Cosmic Telegram

Τα ζώδια της εβδομάδας (4-10 Φεβρουαρίου 2019)

Υδροχόε, τονώνεσαι σωματικά και ψυχολογικά, αλλά έχεις ακόμη δουλίτσα να κάνεις

332173-688521.jpg
Ευαγγελία Τσαβδάρη
ΤΕΥΧΟΣ 689
8’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
ydroxoos.jpg

Δες τι θα συμβεί αυτή την εβδομάδα σύμφωνα με τις αστρολογικές προβλέψεις. Και να θυμάσαι, για πιο ολοκληρωμένη εικόνα των αστρολογικών σου τάσεων θα πρέπει να διαβάζεις και τον ωροσκόπο σου.

Κριός (20 Μαρτίου - 19 Απριλίου)

Αναζητάς έναν μεγαλύτερο βαθμό ελευθερίας
Σε δύο κατευθύνσεις σε τραβάει η αρχή της εβδομάδας. Η Νέα Σελήνη (4) σε ωθεί να ασχοληθείς περισσότερο με τα ελαφριά κι ωραία της ζωής σου, βλέπε φίλοι, χόμπι, σχέδια, ασχολίες της επιλογής σου γενικά. Η Αφροδίτη στον Αιγόκερο (4) φέρνει όμως στην επιφάνεια ανάγκες της προσωπικής σου ζωής και των συνεργασιών σου που επιβάλλουν μία πιο στρωτή αντιμετώπιση και τελικώς μία μάλλον σκληρή ιεράρχηση των προτεραιοτήτων σου. Κάποια πράγματα απλώς πρέπει να γίνουν, ακόμη κι αν είναι το τελευταίο που θα ήθελες να κάνεις. Δεν είναι εύκολο, καθώς η εκρηκτικότητά σου γκαζώνει όσο προχωράει η εβδομάδα και χρειάζεται όσο αυτοέλεγχο, χιούμορ, και ζαμανφουτισμό έχεις για να μην προχωράς από ένταση σε ένταση. Ο Ερμής στους Ιχθύες (10) βοηθάει σίγουρα να στρογγυλέψεις κάπως τις γωνίες σου, δύσκολα, χωρίς να αισθάνεσαι ότι καταπιέζεσαι κι αδικείσαι. Καλλιτεχνία, διαλογισμός, φύση, καλά βιβλία και ταινίες, όλα βοηθάνε. Δώσε επιπλέον βάση στην υγεία σου, αν μη τι άλλο αποφεύγοντας δυσάρεστες σκέψεις.


Ταύρος (20 Απριλίου - 19 Μαΐου)

Απρόοπτα στη δουλειά και προσπάθεια να μη χάσεις τον ελεύθερο χρόνο σου
Ό,τι και να κάνεις, φαίνεται ότι τα πράγματα στη δουλειά σου δεν γίνεται να καθίσουν στα αυγά τους καθόλου και στην αρχή της εβδομάδας πάλι πιάνεσαι προ εκπλήξεως από καινούριους παράγοντες. Σε βοηθάει η είσοδος της κυβερνήτη σου, Αφροδίτης, στον Αιγόκερο (4), καθώς διοχετεύει ορθά την πρακτικότητά σου και σε βοηθάει να αξιολογήσεις ορθά τι από τα πολλά της ρουτίνας σου αξίζει όντως την προσοχή σου. Δεν έχεις όρεξη να χάσεις τις εξόδους σου, να παρατήσεις τις παρέες σου ή να πας πίσω σε ό,τι κάνεις για τον εαυτό σου κι είναι απολύτως λογικό. Φρόντισε να μη φορτωθείς για χάρη κανενός, κυρίως όχι για ανθρώπους και καταστάσεις που σε θεωρούν δεδομένο και είναι αγνώμονες για τις προσπάθειές σου. Με τον Ερμή στους Ιχθύες (10) θα σου είναι ευκολότερο να επικοινωνήσεις τα πράγματα με μεγαλύτερη ευελιξία, να αποφύγεις ρήξεις και, κυρίως, να εξοικονομήσεις χρόνο και χρήμα για να ασχοληθείς με αυτά που σ’ αρέσουν.


Δίδυμοι (20 Μαΐου - 20 Ιουνίου)

Ανανέωση των ασχολιών που σε κάνουν καλύτερο και συμβατικές υποχρεώσεις
Ίσα βάρκα, ίσα γιαλό, σε φέρνει η Αφροδίτη στον Αιγόκερο (4), καθώς βοηθάει το κοινό πορτοφόλι όπου υπάρχει ρεαλισμός, φέρνει όμως στο προσκήνιο και τις συμβατικές οικονομικές σου υποχρεώσεις. Παρ’ όλα αυτά η προσοχή σου παραμένει στραμμένη σε πιο ευχάριστα θέματα και στην ανανέωση που υποστηρίζει η Νέα Σελήνη (4) στην επιμόρφωση και τις σπουδές σου, σε επίπεδο παρέας και εκδρομών, καθώς και σε επίπεδο νέων πιθανοτήτων με οικονομικό έρεισμα. Μείνε ομαδικός και πιστός στις δικές σου πεποιθήσεις, χωρίς να εστιάζεις πρωτίστως στο οικονομικό για το καλύτερο αποτέλεσμα. Ο κυβερνήτης σου, Ερμής, στους Ιχθύες (10) ανοίγει μία περίοδο μεγαλύτερης δημιουργικότητας στην καριέρα σου, αλλά και μεγαλύτερης αφηρημάδας και ασυνέπειας. Φρόντισε να μη χρειαστεί να καταφύγεις σε δικαιολογίες και μισές αλήθειες. Το ίδιο ισχύει και στα προσωπικά σου, όπου επιβάλλεται η επιπλέον φροντίδα της ερωτικής σου ζωής, την οποία καλό θα ήταν να μην αφήσεις να γίνει βορά πιεστικών εκκρεμοτήτων και υποχρεώσεων.


Καρκίνος (21 Ιουνίου - 21 Ιουλίου)

Προσωπική ένταση και ανάγκη για αποκατάσταση τάξης και ρόλων
Κάπως περίεργα τα πράγματα στην αρχή της εβδομάδας στα προσωπικά σου. Η Νέα Σελήνη ανεβάζει την ένταση και βρίσκεσαι να διαπραγματεύεσαι συναισθήματα, λεφτά, τον εαυτό σου. Το μόνο βέβαιο είναι ότι με την Αφροδίτη στον Αιγόκερο (4) η ανάγκη σου τα πράγματα να γίνονται με τον σωστό τρόπο στη σχέση σου ή την ερωτική σου ζωή εν γένει, γίνεται επιτακτική. Καλό θα ήταν να μην το πάρεις όλο πάνω σου. Αν έχεις απαιτήσεις, οι πράξεις μιλάνε δυνατότερα από τις λέξεις. Παρομοίως και στις συνεργασίες σου χρειάζεται οριοθέτηση, όχι απομόνωση. Μίλα με τους συνεργάτες σου για να διακανονίσεις ποσά, να μοιραστούν καθήκοντα κ.λπ. Μην πας να σολάρεις μόνο και μόνο για να ζοριστείς και να μπορείς μετά να γκρινιάζεις ή να καυχιέσαι. Ο Ερμής στους Ιχθύες (10) και η ελαστική του ποιότητα δίνει σίγουρα μία ευρεία οπτική γωνία που σε βοηθά να προχωρήσεις τα πρότζεκτ σου ή να ξε-αγχωθείς, στην περίπτωση που δεν προχωράνε.


Λέων (22 Ιουλίου - 22 Αυγούστου)

Δημιουργική ενασχόληση με προσωπικές κι επαγγελματικές σχέσεις
Με τη Νέα Σελήνη στον ζωδιακό σου άξονα (4) η σχέση σου και γενικώς η κοινωνική σου ζωή σε απορροφά κι όχι άδικα. Ανανεώνεσαι και πιθανώς έχεις την ευκαιρία να διευθετήσεις ή να ξεπεράσεις υποθέσεις που σε προβληματίζουν και σε απογοητεύουν. Η Αφροδίτη στον Αιγόκερο (4) ωστόσο δεν σε αφήνει να ξεχάσεις τη ροή της ρουτίνας σου και τις απαιτήσεις που υπάρχουν από σένα σε όλα τα επίπεδα. Προτάσεις, γνωριμίες και συναλλαγές της περιόδου σε αναγκάζουν να γίνεις αρκετά ρεαλιστής και πολύ πολύ πρακτικός για να μπορέσεις να ανταπεξέρθεις. Στο πλαίσιο αυτό καλό θα ήταν να ασχοληθείς περαιτέρω και με τη φροντίδα της υγείας και ευεξίας σου, κάνοντας ό,τι είναι απαραίτητο. Ο Ερμής στους Ιχθύες (10) δίνει ώθηση στη φαντασία και την ευαισθησία σου. Στο καλό σενάριο την εκτονώνεις σε καλύτερη συναισθηματική και σεξουαλική έκφραση ή χρησιμοποιείς τη φαντασία και τους πόρους σου για να αυξήσεις τα κέρδη σου. Στο όχι τόσο καλό σενάριο μπαίνεις σε ιστορίες αυτολύπησης, δραματοποίησης, ζήλειας και διερωτάσαι απαισιόδοξα «και αν συμβεί αυτό;»


Παρθένος (23 Αυγούστου - 21 Σεπτεμβρίου)

Εποικοδομητικό ταρακούνημα ρουτίνας και ανάγκη για ποιότητα ζωής
Χρειάζεσαι κάτι καινούργιο σε θέμα άσκησης, διατροφής, επαγγελματικής ρουτίνας στην αρχή της εβδομάδας κι η Νέα Σελήνη (4) στηρίζει το αίτημά σου, αν και ίσως με πιο δραστικό τρόπο από ό,τι φανταζόσουν. Μείνε ανοιχτός για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Με την Αφροδίτη στον Αιγόκερο (4) επιθυμείς στρωτά πράγματα που έχουν και μία δόση πραγματικότητας στον έρωτα, το φλερτ, τη διασκέδαση, τη σχέση με τα παιδιά σου. Δεν μπορείς να κυνηγάς χίμαιρες. Αν πείσεις τον εαυτό σου να μην απέχει και να μην υιοθετήσει μία αναίτια κι ενοχλητική ανωτερότητα, θα καταφέρεις να τονώσεις την ερωτική σου ζωή, τη σχέση με τα παιδιά και τη δημιουργικότητά σου. Θα επενδύσεις σωστά σε συναίσθημα, χρήμα, λίμπιντο. Ο κυβερνήτης σου Ερμής στους Ιχθύες (10) σε μαλακώνει επικοινωνιακά και σε βοηθά να εστιαστείς στη μεγάλη εικόνα, υποστηρίζοντας τις προσωπικές κι επαγγελματικές σου σχέσεις. Φρόντισε μόνο να μην μπεις σε λογική «ο σκοπός αγιάζει τα μέσα» και περάσεις στο άκρο του ψέματος και της εξαπάτησης.


Ζυγός (22 Σεπτεμβρίου - 22 Οκτωβρίου)

Δημιουργικότητα κι έρωτας ως λύση, όχι ως φυγή από την πραγματικότητα
Ωραίο άρωμα έχει η αρχή της εβδομάδας με τη Νέα Σελήνη (4) να διοχετεύει την πολύ αναγκαία ανανεωτική της ενέργεια στην ερωτική και δημιουργική σου ζωή, καθώς και στη σχέση με τα παιδιά σου. Ένα μικρό βάρος σηκώνεται από τους ώμους σου κι αισθάνεσαι πιο ελεύθερος και με περισσότερες δυνατότητες. Ωστόσο οι υποχρεώσεις στο σπίτι και το γραφείο παραμένουν ακλόνητες. Με τον κυβερνήτη σου, Αφροδίτη, στον Αιγόκερο (4), αναγκάζεσαι είτε να κουραστείς για να ικανοποιήσεις πολλά «πρέπει», έστω και ψυχροπολεμικά, είτε να δυσαρεστήσεις λέγοντας πολλά «όχι», έστω και με δυσκολία και τύψεις. Μπορεί να πετάξεις και κάτι σε φασίνα/ανακαίνιση και γενικώς επένδυση χρόνου και χρήματος στον χώρο σου, αν δεν τραπείς σε τακτική φυγή. Ο Ερμής στους Ιχθύες (10) προσδίδει ευαισθησία, συναισθηματισμό, αλλά και έλλειψη καθαρότητας στην επικοινωνία και τις σκέψεις σου. Καλό θα ήταν να τον αξιοποιήσεις δημιουργικά στη ρουτίνα σου ή για να αφουγκραστείς τα μηνύματα που σου στέλνει το σώμα σου. Πάντως μη χαθείς σε χειρισμούς και φανταστικά δράματα.


Σκορπιός (23 Οκτωβρίου - 21 Νοεμβρίου)

Αναστάτωση στο σπίτι και ανάγκη να αποφύγεις λάθος κουβέντες
Δουλειές και κουβέντες με φούριες στο σπίτι και το οικογενειακό σου περιβάλλον ανοίγει η Νέα Σελήνη (4) στην αρχή της εβδομάδας. Ακόμη και η πλέον θετική τους έκβαση, όμως, σε φορτίζει/προβληματίζει, αφού σε φέρνει ενώπιον πολλών που πρέπει να διευθετήσεις. Η Αφροδίτη στον Αιγόκερο (4) τείνει χείρα βοήθειας καθώς σε φέρνει σε επαφή με τα «πρέπει» και τα «δεν πρέπει» σε επίπεδο επικοινωνίας, συναλλαγών, γνωριμιών. Έτσι συντηρείς την τάξη στα πάρε-δώσε της καθημερινότητάς σου και αξιολογείς ορθά γνωριμίες, προτάσεις και συζητήσεις, με την ενθάρρυνση των συνεργατών και του συντρόφου σου (αν προηγουμένως δεν τους έχεις κάνει άνω κάτω). Ο Ερμής στους Ιχθύες (10) έρχεται ως δραστική βαλβίδα εκτόνωσης για να το ρίξεις στο φλερτ, στο ρομάντζο, στο χιούμορ και γενικώς για να μπει η φαντασία στην εξουσία και να εκφραστείς χωρίς να παίρνεις κεφάλια ή να σκάβεις μόνος σου τον λάκκο σου. Παράλληλα βοηθά να βρεις χρηματοδότηση για δημιουργικά πρότζεκτ και διασκέδαση, πράγμα απολύτως αναγκαίο επί του παρόντος.


Τοξότης (22 Νοεμβρίου - 20 Δεκεμβρίου)

Επικοινωνιακό κρεσέντο, οικονομική και συναισθηματική σταθερότητα
Η Νέα Σελήνη (4) σου δίνει μεγάλη επικοινωνιακή ώθηση και στην αρχή της εβδομάδας βρίσκεσαι εν μέσω γνωριμιών, προτάσεων, ομαδικών πρότζεκτ, εξόδων με φίλους και γενικά μεγάλης κινητικότητας. Βλέπεις μέλλον για τα σχέδιά σου και χρόνο για την εξωεπαγγελματική σου ζωή. Η Αφροδίτη στον Αιγόκερο (4) λειτουργεί σταθεροποιητικά για την τσέπη και την καρδιά σου, καθώς διασφαλίζει ότι θα έξισορροπήσεις ρεαλιστικά κι εποικοδομητικά ρουτίνα - ελεύθερο χρόνο. Απόφυγε τον σκόπελο του να γίνεις πεζός, ψυχρός και διαδικαστικός και θα είσαι ευχαριστημένος και μέσα σου. Ο Ερμής στους Ιχθύες (10) θα σε βοηθήσει να μείνεις σε επαφή με τα συναισθήματά σου και το τι γίνεται μέσα σου, αν και όχι απαραιτήτως με το να το εκφράσεις ακριβώς με λόγια. Γίνεσαι πιο υπερβολικός και δραματικός από ό,τι συνήθως και δεν βλέπεις τα πράγματα όπως είναι, ειδικά στο σπίτι. Συγκρατήσου πριν αρχίσεις δράματα, κατηγορίες και γενικώς ένα ρολάκι του χαμένου και αδικημένου. Εστιάσου και μοιράσου αυτά για τα οποία είσαι ευγνώμων καλύτερα.


Αιγόκερως (21 Δεκεμβρίου - 19 Ιανουαρίου)

Συναισθηματικές και οικονομικές συνειδητοποιήσεις και οφέλη
Καταφέρνεις να βάλεις τάξη στο πορτοφόλι σου και στα συναισθήματά σου με τη Νέα Σελήνη (4) της αρχής της εβδομάδας, αν και όχι χωρίς εκπλήξεις και όχι με τον τρόπο ακριβώς που περίμενες. Πάντως σίγουρα με τρόπο που σε φέρνει πιο κοντά στους στόχους σου, προσωπικούς κι επαγγελματικούς. Άλλωστε η Αφροδίτη στο ζώδιό σου (4) τονίζει πόση σημασία έχει για σένα το να ξέρεις πού πατάς επί του πραγματικού. Επί του παρόντος, σύντροφος, παιδιά και καριέρα σού κάνουν τη χάρη. Φρόντισε, λοιπόν, κι εσύ να θέσεις και να υποστηρίξεις τις σωστές για σένα προτεραιότητες. Δεν είναι ανάγκη να εξουθενώνεσαι για να βρίσκεις ικανοποίηση. Ο Ερμής στους Ιχθύες (10) σε βοηθά προσδίδοντας λίγη γιρλάντα στην επικοινωνία σου και διανθίζοντας τις κουβέντες σου με περισσότερη φαντασία, ευαισθησία, ενσυναίσθηση και τελικώς κάνοντάς τις πιο ανθρώπινες. Να αντισταθείς στο να γίνεις χειριστικός και να παρουσιάσεις τα πράγματα όπως θέλεις ή στο να πιστέψεις κάτι επειδή το θέλεις πάρα πολύ. Δημιουργική φαντασία, όχι εγωιστική φαντασίωση.


Υδροχόος (20 Ιανουαρίου - 17 Φεβρουαρίου)

Τονώνεσαι σωματικά και ψυχολογικά, αλλά έχεις ακόμη δουλίτσα να κάνεις
Με το ένα χέρι δίνει, με το άλλο χέρι παίρνει η εβδομάδα. Σε τονώνει επαρκώς με τη Νέα Σελήνη στο ζώδιό σου (4) με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση, ελευθερία δράσης και προοπτικές προσωπικά κι επαγγελματικά. Υπογραμμίζει όμως και την ανάγκη να βάλεις σε μία τάξη αυτά που συμβαίνουν μέσα σου και στο παρασκήνιο της ζωής σου με την Αφροδίτη στον Αιγόκερο (4). Επιτάσσει αναθεώρηση προτεραιοτήτων σε σχέση με το σπίτι, την οικογένεια και τους συγγενείς σου, για να ξελαφρώσεις πρακτικά και ψυχολογικά και να εστιαστείς αποτελεσματικότερα σε ό,τι σε κάνει καλύτερο. Σωματικά σου ζητάει να βρεις μέτρο ανάμεσα στην εξάντληση και τη στέρηση και στο να κάνεις μόνο ό,τι σε βολεύει. Χρειάζεσαι ένα ρεαλιστικό πρόγραμμα άσκησης, ύπνου και διατροφής και σίγουρα τρόπους να χαλαρώνεις και να ηρεμεί το νευρικό σου σύστημα. Ο Ερμής στους Ιχθύες φέρνει μηνύματα και ιδέες που μπορεί να αποδειχθούν κερδοφόρα, αν αξιοποιήσεις τη διαίσθησή σου. Παράλληλα σε ανοίγει στο φλερτ και το ερωτικό παιχνίδι, έστω κι αν σε μπερδεύει.


Ιχθύες (18 Φεβρουαρίου - 19 Μαρτίου)

Πολλές σκοτούρες στο κεφάλι σου που βρίσκουν διέξοδο έκφρασης
Σε απολογιστικό τόνο συνεχίζει η εβδομάδα, καθώς η Νέα Σελήνη (4) φέρνει στην επιφάνεια παρασκήνιο, μυστικά, λάθη και γενικώς ό,τι πηγαίνει στραβά ή σε φορτίζει και σε προβληματίζει στη δουλειά, στα ερωτικά σου, δημιουργικά, στη σχέση με τα παιδιά σου. Η Αφροδίτη στον Αιγόκερο (4) είναι το άλλο μισό της εξίσωσης, καθώς σε βοηθά να ξεκαθαρίσεις πρακτικά τις ανάγκες σου για το μέλλον. Μέσα από κουβέντες, γνωριμίες, προτάσεις, ακόμη κι από ανασφάλειες, αξιολογείς και βγάζεις συμπεράσματα για το πόσο ανταποκρίνονται σε αυτά που ζητάς οι φίλοι, οι εξωεπαγγελματικές σου ασχολίες και βέβαια τα δικά σου σχέδια για το μέλλον. Ο Ερμής στο ζώδιό σου (10) είναι η κάνουλα που χρειάζεσαι για να μπορέσεις να εξωτερικεύσεις αυτό που σου συμβαίνει. Μπορεί να γίνεσαι λυρικότερος ή δραματικότερος από ό,τι συνήθως, όμως τελικώς υπάρχει ανάγκη να τοποθετηθείς σε σχέση με τα ερεθίσματα που παίρνεις από το οικογενειακό σου περιβάλλον, τη σχέση και τους συνεργάτες σου. Αξιοποίησε την ενσυναίσθησή σου και μην ωραιοποιείς/δραματοποιείς τα πράγματα.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ