Cosmic Telegram

Τα ζώδια της εβδομάδας

Λέοντα, βγαίνεις από την ρουτίνα

332173-688521.jpg
Ευαγγελία Τσαβδάρη
8’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
cosmic-timetraveler-758109-unsplash.jpg

Κριός (21 Μαρτίου - 19 Απριλίου)

Θέλεις να κάνεις πολλά, κινδυνεύεις να μην κάνεις τίποτα
Η είσοδος του κυβερνήτη σου Άρη, ανάδρομου, στον Αιγόκερο την Δευτέρα δημιουργεί έξτρα δυσκινησία στην καριέρα σου. Στο καλό σενάριο λόγω διακοπών, στο όχι τόσο καλό, γιατί γίνεσαι υπερσυγκεντρωτικός και παντογνώστης κι αναλαμβάνεις περισσότερα από όσα μπορείς να κάνεις, τουλάχιστον καλά. Προς το τέλος της εβδομάδας κατανοείς πόσο χρειάζεσαι την οικονομική συμβολή καινούργιων πρότζεκτ, συνεργασιών και ιδεών αλλά αγχώνεσαι μήπως μπλοκαριστεί λόγω δικών σου εκκρεμοτήτων και αδυναμιών. Σε προσωπικό επίπεδο, εξωτερικά τα πράγματα κυλάνε ομαλά αφού προτεραιότητά σου γίνεται το να βγεις, να περάσεις όμορφα με τον άνθρωπό σου, να κάνεις σεξ και να είσαι όσο πιο συνεννοήσιμος γίνεται. Ωστόσο οι πρακτικές λεπτομέρειες της καθημερινότητας, από καθυστερήσεις μέχρι προβληματάκια υγείας και χρημάτων, και η τάση σου για πισωγυρίσματα, διαταράσσουν τα ωραία σου σχέδια. Πάντως, με την ορθοδρόμηση του Ερμή την Κυριακή οι παρεξηγήσεις και τα μικροπροβλήματα διευθετούνται ευκολότερα, οι πρόσφατες γνωριμίες δείχνουν την αληθινή τους ποιότητα και δυνατότητες και η επικοινωνία με τον σύντροφο και τα παιδιά σου, βελτιώνεται.


Ταύρος (20 Απριλίου - 20 Μαΐου)

Κάνεις προσπάθεια για ανανέωση αλλά έχεις επίμονες έγνοιες
Με την είσοδο του ανάδρομου Άρη στον Αιγόκερο την Δευτέρα, φαίνεται ότι οι εκκρεμότητες, το παρασκήνιο, το άγχος και ίσως κάποια μικροθεματάκια υγείας είναι η προίκα που κουβαλάς ακόμη και στις διακοπές. Ειδικά αν πρόκειται να δεις την εκτεταμένη οικογένεια, απόφυγε «δύσκολα», γνώριμα θέματα και μείνε στα πιο εύπεπτα και καθημερινά προς το παρόν, για να γίνει η δουλειά σου. Προς το τέλος της εβδομάδας οι προσωπικές κι επαγγελματικές σου σχέσεις δέχονται μία ώθηση σε μορφή σεξ, μεγαλύτερης εγγύτητας και στενότερης οικονομικής συνάφειας αντίστοιχα. Παρ’ όλα αυτά, παραμένει η αμφιβολία και η ασάφεια για το μέλλον, το κοινό πλάνο και το πώς η σχέση/συνεργασία ταιριάζει στο γενικότερο περιβάλλον σου. Αναμένεται και κάποια ασυνεννοησία στο σπίτι και το οικογενειακό σου περιβάλλον. Σίγουρα η επιστροφή του Ερμή σε ευθεία πορεία την Κυριακή σε βοηθάει να δεις που ακριβώς πατάς και να συνεννοηθείς καλύτερα με τους δικούς σου, ακόμη κι αν τα συμπεράσματά σου δεν είναι 100% του γούστου σου.


Δίδυμοι (21 Μαΐου - 21 Ιουνίου)

Πηγαίνεις να διαχειριστείς πάθη και παγώνεις μέχρι να συνέρθει το μυαλό σου
Με ανάποδη διάθεση ξεκινά η εβδομάδα, αφού η είσοδος του ανάδρομου Άρη στον Αιγόκερο την Δευτέρα σε κάνει να αισθάνεσαι κάπως αποκομμένος στην ερωτική σου ζωή. Προσπαθείς να βάλεις χαλινάρι σε φοβίες και πάθη για το μέλλον και τα σχέδια σου, όμως καταφέρνεις να ψυχράνεις, να γίνεις διαδικαστικός και να αισθανθείς μόνος. Σε επαγγελματικό επίπεδο, οι συνεργάτες σου, σού δημιουργούν έξτρα κόπο, αν και πρόκειται για ευχάριστη δουλειά. Στο οικονομικό κομμάτι δεν βλέπεις την στήριξη που θα ήθελες, πράγμα που εντείνει τις αμφιβολίες σου για την πορεία της καριέρας και των στόχων σου. Στρέφεσαι στο φλερτ, την διασκέδαση και γενικά σε ό,τι σου φτιάχνει το κέφι. Ασχολείσαι περισσότερο με την οικογένεια και τα παιδιά σου κι αυτό αποδίδει, έστω κι αν τα πράγματα σε καμία περίπτωση δεν βαίνουν όσο ομαλά θα ήθελες. Η επιστροφή του κυβερνήτη σου Ερμή σε ορθή πορεία, την Κυριακή, έρχεται ως βάλσαμο που αποκαθιστά την επικοινωνία, τις νοητικές σου λειτουργίες και γενικώς, σε ξεκολλάει.


Καρκίνος (22 Ιουνίου - 22 Ιουλίου)

Αγνοείς μεγάλα προβλήματα και εστιάζεις σε μικρές, χαρωπές λεπτομέρειες
Κάπως εγκλωβισμένος στην καριέρα, τους στόχους και τον γάμο σου αισθάνεσαι στην αρχή της εβδομάδας, με τον ανάδρομο Άρη στον Αιγόκερο από την Δευτέρα να δημιουργεί υπόκωφες εντάσεις στην σχέση σου με συνεργάτες και σύντροφο. Ή εκδηλώνεσαι άγαρμπα και δημιουργείς μεγαλύτερη αταξία ή παίρνεις απόσταση και δημιουργείς ψυχροπολεμικό κλίμα αν δεν καταλάβεις ότι τείνεις άχαρα στο παρελθόν γιατί φοβάσαι το μέλλον. Προς το τέλος της εβδομάδας, βλέπεις τα ερωτικά σου και την σχέση σου με τα παιδιά σου γι' αυτό που είναι, τουλάχιστον πρακτικά, κι αυτό σου φτιάχνει την διάθεση. Το γεγονός ότι αγνοείς το δάσος για το δέντρο κι ότι καθυστερείς σημαντικές αλλαγές σου κοστίζει οικονομικά και συναισθηματικά όμως δεν προτίθεσαι να το συζητήσεις. Επαγγελματικά, μπορείς να απολαμβάνεις την στάση και την επανάληψη αφού ό,τι καινούριο εμφανίστηκε προσφάτως, καθυστερεί χαρακτηριστικά, φαίνεται αβέβαιο και προς το παρόν δεν αποδίδει. Η ορθοδρόμηση του Ερμή στις 19 βελτιώνει την ροή στα οικονομικά σου και επανεκκινώντας σχετικές υποθέσεις, διαπραγματεύσεις και συμφωνίες.


Λέων (23 Ιουλίου - 22 Αυγούστου)

Βγαίνεις από την ρουτίνα, ξοδεύεις και τελικά επανέρχεσαι με καθαρότερο μυαλό
Χάνεις κάπως τον μπούσουλα της καθημερινότητάς σου σε θέματα άσκησης, υγείας, διατροφής, εργασίας και οι στόχοι σου πηγαίνουν πίσω, με την είσοδο του ανάδρομου Άρη στον Αιγόκερο. Ευθύνονται είτε οι διακοπές, είτε το ότι πηγαίνεις λίγο πίσω για να πάρεις φόρα και να ξεκινήσεις καινούργια πράγματα. Πρόσεχε μόνο στο τι ξοδεύεις στον βωμό αυτής της ανανέωσης και του να νιώσεις καλά επειδή στην πραγματικότητα δεν μπορείς να εκφραστείς έτσι όπως θέλεις. Προς το τέλος της εβδομάδας πατάς καλύτερα στα πόδια σου σε σχέση με τον εαυτό σου, την οικογένεια και το σπίτι σου. Αντί όμως να ησυχάσεις, πιάνεις ό,τι σου δημιουργεί φοβία και ανασφάλεια, είτε πρόκειται για την ερωτική σου ζωή και σχετική δυσπιστία και θολούρα, είτε για το πόσα χρωστάς στην εφορία και την τράπεζα. Με τον Ερμή ορθόδρομο την Κυριακή βρίσκεις τα λόγια και τα μυαλά σου, αφού αισθάνεσαι πιο σίγουρος οικονομικά, πιο ξεκούραστος και πιο βέβαιος για το τι θέλεις να κάνεις παρακάτω, ιδιαίτερα σε σχέση και συνεργασίες.


Παρθένος (23 Αυγούστου - 22 Σεπτεμβρίου)

Αναβάλλεις γιατί είσαι κουρασμένος και χρειάζεσαι παύση
Ο ανάδρομος Άρης στον Αιγόκερο από την Δευτέρα σου κάνει νερά στα ερωτικά, αφού σου στερεί ένα κομμάτι χαράς με τον σύντροφό σου λόγω υποβόσκουσας ζήλειας, παθών και γενικής ανακατωσούρας. Γενικότερα, υπάρχουν και οικονομικές έγνοιες που επίσης στερούν από την διασκέδασή σου, έτσι όπως θα την ήθελες. Πάντως εκδράμεις ή τουλάχιστον κυκλοφορείς παραπάνω με τις ευλογίες του σπιτιού και της δουλειάς σου. Με αυτή την κινητικότητα σε επίπεδο προσωπικών κι επαγγελματικών σχέσεων ξανακλείνεις τα μάτια σε προβλήματα που είχες δει και καθυστερείς τις αλλαγές για να τα διευθετήσεις γιατί έτσι αισθάνεσαι πιο άνετα και θέλεις πάνω από όλα το να χαλαρώσεις συναισθηματικά και σωματικά. Η επιστροφή του κυβερνήτη σου Ερμή σε ευθεία πορεία στις 19 αλλάζει αποφασιστικά την συνθήκη, καθώς ξεκαθαρίζουν στο κεφάλι σου τα προβλήματα, οι εκκρεμότητες και το παρασκήνιο που στέκεται εμπόδιο στους προσωπικούς κι επαγγελματικούς σου στόχους. Είναι δυσκολότερο να εξωραΐσεις ανθρώπους και καταστάσεις αφού βλέπεις τι πρέπει να φύγει για να μην αγχώνεσαι, ανησυχείς και βασανίζεσαι.


Ζυγός (23 Σεπτεμβρίου - 23 Οκτωβρίου)

Καταπίνεις πολλά σε σπίτι και γραφείο γιατί έχεις ανάγκη λάιτ καλοπέρασης
Με την είσοδο του ανάδρομου Άρη στον Αιγόκερο την Δευτέρα, το ποτήρι φτάνει πολύ κοντά στο να ξεχειλίσει στο σπίτι και το γραφείο. Η σχέση με τον σύντροφο και τους συνεργάτες σου κινείται ανάμεσα σε πλήρη καταπίεση κι αδράνεια ή αποστασιοποίηση, απαξίωση και χειριστικές κι απόλυτες συμπεριφορές. Εν προκειμένω, καλύτερο το πρώτο για να μην τεθούν σε κίνδυνο πιο μακροπρόθεσμα σχέδια, συνεννοήσεις και η δουλειά που έχει ήδη γίνει. Προς το τέλος της εβδομάδας άλλωστε, βλέπεις ότι οι επικοινωνιακές πιρουέτες αποδίδουν σε χρήμα και συναισθηματική ικανοποίηση, ακόμη κι αν δεν μπορείς να τα απολαύσεις πλήρως καθώς παραμένουν θέματα ρουτίνας, προγράμματος και πιθανώς υγείας που θέλουν την προσοχή σου. Επί του παρόντος επιτρέπεται, αν όχι επιβάλλεται, να μείνεις εστιασμένος στην πλέον κατεπείγουσα ανάγκη σου, δλδ. στο να φροντίσεις εσένα. Άλλωστε με την επιστροφή του Ερμή σε ευθεία πορεία την Κυριακή, οι ιδέες σου βελτιώνονται, όπως και η συνεννόηση με το φιλικό σου περιβάλλον και γενικώς καταλαβαίνεις πού κατευθύνεσαι και πώς θα φτάσεις εκεί.


Σκορπιός (24 Οκτωβρίου - 21 Νοεμβρίου)

Προσοχή στις υπερβολές γιατί με το ζόρι σκέφτεσαι, μετακινείσαι και συνεννοείσαι
Ο ανάδρομος Άρης στον Αιγόκερο από την Δευτέρα εφιστά επιπλέον προσοχή στην οδήγηση και το μυοσκελετικό σου. Υπερβολές σε μετακινήσεις, εξόδους και άσκηση ας περιοριστούν. Ίσως μάλιστα χρειάζεται να θεωρήσεις φιλοσοφικά ότι οι πιθανές αναποδιές σε ταξίδια, μηχανήματα και ραντεβού έχουν και θετική πλευρά. Παράλληλα κράτησε ανοιχτό κανάλι επικοινωνίας με τη δουλειά και τις υποχρεώσεις σου και μην εξαφανιστείς ούτε στις διακοπές. Οι προσδοκίες βέβαια για οποιαδήποτε συνεννόηση-διαπραγμάτευση-πρόταση-γνωριμία, ας είναι πολύ λιτές εκτός αν πρόκειται για κάτι παλιότερο που τώρα ανακινείται. Προς το τέλος της εβδομάδας, ρέπεις προς μία μεγαλύτερη από την κανονική σου υπερβολή. Μια χαρά αισθάνεσαι, όμως η παραφορά μπορεί να πάει πίσω τα ερωτικά, την σχέση με τα παιδιά σου και να οδηγήσει σε κατάχρηση με αφορμή την διασκέδαση ή την έλλειψή της. Η ορθοδρόμηση του Ερμή στις 19 σε επαναφέρει σε επαφή με τους στόχους για την καριέρα και τον γάμο σου μέσα από σχετικές κουβέντες και προτάσεις.


Τοξότης (22 Νοεμβρίου - 21 Δεκεμβρίου)

Ξοδεύεσαι και αγνοείς προφανή προβλήματα, ώσπου ξαναβρίσκεις το μυαλό σου
Ένα ακόμη χτύπημα για το πορτοφόλι σου είναι η είσοδος του ανάδρομου Άρη στον Αιγόκερο την Δευτέρα, αν και τουλάχιστον ξοδεύεις για διασκέδαση, τον σύντροφο, τα παιδιά σου, άντε και κάποιο δημιουργικό πρότζεκτ. Πάντως επειδή μια σχετική ανασφάλεια υπάρχει, προσπάθησε να μην φτάσεις σε άκρα και να μην επενδύσεις ούτε οικονομικά ούτε συναισθηματικά παραπάνω από όσο αντέχεις, για να μην μείνεις τσουρομαδημένος και ανικανοποίητος σε αμφότερα τα πεδία. Το τέλος της εβδομάδας φέρνει είτε πολύ σημαντικές και βαθιές συνειδητοποιήσεις μέσα στο γενικό σουρεάλ κλίμα, είτε πολλή κατάχρηση για να τις αποφύγεις, το δεύτερο πιθανότερο. Πάντως και να κάνεις τον τρελό, ξέρεις ότι παίζουν ζητήματα με τα οποία πρέπει να ασχοληθείς στο σπίτι σου, είτε είναι τα υδραυλικά, είτε διάφορα μισόλογα και ασάφειες. Ό, τι και να είναι φρόντισε να μην φτάσει να γίνει ψυχοσωματικό. Άλλωστε ο Ερμής επιστρέφει σε ευθεία πορεία την Κυριακή και θα σε ξεκολλήσει σε επίπεδο παρεών, προσωπικής εξέλιξης, εκδρομών και θα σου δώσει μία καλύτερη οπτική γωνία.


Αιγόκερως (22 Δεκεμβρίου - 19 Ιανουαρίου)

Δυσκολεύεσαι σε ό, τι κάνεις και βλέπεις καθαρότερα φιλίες και συνεργασίες
Το πέρασμα του ανάδρομου Άρη στο ζώδιο σου την Δευτέρα σχεδόν σε ακινητοποιεί και σε πιέζει, αφού δυσκολεύεσαι να κάνεις οτιδήποτε θέλεις. Είτε λέγεται υποχρεώσεις σε σπίτι και γραφείο, είτε λέγεται οικογενειακή κρίση, είτε σωματική δυσφορία, δημιουργεί αργοπορία ή οπισθοδρόμηση. Δεν σου βγαίνει ο καλύτερος σου εαυτός, είναι η αλήθεια. Καλύτερα αποδέξου ότι είναι Αύγουστος και κάνε λιτά σχέδια. Προς το τέλος της εβδομάδας, έρχεσαι αντιμέτωπος με ψέμα, απάτη, απώλεια ή καθυστέρηση στα σχέδια σου και τις φιλίες σου και μάλιστα εξαιτίας παρασκηνίου ή παλιότερων υποθέσεων που θεωρούσες τελειωμένες. Καλό θα ήταν να προσέχεις τι λες, πού και τι πιστεύεις από όσα ακούς. Η επιστροφή του Ερμή σε ευθεία πορεία στις 19 σου δίνει μία καθαρότερη εικόνα του τι συμβαίνει στις οικονομικές σου συνεργασίες, ακόμη κι αν πρόκειται για απολογισμό απωλειών. Στα προσωπικά σου, μπορείς ευκολότερα να εκφράσεις πάθη, φόβους και να μιλήσεις εκ βαθέων, έστω κι αν το κάνεις αναγκασμένος από τις συνθήκες, το αποτέλεσμα παραμένει θετικό.


Υδροχόος (20 Ιανουαρίου - 18 Φεβρουαρίου)

Είσαι εξαντλημένος όμως βλέπεις καλύτερα που στέκεσαι σε σχέση/συνεργασίες
Ο ανάδρομος Άρης στον δωδέκατο ηλιακό σου οίκο από την Δευτέρα δεν κάνει θαύματα για την σωματική σου ευεξία. Υποχρεώσεις, πράγματα που δεν μπορείς να ολοκληρώσεις και να κουβεντιάσεις, αναζωπύρωση παρασκηνίου, αίσθηση μοναξιάς και σωματικής δυσφορίας σε απομυζούν ενεργειακά, χωρίς να μπορείς να κάνεις και κάτι για να συνέλθεις. Η απόπειρα να εξηγήσεις σε σύντροφο ή συνεργάτες και να αναζητήσεις την βοήθεια τους στα αντίστοιχα θέματα δύσκολα θα στεφθεί με επιτυχία, όπως και η απόπειρά σου να κινηθείς υπογείως. Προς το τέλος της εβδομάδας να είσαι προετοιμασμένος ότι τα φιλόδοξα σχέδια και αυτά που πιστεύουν οι φίλοι για τον γάμο και την καριέρα σου μπορεί να σου δείξουν τις αδυναμίες σου σε οικονομικό και συναισθηματικό επίπεδο. Μην βιάζεσαι να κάνεις κάποια κίνηση, αλλά κάνε λίγη υπομονή γιατί ο Ερμής σε ευθεία πορεία από τις 19, βοηθάει να ξεκαθαρίσει το κλίμα στις επαγγελματικές και προσωπικές σου σχέσεις και βελτιώνει ουσιαστικά την επικοινωνία, τις συνεννοήσεις και την έκφραση.


Ιχθύες (19 Φεβρουαρίου - 20 Μαρτίου)

Υπερβάλλεις στις διακοπές και γίνεσαι ανυπόμονος στην δουλειά
Ο ανάδρομος Άρης στον Αιγόκερο από την Δευτέρα πατάει ένα αρκετά εκνευριστικό, ωστόσο απαραίτητο, φρένο στα σχέδια σου για οικονομικούς λόγους, ενώ δημιουργεί μία απόσταση στις φιλίες σου, κυρίως γιατί έχεις να επιλέξεις ανάμεσα στο να γίνεις σκληρός κι επικριτικός και στο να μην κάνεις τίποτα. Προς το τέλος της εβδομάδας έρχεσαι αντιμέτωπος με ένα πισωγύρισμα σε προσωπικό κι επίπεδο σχέσεων. Είτε αμφισβητείς τον εαυτό σου, είτε ενδίδεις σε συμπεριφορές που έχεις απορρίψει, γεγονός παραμένει ότι οι διακοπές και οι καταχρήσεις τους (σε αλκοόλ, συγγενείς, όνειρα, καινούργια άτομα και σκέψεις) σε βγάζουν σχεδόν νοκ άουτ. Σε επαγγελματικό επίπεδο, η προοπτική ανοιγμάτων, εξέλιξης κι έξτρα εισοδήματος σε κάνει να τα βάζεις με τον χρόνο κι αισθάνεσαι αποτυχημένος γιατί δεν μπορείς να επιταχύνεις τις καταστάσεις. Στο πλευρό σου ο Ερμής ορθόδρομος από τις 19 που σε βοηθάει να κάνεις τις συνδέσεις και κινήσεις που χρειάζεται για να αποκαταστήσεις την ρουτίνα σου προσωπική, εργασιακή και υγείας, με αφορμή την σχέση σου και την κατάσταση στο σπίτι.


*Για πιο ολοκληρωμένη εικόνα των αστρολογικών σου τάσεων θα πρέπει να διαβάζεις και τον ωροσκόπο σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ