Cosmic Telegram

Stardust 504

Σκορπιέ, καλύτερα ε;

50502-112024.jpg
Γιώργος Πανόπουλος
ΤΕΥΧΟΣ 504
9’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
81050-181257.jpg

Κριός (21 Μαρτίου - 19 Απριλίου)

Είσαι ακόμα προσανατολισμένος/η στην καριέρα σου, αλλά έχεις χάσει το ενδιαφέρον σου γι’ αυτήν; Σκέφτεσαι ότι έχεις βάλει πολλή ενέργεια σε κάποιο στόχο, αλλά όταν είσαι μόνος/η σου μονολογείς «εντάξει, μωρέ, και τι έγινε;». Είσαι τόσο φιλόδοξος/η που η επαγγελματική επιτυχία και η αναγνώρισή σου βρίσκονται πάνω από την ικανοποίηση που σου δίνει η δουλειά; Συνειδητοποιείς ότι τα τσιράκια των αφεντικών και τα ίδια τα αφεντικά σού κάνουν τη ζωή δύσκολη ενώ το μόνο που θέλεις είναι να κάνεις όσο το δυνατόν καλύτερα τη δουλειά σου; Αλήθεια πώς θέλεις να σε βλέπει ο κόσμος; Πώς θέλεις να σε χαρακτηρίζουν; Τι θέση θέλεις να έχεις μέσα στην κοινωνία; Σαν τι θέλεις να μείνεις; Πόσο έτοιμος/η είσαι να θυσιάσεις πράγματα προς χάριν την κοινωνικής σου θέσης; Αξίζει τον κόπο; Φαντάζεσαι πώς θα ήταν η ζωή σου αν δεν δούλευες; Μπορείς και να τα αρνηθείς όλα αυτά και να συνεχίσεις τη δουλειά σου, αλλά Άρης και Πλούτωνας στον Αιγόκερω σε βάζουν να αγωνίζεσαι σκληρά για στόχους που έχουν γερές βάσεις και ταυτόχρονα να ασφυκτιάς από δύσκολες δεσμεύσεις και να προσπαθείς να ισορροπήσεις με αγαπημένα πρόσωπα που σε απογοητεύουν. Κι η Αφροδίτη στον Τοξότη από 16/11; Αχ, πώς θα ’θελες να φύγεις σε ένα ταξίδι μαζί με κάποιον/α που χαίρεσαι την παρέα του/της (και το σεξ). Πώς θα ’θελες να γυρίσεις όλο τον κόσμο αναζητώντας περιπέτειες και το νόημα της ζωής. Πώς θα ’θελες…

[+] Η ζωή έχει και άπλα και καλή διάθεση και νέους ανθρώπους και όλα ανοιχτά.

[-] Νυν υπέρ πάντων αγών, στα επαγγελματικά.


Ταύρος (20 Απριλίου - 20 Μαΐου)

Εάν παραμείνεις συνδεδεμένος με αυτούς που σε αγαπάνε και δεν κάνεις πίσω όλα θα πάνε καλά. Λαμβάνοντας υπόψη το συνδυασμό ανεμοστρόβιλου και καταιγίδας –Κρόνος στον Σκορπιό– που χτυπάει, πιέζει, μεταβάλλει, αλλάζει τις προσωπικές σου σχέσεις κυρίως, αλλά και τις επαγγελματικές σου συνεργασίες (αφορά κυρίως τους γεννημένους από τις 15 Μαΐου), αυτό το διάστημα σου δίνει τουλάχιστον την ψυχρή λογική για να καταλάβεις πού πατάς και πού βρίσκεσαι. Ενώ ο αγώνας των σχέσεων ή η ανάγκη για μια σχέση συνεχίζεται, εντούτοις η διάθεση πολλών Ταύρων φαίνεται ότι μερικές μέρες είναι πολύ καλή και ότι αν μη τι άλλο η πίστη τους στη ζωή επαναφορτίζεται. Συμπέρασμα: Με πλανήτες στον Αιγόκερω, αλλά και με τον Δία στον Λέοντα, μπορείς να επέμβεις στο πεπρωμένο σου δίνοντάς του την κατεύθυνση που θέλεις. Και, ναι, μια μέρα εκεί που ζεις μια ζωή που θεωρείς ρόδινη –εκτός από τις εποχές μερικών μεγάλων κρίσεων–, δεν την αντέχεις ούτε λεπτό πάρα πάνω. Ξαφνικά η έγχρωμη ζωή σου σού φαίνεται σαν ταλαιπωρημένη ασπρόμαυρη φωτογραφία στο άλμπουμ κάποιου άλλου. Αυτή η διαπίστωση μπορεί να σου πάρει πολύ χρόνο γιατί είσαι Ταύρος, αλλά συμβαίνει και τότε αλλάζουν τα πάντα.

[+] Ανάσα σε όλα τα μέτωπα

[-] Ψυχραιμία – ό,τι αξίζει χτίζεται.


Δίδυμοι (21 Μαΐου - 21 Ιουνίου)

Ο Ποσειδώνας στους Ιχθύς δημιουργεί τη δυσάρεστη αίσθηση ότι η δουλειά σου δεν σου λέει τίποτα. Ότι θέλεις να κάνεις κάτι άλλο αλλά δεν ξέρεις τι είναι αυτό. Ότι ερωτικά είσαι έτοιμος/η να ερωτευτείς τον καθένα που θα κουμπώσει στις φαντασιώσεις σου αλλά που μετά από λίγο αποδεικνύεται ότι δεν έχει την παραμικρή σχέση με αυτές και τότε απογοητεύεσαι. Ευτυχώς ο Δίας στον Λέοντα είναι ένα γεγονός απελευθερωτικό γιατί δημιουργεί συνθήκες επαγγελματικής επέκτασης, ευκαιριών, γεμίζει το κεφάλι σου με νέες ιδέες, σε βάζει στην πρίζα να μετακομίσεις, φύγεις, αναζητήσεις την τύχη σου αλλού, σου δίνει φιλοδοξίες, σου ανοίγει τις πιθανότητες για περαιτέρω σπουδές, μεταπτυχιακά, ταξίδια, σεμινάρια, γνώσεις. Μπορεί ίσως να νιώθεις μερικές μέρες σαν ένα πληγωμένο, άγριο ζώο στη σπηλιά σου, αλλά είναι αναγκαία αυτή η αίσθηση για να μην ξεχνάς ότι κάτω από κάθε ενήλικο/η με κοστούμι ή ταγέρ υπάρχει πάντα ένας πρωτόγονος που επιτίθεται όταν αισθάνεται το λύκο να τον πλησιάζει από τη σκοτεινή μεριά του δάσους για να του πάρει το θήραμα ή για να το διεκδικήσει.

[+] Σχέσεις – ο δρόμος ανοιχτός και τα σκυλιά δεμένα.

[-] Πρόσεχε την τσέπη σου, διαπραγματεύσου νέες δουλειές, μη δίνεις με το καλημέρα την καρδιά σου.


Καρκίνος (22 Ιουνίου - 22 Ιουλίου)

Είσαι επιθετικός/ή στα ερωτικά σου ή αξιαγάπητος/η στις επαγγελματικές σου σχέσεις; Ή το αντίθετο; Το σωστό θα ήταν να έβαζες ίσες δόσεις έκρηξης και κατανόησης και στα δύο είδη σχέσεων. Έχεις το ταλέντο και την ορμή να διεκδικείς αυτό που θέλεις – έστω έμμεσα, έστω πλάγια, έστω επιφυλακτικά. Ένα βλέμμα, όμως, είτε από τους συνεργάτες σου είτε από το πρόσωπο που αγαπάς, θα σε πείσει ότι πρέπει να κάνεις κάποιες σοβαρές συζητήσεις/διαπραγματεύσεις/υποχωρήσεις εάν θέλεις να αποφύγεις συγκρούσεις, αντιπαραθέσεις ή ακόμα και χωρισμούς ή ράγισμα του γυαλιού. Κάποιες στιγμές πρέπει να κάνεις στους άλλους γνωστά τα όριά σου, κάποιες άλλες να λάβεις σοβαρά τις απαιτήσεις τους και κάποιες άλλες να αντέξεις την πλήξη και την ανία στις σχέσεις σου. Δεν είναι υποχρεωμένοι οι γύρω σου να σε νταντεύουν ή να δέχονται να τους κάνεις τη Μαμά (είτε είσαι άντρας είτε είσαι γυναίκα) ή να αντέχουν την καταπιέσή τους επειδή εσύ πιστεύεις ότι κάθε σου κίνησή είναι για το καλό τους. Οι μόνοι άνθρωποι που γοητεύεις αυτή την εποχή είναι αυτοί που δεν μπορείς να κοροϊδέψεις.

[+] Εργασιακή καθημερινότητα.

[-] Προσοχή στις σχέσεις που σε ενδιαφέρουν – μην αρπάζεσαι.


Λέων (23 Ιουλίου - 22 Αυγούστου)

Έχεις την αίσθηση ότι μερικές φορές κάποιος από ψηλά σε χτυπάει με ένα σφυρί στο κεφάλι; Έχεις πειστεί ότι ο Master εκεί πάνω (ή όποιος εν πάση περιπτώσει γράφει το σενάριο) τα έχει βάλει μαζί σου; Μπορεί να δουλεύεις σαν είλωτας, να νομίζεις ότι από ώρα σε ώρα θα τα φτύσεις, αλλά δεν έχουν σταματήσει οι ευκαιρίες να τα καταφέρεις. Μπορεί από τη μία πλευρά ο Κρόνος να σε αναγκάζει να σηκωθείς από το κρεβάτι σου για να αντιμετωπίσεις δυσάρεστα θέματα, όπως η αφόρητη μερικές φορές παγωνιά μέσα στο οικογενειακό/ιδιωτικό περιβάλλον και η αγωνία για το μέλλον της επαγγελματικής σου ζωής, αλλά από την άλλη πλευρά ο Δίας εδώ στο ζώδιό σου και η Αφροδίτη από τις 16/11 στον Τοξότη είναι πιθανόν να σου φέρουν ανθρώπους που μπορούν να σε τραβήξουν μακριά από τη ρουτίνα και να στρώσουν το δρόμο σου με ροδοπέταλα. Βεβαίως με τον Κρόνο σού φαίνεται δύσκολο να αφεθείς. Κι έχεις έναν καλό λόγο. Δεν μπορείς αυθόρμητα πια να εμπιστευτείς τους ανθρώπους όταν πολύ πρόσφατα ακόμα σε έχουν κάψει. Έλα όμως που πρέπει να ξεπεράσεις την πικρία και το θυμό σου και να προχωρήσεις.

[+] Διάλειμμα για διασκέδαση, φίλους, ταξίδια. Δημιουργικότητα.

[-] Πολλή δουλειά, πολλή δουλειά, πολλή δουλειά.

Παρθένος (23 Αυγούστου - 22 Σεπτεμβρίου)

Κανείς δεν αμφισβητεί το δικαίωμά σου να είσαι ποθητός/ή και να εκπληρώνεις μερικές αισθησιακές σου επιθυμίες. Εδώ και δύο τρεις εβδομάδες με τον Άρη στον Αιγόκερω και τώρα (από 16/11) με την Αφροδίτη στον Τοξότη η καρδιά δίνει οδηγίες στις ορμόνες να επιταχύνουν την παραγωγή τους και επιπλέον δίνει μια κλωτσιά σε εκείνο το κομμάτι του εαυτού σου που σχετίζεται με το ερωτικό ένστικτο, να δραστηριοποιηθεί. Σκέψου πόσο καλύτερες θα ήταν οι ερωτικές σου ιστορίες αν δεν ήσουν πάντα τόσο πρόθυμος/η να μπεις σε μια σχέση για να διορθώσεις τον άλλο ή την άλλη. Αν δεν έμπαινες σαν νοσοκόμα βάρδιας για να βοηθήσεις, να διευκολύνεις, να γιατρέψεις. Αν έμπαινες απλά ως ισότιμος/η για να ζήσεις τον έρωτα δίνοντας και παίρνοντας χωρίς επιπλοκές. Δεν θα κατέληγες τόσο συχνά να βρίσκεσαι εγκλωβισμένος/η σε καταστάσεις από τις οποίες βγαίνεις ηττημένος/η και δεν θα έχανες τόσο χρόνο για να διαχειριστείς τις απώλειες. Μάλλον έχει έρθει η ώρα για να αγνοήσεις την επιθυμία σου να σώζεις. Το μόνο πρόσωπο που μπορεί να σώσεις είσαι εσύ. Και κάτι τελευταίο: Αυτές οι διελεύσεις του Άρη και του Πλούτωνα στον Αιγόκερω σηματοδοτούν επίσης και έκρηξη δημιουργικότητας και έμπνευσης. Ό,τι ταλέντο έχεις καλλιέργησέ το, διευκόλυνέ το, έκφρασέ το, πούλησέ το.

[+] Τι είναι αυτό που το λένε αγάπη; Τι είν’ αυτό; (δις)

[-] Είναι κακό στην άμμο να χτίζεις παλάτια.


Ζυγός (23 Σεπτεμβρίου - 23 Οκτωβρίου)

Υπάρχει η εντύπωση για τους Ζυγούς ότι είναι σκυλάκια σαλονιού –ναι, βεβαίως– αλλά μπορούν ξαφνικά και αναπάντεχα να μεταμορφωθούν σε ντόπερμαν ή να δείξουν τα δόντια τους έτοιμοι να επιτεθούν. Εύκολα μπορεί να διακρίνει κανείς την επιπολαιότητα της εντύπωσης μετρώντας τους Ζυγούς που κάνουν καριέρα σε υψηλές θέσεις του στρατού, ανάμεσα στους δικηγόρους που αναλαμβάνουν δύσκολες υποθέσεις ή σε διπλωμάτες. Αυτή η εισαγωγή ήταν για να τονιστεί ότι στη ζωή σου μπορείς και να απαιτήσεις έντονα, και να μπεις σε οποιαδήποτε μάχη, και να είσαι αποφασιστικός/ή όταν χρειάζεται. Η ευτυχία σου εξαρτάται από την ικανότητά σου να βάζεις όρια και να αποδεχτείς το είδος των ανθρώπων που σε έλκουν έχοντας κατά νου ότι κάθε δυναμικός/ή, αυτοδημιούργητος/η, ενθουσιώδης και ενεργητικός/ή που μπαίνει στη ζωή σου δεν χρειάζεται να είναι και κακοποιητικός/ή. Ο στόχος είναι η ισότητα, η συνεργασία και το μοίρασμα, χωρίς ο ένας να υπονομεύει τον άλλο. Αυτά να θυμάσαι τώρα που ο Άρης και ο Πλούτωνας σου υποσκάπτουν την αυτοπεποίθηση, δημιουργούν αντιπαραθέσεις ή σε βάζουν σε θέση άμυνας και σε προσωπικό αλλά και σε επαγγελματικό επίπεδο. Ναι, μετά την Αφροδίτη στον Τοξότη (από 16/11), οι άλλοι δεν ξέρουν αν χαμογελάς ή είσαι έτοιμος/η να δαγκώσεις.

[+] Έχεις τη δύναμη και την αντοχή πια να μετακινήσεις βουνά – χρησιμοποίησέ την.

[-] Μην πέφτεις σε μαύρες συναισθηματικές τρύπες – βγες βόλτα, μίλα με τους άλλους, κινήσου.


Σκορπιός (24 Οκτωβρίου - 21 Νοεμβρίου)

Είναι εκπληκτικό πώς γεμίζοντας το χρόνο σου με δουλειές, ραντεβού, μίτιγκ, επαγγελματική τρεχάλα, τηλέφωνα, σπουδές, μετακινήσεις, αλλαγές χώρου και δοσοληψίες με καινούργιους ανθρώπους μπορείς να ξεθωριάσεις οποιοδήποτε άγχος υπαρξιακό ή ερωτικές απογοητεύσεις ή να σταματήσεις οποιαδήποτε μαύρη σκέψη. Η κινητικότητα, η επικοινωνία και η ανάγκη να αλλάξει ή να προχωρήσει κάτι στα επαγγελματικά σου μπορούν να γίνουν μια πηγή ισορροπίας και ασφάλειας. Όσο για τις λεκτικές αντιπαραθέσεις και τις συγκρούσεις που παρεισφρέουν μερικές φορές στην καθημερινότητα δεν μπορείς να τις αποφύγεις τώρα. Κάθε ένας που δεν είναι Εγώ έχει διαφορετικές ιδέες, απόψεις, στάση ζωής ή διαφορετικές αντιδράσεις. Ακόμα κι αν έχεις όλο το δίκιο του κόσμου μη γίνεσαι εριστικός/ή και απότομος/η. Άκου τους άλλους προσεκτικά γιατί ανάμεσα σε αυτά που σου λένε μπορεί να κρύβεται και η απάντηση σε κάποια από τα ερωτήματά σου. Θυμήσου, τώρα δεν έχεις άλλη επιλογή από το να συνεργάζεσαι και να είσαι ανοιχτός/ή στο διάλογο. Δεν υποχωρείς. Επιβιώνεις για να νικήσεις αργότερα.

[+] Επικοινωνία σε όλες της μορφές της.

[-] Μην πυροβολείς με λέξεις.


Τοξότης (22 Νοεμβρίου - 21 Δεκεμβρίου)

Θα ήταν πολύ βολικό να μπορούσες να κυκλοφορείς χωρίς χρήματα επειδή όλοι θα ήξεραν ότι έχεις πολλά κι ότι δεν υπάρχει κίνδυνος να τα χάσουν. Νταξ…Το θέμα είναι πιο σύνθετο: εκεί που είσαι έτοιμος/η να ξοδέψεις ό,τι έχεις και δεν έχεις σε παρορμητικές αγορές έρχεται η δόση για το στεγαστικό δάνειο κι εκεί που με απόλυτη βεβαιότητα σκέφτεσαι ότι μέχρι εδώ ήταν δεν έχεις να πληρώσεις ούτε το εισιτήριο του μετρό, η τύχη αλλάζει και η τσέπη σου γεμίζει. Το θέμα είναι ότι ενώ είσαι πραγματικά τρομοκρατημένος/η με το ενδεχόμενο να καταρρεύσεις οικονομικά –πόσα πια χρήματα να έχεις για να αντιμετωπίσεις εκτός από τα πάγια έξοδα και τα έκτακτα που σε έχουν γονατίσει τελευταία– η Αφροδίτη στο ζώδιό σου από 16/11 σου ψιθυρίζει «ξόδεψε, ξόδεψε… το σύμπαν είναι γενναιόδωρο». Και ξέρεις κάτι; Όντως μπορεί να έχει δίκιο στο κομμάτι ότι κάτι γίνεται οικονομικά και τη σκαπουλάρεις. Κατά τα λοιπά είσαι κούκλος/α, δημοφιλής, άνθρωπος του κόσμου, διασκεδαστικός/ή και ανοιχτός/ή στις προσκλήσεις, πανταχού παρών, αξιαγάπητος/η.

[+] Καλώς τον/την.

[-] Να είχες και χρήματα…


Αιγόκερως (22 Δεκεμβρίου - 19 Ιανουαρίου)

Ήδη έχεις διαπιστώσει ότι εδώ και μήνες πάντα βρίσκεται κάποιος για να σου τονώσει το ηθικό και για να σε υποστηρίξει όταν βρίσκεσαι στις μαύρες σου, όπως και για να σου δώσει μια αγκωνιά όταν διστάζεις να αρπάξεις την ευκαιρία που περνάει από μπροστά σου. Παρόλα αυτά, αν και εκτιμάς τη συμπαράσταση των άλλων, αυτή τη στιγμή δεν είσαι διατεθειμένος/η να προσφέρεις σε κανένα τους το κεφάλι σου for free. Από την άλλη πλευρά υπάρχει πολλή δουλειά που απειλεί να σου πάρει το κεφάλι. Όσο για το θυμό που αναλογεί στον καθένα μας, δύσκολα εκφράζεται από τα περισσότερα μέλη του ζωδίου σου. Όταν βρίσκεσαι σε μία σχέση και καταλαβαίνεις ότι εξαρτάσαι συναισθηματικά από αυτήν σου είναι πιο εύκολο να μετουσιώσεις το θυμό σου σε ψυχρότητα, απόσταση και περισσότερες εργατοώρες. Με τον Άρη στο ζώδιό σου είναι πιο εύκολο να πολεμήσεις παρά να εξηγήσεις στους άλλους τι θέλεις. Μήπως η Αφροδίτη που περνάει στις 16/11 στον Τοξότη σε μαλακώσει ώστε να συνειδητοποιήσεις ότι υπάρχει και η ανάπαυση του πολεμιστή και ότι τα αισθήματα που καταπιέζονται βγαίνουν κάποια στιγμή προς τα έξω σαν ηφαίστειο που ξυπνάει;

[+] Εποχή δράσης… παντού.

[-] Όχι σπασμωδικές κινήσεις.


Υδροχόος (20 Ιανουαρίου - 18 Φεβρουαρίου)

Κι ενώ η διέλευση του Άρη συνεχίζεται στον Αιγόκερω και υπάρχουν μέρες που η εργασιακή καθημερινότητα και η καθημερινότητα γενικότερα μοιάζει με βόλτα με το τρενάκι του τρόμου, ή το μυαλό σου σε τρομάζει με τα δυσοίωνα (και εν πολλοίς άκυρα) σενάρια που κάνει, σου θυμίζω ότι ο Ερμής συνεχίζει επίσης τη διέλευσή του στον Σκορπιό, ενώ η Αφροδίτη περνάει στις 16/11 στον Τοξότη, οπότε είναι καλύτερα να σκέφτεσαι πώς θα κάνεις καλή εντύπωση στον κοινωνικό χώρο που κινείσαι, πώς θα γίνεις περισσότερο χρήσιμος/η και ελκυστικός επαγγελματικά στους ανθρώπους από τους οποίους εξαρτάται η καριέρα σου, ποια κομμάτια της γκαρνταρόμπας σου μπορούν να σε κατατάξουν στους πιο καλοντυμένους άντρες ή γυναίκες της χρονιάς και πώς μπορείς να μεταμορφώσεις τα παράθυρα που ανοίγονται στη ζωή σου σε πόρτες. Και κάτι τελευταίο: δεν καταλαβαίνουν όλοι όσοι ενδιαφέρονται για σένα και κυρίως όσοι σε αγαπάνε, ή μάλλον ο ένας/η μία που σε αγαπάει, ότι η συναισθηματική σου γκάμα περιορίζεται στη φιλικότητα. Μήπως να εξηγήσεις ότι οι ερωτικές διαχυτικότητες και οι συναισθηματικές εκδηλώσεις σε απωθούν;

[+] Ανοιχτός στην κοινωνία, στο μέλλον, στους άλλους.

[-] Άλλο ένα μήνα και ο Κρόνος φεύγει.


Ιχθύες (19 Φεβρουαρίου - 20 Μαρτίου)

Με τον Άρη στον Αιγόκερω, την Αφροδίτη στον Τοξότη από 16/11 και τον Ερμή στον Σκορπιό, όλη η ενέργεια είναι προς τα έξω, προς την κοινωνία, προς τους φίλους, προς το μέλλον. Το κινητό χτυπάει πιο πολλές φορές, τα μηνύματα αυξάνονται, οι προσκλήσεις πολλαπλασιάζονται, οι κοινωνικές εκδηλώσεις είναι περισσότερες, η κινητικότητα μεγαλύτερη, οι κοινωνικές υποχρεώσεις αλλά και οι ευκαιρίες να συναντηθείς με φίλους ή με ανθρώπους που σε ενδιαφέρουν επαγγελματικά πιο πολλές. Όλες αυτές οι πλανητικές επιρροές δεν είναι συναισθηματικές αλλά κυρίως επικοινωνιακές –φυσικά πρώτα συναντιέσαι, μιλάς, και μετά ερωτεύεσαι– που αποσκοπούν στο να διευρύνουν τον κύκλο των ανθρώπων που ξέρεις και να σε διευκολύνουν ώστε να ελιχθείς επαγγελματικά. Ταυτόχρονα μπορείς να κατανοήσεις τα κίνητρά των αγαπημένων ανθρώπων και να τους συγχωρήσεις για ψυχολογικές γρατζουνιές που πιθανόν σου έχουν δημιουργήσει ή για να συζητήσεις άνετα και αποστασιοποιημένα τυχόν προβλήματα μεταξύ σας.

[+] Κοινωνικότητα, εξωστρέφεια, ορατότητα, οι προβολείς πάνω σου.

[-] Η τάση για αυταπάτες και ψευδαισθήσεις.

*Για πιο ολοκληρωμένη εικόνα των αστρολογικών σου τάσεων θα πρέπει να διαβάζεις και τον ωροσκόπο σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ