Cosmic Telegram

Τα ζώδια της εβδομάδας (11-17 Φεβρουαρίου 2019)

Υδροχόε, το «καινούργιο» φτάνει στο ζενίθ του σε ποσότητες και σε πείσμα των εσωτερικών βαριδίων

332173-688521.jpg
Ευαγγελία Τσαβδάρη
ΤΕΥΧΟΣ 690
8’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
ydroxoos.jpg

Δες τι θα συμβεί αυτή την εβδομάδα σύμφωνα με τις αστρολογικές προβλέψεις. Και να θυμάσαι, για πιο ολοκληρωμένη εικόνα των αστρολογικών σου τάσεων θα πρέπει να διαβάζεις και τον ωροσκόπο σου.

Κριός (20 Μαρτίου - 19 Απριλίου)

Πολύπλοκο μείγμα δράσης, αδράνειας, καταπιεσμένων συναισθημάτων κι έκφρασης
Δεν μαζεύεσαι αυτή την εβδομάδα, αφού ό,τι καταπιέζεις σε γκρίνια, λόγια κι απογοήτευση κι ό,τι ξεκίνησες αλλά δεν τελείωσε, όπως φανταζόσουν, γίνονται ένα εκρηκτικό μείγμα που ξεχειλίζει ανεξέλεγκτα προς πάσα κατεύθυνση. Προσπάθησε να μην κάψεις και τα χλωρά μαζί με τα ξερά στην προσωπική σου ζωή και κυρίως προσπάθησε να εκτιμήσεις παρέες, ασχολίες και σχέδια που σε σπρώχνουν να προχωρήσεις, έστω και κάπως βίαια επί του παρόντος. Φύλαγε το σώμα σου σαν τα μάτια σου και προτίμησε δραστηριότητες που σε εκτονώνουν και απαλύνουν την έντασή σου, όπως η σωματική άσκηση σε εξωτερικό χώρο. Με τον κυβερνήτη σου, Άρη, στον Ταύρο (14), οι εξελίξεις παύουν να θυμίζουν τόσο έντονα προσωπική επίθεση. Στρέφεσαι σε πιο στρωτές και πρακτικές αναζητήσεις που εγγυώνται έναν βαθμό ικανοποίησης. Από το σεξ, μέχρι το κυνήγι της πρακτικής καλοπέρασης ή τις κινήσεις για να βελτιώσεις τα οικονομικά σου, όλα παίζουν. Είναι ιδιαίτερα πολυσχιδής περίοδος, με ανανέωση, υποχρεώσεις, τελειώματα κι αρχές να συμπλέκονται διαρκώς, γι’ αυτό εστιάσου σε ό,τι έχεις μπροστά σου κάθε στιγμή.


Ταύρος (20 Απριλίου - 19 Μαΐου)

Άγχος και μια φαγούρα για να ξανακάνεις τα ίδια λάθη
Τα άγχη, οι ενοχές και τα θολά μαγειρέματα κάθε είδους σίγουρα δεν βοηθούν να τραβήξεις μία καθαρή γραμμή ανάμεσα στο «πριν» και το «μετά» στην καριέρα και τον γάμο σου. Το να αποδεχτείς ότι έχεις αλλάξει θα διευκολύνει να κάνεις αυτά που χρειάζεται για να αποκαταστήσεις την υγεία και τη γαλήνη σου. Ό,τι δεν λύνεται, κόβεται, έτσι μπορείς να βάλεις σε τάξη τις συσσωρευμένες εκκρεμότητες και τις λάθος τοποθετήσεις. Ο Άρης στο ζώδιό σου (14) θα σου δώσει σιδηρά αποφασιστικότητα και μονολιθική εμμονή σε ό,τι αποφασίσεις, άπαξ και το αποφασίσεις. Παράλληλα τονώνει τη σεξουαλικότητά σου και την ανάγκη για συναισθηματική σταθερότητα, έχε στο νου σου ότι το σύμπαν θα σου τρίψει κυριολεκτικά στη μούρη οποιαδήποτε απόπειρα να αγνοήσεις την εμπειρία σου και τα μαθήματα που έχεις πάρει στο σχετίζεσθαι. Κοινώς, αν πας να ξανακάνεις τα ίδια λάθη με ίδιους ή παρόμοιους ανθρώπους (η συνήθεια που έγινε λατρεία), γρηγορότερα παρά αργότερα, θα σου σκάσουν στα μούτρα. Καλύτερα λίγα και ποιοτικά, παρά πολλά και γεμάτα μπερδέματα.


Δίδυμοι (20 Μαΐου - 20 Ιουνίου)

Ωραία συμβάντα σε αντίθεση με εσωτερικό άγχος, απογοήτευση, ανασφάλεια
Σε βλέπεις να κινείσαι με ρυθμούς δρομέα που τον κυνηγάει μία ορδή πεινασμένα λιοντάρια αυτή την εβδομάδα. Οι πρωτοβουλίες σου σε φέρνουν αντιμέτωπο με τις ανακατατάξεις στις φιλίες, τις εξωεπαγγελματικές σου ασχολίες και στα σχέδιά σου. Σου φαίνεται ότι πάλι χρειάζονται αναθεωρήσεις στη σχέση σου με φίλους, ομοϊδεάτες και συνεργάτες, ενώ το μονοπάτι που σε σπρώχνουν οι γνώσεις, οι παρέες, οι συγγενείς, οι σπουδές σου μετακινείται εκ νέου. Χρειάζεται αρκετή υπομονή και είναι σε έλλειψη. Ο Άρης στον Ταύρο (14) υπογραμμίζει την εσωτερική αναστάτωση και την ψυχοσωματική έξαρση. Η ζωή σου κινείται σε δύο ταχύτητες: εξωτερικά, οι σχέσεις και οι συνεργασίες σου βαίνουν καλώς, οι ωραίες στιγμές δεν λείπουν και σίγουρα εξελίσσεσαι. Εσωτερικά κυριαρχεί το άγχος για πρακτικές υποθέσεις, η συναισθηματική ανασφάλεια, η απαισιοδοξία και η τάση να περιχαρακωθείς στον εαυτό σου. Απόλαυσε ό,τι καλό έχεις και χρησιμοποίησέ το σαν καύσιμο για να ασχοληθείς πρωτίστως με ό,τι εκκρεμεί σε επίπεδο υγείας και χρημάτων και δευτερευόντως συναισθημάτων και έρωτα.


Καρκίνος (21 Ιουνίου - 21 Ιουλίου)

Σαν να είσαι θεατής στην ίδια σου την πραγματικότητα
Ατομική πρωτοβουλία, ανταγωνισμός κι αρκετός εγωκεντρισμός φύεται στην καριέρα και τον γάμο σου. Αυτά σου επιβεβαιώνουν τον φόβο και την ανασφάλεια για πιο στενές σχέσεις, συντροφικότητας ή οικονομικές. Σου γίνεται σαφές ότι μοιρασμένα κρεβάτια, λογαριασμοί, επενδύσεις προξενούν σοκ στις φιλοδοξίες και τους στόχους σου κι απαιτούν από σένα μεγάλη αλλαγή, επαγγελματική ή προσωπική. Η είσοδος του Άρη στον Ταύρο (14) σε βγάζει από το σοκ και σε βοηθά να ηρεμήσεις, να ρίξεις τους ρυθμούς σου, να βγεις από τη συναισθηματική λούμπα, την άρνηση, τους κανόνες και τα πρέπει και να διοχετεύσεις την ενέργειά σου στο τι μπορεί να γίνει από εδώ και πέρα. Επιδιώκεις να βλέπεις περισσότερο τους φίλους σου, ικανοποιητικότερες εξωεπαγγεματικές ασχολίες και βλέπεις εκ νέου κατά πόσο όλα αυτά ανταποκρίνονται στα σχέδιά σου για την προσωπική, κοινωνική κι επαγγελματική εξέλιξη. Ανακάμπτεις από το σοκ και βλέπεις ρεαλιστικά προς τι θέλεις να κατευθυνθείς, ειδικά αν δεν χρησιμοποιήσεις το αλκοόλ, μία εκδρομή, τις συγγενικές απόψεις για να συμβιβαστείς.


Λέων (22 Ιουλίου - 22 Αυγούστου)

Οι προσπάθειές σου αποδίδουν, αλλά τώρα δεν ξέρεις αν αυτό ήθελες αρχικά
Οι πρωτοβουλίες που παίρνεις για να γίνεις καλύτερος, επιμόρφωση, σπουδές, ταξίδια, ψυχαγωγία, τελικά λειτουργούν. Κι επειδή ακριβώς προχωράς, τώρα έρχεσαι αντιμέτωπος με τις ανακατάξεις που απαιτούν η σχέση και οι συνεργασίες σου για να σου ανοίξουν το επόμενο πεδίο. Νομικές υποθέσεις, συγγενικές υποθέσεις, ζητήματα νοοτροπίας και πεποιθήσεων, παρέες περνούν ένα ξεσκονισματάκι για να δεις τι προβιβάζεται στον επόμενο κύκλο. Ο Άρης στον Ταύρο (14) σε βοηθάει να τεστάρεις τα αποτελέσματα σχεδόν άμεσα. Πηγαίνεις από τη θεωρία στην πράξη με χαρακτηριστική ταχύτητα καθώς οι γνώσεις, οι συνειδητοποιήσεις, η θέλησή σου για εξέλιξη φωνάζουν για εφαρμογή στην καριέρα, την κοινωνική σου ζωή και τον γάμο σου. Η διαδικασία είναι στεγνή και υπερπρακτική για τα γούστα σου κι έτσι πιθανώς να αισθάνεσαι ότι ακόμη και οι επιθυμίες σου έχουν υποβιβαστεί σε πολύ ξενέρωτα και πεζά πράγματα. Πάντως η διαδικασία λειτουργεί, ειδικά όσο δεν υιοθετείς στάση ανωτερότητας, επίκρισης, άρνησης ή, αντίθετα, στάση μάρτυρα στην καθημερινότητά σου, ως άμυνα στις συναισθηματικές και οικονομικές ψευδαισθήσεις που διαλύονται.


Παρθένος (23 Αυγούστου - 21 Σεπτεμβρίου)

Πρακτική ανακατάταξη για να αντιπαρέρθεις ερωτικές και οικονομικές ταραχές
Το κυνήγι μεγαλύτερης εγγύτητας σε επίπεδο σεξ, συναισθήματος, οικονομικών συνεργασιών κι επενδύσεων δεν καθησυχάζει τις σχετικές σου αμφιβολίες και φόβους. Επιβεβαιώνει όμως σχεδόν σοκαριστικά τις ανακατατάξεις που έγιναν σε αυτά τα επίπεδα, καθώς άλλαξε η καθημερινότητά σου, επαγγελματική και προσωπική. Οι εγωιστικές, ανταγωνιστικές και εν γένει διασπαστικές ενέργειές σου δείχνουν μόνο πόσο δεν τις αντέχεις. Ο Άρης στον Ταύρο (14) σε βγάζει σε πιο ήρεμα νερά ή στηρίζει την απόφασή σου να ταράξεις εσύ πρακτικά τα νερά για να εκτονωθείς. Η γκάμα έχει από απλές αλλαγές σε παρέες, ψυχαγωγικές συνήθειες και την αλλαγή παραστάσεων, μέχρι μία καινούρια πρακτική στάση που κοντράρει συγγενικές ισορροπίες, νομικά ζητήματα και θέματα επιμόρφωσης. Σε κάθε περίπτωση δρας για να διαφυλάξεις ό,τι σου είναι πολύτιμο και πηγαίνεις κόντρα στο βολικό και γνώριμο, ακόμη κι αν θεωρούσες ότι «έτσι είναι».  Πεισμώνεις κόντρα σε πεποιθήσεις, νοοτροπίες και καταστάσεις που προξενούν ψυχολογική ή οικονομική δυσκολία, συναισθηματική ανασφάλεια, φόβο ή αίσθημα ανεπάρκειας, έστω κι αν τις θεωρούσες ιερές και όσιες.  


Ζυγός (22 Σεπτεμβρίου - 22 Οκτωβρίου)

Το μαζί που θέλεις αλλά με εκπλήξεις
Έχεις έντονη διάθεση για φλερτ και θέλεις να κυνηγήσεις ό,τι έχει να κάνει με τη σχέση σου ως τα πέρατα του κόσμου. Το ζήτημα είναι ότι οι πρωτοβουλίες του συντρόφου σου και ένα κάποιο κλίμα ανταγωνισμού και «δικά σου/δικά μου» σε φέρνει αντιμέτωπο με τις προσαρμογή από τον έρωτα στη σχέση κι από το «περνάμε καλά» στο «είμαστε ζευγάρι». Μια χαρά είναι έως και συναρπαστικό, αν ξεπεράσεις το σοκ και δέος και σύγκρουση και νεύρα. Αν βγεις, δηλαδή, λίγο έξω από σένα. Ο Άρης στον Ταύρο (14) θα σου δώσει ένα σπρωξιματάκι για να κατευθυνθείς στα ενδότερα της σχέσης ή της συνεργασίας. Καλύτερα να αναλωθεί σε σεξ, σωματική τρυφερότητα και σταθερή συναισθηματική ροή. Καλύτερα να μην αναλωθεί σε κτητικότητα, λογική του κέρδους και ξεροκεφαλιά για τους κανόνες εμπλοκής. Το τελευταίο ισχύει και στις συνεργασίες σου, όπου ο ρεαλισμός οφείλει να κυβερνά, χωρίς όμως να γίνεται φιλοτομαρισμός και η ανάγκη να διαφυλάξεις τα κεκτημένα σου πάση θυσία.


Σκορπιός (23 Οκτωβρίου - 21 Νοεμβρίου)

Κάνεις πολλά, με ένταση, μόνο για να συνειδητοποιήσεις ότι είσαι μόνο στην αρχή
Άλογο ιπποδρόμου τείνεις να γίνεις στη δουλειά και σε όλα τα πράγματα της ρουτίνας σου. Ενέργεια υπάρχει μπόλικη, κούραση το ίδιο και αισθάνεσαι κάπως σαν να μην μπορείς να βγεις από την πρίζα. Το ζήτημα είναι ότι οι φροντίδες σου τελειωμό δεν έχουν, καθώς οι βαθιές αλλαγές σε επίπεδο οικογένειας, σπιτιού κι εσωτερικής σου ζωής παίρνουν παραμάζωμα τη ρουτίνα σου. Διαφύλαξε πάση θυσία την υγεία σου από την εξάντληση και τον ξέφρενο καλπασμό των ημερών. Χαλάρωσε. Ο Άρης στον Ταύρο (14) σε ενεργοποιεί στο πεδίο της σχέσης σου και σε κάνει να κυνηγάς περισσότερο το μαζί, πρακτικά κι ερωτικά. Παράλληλα όμως φοράει μία πολύ πεζή μάσκα και τελικώς το φλερτ και η σχέση καταλήγουν να είναι κουβέντα για τις υποχρεώσεις της κοινής ζωής. Πιθανό να το γνωρίζεις και να φροντίσεις να μη μονοπωλεί την κουβέντα η δουλειά σου, θέματα υγείας, χρημάτων κοκ. Σε επίπεδο δουλειάς, προσπάθησε να μην αφήσεις τη ροή της κάθε μέρας να υποβιβάσει την ποιότητα της συνεργασίας συνολικά.


Τοξότης (22 Νοεμβρίου - 20Δεκεμβρίου)

Ραγδαίες εξελίξεις στα ερωτικά σου με γεύση σοκ
Οι εξελίξεις στα ερωτικά σου τείνουν στο ραγδαίο κι αναντίρρητα σημαντικό. Το φλερτ και η έντονη ενασχόληση με τον άνθρωπό που είσαι ερωτευμένος ή τον υποψήφιο οδηγεί σε απροσδόκητες εξελίξεις. Συνειδητοποιείς ότι μία γνωριμία, μία κουβέντα, ο τρόπος που σκεφτόσουν για τον έρωτα αλλάζει. Μαζί του το τι θεωρείς ερωτεύσιμο. Αρχές και τέλη σε ίσες ποσότητες αλλά σε κάθε περίπτωση, ένα διαφορετικό επίπεδο. Να είσαι ανοιχτός, ακόμη κι αν βρεθείς μπροστά στο απολύτως αναπάντεχο. Ο Άρης στον Ταύρο (14) φέρνει γειώνει τον ηλεκτρισμό των ημερών, αφού στρέφει το ενδιαφέρον και τη δράση σου στο πιο πρακτικό κομμάτι του πώς, πότε, πού και σε βάζει σε διαδικασία αναμόρφωσης της ρουτίνας σου προς το ικανοποιητικότερο. Παράλληλα φέρνει κερδοφόρα δημιουργικότητα στη δουλειά σου, καθώς και πράγματα που διασκέδάζεις περισσότερο στο πρόγραμμα άσκησής σου. Φρόντισε να μην αφήσεις τη διασκέδαση και τις σχετικές υπερβολές να υπονομεύσουν την υγεία και την ευεξία σου. Άλλωστε μπορείς να διατηρήσεις καλύτερο ρυθμό στο πρόγραμμά σου.


Αιγόκερως (21 Δεκεμβρίου - 19 Ιανουαρίου)

Τα κομμάτια του παζλ προσγειώνονται στις νέες τους θέσεις
Θυμίζεις ένα μικρό ανεμοστρόβιλο μέσα στο σπίτι ή το οικογενειακό σου περιβάλλον κι όχι άδικα, αφού οι συνθήκες είναι τόσο άβολες, όσο ένα κρεβάτι φακίρη. Σίγουρα γίνεται σαφές ότι οι συνήθειές σου πλέον αντί να σε βολεύουν, σε ξεβολεύουν, κι αντί να σε κάνουν να αισθάνεσαι ασφαλής σου δείχνουν ότι όλα αλλάζουν διαρκώς κι όχι σύμφωνα με το σχέδιό σου. Η οικονομική και συναισθηματική επένδυση στο σπίτι και την οικογένειά σου με τον συνηθισμένο τρόπο δεν φτάνει και το ταρακούνημα είναι μεγάλο σε σπίτι, γραφείο και μέσα σου. Ο Άρης στον Ταύρο (14) σε ηρεμεί ή σωστότερα σε εισάγει σε πρακτική, παραγωγική κι ευχάριστη δράση που σε βοηθά να ηρεμήσεις. Η προσοχή σου στρέφεται στο φλερτ, το ερωτικό παιχνίδι, τη χαρά στην πράξη με τον σύντροφο, τα παιδιά, τα δημιουργικά σου πρότζεκτ. Μετά την αναστάτωση εξετάζεις το θέμα έρωτας, διασκέδαση, σχέση με τα παιδιά, δημιουργικότητα, με την ίδια σοβαρότητα που θα εξέταζες μία οικονομική επένδυση σε ένα ακίνητο.


Υδροχόος (20 Ιανουαρίου - 17 Φεβρουαρίου)

Το «καινούργιο» σε ποσότητες και σε πείσμα των εσωτερικών βαριδίων
Το κυνήγι του καινούργιου και μάλιστα σε ποσότητα, είτε πρόκειται για γνωριμίες, συζητήσεις και σκέψεις, είτε για εξόδους και εκδρομές, φτάνει στο ζενίθ του και επιβεβαιώνει τις σοβαρές ανακατατάξεις στις σχέσεις με τους ανθρώπους της καθημερινότητάς σου, καθώς και τα συνηθισμένα σου πάρε δώσε. Έθεσες σε κίνηση τον τροχό και προφανώς έχει αναδιαμορφώσει όλο σου το περιβάλλον, οι άνθρωποι και οι ιδέες που εισέρχονται, αλλά και οι τερματισμοί άλλων σχέσεων, ναι, ίσως και να είναι σοκ. Συναρπαστικό σοκ όμως και σίγουρα μία καλή απόσπαση από την πολλή βαρύτερη δουλειά που γίνεται σε βαθύτερο ψυχολογικό επίπεδο αυτά τα χρόνια. Ο Άρης στον Ταύρο σου επιβάλλει τρόπον τινά έναν ηπιότερο ρυθμό, ο οποίος δυσκολεύει εσένα, καθώς χρειάζεται να χωρέσεις πολλή καινούρια πληροφορία και δράση μέσα σου και στην πράξη η αλλαγή δεν σου είναι το ίδιο εύκολη όσο και στη θεωρία. Αν καταφέρεις να μην κάνεις άνω κάτω το σπίτι (εκτός κι αν σχεδίαζες μετακόμιση, γκρεμίσματα κοκ) θα είσαι ο καλύτερος, έστω κι αν οι προκλήσεις έρχονται από εκεί που δεν το περιμένεις.


Ιχθύες (18 Φεβρουαρίου - 19 Μαρτίου)

Πασχίζεις για συναισθηματικά και οικονομικά κέρδη, αλλά το παρελθόν σε απομυζά
Πρωτοβουλίες, αποφασιστικότητα και αρκετή εγωκεντρική δράση εστιάζεις στην προσπάθεια να βρεις οικονομική και συναισθηματική ασφάλεια. Ερωτικά, προσωπικά και οικονομικά κινείσαι στη σωστή κατεύθυνση, ωστόσο δεν μπορείς να ανανεώσεις τις καταστάσεις όσο θα ήθελες, αφού ακόμη υπάρχουν παλιές υποθέσεις που θα συνεχίσουν να σου κοστίζουν σε συναίσθημα και χρήμα έως ότου ξεφύγεις τελείως από τις συνήθειές σου κι από τις καταστάσεις που δημιούργησες. Φρόντισε η ανανέωση των συνηθειών σου να πάει σε βάθος, γιατί κάθε επιφανειακή αλλαγή συναισθηματικά ή υλικά θα έχει για σένα ελάχιστο κέρδος και τεράστιο κόστος. Ο Άρης στον Ταύρο (14) σε βοηθά να ξεσκάσεις, αφού σε ωθεί να χρησιμοποιήσεις τους πόρους σου για να αλλάξεις παραστάσεις, για εξόδους, για εκδρομές, γενικώς για να κυκλοφορήσεις και να επικοινωνήσεις περισσότερο. Υποστηρίζει πρακτικά τις επιλογές ανθρώπων, δραστηριοτήτων και περιβαλλόντων που σε κάνουν να αισθάνεσαι ασφαλής και ικανοποιημένος. Προσπάθησε να έχεις κανάλια έκφρασης, ιδανικά ανθρωπιστικά ή καλλιτεχνικά, για τις ευαισθησίες σου, γιατί είναι δύσκολο να επικοινωνήσεις με λόγια αυτά που σου συμβαίνουν.  

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ