Cosmic Telegram

Stardust 445

50502-112024.jpg
Γιώργος Πανόπουλος
ΤΕΥΧΟΣ 445
8’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
45699-102527.jpg

Καρκίνε, αρκετά με την αυτοπροστασία

Κριός (21 Μαρτίου - 19 Απριλίου)
Έχουμε ένα μεγάλο υδάτινο τρίγωνο μεταξύ του Δία στον Καρκίνο, του Κρόνου στον Σκορπιό και του Ποσειδώνα στους Ιχθύς στις 5° που κορυφώνεται μεταξύ 17-19 Ιουλίου και ενεργοποιείται εκ νέου από τον Άρη στον Καρκίνο μεταξύ 20-22 Ιουλίου. Τα τρίγωνα συμβολίζουν καλή τύχη, περιστάσεις και γεγονότα που είναι ευνοϊκά και στηρίζουν τις προσπάθειές μας. Ωραία! Υπάρχει μια παγίδα: πολύ συχνά δεν ξέρουμε τι να τις κάνουμε αυτές τις ευκαιρίες. Δεν χρειάζεται να γίνεις ένα πλανητικό αστέρι, ή παγκοσμίως διάσημος, αλλά η ζωή, η μοίρα, ή όπως θέλεις να το πεις, δεν θα σου επιτρέψει και δεν σου επιτρέπει να μαραζώνεις σε μια γωνιά του σπιτιού σου κατηγορώντας τον εαυτό σου για όσα δεν έκανε. Οπότε, τώρα μπορείς να βάλεις το διακόπτη της ζωής σου στο ON. Δεν είσαι ένα εξαρτημένο παιδάκι. Είσαι ένας αξιόπιστος, υπερεπαρκής, ικανότατος επαγγελματίας. Ο κόσμος μπορεί να βρίσκεται σε κρίση και οι άνθρωποι να αντιμετωπίζουν ανεργία, φτώχεια και αντιξοότητες, αλλά εσύ είσαι ο Ήρωας του ζωδιακού – αποστολή σου η αναζήτηση το προσωπικού σου Χόλι Γκράαλ.

Ταύρος (20 Απριλίου - 20 Μαΐου)
Λάδωσε τη μηχανή, γυάλισε την υπομονή σου, επιστράτευσε την παροιμιώδη ανθεκτικότητά σου και κρύψε τα γυαλικά, γιατί ναι μεν το μεγάλο τρίγωνο Δία/Κρόνου/Ποσειδώνα (17-19/7) δημιουργεί κατανόηση και συμπάθεια, αλλά ο Άρης στον Καρκίνο κάνει τη γλώσσα κοφτερή και μετά από καιρό (από τις 20 που γυρνάει σε ευθεία πορεία ο Ερμής) μπορείς να τα πεις ένα χεράκι σε όσους σε στηρίζουν με τα λόγια και λείπουν με τις πράξεις. Καλά, δεν πρόκειται για κάτι σοβαρό. Πρόκειται για alarm check. Δεν χρειάζεται να τσακωθείς με τα αδέλφια σου, ούτε να μείνεις άναυδος από την ανεπάρκεια των συνεργατών σου που ανοίγουν τρύπες για να τις κλείσεις εσύ, ούτε χρειάζεται να αγχώσεις τον εαυτό σου για τις αλλαγές που πρέπει να κάνεις στη δουλειά σου. Πρόκειται για μία περίοδο που με άνεση μπορείς να κάνεις ένα βήμα πίσω για να δεις πού στέκεσαι και να διορθώσεις, συμμαζέψεις, επιλύσεις προβλήματα που κουκούλωσες και τώρα έρχονται στην επιφάνεια. Και τις σχέσεις σου μπορείς να δεις από απόσταση χωρίς φόβο και πάθος και να διαπιστώσεις με ποιον αξίζει να είσαι, πού και γιατί. Κι αν αισθάνεσαι ότι βρίσκεσαι σε μια Βαβέλ που κανείς δεν καταλαβαίνει τον άλλο, μάθε μια δεύτερη γλώσσα – ή, αν χρειάζεται να πεις κάτι σοβαρό, ζωγράφισέ το.

Δίδυμοι (21 Μαΐου - 21 Ιουνίου)
Με τον κυβερνήτη σου Ερμή να γυρίζει σε ορθή πορεία (από 20/7) –και το μεγάλο υδάτινο τρίγωνο μεταξύ του Δία, του Κρόνου και του Ποσειδώνα που κορυφώνεται 17-19/7–, το μυαλό σου ξαναβρίσκει την ικανότητά του να απλώνεται σαν χταπόδι προς πολλές κατευθύνσεις την ίδια στιγμή. Η πολύπλευρη ευφυΐα σου θα σου φανεί χρήσιμη τώρα. Ποιος άλλος εκτός από έναν Δίδυμο μπορεί να καλλιεργεί δημόσια και ιδιωτική ζωή χωρίς να μπλέκονται μεταξύ τους, πρακτικός και οραματιστής, υπερβολικός και μελαγχολικός, να είναι ιδεαλιστής και υλιστής και μάλιστα ταυτόχρονα; Και ποιος είπε ότι επειδή είσαι Δίδυμος δεν δίνεις σημασία στα χρήματα; Αυτό δεν σημαίνει ότι σου αρέσει να κάνεις σκι σε χρηματοπλαγιές, όπως ο Σκρουτζ, αλλά ότι σε βοηθάει να εξαγοράσεις την ανεξαρτησία σου. Αν μη τι άλλο, πάντως, αυτή την εποχή μπορείς να είσαι τα πάντα χωρίς τύψεις και να ζητάς τα πάντα, ακόμα και αν μείνεις με άδεια χέρια. Α, και δεν είναι δυνατόν με μια κουταλιά παραπάνω παγωτό να θεωρείσαι άπληστος και εγωιστής.

Καρκίνος (22 Ιουνίου - 22 Ιουλίου)
Το πολυδιαφημισμένο και πολυαναμενόμενο μεγάλο υδάτινο τρίγωνο μεταξύ του Δία στον Καρκίνο, του Κρόνου στον Σκορπιό και του Ποσειδώνα στους Ιχθύς στις 5° –που κορυφώνεται μεταξύ 17-19 Ιουλίου– εκτινάζει τη δημιουργικότητα, οξύνει την αντίληψη και τη διαίσθηση, εντείνει την κατανόηση. Βεβαίως δεν πρέπει να ξεχνάμε την αρνητική έκφραση, που είναι απάθεια, επιθυμία για απόδραση από την πραγματικότητα, απληστία και υπερβολή. Όταν ο Άρης θα φτάσει τις 5° του Καρκίνου κάνοντας σύνοδο με τον Δία θα ενεργοποιήσει εκ νέου το μεγάλο τρίγωνο μεταξύ 20-22 Ιουλίου. Δηλαδή; Αν έχεις καταφέρει να ζεις τα αισθήματά σου χωρίς να θάβεσαι από κάτω τους ασφυκτιώντας, τότε: 1) είναι μια περίοδος που νοιάζεσαι για τους ανθρώπους που αγαπάς χωρίς να επεμβαίνεις στις ζωές τους 2) ερωτεύεσαι με ένταση, αλλά χωρίς μελοδραματικές φαντασιώσεις που συνορεύουν με τραγωδία 3) δημιουργείς (σκέφτεσαι, ξεκινάς, εξελίσσεις, προγραμματίζεις κάτι που σε εμπνέει) και 4) από το βαθμό πίστης σου εξαρτώνται τα πάντα. Ή, μάλλον, η πίστη είναι που θα πυροδοτήσει τη δράση που έχει στόχο μια νίκη, μια κατάκτηση, ένα θαύμα.

Λέων (23 Ιουλίου - 22 Αυγούστου)
Ναι, αυτό το μεγάλο υδάτινο συναισθηματικό ζωογόνο τρίγωνο μεταξύ Δία/Κρόνου/Ποσειδώνα που κορυφώνεται 17-19/7 και ενεργοποιείται εκ νέου με τον Άρη 20-22/7, θα μαλακώσει την ψυχή σου, θα ανεβάσει την αισιοδοξία σου, θα αισθανθείς ότι όλα παίζονται, ότι όλα είναι ανοιχτά, ότι δεν είσαι ένα νησί αποκομμένο από τους άλλους, ότι αγαπάς και σε αγαπάνε. Κανένας δεν προχωράει στον ίδιο δρόμο με τον άλλο, ούτε έχει τα ίδια τραύματα, ούτε τα ίδια όνειρα. Έχει όμως δρόμο, τραύματα, όνειρα. Μοιάζουμε. Μπορούμε να συνεννοηθούμε. Μην αφήσεις τον εαυτό σου να πέσει σε ένα σκοτεινό πηγάδι μαστιγώνοντάς τον με περασμένα λάθη, τύψεις και ενοχές. ΜΗΝ... Στο κάτω κάτω μην ξεχνάς ότι ο Λέων συμβολίζει την Καρδιά. Συντόνισέ τη με τις άλλες, με την άλλη. Δεν είναι εποχές για νάζια, υπεροψία και εγωισμούς. Όσο η καρδιά χτυπάει ανεμπόδιστα, ακούγεται. Εισακούγεται.

Παρθένος (23 Αυγούστου - 22 Σεπτεμβρίου)
Η μοναχική ζωή είναι για τους «φωτισμένους». Οι υπόλοιποι νιώθουμε ακόμα την ανάγκη και την επιθυμία να σχετιζόμαστε με ένα άνθρωπο, με πολλούς ανθρώπους, με την κοινωνία. Κι εσύ επίσης έχεις ανάγκη τους ανθρώπους. Όσο κι αν κάθε τόσο αισθάνεσαι την ανάγκη να αποτραβηχτείς, ή απογοητευμένος διακηρύσσεις ότι οι ανθρώπινες σχέσεις δεν σε αφορούν, ή ότι αν δεν μπορείς να έχεις μια σχέση όπως τη θέλεις καλύτερα να μην την έχεις καθόλου. Το δροσερό αεράκι που δημιουργείται από το μεγάλο τρίγωνο μεταξύ του Δία στον Καρκίνο, του Κρόνου στον Σκορπιό και του Ποσειδώνα στους Ιχθύς στις 5° –κορυφώνεται μεταξύ 17-19 Ιουλίου κι επαναδραστηριοποιείται από τον Άρη μεταξύ 20-22– μιλάει για Συντροφικότητα. Μπορεί το μυαλό σου να σε ενοχλεί με τις συνηθισμένες σκέψεις για υπερκόπωση, θέματα υγείας και την πίεση να είσαι παραγωγικός, αλλά η καρδιά σου απαιτεί το μερίδιό της στην αγάπη. Λαμβάνοντας υπόψη σου βεβαίως το rollercoaster των σχέσεών σου τα τελευταία χρόνια και την αγωνία που έχεις τραβήξει από αυτές, δεν έχεις άδικο να σκέφτεσαι ότι το Θιβέτ αποτελεί μια σοβαρή επιλογή. Όχι τώρα.

Ζυγός (23 Σεπτεμβρίου - 23 Οκτωβρίου)
Με το μεγάλο υδάτινο τρίγωνο μεταξύ του Δία στον Καρκίνο, του Κρόνου στον Σκορπιό και του Ποσειδώνα στους Ιχθύς στις 5° –που κορυφώνεται μεταξύ 17-19 Ιουλίου και επανεργοποιείται με τον Άρη στον Καρκίνο μεταξύ 20-22–, είναι εξαιρετικά φρόνιμο να αφήσεις το ένστικτο και το αίσθημα ανεπηρέαστα ώστε να επωφεληθείς από τις επαγγελματικές ευκαιρίες που σου παρουσιάζονται, ή διαφαίνονται, και για να συνειδητοποιήσεις ότι κάποιοι άνθρωποι δίπλα σου είναι σημαντικοί, όπως κι εσύ τους είσαι επίσης αναντικατάστατος/η. Με το μεγάλο τρίγωνο, αυτό από το οποίο ξεχύνεται αίσθημα και ευαισθησία και διαίσθηση, μπορείς να δεις το μέλλον, να κάνεις δημιουργικά σχέδια, να πιστέψεις ότι το κύμα θα σε βγάλει εκεί που ονειρεύεσαι. Επιλέγοντας την κατανόηση από τις υπεραναλύσεις που μπερδεύουν τα πράγματα και τα αισθήματα, διαλέγεις την ένωση με τους άλλους. Μια σχέση δεν είναι ένας εξοντωτικός αγώνας μεταξύ δύο μονομάχων – το ’χεις μάθει πια ε; Υ.Γ. Α, και είναι ανόητο να περιμένεις να γίνουν όλοι ευτυχισμένοι δίπλα σου για να παλέψεις για τη ζωή σου.

Σκορπιός (24 Οκτωβρίου - 21 Νοεμβρίου)
Θυμάσαι την περίοδο πριν μπει ο Κρόνος στο ζώδιό σου, που αισθανόσουν ότι δεν είχες τον έλεγχο της ζωής σου και ότι γινόντουσαν πράγματα πίσω από την πλάτη σου και που όταν το έλεγες δυνατά σε θεωρούσαν παρανοϊκό; Είχες απόλυτο δίκιο. Σου έσκαβαν το λάκκο αργά, μεθοδικά, περιμένοντας να πέσεις μέσα. Ή, τουλάχιστον, προσπαθούσαν. Μόνο που τώρα, με τον Κρόνο εδώ, στον Σκορπιό, τους ξέρεις. Ξέρεις. Δεν μπορούν να σου κάνουν τίποτα άσχημο. Αυτό που προέχει είναι η ανοικοδόμηση του θρυμματισμένου εγώ σου και η κατασκευή της λαμπερής νέας Εικόνας σου. Με το μεγάλο υδάτινο τρίγωνο μεταξύ του Δία στον Καρκίνο, του Κρόνου στον Σκορπιό και του Ποσειδώνα στους Ιχθύς στις 5° –που κορυφώνεται 17-19 Ιουλίου κάνοντας τα αισθήματα πυροτεχνήματα και τη δημιουργικότητα συντριβάνι, οξύνοντας διαίσθηση και σχηματοποιώντας ευκαιρίες–, κάποιοι από τους βάτραχους που κάποτε σε κατέτρεχαν θα μεταμορφωθούν σε πρίγκιπες.

Τοξότης (22 Νοεμβρίου - 21 Δεκεμβρίου)
Ένα μεγάλο, θαυμάσιο υδάτινο τρίγωνο μεταξύ του Δία στον Καρκίνο, του Κρόνου στον Σκορπιό και του Ποσειδώνα στους Ιχθύς στις 5° κορυφώνεται 17-19 Ιουλίου – κι ύστερα, 20-22, όταν ο Άρης φτάσει τις 5° του Καρκίνου κάνοντας σύνοδο με τον Δία, θα ενεργοποιηθεί ξανά. Ω! Κάτι σημαντικό συμβαίνει! Όσο κι αν φοβάσαι ή αμφιβάλλεις ή διστάζεις να πας κάπου που δεν έχεις πάει πριν, να δοκιμάσεις κάτι που δεν ξέρεις, να αποφασίσεις έναν καινούργιο δρόμο, μια καινούργια αντίδραση, συμπεριφορά, να ξεφύγεις από ό,τι έχεις μάθει ή σε έχουν μάθει, χρειάζεται να ρισκάρεις. Υπάρχει κάτι μεγαλύτερο από την ασφάλεια, τη συνήθεια, τα μικρά δράματα της καθημερινότητας, και το ξέρεις. Είναι εντελώς κατανοητό που σκέφτεσαι πώς θα βγάλεις περισσότερα χρήματα από τη δουλειά σου, πώς θα επιβιώσεις επαγγελματικά, πώς θα κάνεις αποδοτικά τα όνειρά σου ή πώς θα εξασφαλίσεις την ευτυχία που σου αναλογεί. Βγες εκεί έξω και ανακάλυψε ποιος εαυτός σου κρύβεται κάτω από τις ψευδαισθήσεις, τις προκαταλήψεις και τους φόβους. Ο Τοξότης, τοξότη μου, συμβολίζει το ρίσκο.

Αιγόκερως (22 Δεκεμβρίου - 19 Ιανουαρίου)
Μιλάμε για μια ευνοϊκή όψη τριών σημαντικών πλανητών: του Δία στον Καρκίνο, του Κρόνου στον Σκορπιό και του Ποσειδώνα στους Ιχθύς στις 5°, που κορυφώνεται μεταξύ 17-19/7 και δημιουργεί μια παλίρροια καλής διάθεσης, κατανόησης, συμπάθειας. Ήδη αισθάνεσαι ότι δεν μπορείς να περάσεις τη ζωή σου αποξενωμένος από ανθρώπους που είναι κοντά σου. Μερικοί μάλιστα που μέχρι τώρα έγραφαν στη πόρτα τους «do not disturb», τώρα σου την ανοίγουν μόνοι τους. Ακόμα και οι ηλίθιοι που προσπαθούσες να αποφύγεις, μοιάζουν λιγότερο απειλητικοί. Ο Άρης μπορεί να δημιουργεί συγκρούσεις με την ατσαλοσύνη του, όμως η τυχερή αύρα της περιόδου σού επιτρέπει να τα ξαναβρείς, αν θέλεις, με ανθρώπους που πρόσκαιρα παρεξηγηθήκατε. Την ίδια στιγμή, αυτές οι επιρροές μειώνουν τις αποστάσεις στις σχέσεις σου –επαγγελματικές και ερωτικές– τις αναθερμαίνουν, τις εξελίσσουν, δημιουργούν νέες. Μπορείς να είσαι ή φωτιά ή πάγος. Πάγος το έχεις δοκιμάσει, προτίμησε τη φωτιά που φωτίζει, εξαγνίζει, ενώνει.

Υδροχόος (20 Ιανουαρίου - 18 Φεβρουαρίου)
Το τρίγωνο Δία/Κρόνου/Ποσειδώνα, που φτάνει σε έξαρση μεταξύ 17-19/7 και ενεργοποιείται ξανά με τον Άρη στον Καρκίνο μεταξύ 20-22/7, μαλακώνει ψυχή, ανθρώπους και γεγονότα. Έχουμε, έχεις, ανάγκη από τέτοιες περιόδους, αφού τελευταία είσαι διαρκώς αγχωμένος με το τώρα και το αύριο της επαγγελματικής σου ζωής ή με οικογενειακά θέματα ή με τις σχέσεις που σε ενδιαφέρουν ή και με όλα μαζί. Ειδικότερα: Όταν ο τομέας της Εικόνας –το κοινωνικό και επαγγελματικό σου προφίλ, δηλαδή– φωτίζεται, χρειάζεται να έχεις πιο έντονη δημόσια παρουσία, δείχνοντας σε όλους ότι όσο κουρασμένος κι αν είσαι, όσο αποθαρρυμένος ή χτυπημένος κι αν αισθάνεσαι, εντούτοις διαθέτεις ακόμα το πείσμα και το κουράγιο να τα καταφέρεις. Κυρίως αγωνίζεσαι για να αποδείξεις ότι μπορείς να επιβιώσεις και να εξελιχθείς σε μία κοινωνία που αποθεώνει τη νεότητα, ενθουσιάζεται με την τεχνολογία και στην οποία ο άνθρωπος δεν έχει πρόβλημα να βάλει τρικλοποδιά σε άλλο άνθρωπο. Υ.Γ. Είναι παράξενο, αλλά πολλοί Υδροχόοι λάμπουν για ένα διάστημα, έπειτα εξαφανίζονται εντελώς, μόνο και μόνο για να επιστρέψουν ξανά ως επιτυχημένοι με διαφορετικό περιτύλιγμα.

Ιχθύες (19 Φεβρουαρίου - 20 Μαρτίου)
Ναι, δεν έχεις έρθει στη γη για να κυνηγάς ερωτικά φαντάσματα ή για να φοράς μαύρα γυαλιά ως διασημότητα για να μην τυφλωθείς από τα φλας των παπαράτσι, ούτε για να αποφεύγεις την πραγματικότητα καταφεύγοντας σε έξεις και καταχρήσεις. Το πεπρωμένο σου είναι να ξεκολλήσεις από τον εαυτό σου και να συνεισφέρεις στην ανθρωπότητα. Ακούγεται βαρύ, αλλά αυτό είναι το χρέος σου. Δεν σου επιτρέπεται να ζεις σε μια προσωπική εγωιστική έκσταση ή να αποτραβιέσαι βυθισμένος/η στη θλίψη σου. Το ευνοϊκό υδάτινο τρίγωνο μεταξύ του Δία στον Καρκίνο, του Κρόνου στον Σκορπιό και του Ποσειδώνα στους Ιχθύς στις 5° –που κορυφώνεται μεταξύ 17-19 Ιουλίου και ενεργοποιείται λίγο αργότερα εκ νέου με τον Άρη στον Καρκίνο– με δυο λόγια σού λέει: Όσο λιγότερο χρόνο ασχολείσαι με τον εαυτό σου, τόσο μεγαλύτερη θα είναι η επιτυχία και η ικανοποίησή σου στη ζωή. Απόφυγε τον πειρασμό να ξαναπέσεις σε παλιές αντιδράσεις και συνήθειες που έχουν φθαρεί στο χρόνο – ξεφορτώσου τες. Επίτρεψε στον εαυτό σου να ξαναγεννηθεί καινούργιος και δοτικός.


*Για πιο ολοκληρωμένη εικόνα των αστρολογικών σου τάσεων θα πρέπει να διαβάζεις και τον ωροσκόπο σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ