανού σε ακριβές τετράγωνο (15/12) στις 12°35´ Αιγόκερου/Κριού, με μεγάλη ωστόσο χρονική διάρκεια και επιρροή, επηρεάζει κυρίως τους γεννημένους 1, 2, 3, 4, 5 Ιανουαρίου δημιουργώντας νέα δεδομένα, πιθανές ρήξεις με το παρελθόν, ξαφνικές ανατροπές και δρομολογώντας αποφάσεις.


Υδροχόος (20 Ιανουαρίου - 18 Φεβρουαρίου)

Οι Υδροχόοι που εδώ και πάααρα πολλούς μήνες έμοιαζαν αόρατοι και κυκλοφορούσαν με ένα διαρκές κρόνιο σύννεφο πάνω από το κεφάλι τους, επιστρέφουν στο φως. Έχεις ξανά τον έλεγχο της ζωής σου. Μετά τα αισθήματα μοναξιάς, δυσθυμίας και εγκατάλειψης που ένιωσες και το δίκαιο παράπονο ότι πολλές φορές σε εκμεταλλεύτηκαν σχεδόν ξετσίπωτα είτε προσωπικά είτε εργασιακά, τώρα ο Άρης στον Υδροχόο σού δίνει τη δυνατότητα να επέμβεις όπου θεωρείς ότι τα πράγματα έχουν βαλτώσει. Επίσης βάζει κομπρέσες στην αυτοπεποίθησή σου που μελάνιασε, ενώ η ανάγκη σου να πετύχεις επαγγελματικούς στόχους ή προσωπικές επιθυμίες μεγαλώνει. Ένα SOS: ο Άρης δίνει τη φόρα να καταφέρεις ό,τι βάζεις στο μυαλό σου, αλλά μπορεί να σπάσει και σχέσεις, οπότε προσοχή στη φόρα και την ορμή.

[+] Μπορείς να διεκδικήσεις τις επιθυμίες και τους στόχους σου.

[-] Μην επιμένεις εκεί που υπάρχει τοίχος και μην αρπάζεσαι με κάθε ένα που σου ρίχνει το γάντι.


Ιχθύες (19 Φεβρουαρίου - 20 Μαρτίου)

Ρεαλιστικά ο Άρης στον Υδροχόο αναμοχλεύει την αδυναμία και την τρωτότητά σου και σου δίνει την αίσθηση ότι είσαι θύμα των περιστάσεων, ή ότι δεν μπορείς να ελέγξεις σχεδόν τίποτα από ό,τι σου συμβαίνει, πολλά πρακτικά ζητήματα ζητάνε λύση, πολλές αναποδιές, εκνευρισμός στη δουλειά. Επίσης, σκέφτεσαι ότι δεν αξίζεις ή έχεις τύψεις για περασμένα λάθη ή για όσα εκ των υστέρων σκέφτεσαι ότι θα έπρεπε να είχες κάνει αλλιώς, ή ακόμα είναι πιθανόν να κατατρώγεσαι από παράλογους φόβους ενώ οι εργασιακοί ρυθμοί ανεβάζουν στροφές και η καθημερινότητα σου δίνει την εντύπωση ότι η ρόδα της ζωής έχει κολλήσει. Φυσικά και δεν είναι μόνο αυτό, υπάρχει και η Αφροδίτη στον Αιγόκερω που δημιουργεί ξέφωτα ευχαρίστησης ανάμεσα σε φίλους και αγαπημένους – απλά θέλω να τονίσω ότι το μυαλό παίζει περίεργα παιχνίδια που δεν πρέπει να τους δίνεις μεγάλη σημασία γιατί υπερβάλλει στη λάθος κατεύθυνση.

[+] Η ζωή, οι φίλοι, η επιθυμία να δεις και να σε δούνε, ο μεγάλος κόσμος, η επιθυμία, σε τραβάνε έξω…

[-] ...ενώ εσύ θέλεις να εξαφανιστείς κάπου που θα σε αφήσουν ήσυχο/η;

*Για πιο ολοκληρωμένη εικόνα των αστρολογικών σου τάσεων θα πρέπει να διαβάζεις και τον ωροσκόπο σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ