Cosmic Telegram

Stardust 506

Τοξότη, είσαι πάλι στο παιχνίδι με ατού

50502-112024.jpg
Γιώργος Πανόπουλος
ΤΕΥΧΟΣ 506
8’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
82062-183496.jpg

Κριός (21 Μαρτίου - 19 Απριλίου)

Με ενεργοποιημένο τον Τοξότη αλλά και τον Λέοντα από τον Δία, η αυτοπεποίθηση ξεκολλάει από το ισόγειο ή το μείον ένα και σε σπρώχνει να τα καταφέρεις: έχεις παρόν και μέλλον. Δημιούργησε τον άθλο που ονειρεύεσαι κυριολεκτικά και συμβολικά ως εργασία, σχέσεις, επιδιώξεις, συνεργασίες, οικονομική σταθερότητα, περιβάλλον, φιλίες. Προσπάθησε να αποφύγεις διαφωνίες, λεκτικές κόντρες, αντιπαραθέσεις απόψεων, αιχμηρές κριτικές και συγκρούσεις προς το παρόν, όταν έρχεσαι σε επαφή με το επαγγελματικό σου περιβάλλον ή με ανθρώπους από τους οποίους εξαρτάται η εργασιακή σου πορεία, από την άλλη πλευρά πόση ευγένεια να δείξεις σε ένα καταφανώς μπάζο; Δείξε και προχώρα, είσαι σε περίοδο επέλασης που χρειάζεται βεβαίως να είναι πολιτισμένη.

[+] Με τη Νέα Σελήνη στον Τοξότη (22/11) μπαίνεις σε μια νέα περίοδο που χρειάζεται εσύ να καθορίσεις σε ποιο τομέα είναι.

[-] Η ανάσα που παίρνεις να μη γίνει αλαζονεία.


Ταύρος (20 Απριλίου - 20 Μαΐου)

Ο Δίας στον Λέοντα και ο Άρης στον Αιγόκερω μπορούν να είναι καλά νέα υπό κάποιες σημαντικές προϋποθέσεις: ότι δεν υπάρχουν στις στενές σου σχέσεις, με αγαπημένο/η, σύντροφο, συνεργάτη ή συνεταίρο, γκρίζες ζώνες και προβλήματα κρυμμένα κάτω από το χαλί, γιατί αυτές οι διελεύσεις τα ενισχύουν, αφού ξέρουμε ότι ο τυχερός κυρίως Δίας απλώνει, διευρύνει, πολλαπλασιάζει, επιταχύνει, υπερβάλλει. Ακόμα με ενεργοποιημένο τον Τοξότη: πρόσεξε τις απαιτήσεις σου στις επαγγελματικές συνεργασίες, απόφυγε καινούργια δάνεια και τσέκαρε συχνά το λογαριασμό σου στο ATM για να μη βρεθείς προ δυσάρεστων εκπλήξεων. Επίσης μην προσπαθήσεις να αγνοήσεις την εφορία και δες σε τι φάση βρίσκονται τα οικονομικά σου με το συνεταίρο σου, αν έχεις. Στο σεξ τώρα: Κανείς δεν φαντάζεται πόσο ερωτικός/ή μπορείς να γίνεις γιατί όλοι επικεντρώνονται στη σταθερότητα των σχέσεών σου, ακόμα κι όταν αυτές δεν λειτουργούν. Σε ένα περισσότερο ευοίωνο τόνο φαίνεται ότι μέσα στη γενική κρίση ΕΣΥ βρίσκεις, εφευρίσκεις, ανακαλύπτεις, σου δίνουν, σου έρχονται, σου προσφέρουν, «παντρεύεσαι» το ΧΡΗΜΑ.

[+] Δρομολόγησε τα επόμενα επαγγελματικά σου σχέδια.

[-] Πού πάει το χρήμα όταν φεύγει από τις τσέπες σου;


Δίδυμοι (21 Μαΐου - 21 Ιουνίου)

Κι ενώ ο Ποσειδώνας δημιουργεί θολό επαγγελματικό τοπίο και Άρης στον Αιγόκερω δημιουργεί εσωτερική ανησυχία για το οικονομικό μέλλον σου, ή σου αδειάζει σαν ηλεκτρική σκούπα την τσέπη, η Αφροδίτη στον Τοξότη φέρνει στο προσκήνιο θέματα συντροφικά (ευνοϊκά), επιτείνει την επιθυμία για συντροφικότητα και δημιουργεί καλό πλαίσιο συνεννόησης, με λίγα λόγια ενθαρρύνει το μαζί ενώ ανοίγει το δρόμο σε όσους ψάχνονται για νέες συναντήσεις ή γνωριμίες. Ο κυβερνήτης σου Ερμής επίσης μπαίνει στον Τοξότη (από 28/11) οπότε τίθενται ζητήματα επαγγελματικών συνεργασιών: πιθανόν να υπάρχει αναποφασιστικότητα τώρα εξαιτίας διαφορετικών απόψεων, αλλά υπάρχει και δυνατή επιθυμία για συνεργασία και επικοινωνία με τους άλλους. Είσαι περισσότερο χαλαρός/ή στις συζητήσεις σου, έτοιμος/η να ακούσεις και να ακουστείς. Βεβαίως το ενδιαφέρον στρέφεται και στις διαπροσωπικές σχέσεις στις οποίες μπορούν να ειπωθούν τα πάντα με ειλικρίνεια. Όσο για τη νέα Σελήνη στον Τοξότη στις 22/11 είτε αλλάζοντας ρότα πλέεις προς την ανακάλυψη της Αμερικής, είτε δημιουργώντας τις συνθήκες ζωής που θα σε κάνουν να αισθανθείς ζωντανός/ή, το σίγουρο είναι ότι σου δίνεται η δυνατότητα της επαναδραστηριοποίησης, της διάθεσης να δημιουργήσεις το μέλλον που θέλεις και τον ενθουσιασμό για να ασχοληθείς με κάτι καινούργιο.

[+] Διαπροσωπικές, συντροφικές σχέσεις, επαγγελματικές συνεργασίες.

[-] Αν σου λείπει συναισθηματική ασφάλεια, αναζήτησέ την. Μην την κρύβεις κάτω από το χαλί.


Καρκίνος (22 Ιουνίου - 22 Ιουλίου)

Ο Πλούτωνας επί χρόνια και ο Άρης μέχρι τις αρχές του Δεκεμβρίου στον Αιγόκερω σηματοδοτούν έντονες μετατοπίσεις και νέους προσανατολισμούς στον τομέα του Άλλου, του οποιουδήποτε σημαντικού άλλου, είτε είναι σύντροφος, ερωτικός παρτενέρ ή ακόμα και συνεργάτης ή κάποιος που οι αποφάσεις του σε επηρεάζουν επαγγελματικά. ΝΑΙ: Επαναπροσδιόρισε τις σχέσεις σου, συντροφικές και επαγγελματικές/ Διαπραγματεύσου τη θέση σου στις σχέσεις που σε ενδιαφέρουν/ Συμβουλεύσου κάποιον που εμπιστεύεσαι / Αποστασιοποιήσου για να δεις καθαρά πού σε πάνε οι επιλογές σου/ Αξιολόγησε την επαγγελματική σου ζωή/ Ανοίξου στον κόσμο/ Συνεργάσου/ Αναζήτησε επαγγελματικούς συμμάχους. ΟΧΙ: Μη δίνεις τελεσίδικες λύσεις σε σχέσεις αν δεν έχεις εξαντλήσει κάθε περιθώριο συνεννόησης/ Μην επιτίθεσαι θεωρώντας ότι έχεις το δίκιο με το μέρος σου / Μην έρχεσαι σε αντιπαράθεση με ανώτερούς σου αφού αυτή την εποχή κάθε διάλογος ενέχει φανατισμό και ισχυρογνωμοσύνη.

[+] Εργασιακή ανασυγκρότηση, εξέλιξη, κινητικότητα, αλλαγές.

[-] Μη λύνεις επαγγελματικές συνεργασίες εν βρασμώ.


Λέων (23 Ιουλίου - 22 Αυγούστου)

Φυσικά και δεν φοβάσαι τη δουλειά, τις ευθύνες, την ένταση, τις υπερωρίες, την πίεση. Όσο πιο δύσκολη η αποστολή τόσο περισσότερο αποφασισμένος/η να τη φέρεις εις πέρας. Τελειομανής στη δουλειά, δεν είσαι εύκολος/η ούτε στην καθημερινότητά σου - ο καφές ήθελε λιγότερη ζάχαρη, η ουρά στην τράπεζα ήταν υπερβολικά μεγάλη, ο διπλανός οδηγός είναι τελείως ατζαμής, το πρόσωπο που αγαπάς είναι πολύ υποχωρητικό, τα ταλέντα του συναδέλφου κατώτερα της θέσης που έχει. Όπως ίσως έχεις αντιληφθεί ήδη, εδώ και εβδομάδες, η παρουσία του Άρη στον Αιγόκερω αλλάζει την εργασιακή σου πραγματικότητα, επιταχύνει την καθημερινότητα απαιτώντας λύσεις σε προβλήματα σχέσεων. Εργασιακή ανανέωση, υιοθέτηση ενός νέου υγιεινού τρόπου ζωής, σιδέρωμα στις καθημερινές σχέσεις. Όσο για τον Δία, που θα βρίσκεται στο ζώδιό σου, αποτελεί τον κρυφό σου άσο που θα εμφανίζεται εκεί που θα τον έχεις απόλυτη ανάγκη.

[+] Η Νέα Σελήνη στον Τοξότη (22/11) δημιουργεί συνθήκες έμπνευσης, δημιουργικότητας, ερωτική διάθεση, βλέμμα στο μέλλον.

[-] Να ασχοληθείς σοβαρά με το σώμα και την υγεία σου.


Παρθένος (23 Αυγούστου - 22 Σεπτεμβρίου)

Δεν έχει σημασία πόσο συχνά λένε οι αστρολόγοι ότι οι πλανήτες στον 5ο οίκο, δηλαδή στον Αιγόκερω, φέρνουν ζωντάνια, φλερτ, διασκέδαση και σεξ – και παιδιά, αν θέλεις. Ο μέσος Παρθένος θα στρέψει την πλάτη του και θα γυρίσει στην απαιτητική δουλειά του. Κι όμως, πώς είσαι σίγουρος/η ότι θα χάσεις, αν δεν παίξεις; Ας έρθουμε όμως στον έρωτα και την αίσθηση της αξίας σου. Και τα δύο μπορούν να περιπλεχτούν τόσο πολύ που να επηρεάσουν την επιλογή της καριέρας, της προσωπικής ζωής, τα πάντα. Η ανάγκη σου να είσαι «κανονικός» έχοντας μια «κανονική» ερωτική ζωή, «κανονική» οικογένεια, «κανονικά» παιδιά, σε ευνουχίζει. Εκεί έξω υπάρχουν άνθρωποι σαν κι σένα. Δημιουργικοί, με προοδευτικές ιδέες, ελεύθεροι, με τους οποίους μπορείς να ζήσεις χωρίς να χρειάζεται να διορθώσετε ο ένας τον άλλο, ή χωρίς να πρέπει σώνει και ντε να παίξετε τους ρόλους του σωτήρα/θύματος εναλλάξ. Ε, λοιπόν, αυτούς μπορείς να ερωτευτείς τώρα, ή να ανακαλύψεις σαν δυνητικούς επαγγελματικούς συνεργάτες. Πίστεψε και θα σου δοθεί.

[+] Διασκέδαση, φίλοι, επιθυμία να εκφραστείς, ανάγκη για έρωτα και ερωτισμό.

[-]Μην πολυσκέφτεσαι ό,τι σου δίνει χαρά.


Ζυγός (23 Σεπτεμβρίου - 23 Οκτωβρίου)

Οι διελεύσεις στο χαμηλότερο σημείο του ηλιακού μας χάρτη έχουν σκοπό να φέρουν στην επιφάνεια, όντως πολύ άτσαλα μερικές φορές, κομμάτια της ζωής μας που είναι ετοιμόρροπα, που μας κρατάνε δέσμιους χωρίς καμιά ικανοποίηση και που μας οδηγούν κάθε τόσο σε αδιέξοδο ή σε τοίχο στον οποίο σπάμε τα μούτρα μας ώστε να αποφασίσουμε να αντιμετωπίσουμε και να δώσουμε ουσιαστικές λύσεις. Παρόλο που η πιθανότητα να σπάσεις σχέσεις (ακόμα και πολύχρονες) σου φαίνεται μια τρομακτική μοίρα γιατί ελπίζεις πάντα ότι θα βελτιωθούν από μόνες τους, οι πιθανότητες είναι ότι οι σοβαρές αλλαγές στο γάμο, στις στενές σχέσεις ή στην επαγγελματική σου πορεία είναι επιβεβλημένες, αν θέλεις να έχουν παρόν και μέλλον.

[+] Ό,τι αφορά επικοινωνία, κίνηση, ταξίδια, σπουδές, επαγγελματικά ραντεβού.

[-] Μην αφήνεις το παρελθόν να επεμβαίνει στο παρόν και το μέλλον σου.


Σκορπιός (24 Οκτωβρίου - 21 Νοεμβρίου)

ΝΑΙ: Δρομολόγησε αποφάσεις που να βασίζονται στη λογική, στα γεγονότα, στην εμπειρία. Μίλησε με επιχειρήματα σε ανθρώπους που χρειάζεται να πείσεις. Άκου τις συμβουλές αυτών που εμπιστεύεσαι την κρίση τους. Ανοίξου σε όσους σε ενδιαφέρουν επαγγελματικά. Όταν οι άλλοι τα φτύνουν εσύ συνέχισε να δείχνεις δυναμισμό και αισιοδοξία. Ενδιαφέρσου για την εμφάνιση και το σώμα σου. Διεύρυνε τα εργασιακά σου προσόντα. ΟΧΙ: Στις αντιπαραθέσεις, τις συγκρούσεις ή τις ρήξεις από παρορμητισμό ή πάνω στο θυμό. Αν έχεις εξουσία μην τη χρησιμοποιείς ανεξέλεγκτα. Μη γίνεσαι ανυπόμονος/η στην επαγγελματική κούρσα. Εγωισμός, αυτισμός, ιδιοτέλεια είναι εκτός συζήτησης. Ό,τι λάμπει σίγουρα δεν είναι χρυσός.

[+] Οικονομικές δοσοληψίες και πιθανή χρηματική ανάσα, καλλιέργεια των προσόντων σου με περαιτέρω σπουδές, αυτοπεποίθηση, αυτοεκτίμηση.

[-] Όταν επικοινωνείς με αυτούς που σε ενδιαφέρουν η αιχμηρή ειλικρίνειά σου περιπλέκει τα πράγματα.


Τοξότης (22 Νοεμβρίου - 21 Δεκεμβρίου)

Ναι, η Αφροδίτη συνεχίζει να βρίσκεται στο ζώδιό σου. Και ο Ερμής (από τις 28/11). Κι επίσης η Νέα Σελήνη γίνεται εδώ στο ζώδιό σου (στις 22/11). Δηλαδή; Σου δίνονται οι δυνατότητες να διεκδικήσεις τη ζωή που θέλεις χωρίς φόβο, αλλά με πάθος. Αν οι ερωτικές ή οι επαγγελματικές σου σχέσεις βρίσκονται σε κομβικό σημείο, μπορείς να δώσεις λύσεις έχοντας υπόψη σου ότι ο Κρόνος πίσω από την πλάτη σου (στον Σκορπιό) θέλει σοβαρότητα, διάρκεια, ποιότητα, κούραση και καθόλου παρόρμηση: αν σου αρέσει η δουλειά σου, ή τα έχεις βρεις με το/τη σύντροφό σου, αναλαμβάνεις την πρωτοβουλία να σταθεροποιήσεις, να υπερασπίσεις, να δώσεις μια σταγόνα αίμα. Ονειρεύεσαι και θέλεις, και τώρα μπορείς. Ο κυβερνήτης σου Δίας στον Λέοντα σου δίνει τα πάντα: τον αέρας της ελευθερίας, την αισιοδοξία σε πείσμα των καιρών, το δροσερό αεράκι μιας παραθαλάσσιας λεωφόρου που δημιουργεί την πεποίθηση ότι η ζωή είναι απλή, τη διάθεση να ανοιχτείς σε καινούργιους ανθρώπους, να προχωρήσεις επαγγελματικά, να ηλεκτριστείς από τις ευκαιρίες. Η σειρά σου να κάνεις κάτι.

[+] Είσαι εδώ δυνατός/ή, με τις μηχανές αναμμένες - βρες το στόχο και τρέξε.

[-] Μην ξεχνάς τρέχοντας ότι υπάρχουν άνθρωποι που δεν έχουν τους ρυθμούς σου.


Αιγόκερως (22 Δεκεμβρίου - 19 Ιανουαρίου)

Ανήκεις στους Αιγόκερους. Ανήκεις δηλαδή στο ζώδιο στο οποίο μπαίνοντας ο Πλούτωνας το 2008 άλλαξε, αλλάζει και θα αλλάξει τη μορφή του κόσμου όπως τον ξέραμε μέχρι το 2024. Αλλάζεις κι εσύ. Ξεκινώντας από τους γεννημένους μέσα στον Δεκέμβριο και προχωρώντας στους γεννημένους στις αρχές του Ιανουαρίου, όλοι οι Αιγόκεροι βλέπουν τις ζωές τους να μεταμορφώνονται επώδυνα, μοιραία, αποφασιστικά, έντονα, αναπότρεπτα, ριζικά. Με τον Άρη στο ζώδιό σου τώρα βρίσκεσαι στις επάλξεις και πάλι. Είναι εποχή να ανανεώσεις ή να εξελίξεις τις σχέσεις σου με ανθρώπους που μπορούν να σε βοηθήσουν επαγγελματικά, να εφαρμόσεις νέες επαγγελματικές τακτικές, να συνεργαστείς καλύτερα με τους πάνω από σένα. Πρόσεχε να μην αναμειχθείς σε ενδοεταιρικές έριδες, να μην έρθεις σε αντιπαράθεση με συνεργάτες ή προϊσταμένους. Η Αφροδίτη, η νέα Σελήνη (22/11) και ο Ερμής στον Τοξότη σπρώχνουν θετικά την εργασιακή σου ζωή, σου θυμίζουν ότι έχεις ανθρώπινες επιθυμίες που χρειάζεται να ικανοποιήσεις και σου γενούν μια ακατανίκητη ανάγκη να φύγεις μακριά από την πόλη αναζητώντας γαλήνη, ησυχία και φύση.

[+] Διαθέτεις αντοχή, επιμονή, υπομονή και οργάνωση, αποφασιστικότητα και σκοπό. Δεν χρειάζεσαι τίποτα άλλο για να καταφέρεις τα πάντα.

[-] Χωρίς κάποιο/α δίπλα σου καμία νίκη δεν είναι λαμπερή.


Υδροχόος (20 Ιανουαρίου - 18 Φεβρουαρίου)

Κι ενώ μπορεί να σου φταίει το σπίτι, η οικογένεια, ο συνάδελφος, η δουλειά, το κράτος, ο πατέρας σου, η κοινωνία, η κρίση, η παγκοσμιοποίηση, τα λεφτά που δεν έχεις, οι σχέσεις και χίλια πράγματα ακόμα που μπορούν να στείλουν έναν άνθρωπο στον καναπέ του ψυχαναλυτή, η διέλευση του Δία στον Λέοντα σηματοδοτεί μια περίοδο που όχι μόνο ο κουρνιαχτός μπορεί να καταλαγιάσει, οι σχέσεις να ηρεμήσουν και τα επαγγελματικά άγχη να χαλαρώσουν, αλλά να πάρουν θετική φόρα προς τα πάνω, να αναπτυχθούν, να δώσουν καρπούς. Οι σχέσεις βρίσκονται στην ατζέντα προς εξέλιξη. Ίσως υπάρξουν θετικές επαγγελματικές ανακατατάξεις, ή ένα άνοιγμα στο εξωτερικό: Μετανάστευση; Επαγγελματικές δοσοληψίες; Σπουδές; Όσο για τη νέα Σελήνη στον Τοξότη (22/11) έχε υπόψη σου ότι ίσως ο Έρωτας που σε ενθουσίασε είναι το άλλο μισό που έψαχνες ή ότι η μεγάλη Ιδέα σου που η εφαρμογή της θα συγκλονίσει τον κόσμο μπορεί να πετύχει.

[+] Μελλοντικά σχέδια, φιλίες, κοινωνικότητα, εργασιακές εξελίξεις.

[-] Δείξε ψυχραιμία στις εργασιακές προκλήσεις και στους πάνω από σένα.


Ιχθύες (19 Φεβρουαρίου - 20 Μαρτίου)

Αντί να θεωρείς τις λέξεις ένα ανόητο βραχυκύκλωμα που συσκοτίζει αισθήματα και προθέσεις, καλύτερα να προσπαθήσεις να ακούσεις τα παράπονα και την κριτική των ανθρώπων που σε ενδιαφέρουν ή να μιλήσεις ανοιχτά για ό,τι σε ενοχλεί. Μπορεί να διαθέτεις το ταλέντο να αισθάνεσαι τις σκέψεις των άλλων και να σκανάρεις τα αισθήματά τους, αλλά προς το παρόν χρειάζεται να μιλήσεις με λέξεις, λογική και καρδιά. Ή μήπως χρειάζεται να γυρίσεις την πλάτη σε αυτούς που επιμένουν να σε κάνουν κανονικό άνθρωπο, δηλαδή να σε φέρουν στα μέτρα τους; Υ.Γ. Βγες από το σπίτι σου, να δεις κόσμο, να βγεις προς τα έξω, να συναναστραφείς, να επικοινωνήσεις, να φύγεις από την πόλη, να ασχοληθείς με κάτι που θα σου δώσει ικανοποίηση, να ξεκινήσεις κάτι που σε ενδιαφέρει, να γράψεις, να διαφημίσεις, να γνωρίσεις καινούργιους ανθρώπους, να προωθήσεις σχέδιά σου.

[+] Εποχή έντονης κοινωνικής παρουσίας, συναντήσεων, επαγγελματικών ευκαιριών.

[-] Οι ειλικρινείς συζητήσεις λύνουν προβλήματα που θεωρούσες άλυτα.

*Για πιο ολοκληρωμένη εικόνα των αστρολογικών σου τάσεων θα πρέπει να διαβάζεις και τον ωροσκόπο σου

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ