Cosmic Telegram

Ζυγέ...273

Zυγέ, ξέρεις ήδη ότι το Εγώ σου διαμορφώνεται μόνο σε σχέση με ένα Εσύ. Αυτό σημαίνει ότι δεν μπορείς να μείνεις μόνος. Αυτό όμως ΔΕΝ σημαίνει ότι οτιδήποτε κυκλοφορεί στα δύο του πόδια είναι υποψήφιο για Μr. ή Μiss Right. Μόνος είσαι.  Δεν είσαι απελπισμένος. Ε;

50502-112024.jpg
Γιώργος Πανόπουλος
ΤΕΥΧΟΣ 273
6’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
7015-16042.jpg

Zυγέ, ξέρεις ήδη ότι το Εγώ σου διαμορφώνεται μόνο σε σχέση με ένα Εσύ. Αυτό σημαίνει ότι δεν μπορείς να μείνεις μόνος. Αυτό όμως ΔΕΝ σημαίνει ότι οτιδήποτε κυκλοφορεί στα δύο του πόδια είναι υποψήφιο για Μr. ή Μiss Right. Μόνος είσαι.  Δεν είσαι απελπισμένος. Ε;

Κριός (21 Μαρτίου - 19 Απριλίου)

Είναι γνωστό ότι για να είσαι καλός ηγέτης πρέπει πρώτα να έχεις μάθει να υπηρετείς. Οι περισσότεροι το ξεχνάνε όταν αποκτoύν μια θέση και τότε δημιουργούνται δυσαρεστημένοι που περιμένουν στην πρώτη ευκαιρία να σε δούν με το κεφάλι πεσμένο στο πάτωμα. Φυσικά και δίνεις τη μάχη της καριέρας όλους αυτούς τους μήνες, και πολλοί μάλιστα αδελφοί σου Κριοί τα καταφέρνουν καλά. Όμως κάθε σου βήμα, κάθε επαγγελματική σου κίνηση, κάθε σου πρωτοβουλία θα πρέπει να διαθέτουν εργατικότητα μυρμηγκιού, timing στρατηγού και υπομονή καμήλας. Υ.Γ. Τι γίνεται όταν αναρωτιέσαι στις σχέσεις σαν κακομαθημένο παιδί: Μα τι θέλει επιτέλους αυτός/αυτή από μένα; 

Ταύρος (20 Απριλίου - 20 Μαΐου)

Ανοίξου σε μια πιο πλούσια επικοινωνία με τα αδέλφια σου, τους ανθρώπους που βρίσκονται κοντά σου και μίλησε από καρδιάς στο ερωτικό αντικείμενο του πόθου σου, ακόμα και αν μερικές φορές υπάρχουν στις συζητήσεις σας πινελιές αγάπης-μίσους. Προσπάθησε να προσθέσεις μια αναζωογονητική διάσταση που ονομάζεται Αλήθεια. Πάρε αποφάσεις για την ερωτική σου ζωή. Είναι γεγονός ότι χρειάζεσαι τόση πολλή αγάπη που ένας άνθρωπος δεν μπορεί να σου τη δώσει. Οπότε; Αφού δεν έχουμε φτάσει στην εποχή που μπορείς να αγοράσεις ανθρωποειδή με τη δωδεκάδα ώστε να μπορέσεις να κορέσεις τη δίψα σου για αγάπη, ασχολήσου με τον  Ένα/Μία. Επικεντρώσου στον αισιόδοξο εαυτό σου που βγαίνει έξω για να διασκεδάσει κι όχι στη σκοτεινή σου πλευρά που επιμένει στην «ποτέ πια» φάση του.  

Δίδυμοι (21 Μαΐου - 21 Ιουνίου)

Παρόλο που δεν έχεις καμιά ένδειξη ότι η εργατικότητά σου και ο ζήλος σου θα αποδώσουν, με την Αφροδίτη στο ναδίρ του ηλιακού σου ωροσκοπίου κάνεις εξαιρετική δουλειά παριστάνοντας το φρουρό ώστε να μην εισβάλουν στη ζωή σου παρείσακτοι ή παράσιτα στην ψυχή σου. Αρχίζεις να συνειδητοποιείς πόσο χρονοβόρο, δύσκολο, επίπονο είναι να αγαπάς κάποιον, αλλά τουλάχιστον φαίνεται ότι το χρήμα δεν είναι τόσο προβληματικό όσο ήταν εδώ και καιρό. Τώρα που η σεξουαλικότητά σου φαίνεται να βγαίνει από τη χειμερία νάρκη είσαι τόσο έτοιμος για όλα όσο ένας πορνοστάρ, και το ίδιο διαθέσιμος.  

Καρκίνος (22 Ιουνίου - 22 Ιουλίου)

Αχ, πόσες ώρες χάνεις παριστάνοντας τον ανεξάρτητο και τον αυτόνομο όταν στην πραγματικότητα αυτό που περιμένεις είναι να δεις πώς θα κινηθεί αυτός που ενδιαφέρεσαι για να τον ακολουθήσεις. Πόσο άχρηστα είναι τα «εγώ δεν χορεύω σε κανενός το ρυθμό» όταν ήδη έχεις σηκωθεί όρθιος/α και ο Άλλος σού βαράει τα ντέφια. Αχ, ας μην ήσουν τόσο προσανατολισμένος στην ασφάλεια και στην ανάγκη σου να είσαι πιστός και αφοσιωμένος, ακόμα κι αν όλα σου δείχνουν ότι δεν πρέπει. Όμως υπάρχουν ώρες που χρειάζεται να χρησιμοποιήσεις τις δαγκάνες σου και να διεκδικήσεις. Να αρπάξεις ή να διώξεις. Προς όλους τους Καρκίνους: το κουμπί OFF στις απαιτήσεις σου είναι ανενεργό αυτό το διάστημα. Και σταμάτα να ζητάς βοήθεια. Είσαι μόνος σου ακόμα κι αν είσαι ζευγάρι. Ο εαυτός σου προέχει.

Λέων (23 Ιουλίου - 22 Αυγούστου)

Παρόλο που σε μια έξαρση δραματικότητας ένας Λέων θα μπορούσε να αναφωνήσει σε οποιαδήποτε στιγμή του τελευταίου –κι όχι μόνο χρόνου– «ζω στην κόλαση», τα πράγματα είναι πιο σύνθετα: ένας Λέων μπορεί να έχει απογοητευτεί βαθιά (Ποσειδώνας), να αισθάνεται ανεπαρκής (Χείρωνας) ή να έχει ενθουσιαστεί τρελά (Δίας) από τις σχέσεις του. Ή να έχει βιώσει διαδοχικά και τις τρεις αυτές επιρροές. Οι αγώνες που έχεις δώσει και δίνεις περιέχουν μέσα τους κάτι πρωτόγονο, ακόμα κι αν διεξάγονται μέσα σε γιαπωνέζικο μίνιμαλ ντεκόρ. Κι όμως, όταν σε λίγο ο Δίας επιστρέψει σε ευθεία πορεία και ο Άρης μπει στο ζώδιό σου, τότε ο Κλαρκ Κεντ θα ξαναγίνει Superman και η Ζίνα θα φορέσει τα ψηλοτάκουνα για να επιστρέψει από τη Ζούγκλα ως Βασίλισσα της Μητρόπολης. Ετοιμάσου για ένα κύμα grandeur.

Παρθένος (23 Αυγούστου - 22 Σεπτεμβρίου)

O Ουρανός, ο Δίας, ο Πλούτωνας αλλά και ο Κρόνος σού γεμίζουν το μυαλό με δημιουργικές ιδέες όπως και τη διάθεση να κυνηγήσεις ιδιωτικά ουράνια τόξα. Πρόσεχε… Είσαι ακόμα συναισθηματικά τρωτός – κάποιοι λένε απελπισμένος. Παρόλο που είναι υγιές να είσαι ανοιχτός και να τρέχεις πίσω από ό,τι θέλεις, εντούτοις μπορείς εύκολα να γίνεις και το joke της χρονιάς. Είτε είσαι εντελώς απορροφημένος με τη δουλειά είτε τρελαίνεσαι επειδή έχεις κρυολογήσει, η Αφροδίτη στο ζώδιό σου και ο Άρης στον 11ο οίκο σου σε τραβάνε πιο κοντά σε κάποιον/α που σε επηρεάζει βαθιά, που σε τραβάει από τη μύτη, που σε ακινητοποιεί μόλις τον/τη δεις. Αγάπη, μελαγχολία, νοσταλγία, πένθος: μερικές φορές δεν μπορείς να καταλάβεις τη διαφορά μεταξύ τους.  

Ζυγός (23 Σεπτεμβρίου - 23 Οκτωβρίου)

Ας πούμε ότι έχεις μια δουλειά που σε πιέζει κάθε λεπτό της μέρας και κάθε νύχτα σκέφτεσαι πώς θα τα βροντήξεις όλα για να ξεφύγεις από αυτή την καταπιεστική κατάσταση. Θα μπορούσε κάποιος να σου αντιτείνει ότι τουλάχιστον η δουλειά σε σώζει από το αλκοόλ, τα ηρεμιστικά και τα ναρκωτικά ή από το να καταστρέψεις την ταυτότητά σου και να φύγεις για κάπου που δεν σε ξέρει κανείς. Η ζωή σου μοιάζει εν αναμονή για πολύ καιρό. Όμως δεν είναι καθόλου εποχή για χάσιμο χρόνου με γκρίνια και κλάψα. Τρέχεις. Επιτάχυνε. Οι αλλαγές που συντελούνται είναι πολλές και βαθιές – αυτή την εποχή μάλιστα αφορούν το επαγγελματικό παρόν και μέλλον σου. Υπάρχει φωτεινή πλευρά; Φυσικά και υπάρχει. Εάν έχεις σχέδια, ένα όνειρο που θέλεις να πραγματοποιηθεί ή μια σημαντική ιδέα που θέλεις να παρουσιάσεις στους συνεργάτες σου, κάν’ τα ΤΩΡΑ.

Σκορπιός (24 Οκτωβρίου - 21 Νοεμβρίου)

Ο Άρης στον 9ο οίκο σου αποτελεί ευοίωνο σημάδι. Σε κάνει να αισθάνεσαι και να δείχνεις καλύτερα κι επιπλέον σου δίνει μια θετική στάση που εμπνέει και έλκει τους άλλους. Αυτό είναι καλό, γιατί ο Χείρωνας στον 4ο οίκο ανακατώνει δυσάρεστα την οικογενειακή ζωή, ενώ ο Κρόνος στον 11ο οίκο σε γεμίζει με επαγγελματικά άγχη και υπερβολικές απαιτήσεις. Θυμήσου επίσης ότι ετοιμάζεσαι για τη μεγάλη πρεμιέρα που θα δώσεις σε λίγο καιρό στην επαγγελματική σου ζωή. Άρα τελειοποίησε τα προσόντα και τα ταλέντα σου και δημιούργησε προοπτικές τώρα που οι άλλοι είναι διατεθειμένοι να σε προσέξουν. Α, κι όσο η συνείδησή σου επεκτείνεται, τόσο περισσότερο είσαι ικανός να αντιληφθείς μερικές αλήθειες. Όπως, π.χ., ότι στις σχέσεις ο φόβος της εγκατάλειψης σε κάνει σκληρό με αυτούς που σε αγαπάνε. Αλήθεια ή ψέμα;

Τοξότης (22 Νοεμβρίου - 21 Δεκεμβρίου)

Παρόλο που το αστρολογικό σκηνικό σού δίνει τις δυνατότητες να προχωρήσεις, να γοητεύσεις και να πείσεις, παρ’ όλ’ αυτά υπάρχει πάντα ο Κρόνος  που σε αφυπνίζει στο γεγονός ότι η ζωή είναι μικρή και το παρόν ιδιαίτερα επίπονο – κυρίως για τους γεννημένους στο 3ο δεκαήμερο. Μην  περάσει ούτε στιγμή από το μυαλό σου ότι είσαι αναντικατάστατος ή ότι έχεις το πάνω χέρι, γιατί δεν το έχεις. Μην κάψεις γέφυρες που σου χρειάζονται, μην τα σπάσεις με ανθρώπους που μετά την πρώτη ικανοποίηση ότι τους έστειλες θα το μετανιώσεις, μη δαγκώσεις το χέρι που σε τρέφει. Οι κάμερες που σε βιντεοσκοπούν δεν είναι από την είσοδό σου στα Όσκαρ, είναι στο σπίτι του Big Brother όπου είσαι κλεισμένος και παρακολουθούν την πίστη σου σε αυτό που κάνεις, την αποδοτικότητά σου, την αντοχή σου. Ε, μα φυσικά αυτή την εποχή είσαι το καυτό πρόσωπο της πόλης. Οπότε μην κλείνεσαι μέσα.

Αιγόκερως (22 Δεκεμβρίου - 19 Ιανουαρίου)

Όλα είναι σχέσεις. Δίκτυα ανθρώπων που σχετίζονται με άλλους και άλλους και άλλους. Ποιος μπορεί να προβλέψει πότε, πού και πώς θα ξεκινήσουν, πώς θα εξελιχθούν, πόσο θα διαρκέσουν, αν θα έχουν αίσιο ή άτυχο τέλος; Η απρόβλεπτη πορεία των σχέσεων είναι που τις κάνει ενδιαφέρουσες, ακόμα και όταν προσπαθείς να μη συμμετέχεις σε αυτές αλλά τις παρατηρείς ως θεατής. Οι διαπροσωπικές σχέσεις είναι το Θέμα των τελευταίων εβδομάδων. Τι απαντάς στην ερώτηση: «Η σχέση μου είναι ζωντανή;». Τι απαντάς στην ερώτηση: «Θέλω να μπω αυτή την εποχή σε μια σχέση;». Τι, τι, τι; 

Υδροχόος (20 Ιανουαρίου - 18 Φεβρουαρίου)

Είμαστε η δουλειά μας ή γινόμαστε η δουλειά μας; Ό,τι κι αν συμβαίνει, όταν κάνεις μια δουλειά που σου αρέσει μπορείς να δουλέψεις παραπάνω, να εξελιχθείς εξελίσσοντάς τη, να ταυτιστείς μαζί της ως εξαιρετικός επαγγελματίας. Ναι, βέβαια, οπωσδήποτε... Πόσοι σήμερα  εκστασιάζονται με τη δουλειά τους; Σήμερα όλοι είμαστε ίδιοι. Μας ενώνει η κοινή αδιαφορία απέναντι στη δουλειά μας. Αυτή η αδιαφορία –ούτε καν απέχθεια ή μίσος– αποτελεί το μοναδικό συλλογικό πάθος της εποχής μας. Κι όμως η Εργασία αποτελεί το κομβικό σημείο αυτής της περιόδου. Αν σε εξουθενώνει χωρίς αποτέλεσμα, σκέψου τις εναλλακτικές που έχεις και δραστηριοποιήσου. Αγχωτική περίοδος εργασιακά. Και μετά αναρωτιόμαστε γιατί σωματοποιούμε το στρες.

Ιχθύες (19 Φεβρουαρίου - 20 Μαρτίου)

Οι βουδιστές πιστεύουν ότι είμαστε το όνειρο μιας πεταλούδας και ότι ο έρωτας, όπως και όλα τα αισθήματα, δεν είναι τίποτα άλλο από ψευδαισθήσεις που μόνο πόνο μάς προκαλούν. Όμως συνεχίζουμε κι ερωτευόμαστε. Και καλά κάνουμε. Αν δεν ανήκεις στο 3ο δεκαήμερο –που αντιμετωπίζεις τον Κρόνο ή τον Ουρανό που σε τρελαίνει να παρατήσεις τους πάντες και τα πάντα αναζητώντας την ελευθερία σου και το νέο εαυτό σου που θα ανταποκρίνεται όσο γίνεται περισσότερο σε αυτό που θέλεις–, τότε μπορείς περισσότερο χαλαρός να ονειρευτείς ξανά τον έρωτα, να δώσεις τα φιλιά που έχεις μαζεμένα, να ενθουσιαστείς, να αισιοδοξήσεις. Ο Άρης και η Αφροδίτη λένε «αφέσου, αφέσου, αφέσου… πες ναι…». 

Για πιο ολοκληρωμένη εικόνα των αστρολογικών σου τάσεων θα πρέπει να διαβάζεις και τον ωροσκόπο σου.

gpano@stardome.gr

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ