Cosmic Telegram

Stardust 502

Σκορπιέ, βρίσκεσαι στα τελευταία μέτρα του Κρόνιου μαραθώνιου – μέσα σου εξαντλημένος, αλλά απέξω «Ω, δείχνεις καλύτερα από ποτέ».

50502-112024.jpg
Γιώργος Πανόπουλος
ΤΕΥΧΟΣ 502
8’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
79982-178834.jpg

Κριός (21 Μαρτίου - 19 Απριλίου)

Ο Άρης στον Αιγόκερω και ο Ερμής στον Ζυγό σε φέρνουν στο κέντρο της σκηνής και της δράσης είτε κοινωνικά είτε επαγγελματικά. Εάν κάνεις τα πρώτα σου βήματα στην οδό της Επιτυχίας χρειάζεται να ανασκουμπωθείς δουλεύοντας δαιμονικά για να εξελιχθείς επαγγελματικά. Εάν ανήκεις στην άλλη πλευρά της αθωότητας και αισθάνεσαι υποχρεωμένος/η να φέρεις εις πέρας δουλειές που σου φαίνονται υποδεέστερες των ικανοτήτων σου, απλά κατάπιε το και μην αποφασίσεις δραστικές αλλαγές από παρόρμηση. Βεβαίως με την Αφροδίτη στον Σκορπιό χρειάζεται να κάνεις μια ηράκλεια προσπάθεια για να σύρεις τον εαυτό σου μέχρι το ντους ή να σηκωθείς από το κρεβάτι, που από εδώ και πέρα το θέλεις πεδίο σεξουαλικών μαχών παρά ύπνου.

[+] Επαγγελματική ζωή και κοινωνική παρουσία.

[-] Προσωπική και επαγγελματική ζωή – σαν να ακροβατείς με 8 μποφόρ.


Ταύρος (20 Απριλίου - 20 Μαΐου)

Πιθανόν να περνάς ένα ελαφρύ διχασμό τον τελευταία καιρό. Με ενεργοποιημένο τον Αιγόκερω από τον Άρη και με την Αφροδίτη στον Σκορπιό, μπορεί να τρέχεις δεξιά αριστερά βλέποντας κόσμο, πηγαίνοντας σε ραντεβού, φεύγοντας για ταξίδια ή μετακομίζοντας και να μοιάζεις σαν να έχεις πιει δέκα σκέτους εσπρέσο σε μια γουλιά. Με τον Κρόνο όμως να διασχίζει επίσης τον Σκορπιό εσωτερικά, δεν είσαι καθόλου ενθουσιώδης. Αντίθετα, ενώ θέλεις να ενθουσιαστείς και να απολαύσεις τη δημοτικότητά σου (κι ευτυχώς υπάρχουν στιγμές που χαίρεσαι), σε πιάνει μια αίσθηση ματαιότητας – ε και; Η ουσία είναι ότι η ζωή σου αρχίζει να επιταχύνεται, να γεμίζει προσδοκίες και επιθυμίες, όμως συνειδητοποιείς ταυτόχρονα ότι χρειάζεται να σπάσεις πολλά νήματα τερματισμού πριν αγγίξεις τους στόχους σου.

[+] Συντροφικές και κοινωνικές σχέσεις. Κινητικότητα παντού.

[-] Εντάξει, αργείς να αποφασίσεις – στα πόσα τρένα που χάνεις, όμως, αποφασίζεις;


Δίδυμοι (21 Μαΐου - 21 Ιουνίου)

Για δοκίμασε ένα φλιτζάνι με βότανα ή λίγο έντονο περπάτημα σε ένα πάρκο μακριά από το διάδρομο του γυμναστηρίου. Ίσως αυτές οι παμπάλαιες συνταγές μπορέσουν να σε χαλαρώσουν, αν και είναι αμφίβολο. Με τον κυβερνήτη σου Ερμή στον Ζυγό και τον Άρη στον Αιγόκερω έχεις να διεκπεραιώσεις δέκα χιλιάδες εκκρεμότητες, να βγάλεις ποσότητες δουλειάς, να φροντίσεις το σώμα σου κάνοντάς του ρεκτιφιέ και να στηρίξεις με κάθε τρόπο όσους βρίσκονται σε απόσταση δέκα μέτρων γύρω σου. Και φυσικά να τσαντιστείς με όλους. Η Αφροδίτη, από την άλλη, κάνει μια προσπάθεια να δεις την καλή πλευρά της ζωής – ένα ξενύχτι χωρίς νόημα, ένα φλερτ με νόημα, μια βραδιά σεξ για το σεξ, ένα γουίκ εντ μακριά από την πόλη, μια παρέα που γελάει. Αυτά μπορούν να γίνουν αν μειώσεις την υπερένταση, που δεν σε αφήνει να παρακολουθήσεις ούτε την αγαπημένη σου διαφήμιση, κι αν παίρνεις εντατικά τις βιταμίνες σου. Και, εντάξει, η κατάχρηση σοκολάτας ή γλυκών επιτρέπεται – άπαξ.

[+] Καθημερινότητα, εργασία, σώμα, πρακτικότητα.

[-] Απρόοπτα έξοδα, μικροεντάσεις στη σχέση.


Καρκίνος (22 Ιουνίου - 22 Ιουλίου)

Πάμε πάλι: Σε ενδιαφέρει η καριέρα ή η οικογενειακή ζωή; Προτιμάς την ασφάλεια του σπιτιού ή μια δημόσια –ακόμα και πολιτική– ζωή; Μπορείς να βρεις τη χρυσή τομή ανάμεσα στα δύο ή κάτι από τα δύο έχει γίνει η νούμερο ένα προτεραιότητά σου; Η ουσία είναι ότι δεν είσαι ευχαριστημένος/η με την επαγγελματική ζωή, αφού δεν μπορείς να λειτουργήσεις χωρίς να έχεις μια σταθερή (οικογενειακή) βάση. Η φήμη κρατάει λίγο. Τα γούστα και οι τάσεις του κόσμου αλλάζουν συνεχώς. Τα ξέρουμε όλα αυτά. Αν νομίζεις ότι η καριέρα μπορεί να γίνει το σπίτι που ονειρεύεσαι δίνοντάς σου τη ζεστασιά που έχεις ανάγκη, γελιέσαι. Το να παίζεις στα χέρια σου Προσωπική Ζωή και Επάγγελμα απαιτεί δεξιοτεχνία ταχυδακτυλουργού. Ο γόρδιος δεσμός στενών σχέσεων (δηλαδή της συντροφικής) και της δουλειάς που καλείσαι να ξεμπερδέψεις αυτή την εποχή δεν λύνεται με σπαθί. Ή μήπως μόνο έτσι λύνεται;

[+] Η ζωή κινείται στο συντροφικό τομέα και στις επαγγελματικές συνεργασίες.

[-] Η ζωή έχει λακκούβες στο συντροφικό τομέα και στις επαγγελματικές σχέσεις.


Λέων (23 Ιουλίου - 22 Αυγούστου)

Η λέξη «εξάντληση» θα βρεθεί στην κορυφή των πιο χρησιμοποιημένων λέξεων τις επόμενες εβδομάδες και θα ακολουθήσουν λέξεις όπως (χρονίζουσες) «εκκρεμότητες», (εκνευριστική) «καθημερινότητα», «παιδί» (για όλες τις δουλειές). Φυσικά και θα νιώθεις εξαντλημένος/η, από τη δουλειά αφενός, από το γυμναστήριο αφετέρου ή από την πείνα, αφού αυτή την περίοδο θα αρχίσεις ΚΑΙ δίαιτα. Παρόλο όμως που φαίνεται ότι είσαι πεπεισμένος/η ότι δεν υπάρχουν αρκετά καύσιμα στο ρεζερβουάρ σου, η αλήθεια είναι ότι έχεις ρεζέρβα που μπορεί να σε στηρίξει στον εργασιακό μαραθώνιο και να σου δώσει το go για μεγαλύτερη παραγωγικότητα. Αυτό που χρειάζεται είναι να παραμείνεις επικεντρωμένος/η στο στόχο σου, αν και μπορεί να μην ξέρεις επακριβώς ποιος είναι. Μην κοιτάς έξω για συμβουλές και καθοδήγηση ή οτιδήποτε άλλο. Όλα υπάρχουν μέσα σου. Αν χρειάζεσαι ένα χέρι βοηθείας πάρε το αριστερό σου και δώσ’ το στο δεξί. Ναι. Είσαι εσύ που θα στηρίξεις τους άλλους κι όχι οι άλλοι εσένα – το ξέρεις το έργο, ξαναπαίξ’ το.

[+] Στο σπίτι, μακριά από τον κόσμο, με τους δικούς σου ανθρώπους ή τον Ένα/Μία.

[-] Δουλειά, δουλειά, δουλειά – ουφ.


Παρθένος (23 Αυγούστου - 22 Σεπτεμβρίου)

Να μιλήσουμε, να μιλήσουμε… Για έρωτα; Για έργα τέχνης; Για την επιθυμία; Για την έμπνευση; Για παθιασμένες ατάκες σε πρώτα ραντεβού; Για φιλιά που δεν θα ξεχαστούν ποτέ; Για όνειρα στο μέγεθος του Γκοτζίλα; Μπορείς να μιλήσεις και να κάνεις ό,τι θέλεις. Είναι εποχή-ωδή στον Πόθο σε όλες του τις μορφές. Για μερικές εβδομάδες έχεις την ευκαιρία να διοργανώσεις το προσωπικό σου φεστιβάλ ερωτικών ταινιών επιλέγοντας το είδος των ταινιών που θα ήθελες να πρωταγωνιστήσεις. Ή μήπως να Δημιουργήσεις κάτι, οτιδήποτε; Άρης και Πλούτωνας, ακόμα και ο Δίας, σε ανοίγουν και σε κάνουν διαθέσιμο/η στις νέες εμπειρίες και σε γεμίζουν δύναμη για ένα μέλλον που σε οποιαδήποτε ηλικία μοιάζει υποσχόμενο. Ό,τι κι αν γίνει ΔΕΝ ντύνεσαι ψαροντουφεκάς για να γυρίσεις στην επιφάνεια με άδεια χέρια. Συμβαίνει ή θα συμβεί.

[+] Διασκέδαση, εξωστρέφεια, κοινωνικότητα, φίλοι, επιθυμία για φλερτ.

[-] Να θυμάσαι ότι ποτέ οι συνθήκες δεν είναι κατάλληλες οπότε…


Ζυγός (23 Σεπτεμβρίου - 23 Οκτωβρίου)

Η οικογένεια ή ο στενός κύκλος των ανθρώπων που σε ενδιαφέρουν και αγαπάς δεν θα σε στηρίζει όσο επιθυμείς, ούτε θα σε ακούσει τη στιγμή που θα θέλεις κάποιον να μιλήσεις γιατί όλοι θα έχουν δικά τους τρεξίματα. Ναι, αυτοί που αγαπάμε περισσότερο είναι αυτοί που πολλές φορές λείπουν τη στιγμή που τους χρειαζόμαστε. Αυτοί που περιμένουμε να μας στηρίξουν μπορούν να γίνουν πηγή δυσφορίας, ενόχλησης ή και διαξιφισμών. Ή, αλλιώς, όπως λέει μια παροιμία: πήγα να κλάψω και τους βρήκα να κλαίνε. Επίσης, μπορεί το σπίτι ως οίκημα να χρειαστεί επιδιορθώσεις ή να εμφανίσει προβλήματα που δεν είχες υπολογίσει. Σε κάθε περίπτωση, με έντονη κινητικότητα στον Αιγόκερω και τον Ερμή στο ζώδιό σου, είναι μια εποχή που δεν μπορεί να χαρακτηρίσει κανείς ήσυχη ή ανέφελη. Υπάρχουν υποχρεώσεις, υπάρχει τρέξιμο και δουλειά, υπάρχουν απρόοπτα και ξαφνικές καταιγίδες στις σχέσεις. Επίσης αναμοχλεύονται επιθυμίες που δεν ικανοποιήθηκαν, προσδοκίες που διαψεύστηκαν, ανάγκες που απορρίφθηκαν, τραύματα που δεν θεραπεύτηκαν. Σαν αντίδραση και σε μια προσπάθεια να ξεπεράσεις την ανησυχία που αισθάνεσαι κι ενώ έχεις ανάγκη την ασφάλεια των δικών σου ανθρώπων ρίχνεσαι με τα μούτρα στη δουλειά και το παίζεις ανεξάρτητος/η και αυτάρκης. Μήπως πρέπει να σκεφτείς ότι στην «οικογένειά» σου δεν είσαι φιλοξενούμενος/η, αλλά υπεύθυνο μέλος της;

[+] Η επαγγελματική ζωή σε κομβικό σημείο.

[-] Δεν είναι ανάγκη αν δεν πηγαίνει καλά η σχέση, ή αν δεν υπάρχει σχέση, να πέφτεις σε λήθαργο.


Σκορπιός (24 Οκτωβρίου - 21 Νοεμβρίου)

Με την Αφροδίτη στο ζώδιό σου θα μπορούσες να περνάς τις μέρες σου πείθοντας όσους σε ενδιαφέρουν, ή σου είναι χρήσιμοι, να σου δώσουν οτιδήποτε τους ζητάς. Όμως, στις μέρες μας, η γοητεία δεν φτάνει. Με το ένα πόδι λοιπόν στη σαγήνη και το άλλο στην πραγματικότητα μπορείς να δημιουργήσεις τις προσωπικές σου Αλκυονίδες, που μεταφράζονται: 1) Σε διάθεση να κατακτήσεις και να κατακτηθείς – θυμήσου ότι οι άλλοι σε πλησιάζουν με καλές προθέσεις. 2) Σε πρακτικότητα, που μεταφράζεται σε διεύρυνση των επαγγελματικών προσόντων σου και ενίσχυση της επαγγελματικής σου ζωής. Επίσης: Αν είσαι πεινασμένος/η για αγάπη και υποχρεώθηκες να δίνεις αφοσίωση, στήριξη και βοήθεια χωρίς κανένα αντάλλαγμα, ίσως τώρα έχεις την ευκαιρία να τσαλακώσεις τα σεντόνια με κάποιον/α που σου περνάει από το μυαλό ότι μπορεί να ήρθε για να μείνει.

[+] Κι όμως, συμβαίνουν καλά πράγματα και στα ερωτικά και στα επαγγελματικά.

[-] Τη στιγμή που γκρινιάζεις περνάει από μπροστά σου μια ευκαιρία που δεν βλέπεις.


Τοξότης (22 Νοεμβρίου - 21 Δεκεμβρίου)

Αν δεν έχεις φτάσει στο απόλυτο ζεν που οι επιθυμίες και ο Άλλος είναι απλά ανόητες ψευδαισθήσεις, τότε χρειάζεσαι επειγόντως κάποιον/α στη ζωή σου και μάλιστα κάποιον/α που σε αγαπάει όσο τον/την αγαπάς και σε στηρίζει όσο τον/τη στηρίζεις. Ούτε κόντρες, ούτε μάχες, ούτε αντιπαραθέσεις, ούτε διαφωνίες. Το τελευταίο πράγμα που θέλεις τώρα είναι μάχες για το ποιος έχει το πάνω χέρι στη σχέση. Έχεις χτικιάσει τόσο πολύ στην προσπάθειά σου να επιβιώσεις επαγγελματικά αντιμετωπίζοντας αφεντικά με εγώ σαν το Empire State Building και συναδέλφους που ευχαρίστως θα δεχόντουσαν δώρο το κεφάλι σου, που το να ανταγωνίζεσαι και στις προσωπικές σου σχέσεις είναι περιττή πολυτέλεια. Αν υπήρχε κάποιος/α με τον οποίο/α θα τα πήγαινες καλά χωρίς να σου δημιουργεί ανασφάλειες, θα ήσουν ευτυχισμένος. Πάντα βοηθάει να έχεις κάποιον δίπλα σου, έτσι δεν είναι; Υ/Γ. Τι ωραία διακήρυξη! Τι ευσεβείς πόθοι! Φυσικά και οι αντιπαραθέσεις είναι ενοχλητικές αλλά αναπόφευκτες. Οπότε έχε δίπλα στο κρεβάτι σου καλού κακού την Τέχνη του Πολέμου.

[+] Μακριά από την καθημερινότητα, ήσυχη καρδιά, διάθεση για απόδραση, εργασιακή ηρεμία, μακριά από την πόλη.

[-] Χρήματα: μια λυπητερή ιστορία.


Αιγόκερως (22 Δεκεμβρίου - 19 Ιανουαρίου)

Ο Άρης έχει εισβάλει στο ζώδιό σου για να δώσει ορμή, σφρίγος και αποφασιστικότητα, ενώ ο Ερμής στον Ζυγό και η Αφροδίτη στον Σκορπιό δημιουργούν κινητικότητα, εξωστρέφεια και διάθεση να κάνεις αισθητή την παρουσία σου παντού. Το νέο είναι ότι έχεις και πάλι τον έλεγχο της ζωής σου (περισσότερο, εν πάση περιπτώσει από ό,τι μέχρι τώρα), γεγονός που σημαίνει ότι κι αν βρίσκεσαι κάτω από ένα νέφος σύγχυσης, έντασης και απογοήτευσης τόσο στα επαγγελματικά όσο και στις προσωπικές και συναισθηματικές σου σχέσεις, διαθέτεις ΤΩΡΑ περισσότερη ευελιξία σε αυτούς τους τομείς ώστε να τους στρέψεις προς τα εκεί που επιθυμείς. Μην ξεχνάς ότι είναι εποχή που καλείσαι να εξελίξεις τη ζωή σου, να βαθύνεις τις δεσμεύσεις σου όπου θεωρείς ότι είσαι έτοιμος/η και να πεις αντίο όπου πιστεύεις ότι μέχρις εδώ ήταν. Α ναι. Ό,τι αξίζει δεν τελειώνει.

[+] Δυναμισμός, ζωτικότητα, αποφασιστικότητα – με φόρα παντού.

[-] Όχι με πολλή φόρα.


Υδροχόος (20 Ιανουαρίου - 18 Φεβρουαρίου)

Οι (δυσάρεστες) επιρροές του Κρόνου στον Σκορπιό (που αφορούν τώρα πια τους γεννημένους στο τρίτο δεκαήμερο του ζωδίου τους), αλλά και του Άρη στον Αιγόκερω, θα μπορούσαν να ελαχιστοποιηθούν αν μπορούσες να κλείσεις το κινητό και αν άλλαζες πλευρό στο κρεβάτι και άφηνες όλο τον κόσμο απ’ έξω. Ο διχασμός ανάμεσα στην παρόρμησή σου να αποδράσεις και στην υποχρέωση να παραμείνεις συνεπής στη δουλειά σου είναι τεράστιος. Πιο συγκεκριμένα: η καθημερινότητα της εργασίας αποκτάει ώρες ώρες μια παρανοϊκή χροιά με συναδέλφους και αφεντικά να σε χώνουν σε έξτρα δουλειά, να μη σε υπολογίζουν, να σε βάζουν να πληρώνεις σπασμένα άλλων και να σε ανακατεύουν σε ενδοεταιρικές κόντρες. Οι σχέσεις με τους κοντινούς σου ανθρώπους αρχίζουν και έχουν παράσιτα τύπου «εσύ φταις». Ευτυχώς, η Αφροδίτη στον Σκορπιό και ο Ερμής στον Ζυγό δημιουργούν διεξόδους διασκέδασης, κοινωνικότητας και ευχάριστων διαλειμμάτων – αν, δε, οι άνθρωποι με τους οποίους βγαίνεις δεν είναι οι δικοί σου, ακόμα καλύτερα.

[+] Μελλοντικά σχέδια, δρομολόγηση αποφάσεων. Εξωτερικό, ταξίδια, χρήσιμα ραντεβού.

[-] Όσα φέρνει η ώρα δεν τα φέρνει ο χρόνος (εργασιακά). Προσοχή.


Ιχθύες (19 Φεβρουαρίου - 20 Μαρτίου)

Μια ανάγνωση του Κρόνου στον Σκορπιό με την ευκαιρία και της διέλευσης επίσης της Αφροδίτης στον Σκορπιό: μήπως ήρθε η ώρα να μαζέψεις ό,τι μυαλό έχεις μέσα στο κεφάλι σου για να καταλάβεις ότι δεν μπορείς να παραβλέπεις συνεχώς ό,τι τραυματικό σού συνέβη ως παιδί. Σε όλους μας συνέβη κάτι, αλλά εσύ –άντρας ή γυναίκα– έχεις παίξει παρά πάνω φορές από ό,τι είναι καλό για σένα τη χαζή ξανθιά σε σχέσεις και εργασία. Χρειάζεται λοιπόν να αντιμετωπίσεις ό,τι σε πονάει κατάματα, ή να το καταπιείς μια για πάντα, ή να συμφιλιωθείς μαζί του ώστε να ζεις περισσότερο υγιείς σχέσεις. Επίσης μήπως χρειάζεται από καιρού εις καιρόν –όπως τώρα– να γίνεσαι από συναισθηματικά ευάλωτος/η τόσο ψύχραιμος/η που η λάβα να μεταμορφώνεται σε χιόνι; Α, ναι… Βεβαίως και υπάρχουν άνθρωποι που εκτιμούν τη δημιουργικότητά σου και τη δουλειά σου και την ικανότητά σου να μπαίνεις στα παπούτσια των άλλων. Γιατί επιμένεις ότι δεν ξέρουν τι τους γίνεται;

[+] Μέσα στον κόσμο, με όσους σε ενδιαφέρουν και ενδιαφέρεις.

[-] Δεν είσαι φτερό στον άνεμο – περιφρούρησε την ψυχική σου υγεία.

*Για πιο ολοκληρωμένη εικόνα των αστρολογικών σου τάσεων θα πρέπει να διαβάζεις και τον ωροσκόπο σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ