Cosmic Telegram

Stardust 443

Για πιο ολοκληρωμένη εικόνα των αστρολογικών σου τάσεων θα πρέπει να διαβάζεις και τον ωροσκόπο σου

50502-112024.jpg
Γιώργος Πανόπουλος
ΤΕΥΧΟΣ 443
7’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
44650-100448.jpg

Καρκίνε, ερωτεύσου ή χώρισε, τίποτα ενδιάμεσο.

Kριός (21 Μαρτίου - 19 Απριλίου)
Ποια είναι η πλανητική εικόνα αυτή τη στιγμή; Ο κυβερνήτης σου βρίσκεται στον 3ο οίκο: ραντεβού, κίνηση, επικοινωνία, διαφωνίες, door to door διαφήμιση του εαυτού σου ή του προϊόντος σου, σπουδές, κατάστρωση σχεδίων, γρήγορα ταξίδια, μετακόμιση, δυναμικές ιδέες που οδηγούν πιθανόν και σε συγκρούσεις. Ο ανάδρομος Ερμής στον Καρκίνο φρενάρει και καθυστερεί όλα τα πάρα πάνω δημιουργώντας ανυπομονησία και εκνευρισμό, οπότε ψυχραιμία. Προσοχή στο διάστημα γύρω από την 1/7 στον άξονα Οικογένεια/Επαγγελματική ζωή – υπάρχει δυσαρέσκεια, διάθεση αναμέτρησης, ανατροπές, ξαφνικά γεγονότα που μοιράζουν ξανά την τράπουλα. Δεν είναι εύκολες μέρες, χρειάζονται αυτοσυγκράτηση και καθόλου βιαστικές αποφάσεις. Ανακουφιστική η παρουσία της Αφροδίτης στον Λέοντα, που μέσα στη δυσκολία φωνάζει «Τι σημασία θα έχουν όλα αυτά σε ένα δύο πέντε χρόνια» και σε σπρώχνει απαλά στον κόσμο και τις χαρές του. Μην τρελαίνεσαι με οτιδήποτε μπορείς να διορθώσεις.

Ταύρος (20 Απριλίου - 20 Μαΐου)
Φυσικά είσαι το κάτι άλλο. Η οικονομία μπορεί να πηγαίνει κατά διαόλου, οι βόμβες να σκάνε πλάι σου, εμπρός και πίσω σου, κι εσύ να κάθεσαι στον καναπέ ως ήρεμη δύναμη, εξαιρετικά ντυμένος και χτενισμένος, χωρίς να χύσεις ούτε μια σταγόνα από το vanilla almond μαύρο τσάι ή το cuba libre σου. Μπορείς να ευχαριστήσεις την Αφροδίτη στον Λέοντα για αυτή την εσωτερική αίσθηση ότι όλα θα πάνε καλά στο τέλος και βεβαίως τον Άρη στους Διδύμους για αυτή την εξωτερική sangfroid, την ψυχραιμία, που εμποδίζει τον κόσμο να διακρίνει ότι συναισθηματικά μπορεί και να βράζεις στους 45 βαθμούς. Όση αυτοπειθαρχία και να δείχνεις, όσο κι αν προσπαθείς να πείσεις τον εαυτό σου ότι το έργο θα έχει happy end, η καρδιά σου συνεχίζει να λειτουργεί τόσο άγρια και ανεξέλεγκτα όσο και ο Κινγκ Κονγκ, όταν σπάει τις αλυσίδες του κατά τη διάρκεια της αιχμαλωσίας του στη Νέα Υόρκη.

Δίδυμοι (21 Μαΐου - 21 Ιουνίου)
Με τον Ποσειδώνα στους Ιχθύς, στον τομέα της επαγγελματικής αναγνώρισης, όλη η φήμη και η επιτυχία του κόσμου δεν μπορούν να σε κάνουν να αισθανθείς Ολόκληρος και Ασφαλής. Αντίθετα. Πολλές φορές αυτό που συμβαίνει στο τέλος με την εξωτερική επιτυχία είναι να συμβιβάζεις τις ιδέες σου, τις επιδιώξεις και τα ταλέντα σου με επαγγελματικούς οργανισμούς και ανθρώπους εξουσίας που δεν εγκρίνεις και που σε τρελαίνουν με τις βεβαιότητές τους για τα πάντα, όπως και με την αδιαφορία τους για την ηθική. Η μόνη συνταγή τώρα για την επιτυχία δεν βρίσκεται στην εξάρτησή σου από την αναγνώριση, αλλά από την αφοσίωσή σου σε ό,τι ονομάζεται Οικογένεια. Πιο απλά: χρειάζεται να δώσεις ένα μέρος της ενέργειας που διαθέτεις δημιουργώντας την προσωπική σου κιβωτό και βάζοντας μέσα σε αυτήν όσους αγαπάς, την προσωπική σου ιστορία, το από πού έρχεσαι, το σπίτι σου, τους γονείς σου και τον ένα στόχο –ονόμασέ τον– που σε κρατάει όρθιο/α και σε σηκώνει κάθε πρωί από το κρεβάτι.

Καρκίνος (22 Ιουνίου - 22 Ιουλίου)
Όπως προχωράς μέσα στον κόσμο και ξεπετάγεσαι στις ζωές των άλλων με τη σοβαρή και σχεδόν αγέλαστη αποστολή να αναγνωριστείς, ή σε κάποιες περιπτώσεις να κυριαρχήσεις, η καρδιά σου βρίσκεται στο σπίτι της όταν αυτοί που χρειάζεσαι σε χρειάζονται το ίδιο. Δεν συμβαίνει πάντα αυτό, με αποτέλεσμα να επιτίθεσαι, να υποφέρεις και να κάνεις να υποφέρουν, να σε εγκαταλείπουν και να εγκαταλείπεις, να κολλάς, να πονάς και να τους πονάς. Μέσα όμως από το αλεξίσφαιρο γιλέκο που φοράς για να προστατεύσεις την καρδιά σου και για να στείλεις το μήνυμα ότι κανείς δεν μπορεί να το διαπεράσει, υπάρχει μια πάλλουσα μάζα από ζελέ φράουλα, και παρόλη την εξωτερική αυστηρότητα ή την επίδειξη απάθειας πολλές φορές το βράδυ στο κρεβάτι είσαι ένα λούτρινο αρκουδάκι που διψάει για αγκαλιές. Όμως, αυτό ας μείνει μυστικό μεταξύ μας. Υ.Γ. Μήπως έχει έρθει η ώρα να εκπλήξεις και να εκπλαγείς κάνοντας κάτι που μέχρι τώρα δεν συνήθιζες – να χωρίσεις βγαίνοντας από μια αδιάφορη σχέση ή να ερωτευθείς φανερά και παράφορα;

Λέων (23 Ιουλίου - 22 Αυγούστου)
Ποτέ δεν θα αντιληφθείς τι σημαίνουν αληθινές σχέσεις περιορίζοντας το εύρος των γνώσεών σου σε παλιές ρομαντικές κωμωδίες που βλέπεις τα σαββατοκύριακα στην τηλεόραση ή κατεβάζεις από το ίντερνετ ή το καλοκαίρι βλέπεις στους θερινούς ή διαβάζοντας μυθιστορήματα που στο τέλος και μετά από σαράντα κύματα νικάει η ερωτευμένη ανθρώπινη καρδιά. Ο έρωτας όπως τον απεικονίζει η τέχνη μπορεί να είναι υπαρκτός κάποιες φορές, αλλά δεν μπορείς να πέσεις σε αυτό το είδος της φαντασίας όταν υπάρχει ο Κρόνος στον Σκορπιό, στη βάση δηλαδή της ψυχής σου, αναζητώντας σταθερότητα και ουσιαστική υποστήριξη κι όχι το είδος των φαντασιώσεων που σου γεμίζει το κεφάλι η Αφροδίτη όταν βρίσκεται στο ζώδιο σου. Οι επιτυχημένες σχέσεις βασίζονται σε αμοιβαίες συμφωνίες πάνω σε συγκεκριμένα θέματα και στην περίπτωσή σου αυτή την εποχή αφορούν αυστηρά «αυτό που μου δίνεις, αυτό που σου δίνω» και τίποτα άλλο – με καλή διάθεση, πάντως, οι διαπραγματεύσεις.

Παρθένος (23 Αυγούστου - 22 Σεπτεμβρίου)
Υπάρχει ένα θέμα που σου δυσκολεύει τις μέρες και ονομάζεται Επάγγελμα. Το να προσπαθήσεις να εξισορροπήσεις τη δική σου ηθική με τις δικές τους πρακτικές είναι τόσο εύκολο όσο το να περάσεις ελέφαντα από το κεφάλι μιας βελόνας – κι όμως, προσπαθείς κι αυτό σε εξουθενώνει. Η Αφροδίτη στον Λέοντα σου λέει ότι θα ήταν υπέροχο να έκλεινες την πόρτα πίσω σου για να προχωρήσεις σε ένα υπέροχο ηλιοβασίλεμα, χωρίς να χρειάζεται να αντιμετωπίσεις ακόμα μεγαλύτερες ευθύνες. Όμως, πρέπει να μείνεις και να αποδόσεις το μάξιμουμ των ικανοτήτων σου. Τα καλά νέα είναι ότι υπάρχει κάποιος δίπλα σου και σε στηρίζει. Τα κακά νέα είναι ότι αυτός ο Άλλος/η σού σπάει τα νεύρα. Υ.Γ. Κι αν δεν υπάρχει κανένας, αυτό δεν σημαίνει αναμνήσεις και θλίψη για έναν προηγούμενο – και καθόλου ένα τηλέφωνο σε αυτόν ή αυτήν. Απαγορεύεται.

Ζυγός (23 Σεπτεμβρίου - 23 Οκτωβρίου)
Οικογένεια/ Σχέσεις, Σταθερότητα/ Απρόοπτο/ Ανάγκη για ένα καταφύγιο/ Επιθυμία για μια σχέση που θα συμπαρασύρει μαζί της οτιδήποτε γνωστό. Θέλεις να συμβεί κάτι που θα σε συνταράξει σαν ένα υγρό χέρι που πιάνει ένα γυμνό καλώδιο κι από την άλλη μια στέρεη σχέση που μπορείς να συνεννοηθείς και να εξελίσσεσαι. Οι άνθρωποι τα τελευταία χρόνια όλο και συχνότερα συζητάνε για πνευματικές σχέσεις, συχνά χωρίς να έχουν την παραμικρή ιδέα για τι πράγμα μιλάνε. Να, τώρα με τον Άρη σε αέρινο ζώδιο (Δίδυμοι) και την Αφροδίτη σε ζώδιο της φωτιάς (Λέων) μπορείς να είσαι συμπονετικός, να συγχωρείς, να είσαι γενναιόδωρος, ενθουσιώδης και να τείνεις ευήκοων ους στις ανάγκες των άλλων – ή τουλάχιστον το σύμπαν σού προσφέρει αυτές τις προδιαγραφές, ακόμα κι αν αυτό σημαίνει ότι δεν παίρνεις πίσω όλη την αγάπη και τη βοήθεια που σκέφτεσαι ότι αξίζεις. Η μόνη παγίδα που υπάρχει στις επονομαζόμενες υψηλής συνειδητότητας σχέσεις είναι ότι ποτέ δεν μπορείς να είσαι σίγουρος αν συμμετέχεις σε κάτι όντως υψηλό ή αν πιάστηκες για άλλη μια φορά κορόιδο.

Σκορπιός (24 Οκτωβρίου - 21 Νοεμβρίου)
Όχι σεξ χωρίς αγάπη και όχι αγάπη χωρίς σεξ; Μα ποιος έφτιαξε αυτούς τους ηλίθιους κανόνες; Αυτό όμως είναι το deal, όταν ο παλιός σου κυβερνήτης Άρης βρίσκεται στους Διδύμους και η Αφροδίτη στον Λέοντα. Εάν είσαι αρκετά τυχερός ώστε να μπορέσεις να δημιουργήσεις κάτι ευπώλητο –που δεν είναι ανάγκη να ανήκει στην Τέχνη– ή βρεις ένα δημιουργικό τρόπο να αυξήσεις τα εισοδήματά σου, να συνεταιριστείς ή να ξεκινήσεις δική σου δουλειά (εννοείται μετά τις 20/7, που ο Ερμής θα γυρίσει σε ορθή πορεία), συναισθηματικές ανησυχίες και ψυχολογικά διλήμματα ίσως δεν εμφανιστούν καν στο ραντάρ σου. Για τους υπόλοιπους Σκορπιούς, όμως, υπάρχουν μαθήματα που πρέπει να πάρουν όσον αφορά τη Δέσμευση, την Οικογένεια και για το τι σημαίνει στην πραγματικότητα Αγάπη με ή χωρίς σεξ. Α, κι αυτή την περίοδο μην μπλέξεις τους φίλους σου σε αισθηματικά ή οικονομικά σου δράματα – δεν θέλεις να διαπιστώσεις πόσο μα πόσο αδιαφορούν για όλα αυτά.

Τοξότης (22 Νοεμβρίου - 21 Δεκεμβρίου)
Είσαι εύθικτος τελευταία; Ή θέλεις να μείνεις μόνος γιατί βαρέθηκες την τρέλα των σχέσεων; Ή κυκλοφορείς κι αδιαφορείς; Τι συμβαίνει; Με τον Άρη στους Διδύμους ίσως βασανίζεσαι από αισθήματα απόρριψης κάθε φορά που δεν βρίσκεις κάποιον του χεριού σου για να τονώσει το ταλαιπωρημένο εγώ σου. Το πράγμα γίνεται ακόμα πιο περίπλοκο, όταν οι άνθρωποι σε βρίσκουν γοητευτικό/ή και προσπαθούν να σε πλησιάσουν. Τότε προσποιείσαι ότι δεν έχεις κανέναν ανάγκη ή ότι γεννήθηκες Ιντιάνα Τζόουνς που οι περιπέτειες δεν σου επιτρέπουν σταθερές σχέσεις ή ότι δεν χρειάζεσαι καμία βοήθεια, ή πείθεις τον εαυτό σου ότι κάτι στραβό παίζει με αυτούς, ή παραπονιέσαι για τις πολλές απαιτήσεις που επιβάλλουν σε σένα που είσαι τόσο μα τόσο κουρασμένος, απογοητευμένος, αγχωμένος. Σύνελθε.

Αιγόκερως (22 Δεκεμβρίου - 19 Ιανουαρίου)
Προσοχή στο σώμα και την υγεία σε αυτό το διάστημα που ο Άρης και ο Ερμής ανάδρομος στον Καρκίνο ανεβάζουν τα επίπεδα στρες και άγχους. Ξεκούραση, αποφόρτιση με ό,τι σε ηρεμεί, τακτικές ώρες φαγητού, όχι απόδραση με αλκοόλ και αυτοκαταστροφικές έξεις, περισσότερες ώρες ύπνου. Επίσης έχε υπόψη σου ότι ο Ήλιος στον Καρκίνο κάνει αντίθεση με Πλούτωνα στο ζώδιό σου και τετράγωνο με τον Ουρανό στον Κριό, οπότε προσοχή στο διάστημα γύρω από την 1/7 σε θέματα σχέσεων και οικογένειας. Μέσα στο μενού υπάρχουν επαγγελματικές αναταράξεις, ανακατατάξεις, ανατροπές. Ωστόσο ο Δίας επίσης στον Καρκίνο μιλάει για ευκαιρίες ή στον τομέα της εργασίας, ή στις σχέσεις, ή στις σπουδές, ή στην προσωπική εξέλιξη, όπως την εννοεί ο καθένας. Αντιλαμβάνεσαι ότι όπου υπάρχει εύνοια υπάρχει και πρόβλημα, καθυστέρηση ή αναβολή κι όπου υπάρχει αδιέξοδο εμφανίζεται μια έξοδος κινδύνου.

Υδροχόος (20 Ιανουαρίου - 18 Φεβρουαρίου)
Αν δεν ήταν ο Ερμής ανάδρομος στον Καρκίνο να θολώνει την καθημερινότητα και να δημιουργεί εργασιακούς πονοκεφάλους ή ο Κρόνος στον Σκορπιό που σε αγχώνει, σε πιέζει, σε στριμώχνει επαγγελματικά, τότε η ζωή θα ήταν σχεδόν υπέροχη. Μάλιστα. Αν πετάξεις τη δύσκολη μισή ζωή, η υπόλοιπη που θα μείνει είναι αυτή που θέλεις και εύχεσαι: συντροφιά με ενδιαφέροντες ανθρώπους, με σημαντικούς άλλους που σου αρέσουν και τους αρέσεις, με παιχνίδι, με δημιουργικότητα, με έξυπνες συζητήσεις, με ξενύχτια υπό το σεληνόφως ή σ’ ένα κρεβάτι μαζί με κάποιον/α που επιθυμείς, με σχέδια και μέλλον. Όμως, η ζωή ποτέ δεν είναι μισή. Έτσι θα πρέπει το πρωί να τρέχεις στην τράπεζα για το δάνειο και τους λογαριασμούς, το απόγευμα για να κάνεις ρεκτιφιέ στο αυτοκίνητό σου, να δώσεις εξηγήσεις και να λύσεις προβλήματα μέσα στην οικογένεια, να πας στον οδοντίατρο και το βράδυ να φλερτάρεις, να συναντήσεις φίλους και να ανακοινώσεις τους επόμενους μεγαλειώδεις στόχους σου. Αν μη τι άλλο, το εικοσιτετράωρο είναι γεμάτο.

Ιχθύες (19 Φεβρουαρίου - 20 Μαρτίου)
Εντάξει, έχεις ένα πιάτο φαΐ, ένα σπίτι να μείνεις και μια δουλειά. Αυτό που έχεις, όμως, αυτή την περίοδο σε ΠΟΛΥ είναι ενέργεια που είναι κρίμα να την αφήσεις να πάει χαμένη. Θέλεις να επικεντρώσεις την προσοχή σου σε έναν τομέα; Εντάξει. Θέλεις να κυνηγήσεις δύο στόχους; Κι αυτό είναι εντάξει. Θέλεις να ασχοληθείς ταυτόχρονα με τις προσωπικές σου επιδιώξεις, με τις οικογενειακές υποθέσεις, με τις συντροφικές σχέσεις και την καριέρα σου; Ok. Πρόσεξε μόνο να μη χαθείς μέσα στη δίνη των πραγμάτων που μεταξύ τους από ό,τι παρατηρείς συγκρούονται. Φυσικά είσαι Ιχθύς με τα δύο ψάρια να κολυμπάνε αντίθετα και θα τα καταφέρεις έστω κι αν χρειαστεί να κλωνοποιηθείς για να τα προλάβεις όλα. Υ.Γ. Ανάδρομος Ερμής στον τομέα του έρωτα: Δυο κουβέντες μου (σου/του) πέσανε βαριές κι αποφάσισες να ζεις χωρίς εμένα. Απόφυγε επικίνδυνες συζητήσεις ή αμφίσημες συμπεριφορές. Σοφόν το σαφές.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ