Cosmic Telegram

Stardust 488

Καρκίνε, ανέβα στο πλοίο, μην κάθεσαι στο λιμάνι

50502-112024.jpg
Γιώργος Πανόπουλος
ΤΕΥΧΟΣ 488
8’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
71277-158387.jpg

Κριός (21 Μαρτίου - 19 Απριλίου)

Υπάρχει μια τριπλή πρόκληση εδώ και μήνες: 1) Με τον Άρη στον Ζυγό, ενώ βρίσκεσαι σε μια επαγγελματική περίοδο πολύ κρίσιμη που χρειάζεται όλη την ψυχραιμία και το δυναμισμό σου ώστε να σταθεροποιηθείς σε αυτήν, ή να επιβιώσεις, ή να αποφασίσεις το εργασιακό σου μέλλον, ο Σημαντικός Άλλος (στην αισθηματική σου ζωή, στο γάμο ή στο συντροφικό βίο) σε καταβάλλει με τις απαιτήσεις του/της ή σε φυτιλιάζει. 2) Ο Πλούτωνας στον Αιγόκερω φέρνει στην επιφάνεια αυταρχισμό, ένταση, πάθη και πληγωμένους εγωισμούς, που είτε εσύ τα προκαλείς είτε σου επιβάλλονται στις επαγγελματικές ή τις διαπροσωπικές σου σχέσεις και μπαίνεις στο πειρασμό να παίξεις το θύμα ή το θύτη. 3) Τέλος, ο Ουρανός στο ζώδιό σου σε εξωθεί σε ένα «αφήστε με ήσυχο/η, θέλω να ζήσω με τους δικούς μου όρους και επιθυμίες χωρίς να υπολογίζω υποχρεώσεις και καθήκοντα». Ναι, θέλεις να ξαναγίνεις έφηβος/έφηβη που όλη η ζωή είναι μπροστά και δεν τον/τη σταματάει τίποτα και κανείς. Ποιο είναι το αποτέλεσμα όλων αυτών μόνο εσύ ξέρεις.

[+] Η Νέα Σελήνη στον Καρκίνο (27/6) ολοκληρώνει ή ανοίγει ένα νέο κύκλο στον άξονα οικογένεια/επαγγελματική ζωή.

[-] Μετ’ εμποδίων ό,τι θέλεις.


Ταύρος (20 Απριλίου - 20 Μαΐου)

Επιτυχημένος είναι αυτός που ξέρει ανά πάσα στιγμή πόσα έχει, πόσα χρωστάει, που τα καταφέρνει με τον (οικογενειακό) προϋπολογισμό, που κρατάει καλούς λογαριασμούς, που κόβει περιττές δαπάνες, που κάνει καλύτερες οικονομικές προσεγγίσεις, που βρίσκει τρόπους να αυξήσει το εισόδημά του κ.λπ. κ.λπ. κι ακόμα πιο βαρετά κ.λπ. Κι όμως τα οικονομικά για άλλη μια φορά με τον Ερμή ανάδρομο αλλά και την Αφροδίτη επίσης στους Διδύμους (από 23/6) γίνονται ζήτημα αιχμής. Δεν πρόκειται απλά για θέμα ευημερίας ή ισχνών αγελάδων, αλλά για θέμα αυτοπεποίθησης, έννοιας για το επαγγελματικό παρά κάτω και οικονομικής διασφάλισής σου. Μέτρα τις αντοχές σου και τις δεκάρες σου. Συνεχίζει να είναι μια περίοδος πρακτική, σε απασχολούν ζητήματα σπιτιού και δουλειάς. Οι άνθρωποι γύρω σου φαίνονται περισσότερο αγχωτικοί ή πολύ νευρωτικοί, ενώ η εργασιακή και καθημερινή διεκπεραίωση συνεχίζουν να είναι έντονες. Οπότε στρέψε την προσοχή σου στο επαγγελματικό σου προφίλ, που φαίνεται ότι αποτελεί μετά τις συντροφικές σχέσεις τον άλλο –πολύ σημαντικό– πόλο ενδιαφέροντος αλλά που μπορεί να σου προσφέρει μεγαλύτερη ικανοποίηση.

[+] Money makes the world go round.

[-] Aν το έχεις.


Δίδυμοι (21 Μαΐου - 21 Ιουνίου)

Μερικές φορές το σύμπαν είναι ένας φαρσέρ που οι άνθρωποι δεν βρίσκουν καθόλου αστείες τις πλάκες του. Να, τώρα που η Αφροδίτη έρχεται εδώ στους Διδύμους (23/6) για να πάρεις τα πάνω σου, να βγεις έξω και να γουστάρεις ή να κλείσεις ραντεβού για δουλειές, για να κάνεις τον ωραίο και την ωραία, για να φλερτάρεις και να διασκεδάσεις, το κάνει την εποχή που ο κυβερνήτης σου Ερμής είναι ανάδρομος –ω τι έκπληξη!– εδώ στους Διδύμους βάζοντάς σου τρικλοποδιές, αναβάλλοντας ραντεβού, εκνευρίζοντάς σε με καθυστερήσεις και ασυνεννοησία, δηλαδή η Αφροδίτη έρχεται και ο Ερμής της ρίχνει μια τούρτα στη μούρη. Σα να σου λένε ένα ανέκδοτο και την ώρα της απογείωσης αυτός που το λέει παθαίνει ξερόβηχα. Εντάξει, δεν πρόκειται για μια σκοτεινή, σημαντική για την έκβαση της ζωής σου εποχής, απλώς η επιθυμία για διασκέδαση δεν ικανοποιείται επακριβώς και η καθημερινότητα είναι πιεστική χωρίς ρυθμό με υποχρεώσεις ή μικροαναποδιές. Ότι γίνεσαι πιο ωραίος/α, όμως, ισχύει.

[+] Μπορείς να διασκεδάσεις, να χαρείς, να συναντήσεις κόσμο που θέλεις.

[-] Κράτα μικρό καλάθι.


Καρκίνος (22 Ιουνίου - 22 Ιουλίου)

Σε μια παραλία ή χαζεύοντας χωρίς να κοιτάζεις κάτι συγκεκριμένο, ίσως περνάνε από το μυαλό σου σαν φλασάκι σκέψεις (συναισθηματικά χρωματισμένες) για την οικογένεια, την επαγγελματική σου πορεία, τις απαραίτητες αλλαγές που πρέπει να γίνουν, για ό,τι επώδυνο συνέβη στη ζωή σου τα τελευταία χρόνια, για τη θέση σου σε έναν κόσμο σε αναβρασμό. Στη μέση μιας συμπαντικής συγκυρίας που επιμένει να αλλάξει εντελώς τη ζωή σου είτε γκρεμίζοντάς την για να ξαναχτιστεί περισσότερο σταθερή είτε ανοίγοντας αναπάντεχες λεωφόρους εκεί που δεν υπήρχαν παρά μόνο κατσάβραχα, χρειάζεται να θυμάσαι συνεχώς ότι η προσωπική σου ζυγαριά πρέπει να έχει στη μία της άκρη δράση, πρωτοβουλίες και υγιή εγωισμό και στην άλλη ρεαλισμό, κατανόηση και πίστη. Άρα, πρόσεξε το κενό μεταξύ Πραγματικότητας και Φαντασίας: και, ναι, μπορείς να προφύλαξεις τις σχέσεις που σε ενδιαφέρουν, ή τη δουλειά που σε κάνει να σηκώνεσαι κάθε πρωί από το κρεβάτι σου, αλλά από την άλλη η ζωή έχει στο συρτάρι της σενάρια που δεν φαντάζεσαι – άσ’ τα να ξετυλιχτούν.

[+] Νέα Σελήνη στον Καρκίνο (27/6): Καινούργια ζωή ας ξαναρχίσετε οι δυο σας. Restart.

[-] Το παρελθόν που δεν αφήνεις.


Λέων (23 Ιουλίου - 22 Αυγούστου)

Όποια κι αν είναι η άποψη των άλλων για σένα, ακόμα κι αν σε θεωρούν drama queen –χαρακτηρισμός που συμπεριλαμβάνει και άντρες και γυναίκες–, ρομαντικό ήρωα ή υπερφίαλο ψώνιο, ίσως χρειάζεται να υψώσεις τη φωνή σου. Εκφράσου, μίλα, πες το – ο πάγος μεταξύ των ανθρώπων που έχουν ψυχρανθεί λιώνει πιο γρήγορα από όσο φαντάζεσαι. Επίσης το σπίτι σου είναι άδειο όταν δεν μοιράζεσαι το κρεβάτι σου, η δημιουργικότητα μπορεί να αναφέρεται και σε ένα παιδί και οι σκέψεις που κάνεις για μια προσωπική Χιροσίμα είναι παιχνίδια του μυαλού σου που σε εμποδίζουν να χαρείς τις στιγμές της μαγείας που έχεις ανάγκη. Κι αν αισθανθείς ότι ο Άλλος δεν είναι εκεί, ή ότι ξανά εσύ και οι άνθρωποι στη δουλειά σου μιλάτε διαφορετικές γλώσσες, δεν είναι ανάγκη να πεις «εγώ τα ’λεγα… οι άνθρωποι έχουν γίνει τελείως αφερέγγυοι», γιατί οι δυσάρεστες, όπως και οι ευχάριστες, περίοδοι δεν είναι ποτέ μα ποτέ μόνιμες.

[+] Φίλοι, κοινωνικοποίηση, συναναστροφές, κοινές προσπάθειες, συνεργασία.

[-] Μεταξύ δόξα τω Θεώ και Παναγιά βοήθα.


Παρθένος (23 Αυγούστου - 22 Σεπτεμβρίου)

Όποιο κι αν είναι το παρόν προσωπικό ή επαγγελματικό σου στάτους, η Αφροδίτη στους Διδύμους (από 23/6) σε θέλει να κυριαρχείς στην κοινωνική σκηνή. Θα ανακαλύψεις ότι αυτοί που τους αρέσεις, που αναζητούν την παρέα σου ή που θέλουν να δουλέψουν μαζί σου είναι περισσότεροι από ό,τι έχεις φανταστεί. Ανάλαβε δράση γοητεύοντας αυτούς που σε αφορούν για οποιοδήποτε λόγο. Μπορείς να μιλάς και να ημερώνεις το θήραμά σου, να σε βλέπουν και να θέλουν να κάνουν μαζί σου οικογένεια. Εντάξει, εντάξει… Ο κυβερνήτης σου Ερμής είναι ανάδρομος επίσης στους Διδύμους. Ε και; Τρεις φορές το χρόνο, κάθε τέσσερις μήνες περίπου, επί τρεις εβδομάδες, είναι ανάδρομος. Κάθε φορά το ίδιο βιολί – η καθημερινότητα γίνεται εκνευριστική, αναβολές, ασυνεννοησία, μικροπαρεξηγήσεις… Γι’ αυτό σου λέω – μην αφήνεις τις ωραίες στιγμές να δηλητηριάζονται από πράγματα που αύριο δεν θα θυμάσαι καν.

[+] Κοινωνική ζωή, επαγγελματική προβολή, δημόσια παρουσία.

[-] Ανάδρομος Ερμής.


Ζυγός (23 Σεπτεμβρίου - 23 Οκτωβρίου)

Φυσικά και μπορείς να είσαι κοινωνικά άνετος/η κι αν δεν είσαι σε διάθεση μπορείς να υποδυθείς το ρόλο του χαλαρού τύπου που εκπέμπει θερμότητα και πολιτισμό. Άρα ξέχνα τον ανάδρομο Ερμή στους Διδύμους που σε αγχώνει με εργασιακά και επαγγελματικά θέματα, ή σε κάνει να θέλεις με πείσμα ό,τι δεν έχεις, και προσηλώσου στην Αφροδίτη που εισβάλλει στους Διδύμους (από 23/6). Μην επιμένεις σε αμφιβολίες, φόβους και χίλια προβλήματα σχέσεων, ή επαγγελματικά άγχη, και χαλάρωσε μέσα σε παρέες γοητεύοντας κάποιον/α έστω για τη χαρά του φλερτ ή κάνε τους άλλους να ενδιαφερθούν επαγγελματικά για σένα. Πες στον εαυτό σου ότι δεν χρειάζεσαι μια συναισθηματική άγκυρα (ψέματα, γιατί χρειάζεσαι), ότι δεν σε νοιάζει η ασφάλεια και η οικειότητα που δημιουργούνται από στενές και τσεκαρισμένες σχέσεις (σε νοιάζει) και ανοίξου στην έκπληξη και τη χαρά. Αφιέρωσε χρόνο για σένα. Και θυμήσου: Αν πιστέψεις, θα συμβεί.

[+] Νέα Σελήνη στον Καρκίνο (27/6): Αισιοδοξία, νέοι ορίζοντες, καινούργιες προοπτικές, παντού.

[-] Κρίσεις απαισιοδοξίας, εργασιακά άγχη, πρακτικά προβλήματα.


Σκορπιός (24 Οκτωβρίου - 21 Νοεμβρίου)

Εάν με την Αφροδίτη στους Διδύμους (23/6) μπορούσες να καθίσεις για δύο λεπτά ανάμεσα σε ανθρώπους που αγαπάς (ή μάλλον με τον Ένα ή τη Μία που αγαπάς) έχοντας εξασφαλισμένη την οικονομική ασφάλεια και την επαγγελματική αναγνώριση ΙΣΩΣ να αποκτούσες μια ιδέα της απόλυτης απόλαυσης. Μπορείς να ζήσεις μερικές στιγμές αυτής της ευχαρίστησης – κατά της διάρκεια του σεξ, με κάποια χρήματα που έρχονται ανέλπιστα, με μια δημιουργική ορμή που σε τονώνει, με την αίσθηση στιγμές στιγμές ότι είσαι απόλυτα αποδεκτός/ή και αξιαγάπητος/η. Ωστόσο το μυαλό δεν ησυχάζει, κάνει υπερωρίες και η δουλειά μοιάζει δουλεία. Μια λύση είναι να πιστέψεις ότι αυτό που κάνεις έχει νόημα και στόχο. Προσπάθησε να διατηρήσεις την ψυχραιμία σου στην καθημερινότητα της δουλειάς, με τις εκκρεμότητες που εμφανίζονται στη μέση του πουθενά, και κάνε διορθωτικές κινήσεις. Α, κι αν είναι δυνατόν, ελάττωσε την καφεΐνη και το κάπνισμα.

[+] Εσωτερική νηνεμία, θερμότητα στις σχέσεις, οικονομική ανάσα.

[-] Εσωτερική ταραχή, ψυχρότητα στις σχέσεις, οικονομική δυσφορία.


Τοξότης (22 Νοεμβρίου - 21 Δεκεμβρίου)

Είναι οξύμωρο αυτή τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή –με τον Ερμή ανάδρομο στους Διδύμους, σε ένα κομβικό δηλαδή σημείο του ηλιακού σου ωροσκοπίου που σε φέρνει αντιμέτωπο με κάθε σημαντικό άλλο στη ζωή σου, επαγγελματικό ή ερωτικό, δημιουργώντας εντάσεις, παρεξηγήσεις και συγκρούσεις μερικές φορές, αλλά σίγουρα πολλά νεύρα– να μιλήσουμε για συνεννόηση, για αυθεντικότητα, ή για αναζωογονητικές αλλαγές. Κι όμως. Η Αφροδίτη μπαίνοντας στους Διδύμους (23/6) λειαίνει τις γωνίες, το χαστούκι μπορεί στο δρόμο να γίνει χάδι, μειώνει τις αντιπαλότητες, χαλαρώνει τον εκνευρισμό, δημιουργεί κατανόηση και αν η επικοινωνία είναι ειλικρινής σε γλιτώνει από πολλές κακοτοπιές. Εξάλλου ο Ουρανός στο φιλικό σου Κριό εντείνει τη δημιουργικότητά σου – γράφεις, σκηνοθετείς, παίζεις, έχεις ιδέες, χαράζεις το μέλλον σου, διαλέγεις τερέν για να διακριθείς, ξεκινάς δική σου δουλειά, εξελίσσεσαι, ψάχνεσαι. Αντιμετώπισε τον εαυτό σου με μεγαλύτερη ευγένεια και ξέχνα για λίγο ό,τι αγχωτικό σε απασχολεί. Αφού είσαι κοινωνικό ζώο κάνε ένα γρήγορο ντους και βγες στον κόσμο.

[+] Ευκαιρίες για επαγγελματικές συνεργασίες, επιθυμία για ερωτικές σχέσεις.

[-] Μη δεσμεύεσαι μέσα στον ανάδρομο – μετά την 1η Ιουλίου.


Αιγόκερως (22 Δεκεμβρίου - 19 Ιανουαρίου)

Επί τριάντα περίπου εβδομάδες –ω!– το βασικό μοτίβο της ζωής σου που επανέρχεται συνεχώς είναι η επαγγελματική ζωή. Και συνεχίζεται. Φυσικά υπάρχουν οι σχέσεις, και ο έρωτας και ο χωρισμός και η οικογένεια και τα παιδιά και οι φίλοι και το μέλλον. Όμως το μεγάλο ΘΕΜΑ είναι η επαγγελματική επιβίωση και εξέλιξη – τελεία. Για να φτάσεις κάπου ξέρουμε ότι χρειάζονται (εκτός από ταλέντο και ιδρώτα) και άλλα προσόντα, όπως ευελιξία, συμμαχίες, διπλωματία, στρατηγική υποχώρηση. Θέλεις δε θέλεις υπάρχουν πολιτικές και ισορροπίες που χρωματίζουν τις επαγγελματικές σχέσεις και που πρέπει να έχεις υπόψη σου στο δρόμο προς την κορυφή, αν θέλεις να διακριθείς ή απλούστερα αν θέλεις να επιπλεύσεις. Άρα, απόσταση ασφαλείας από όλους όσοι επηρεάζουν την επαγγελματική σου πορεία, χωρίς να δημιουργείς άχρηστους ανταγωνισμούς. Θυμήσου ότι η Φιλοδοξία έχει το τίμημά της, που αυξάνεται ανάλογα με το μέγεθος της επιτυχίας.

[+] Νέα Σελήνη στον Καρκίνο (27/6): Αισθηματικές σχέσεις και ευκαιρίες, επαγγελματικές προτάσεις και εξελίξεις.

[-] Εργασιακή ένταση, σκαμπανεβάσματα και εκνευρισμός.


Υδροχόος (20 Ιανουαρίου - 18 Φεβρουαρίου)

Με την Αφροδίτη στους Διδύμους (23/6) και τον Ερμή ανάδρομο επίσης στους Διδύμους αυτό που χρειάζεσαι είναι να σταματήσεις για λίγο να σκέφτεσαι και να τρέχεις – STOP. Χρειάζεται να ισορροπήσεις την επιθυμία να πηγαίνεις και να έρχεσαι όποτε θέλεις, και γενικά να ζεις τη ζωή ενός ελεύθερου ανθρώπου, με το γεγονός ότι έχεις επαγγελματικές υποχρεώσεις που δεν είναι μόνο αναπότρεπτες, αλλά έχουν και το πλεονέκτημα ότι βάζουν τη ζωή σου σε μια τάξη, ακόμα αν πολλές φορές νιώθεις στο λαιμό σου το λουρί να σε τραβάει. Πιο απλά. Μπορείς να κυνηγάς όσο θέλεις την επαγγελματική σου ζωή, αλλά υπάρχουν και σχέσεις στις οποίες έχεις υποχρεώσεις και ευθύνες. Όταν βρίσκεσαι με κάποιον/α ή επιθυμείς να είσαι με κάποιον/α –και τώρα το θέλεις πολύ– αναγκαστικά χρειάζεται να του/της παραχωρήσεις συνειδητά ένα μέρος του χρόνου σου. Για να ισορροπήσεις αυτή την τραμπάλα χρειάζεσαι μερική από τη ταχυδακτυλουργία των Υδροχόων.

[+] Χαρά της ζωής, διασκέδαση, σχέδια για το μέλλον, παιδιά, δημιουργικότητα.

[-] Όλα τα παρά πάνω με λακκούβες.


Ιχθύες (19 Φεβρουαρίου - 20 Μαρτίου)

Ναι, είναι σχεδόν αναπόφευκτο ο Άλλος να σου τη σπάσει, να σε εκνευρίσει με την αναισθησία του, να σου την πει, να σε κάνει έξαλλο/η, να σε τρελάνει, να είναι ψυχικά και αισθηματικά απών, να σου φορτώνει τα προβλήματά του ακόμα και να πολεμήσετε μεταξύ σας με τη σφοδρότητα εχθρών. Δεν έχει σημασία πόσο αγαπάς το/τη σύντροφό σου, τα παιδιά σου, τους γονείς, ή πόσο καλές σχέσεις έχεις με τους επαγγελματικούς εταίρους, συνεργάτες, διευθυντή κ.λπ., αλλά έρχεται κάποια στιγμή που δεν μπορείς να ικανοποιήσεις τις απαιτήσεις τους, που δεν είναι διατεθειμένοι να ικανοποιήσουν τις ανάγκες σου ή που απλά προσεύχεσαι να εξαφανιστούν. Η παροδική απομάκρυνσή σου από αυτούς δεν σημαίνει εγωισμό και ιδιοτέλεια. Η απομάκρυνσή σου –για λίγο– από ανθρώπους που σε ενδιαφέρουν, αλλά μπορούν και να σε πονέσουν, είναι ζήτημα επιβίωσης.

[+] Υπάρχουν ένας δύο άνθρωποι που σου δίνουν ασφάλεια και ηρεμία – δεν είναι αυτονόητο.

[-] Φρόντισε τα οικονομικά σου και τις συναισθηματικές σου σχέσεις.

*Για πιο ολοκληρωμένη εικόνα των αστρολογικών σου τάσεων θα πρέπει να διαβάζεις και τον ωροσκόπο σου

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ