Cosmic Telegram

Τα ζώδια της εβδομάδας

Παρθένε, γέμισε τις μπαταρίες σου και βάλε μια τάξη!

332173-688521.jpg
Ευαγγελία Τσαβδάρη
8’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
swimmer-1678307_1920.jpg

Κριός (21 Μαρτίου - 19 Απριλίου) 

Καλοκαιρινή ραστώνη που δίνει την θέση της σε φθινοπωρινή ανασύνταξη
H εβδομάδα ξεκινάει με ένα χάσιμο, το οποίο αν είσαι διακοπές καλό θα ήταν να μην χρεώσεις στον σύντροφο ή τα παιδιά σου. Το πιο πιθανό είναι ότι λόγω διασκέδασης, ερωτικών ανακατεμάτων και άλλων ευχάριστων πραγμάτων έχεις χαλαρώσει με δουλειά, καριέρα και το κυνήγι των στόχων σου γενικότερα, σε επαγγελματικό και προσωπικό επίπεδο. Σε ένα λιγότερο καλό σενάριο, ενώ υπάρχει διάθεση κι έμπνευση είναι πολύ δύσκολο να δρομολογήσεις ή να υλοποιήσεις το οτιδήποτε. Η είσοδος του Ηλίου στην Παρθένο στις 23 είναι το πρώτο καμπανάκι του επερχόμενου φθινοπώρου, καθώς σε βάζει σε φάση οργάνωσης, προγράμματος και γενικής ανασύνταξης. Έχεις σαφώς περισσότερες δουλειές να διευθετήσεις και περισσότερη διάθεση να δουλέψεις όμως. Παράλληλα η περίοδος είναι εξαιρετική για να ασχοληθείς με την υγεία, την διατροφή και την υγεία σου και να μαζέψεις τις πάσης φύσεως καλοκαιρινές υπερβολές. Αυτό μπορεί να σου κοστίζει σε ελεύθερο χρόνο, ενώ ταυτόχρονα καταλαβαίνεις ότι κάποια σχέδια και ασχολίες σου είναι ασύμφορα και δύσκολα θα προχωρήσουν.


Ταύρος (20 Απριλίου - 20 Μαΐου)

Αψυχολόγητές καταστάσεις σε σπίτι και γραφείο, ευχάριστη ώθηση στα ερωτικά σου
Σε περίεργη ψυχολογία σε βρίσκει η αρχή της εβδομάδας. Η συνεχιζόμενη προσπάθεια σου να ρίξεις φως στις υποθέσεις του σπιτιού σου και να δημιουργήσεις μία πιο χαρούμενη και δημιουργική ατμόσφαιρα σκοντάφτει σε θέματα με την ευρύτερη οικογένεια σου, τα οποία ανακινούνται τώρα και απαιτούν πιο υπεύθυνη στάση. Στο γραφείο ασχολείσαι με τις εκκρεμότητες που μπλοκάρουν την εξέλιξη σου, όμως μπορείς να κάνεις πολύ λίγα. Ο Ήλιος στην Παρθένο από τις 23 βοηθάει την κατάσταση ιδιαίτερα, βάζοντάς σε, σε πολύ πρακτικότερη διάθεση και δίνοντάς σου την ευρηματικότητα και το κέφι που χρειάζεσαι για να βελτιώσεις την σχέση με τα παιδιά και τον σύντροφό σου. Αν είσαι ελεύθερος δέχεσαι μία ώθηση στα ερωτικά σου, όμως ταυτόχρονα τα γεγονότα σου δείχνουν πόσο εύκολα μπορείς να πισωγυρίσεις. Στο τέλος της εβδομάδας οι υποχρεώσεις σου, κοινωνικές κι επαγγελματικές σε αναγκάζουν να ασχοληθείς με το αν και πόσο ή σχέση και οι συνεργάτες σου σε κρατούν πίσω ή στηρίζουν την εξέλιξή σου.


Δίδυμοι (21 Μαΐου - 21 Ιουνίου)

Γίνεσαι λάστιχο για να βγάλεις άκρη με οικογενειακά κι ερωτικά θέματα
Δεν θέλεις να καθίσεις στ’ αυγά σου στην αρχή της εβδομάδας κι ας υπάρχει καλύτερη συνεννόηση στο σπίτι, με τον σύντροφο και τα παιδιά σου. Το θέμα είναι ότι η συνεννόηση αυτή έχει τίμημα, διόλου αμελητέο οικονομικά και συναισθηματικά και το σχετικό άγχος και ανασφάλεια σε ωθούν να αποστασιοποιηθείς ή να προσπαθήσεις μάταια να ελέγξεις την κατάσταση. Ούτως ή άλλως, η είσοδος του Ηλίου στην Παρθένο στις 23 σε βάζει οριστικά σε πιο «σπιτική» και εσωστρεφή φάση και να κάνεις όλες τις απαραίτητες κινήσεις για να διευθετήσεις πρακτικά και μάλλον πεζά θέματα. Τα πράγματα δεν φαίνεται να πηγαίνουν με τα νερά σου λόγω παλιών υποθέσεων που σου στοιχίζουν και παρασκηνίου που σε γεμίζει αβεβαιότητα. Παράλληλα δαπανάς χρόνο και ενέργεια για να βοηθήσεις θέματα υγείας ή ρουτίνας της ευρύτερης οικογένειας. Τα ερωτικά σου είναι θετικός παράγοντας, όμως, ειδικά προς το τέλος της εβδομάδας, δεν λείπουν οι εντάσεις, οι ζήλειες και γενικά ένα κλίμα χειρισμών και έξαψης λόγω θεμάτων δουλειάς ή καθημερινών πιέσεων.


Καρκίνος (22 Ιουνίου - 22 Ιουλίου)

Καλοκαιρινή χαλαρότητα που κρατάει σε απόσταση αλλά δεν διώχνει, ό,τι σε χαλάει
Η χαλαρότητα των διακοπών καλά κρατεί στις αρχές της εβδομάδας, ωστόσο δεν μπορείς να αγνοήσεις τελείως το γεγονός της φορτισμένης «παύσης» που βιώνεις σε επίπεδο προσωπικών και επαγγελματικών στόχων και σχέσεων. Ακόμη κι αν δεν θέλεις να κάνεις τίποτα διαφορετικό, πιέζεσαι γιατί και να ήθελες, ξέρεις ότι δεν θα μπορούσες. Το πέρασμα του Ηλίου στην Παρθένο στις 23 σε ανακουφίζει καθώς σε βάζει σε μία πιο εξωστρεφή φάση, με μετακινήσεις, γνωριμίες, χρήσιμες κουβέντες και διαπραγματεύσεις. Σε προσωπικά επίπεδο αυτό τονίζει ο, τι δεν προχωράει στην ζωή σου και τις αλλαγές που συνέβησαν σχεδόν ανεξέλεγκτα στα σχέδια και τις φιλίες σου. Προς το παρόν χρειάζεται να αρκεστείς στην θεωρία γιατί είναι δύσκολο να προχωρήσεις σε πράξεις. Προς το τέλος της εβδομάδας καλό θα ήταν να προσέχεις τις εντάσεις με τον σύντροφός σου καθώς έπεται να διαταράξουν την καλή σου διάθεση να περάσεις όμορφά στο σπίτι. Θέλεις μία ωραία ατμόσφαιρα και εικόνα όμως στην χαλάνε ζήλειες και συναισθήματα εκτός ελέγχου.


Λέων (23 Ιουλίου - 22 Αυγούστου)

Κοιτάζεις τον εαυτό, την τσέπη και τα συναισθήματά σου, όμως όχι χωρίς άγχος
Η προσοχή σου συνεχίζει να είναι στραμμένη σε σένα και στην σχέση σου, στην αρχή της εβδομάδας, καθώς χαλάρωση, δραστηριότητες με φίλους και σχέδια σου δίνουν ώθηση και σε φτιάχνουν. Αρκεί βέβαια να φροντίσεις να μην αγχωθείς παραπάνω από ότι χρειάζεται για θέματα ρουτίνας - ακαδημαϊκά, επιμόρφωση, επαγγελματικά ανοίγματα, ούτε και για το έξτρα τρέξιμο που βλέπεις να έρχεται στην καθημερινότητά σου με ζητήματα που θέλει να σου φορτώσει η εκτεταμένη οικογένεια σου και πιθανώς κάποιες νομικές σου υποθέσεις. Με τον Ήλιο στην Παρθένο από τις 23 συγκεντρώνεσαι στα οικονομικά σου και το πώς θα γίνει να αυξήσεις τα έσοδά σου, αφού οι συνεργασίες και ο σύντροφός σου αποτυγχάνουν να βοηθήσουν στο θέμα, αντιθέτως το περιπλέκουν περισσότερο. Σχετικές κουβέντες ή προβληματισμοί τύπου «που πηγαίνουν τα πράματα», θα σε αγχώσουν και απογοητεύσουν προς το τέλος της εβδομάδας. Παράλληλα επαγγελματικές προτάσεις και διαπραγματεύσεις σε βάζουν σε σκέψεις για το αν έχεις επαρκείς βάσεις και στήριξη για να προχωρήσεις.


Παρθένος (23 Αυγούστου - 22 Σεπτεμβρίου)

Γεμίζεις μπαταρίες και είσαι έτοιμος να τα βάλεις όλα στην θέση τους
Παλεύεις να ξεπεράσεις ανησυχίες και το εφέ των φόβων σου και του παρασκηνίου στην ζωή σου, στην αρχή της εβδομάδας. Αποδέκτες της ανησυχίας σου είναι πρωτίστως ο σύντροφος και τα παιδιά σου. Αν δε είσαι ελεύθερος, φαίνεται ότι για χάρη του σεξ και του δράματος θυσιάζεις μέρος της χαράς, της διασκέδασης και του ερωτικού στοιχείου. Ο Ήλιος στο ζώδιο σου από τις 23 διώχνει αρκετή από την μαυρίλα σου, καθώς σε ωθεί να κοιτάξεις όσα σε προβληματίζουν πρακτικά και αναλυτικά. Αισθάνεσαι δυνατότερος, γεμάτος ενέργεια και έτοιμος να τακτοποιήσεις τα πάντα. Το χρειάζεσαι, καθώς αντιμετωπίζεις σκληρότητα, αποστασιοποίηση και διεκπεραιωτική συμπεριφορά από σύντροφό και συνεργάτες ενώ παράλληλα βραδυπορούν θέματα που αφορούν τις σχέσεις με την ευρύτερη οικογένεια και την ατομική σου εξέλιξη και επιμόρφωση. Ευτυχώς οικονομικά σου πηγαίνουν εντάξει γιατί έχεις μεγάλη ανάγκη από καλοπέραση και χαλάρωση. Βέβαια η επικοινωνιακή δυσχέρεια με τα παιδιά και τον σύντροφό σου δυσκολεύει το να βάλεις την χαρά και την ξεγνοιασιά στο πρόγραμμα.


Ζυγός (23 Σεπτεμβρίου - 23 Οκτωβρίου)

Μυρίζεσαι τις επερχόμενες αλλαγές κι αναστατώνεσαι
Η αρχή της εβδομάδας είναι η «ουρά» του καλοκαιριού για σένα, αφού παρά την επικέντρωση σου σε φίλους, χόμπι και θερινές ασχολίες, έχεις αρχίσει να αισθάνεσαι εσωτερική νευρικότητα (και εξωτερικά νεύρα) για την κόντρα που βιώνεις σε σπίτι και γραφείο, από σύντροφο και συνεργάτες αντίστοιχα. Ο Ήλιος στην Παρθένο από τις 23 σε βάζει σε διαδικασία εκκαθάρισης αφού στρέφει την προσοχή σου σε εκκρεμότητες και φόβους που πρέπει να βγουν από την μέση για συνεχίσεις όπως θέλεις. Στην φόρα έρχεται και το σχετικό παρασκήνιο και μυρίζεσαι ριζικές αλλαγές αμέσως μπροστά στις επιχειρηματικές και προσωπικές σου σχέσεις, είτε πρόκειται για μια αλλαγή σπιτιού ή επαγγελματικού χώρου, είτε για κανονικές και σοβαρότερες αποσχίσεις. Στο τέλος της εβδομάδας, η εστίαση στον εαυτό σου, τις ανάγκες σου και η αυξημένη θελτικότητά σου γίνονται κόκκινη σημαίσο στο σπίτι, καθώς θίγεται το θέμα χρήμα, έξοδα και συναισθηματική επένδυση. Αντιλαμβάνεσαι ό, τι τελικά λειτουργεί στην ζωή σου ως προσωπική τροχοπέδη.


Σκορπιός (24 Οκτωβρίου - 21 Νοεμβρίου)

Αίσθηση ότι δουλεύεις (χωρίς ιδιαίτερο αποτέλεσμα) κι όταν δεν κάνεις τίποτα
Ακόμη κι αν περνάς όλο σου τα καλοκαίρι παραθερίζοντας, δυσκολεύεσαι να αποτινάξεις την αίσθηση ότι δουλεύεις για κάποιον στόχο, αν όχι επαγγελματικά τότε κοινωνικά. Το εκνευριστικό είναι ότι επί της ουσίας δεν καταφέρνεις να συνεννοηθείς, να κλείσεις τις συμφωνίες που θα ήθελες, αλλά ούτε και να βγεις ή να ταξιδέψεις ξέγνοιαστος. Η είσοδος του Ηλίου στην Παρθένο στις 23 είναι μία ευχάριστη αλλαγή γιατί σε στρέφει ξεκάθαρα πια σε φιλίες, χόμπι, ομαδικές ασχολίες, τα προσωπικά σου και σε νέα σχέδια για το επαγγελματικό σου μέλλον. Παρ’ όλο τον θετικό εφέ του πράγματος, στην επιφάνεια έρχονται τα βαθύτερα θέματα συνεννόησης, επικοινωνίας και καθημερινής οργάνωσης σε σχέση και συνεργασίες και η σχετική αδράνεια επί του παρόντος. Στο τέλος της εβδομάδας κινδυνεύεις να βρεθείς να ασχολείσαι υπογείως με παλιές σχέσεις για να ξεφύγεις από τις πιέσεις του παρόντος ή να καταφεύγεις σε ψέματα και μαγειρέματα γιατί διστάζεις και με το παραπάνω να μιλήσεις ή δράσεις ανοιχτά.


Τοξότης (22 Νοεμβρίου - 21 Δεκεμβρίου)

Καλοκαιρινές διακοπές για πάντα και οι άλλοι σου το χαλάνε
Διακοπές, εκδρομές, επιμορφωτικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες, άντε και καμία επαγγελματική ανανέωση σου φτιάχνουν την διάθεση, όμως ταυτόχρονα στραγγίζουν τον τραπεζικό σου λογαριασμό. Παράλληλα αντιμετωπίζεις κι ένα κάποιο ξεβόλεμα συναισθηματικής φύσεων εξαιτίας του συντρόφου και των παιδιών σου ή των ερωτικών σου εν γένει γιατί τα πράγματα δεν πηγαίνουν όπως επιθυμείς. Ο Ήλιος στην Παρθένο από τις 23 σε προετοιμάζει για το φθινόπωρο. Ό, τι ήταν θεωρία κι ανανέωση και καινούρια πιθανότητα, πρέπει ιδανικά να γειωθεί και να αποκτήσει κάποια σχέση με την καριέρα, το γάμο σου ή την κοινωνική σου δράση. Η διαδικασία είναι αρκετά επίμοχθη , ειδικά αφού δεν βλέπεις άμεσα οφέλη στην τσέπη, την ρουτίνα ή έστω την ψυχική σου γαλήνη. Αντιθέτως βλέπεις αναποδιές και έξοδα προς το παρόν. Πάντως συνεχίζεις να επιζητάς του φίλους σου και να ανεβαίνεις με τα σχέδια σου και τα ομαδικά σου πρότζεκτ, ακόμη κι αν η οικονομική και συναισθηματική αμφιβολία ρίχνει μία σκιά και σου θυμίζει τι εμπόδια χρειάζεται να ξεπεράσεις και τι υποθέσεις να διεκπεραιώσεις.


Αιγόκερως (22 Δεκεμβρίου - 19 Ιανουαρίου)

Πίεση και μεγαλύτερος κόπος από ότι θα ήθελες, για να κάνεις οτιδήποτε
Η διάθεση σου συνεχίζει να μην είναι ιδιαίτερα καλοκαιρινή στη αρχή της εβδομάδας. Η ανασφάλεια και αναταραχή για τα οικονομικά των συνεργασιών και των επιχειρηματικών σου δραστηριοτήτων παραμένει, όπως και η αναστάτωση στην ερωτική σου ζωή, με τα σχετικά πάθη, ζήλειες κι ένταση. Όλα αυτά αισθάνεσαι ότι σε περιορίζουν και σε ακινητοποιούν με αποτέλεσμα να μοιάζεις με μία κινούμενη βόμβα που περιμένει να εκραγεί. Ο Ήλιος στην Παρθένο από τις 23 σε βοηθάει να δεις οδό διαφυγής, είτε πρόκειται ια κάποια εκδρομή και άλλες κινήσεις για ανανέωση σε πρακτικό επίπεδο, είτε πρόκειται για καινούριες επαγγελματικο-οικονομικές προοπτικές. Πάντως εσύ ακόμη αισθάνεσαι ότι τα πάντα χρειάζονται τεράστια προσπάθεια, ενώ αντιλαμβάνεσαι ότι ίσως δεν καταφέρεις να διατηρήσεις όλες τις σχέσεις της ζωής σου έτσι όπως είναι. Σε προσωπικά επίπεδο βλέπεις ότι ο γάμος και τα ερωτικά σου ακόμη κι όταν πληρούν τις προϋποθέσεις σου, μοιάζουν με εμπόδια για τις αλλαγές που συμβαίνουν στην προσωπική σου πορεία.


Υδροχόος (20 Ιανουαρίου - 18 Φεβρουαρίου)

Με τα μάτια σε σχέσεις και συνεργασίες και πολλή εξάντληση από πίσω
Η προσοχή σου και η ενέργεια σου συνεχίζουν να είναι στραμμένες στην σχέση σου, την κοινωνική σου ζωή και γενικά τους άλλους. Δεν παύεις βέβαια να είσαι ανήσυχος ψυχολογικά και ίσως και να αισθάνεσαι εξαντλημένος σωματικά λόγω της αδυναμίας σου να οριστικοποιήσεις κουβέντες, διαπραγματεύσεις και να κλείσεις κάποια κανάλια επικοινωνίας που σε βασανίζουν. Η είσοδος του Ηλίου στην Παρθένο σε βάζει στα βαθιά της σχέσης κι αισθάνεσαι μεγαλύτερη οικειότητα και κτητικότητα σε κάτι που έχει ξεκινήσει πρόσφατα ή τονώνεται η υπάρχουσα σεξουαλική σου ζωή, με τις ζήλειες και τα πάθη της. Επαγγελματικά προσπαθείς να βρεις άκρη με οργανισμούς, τράπεζες κι επιχειρήσεις κι αντιμετωπίζεις το βάρος των εκκρεμοτήτων σου και σε κάποιες περιπτώσεις σοβαρές ρήξεις. Το θέμα είναι ότι η σωματική και ψυχική σου υγεία αυτόν τον καιρό επιβαρύνεται από το βάρος των όσων σε κυνηγάνε και των υποχρεώσεων σου και η πίεση σκιάζει ακόμη και τις διακοπές και κάθε ευχάριστη δραστηριότητα με παρέες ή συγγενείς ή καινούρια ακαδημαϊκή ή επαγγελματική απόπειρα.


Ιχθύες (19 Φεβρουαρίου - 20 Μαρτίου)

Ρουτίνα που παρεμποδίζει πιο ευχάριστες καταστάσεις κι αμφιβολίες ερωτικά
Θέματα υγείας, εργασίας και γενικώς ρουτίνας είναι στο προσκήνιο στην αρχή της εβδομάδας, όπως και οι ασχολίες που αυτά σου μπλοκάρουν, κυρίως δραστηριότητες με τους φίλους σου και για αναψυχή. Σε επαγγελματικό επίπεδο, το θέμα των οικονομικών συνεχίζει να αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα για τα σχέδια σου. Το πέρασμα του Ηλίου στην Παρθένο στις 23 σε ενεργοποιεί περισσότερο σε κοινωνικό επίπεδο και στην σχέση σου, πάντως. Επιδίδεσαι σε εξόδους, γνωριμίες και δραστηριότητες για δύο με πρόγραμμα κι ατζέντα. Ο πρόσθετος ρεαλισμός σου δε, βοηθά τις σχέσεις και τις συνεργασίες σου αν και παραμένει κάπως δύσκολο το να διακρίνεις μέλλον και πορεία, να συγκεκριμενοποιήσεις κάποια συμφωνία, ακόμη και να επικοινωνήσεις αποτελεσματικά. Ενώ τα πράγματα φαίνεται να κινούνται, στ’ αλήθεια διαγράφουν κύκλους προς το παρόν. Φρόντισε να μην παραφερθείς στα ερωτικά σου και πεις πράγματα που θα μετανιώσεις στο τέλος της εβδομάδας επειδή η προσοχή σου είναι στραμμένη εκεί, δεν μπορείς να καταλάβεις που πηγαίνουν τα πράγματα και αισθάνεσαι και ζήλεια.


*Για πιο ολοκληρωμένη εικόνα των αστρολογικών σου τάσεων θα πρέπει να διαβάζεις και τον ωροσκόπο σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ