Cosmic Telegram

Stardust 619

332173-688521.jpg
Ευαγγελία Τσαβδάρη
ΤΕΥΧΟΣ 619
7’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
359900-746188.jpg

Κριός (20 Μαρτίου - 19 Απριλίου)

Στρέφεσαι προς τα μέσα

Το ακραία κοινωνικό κι επικοινωνιακό μοτίβο της αρχής της εβδομάδας δέχεται ένα αρκετά σοβαρό πλήγμα με την είσοδο του Ηλίου και του Ερμή στον Καρκίνο την Τετάρτη, οπότε και αναζητάς πιο ήπια πράγματα και πιο οικείους χώρους και ανθρώπους. Αυτό ωστόσο δεν σημαίνει ότι όλα είναι ευχάριστα στο σπίτι και την οικογένειά σου, αφού δεν λείπει η επικοινωνιακή ένταση κυρίως ανάμεσα σε σένα και τα αδέρφια ή τα παιδιά σου και κυρίως για θέματα ρουτίνας. Αυτό είναι το μοτίβο που υπογραμμίζει και η Νέα Σελήνη του Σαββάτου. Στην ερωτική σου ζωή τα πράγματα είναι σε μία περίεργη σταθερότητα, ακόμη κι αν είναι η σταθερότητα της στέρησης και μιας διαρκούς αναζήτησης που φέρνει εμπειρίες, όχι όμως και την ολοκλήρωση που θέλεις. Όσον αφορά τα οικονομικά σου, κράτα όση πισινή μπορείς γιατί παρά τα μικροέσοδα οι υποχρεώσεις αφθονούν και η στήριξη από το σύντροφό σου ή τα έσοδά σου από σχετικές συνεργασίες δεν είναι στη μεγαλύτερή τους φόρμα. 


Ταύρος (20 Απριλίου - 19 Μαΐου)

Πολυλογία, πολυκοσμία και κουβέντες για λεφτά

Αργείς λίγο να πάρεις μπρος αυτή την εβδομάδα, όμως από την Τετάρτη και μετά και το πέρασμα του Ηλίου και του Ερμή στον Καρκίνο, γίνεσαι αγνώριστα κοινωνικός, επικοινωνιακός και κινητικός. Οι μέρες σαφώς και προσφέρονται για να κουβεντιάσεις οτιδήποτε αφορά το χρήμα, αν και τα οφέλη από τις σχετικές επαφές θα αργήσουν να φανούν. Η Νέα Σελήνη του Σαββάτου υπογραμμίζει ότι οφείλεις να ξαναδείς συμπεριφορές των συνεργατών και του συντρόφου σου που υπερβαίνουν τα εσκαμμένα και να τις καταστείλεις ειρηνικά και διπλωματικά. Στα ερωτικά σου, επί της ουσίας συνεχίζεις να διανύεις ένα μεταβατικό στάδιο και δεν ξέρεις τι ακριβώς θέλεις επί του καθημερινού από μία σχέση, όμως η περίοδος φέρνει άφθονες γνωριμίες  και φλερτ που μπορείς να απολαύσεις αν δεν κλείσεις την πόρτα της κρεβατοκάμαράς σου λόγω παρελθόντων λαθών που κουβαλάς και δεν έχεις επιλύσει ακόμη. Όπως και να έχει οι ημέρες έχουν πολυκοσμία, πολυλογία και μια ευχάριστη ελαφρότητα μετά το βάρος της προηγούμενης περιόδου.


Δίδυμοι (20 Μαΐου - 20 Ιουνίου)

Ρίχνεις τους ρυθμούς σου και το ρίχνεις στο ραχάτι

Η εβδομάδα ξεκινάει με σένα σε πλήρη εκδίπλωση να μιλάς πολύ, για πολλά και με πολύ κόσμο, συγκαλύπτοντας το ζήτημα του έρωτα και της δημιουργικότητας που έχει εξελιχθεί σε αγκάθι στο πλευρό σου. Ευχάριστα και δυσάρεστα είναι σε διαρκή εναλλαγή που δεν σε βοηθάει να αφήσεις τις βαλίτσες που κουβαλάς ή να χαλαρώσεις εσωτερικά. Το πέρασμα του Ηλίου και του Ερμή στον Καρκίνο, την Τετάρτη, και η Νέα Σελήνη του Σαββάτου μιλούν για επιβράδυνση της κατάστασης και την προσοχή σου να στρέφεται στο να περάσεις καλά επί του πραγματικού. Επειδή αυτό σημαίνει και πολύ ξόδεμα στην περίπτωσή σου, έχε το νου σου. Επειδή παράλληλα σημαίνει και πολύ φαγητό, ξαπλώστρα και ύπνο, πρόσεχε παραπάνω και το βάρος σου. Στη δουλειά τα πράγματα κινούνται με σαλιγκαρίσιους ρυθμούς και οι συνεργάτες σου, παρά την κάλλιστη διάθεσή τους, δεν μπορούν να σε βοηθήσουν να ξεπεράσεις τις σχετικές αμφιβολίες, καθυστερήσεις ή τους περιορισμούς στη δημιουργικότητά σου χάριν κερδοφορίας.


Καρκίνος (21 Ιουνίου - 21 Ιουλίου)

Ανανεωμένη αυτοπεποίθηση και άγριες διαθέσεις

Το «φάγαμε το γάιδαρο και μας έμεινε η ουρά» θυμίζει η αρχή της εβδομάδας που ξεκινάει άχαρα και με κούραση, μέχρι το πέρασμα του Ηλίου και του Ερμή στο ζώδιό σου, την Τετάρτη. Από εκεί και πέρα σε πιάνει μια καλώς κείμενη εγωκεντρικότητα και παύεις να χαρίζεις κάστανα. Η ανανεωμένη σου ενέργεια, ο γλωσσοδέτης που λύθηκε, η βελτιωμένη σου διάθεση και αυτοπεποίθηση σε βοηθάνε να εξωτερικεύσεις ό,τι είχες καταπιέσει μέσα σου, υπό μορφή χαριτωμένου οδοστρωτήρα. Η Νέα Σελήνη του Σαββάτου στο ζώδιο σου υπογραμμίζει αυτή την τάση και εύκολα θα σε φέρει αντιμέτωπο με το σύντροφό σου αφού το να προσπαθείς να συμβιβάσεις τα ασυμβίβαστα σε κούρασε. Κράτησε μόνο στο νου σου ότι το πρίσμα μέσα από το οποίο βλέπεις τα πράγματα είναι τώρα υποκειμενικότερο από ό,τι συνήθως, η αίσθηση εαυτού σου υπερτονισμένη και τελικά η υπερβολή άφθονη. Παρόμοια είναι η διάθεσή σου και στη δουλειά, όπου ετοιμάζεσαι να πεις «φτάνει» σε ό,τι σου έχουν πετάξει επάνω σου χωρίς να σου αναλογεί. 


Λέων (22Ιουλίου - 22 Αυγούστου)

Εσωστρέφεια και ανακεφαλαιωτική διάθεση

Η ευχάριστη ορμή της προηγούμενης περιόδου συνεχίζεται στην αρχή της εβδομάδας, με την προσοχή σου να παραμένει εστιασμένη σε φίλους, χόμπι και γενικά εξωεπαγγελματικές δραστηριότητες. Με το πέρασμα του Ηλίου και του Ερμή στον Καρκίνο την Τετάρτη, ωστόσο, ο τόνος αλλάζει δραστικά αφού ανοίγει μια πολύ πιο εσωστρεφής κι ανακεφαλαιωτική περίοδος. Η εσωτερική αναστάτωση που υπέβοσκε παίρνει το βήμα και σου ζητάει να διευθετήσεις ανοιχτά ζητήματα με τον εαυτό σου, τους συγγενείς σου και τα πιστεύω σου. Η Νέα Σελήνη του Σαββάτου φέρνει στο φως και θέματα προς επίλυση στον φιλικό σου κύκλο. Γενικότερα επειδή υπάρχει άφθονη παρασκηνιακή δράση, καλό θα ήταν να έχεις τον νου σου και να μην εμπλέκεσαι σε κουτσομπολιά. Τέλος, ειδική μνεία στο θέμα της υγείας σου, με την οποία καλό θα ήταν να ασχοληθείς, τουλάχιστον φροντίζοντας και ξεκουράζοντας το σώμα σου για να υποστηρίξεις την ψυχολογική σου διάθεση και να διαχειριστείς με μεγαλύτερη επιτυχία τις προκλήσεις σου.


Παρθένος (23 Αυγούστου - 21 Σεπτεμβρίου)

Στροφή σε πιο χαλαρές και προσωπικές ασχολίες

Με το πέρασμα του Ηλίου και του Ερμή στον Καρκίνο, την Τετάρτη, ανακουφίζεσαι από τις επαγγελματικές και τις κοινωνικές πιέσεις της προηγούμενης περιόδου, κυρίως γιατί βρίσκεις τη διάθεση να σχεδιάσεις για το μέλλον και να προγραμματίσεις πώς ακριβώς θα επιλύσεις τα παρόντα σου προβλήματα. Βοηθάει κι η Νέα Σελήνη του Σαββάτου που σου δείχνει τη σωστή κατεύθυνση, ακόμη κι αν τα χρονοδιαγράμματα για να συμβούν τα ανοίγματα που υπόσχεται είναι μακρύτερα από ό,τι θα επιθυμούσες. Επί του προσωπικού επίσης χαλαρώνεις και διοχετεύεις περισσότερο χρόνο κι ενέργεια στις παρέες σου και τα χόμπι σου, ανακτώντας τρόπον τινά το χαμένο χρόνο. Και στο θέμα του έρωτα τα πράγματα κινούνται σε πιο ευχάριστη κατεύθυνση, ωστόσο χρειάζεται να προσέξεις ιδιαίτερα το θέμα των προσδοκιών σου και της συνήθειας. Αυτά που σου παρουσιάζονται δεν είναι ακριβώς καινούργια, αλλά μία ευκαιρία για να δεις παλιά θέματα με καινούρια μάτια και μεγαλύτερο ρεαλισμό. Αυτός είναι κι τρόπος για να περάσεις όμορφα. 


Ζυγός (22 Σεπτεμβρίου - 22 Οκτωβρίου)

Καριέρα, κοινωνική εικόνα και μεγαλύτερες απαιτήσεις

Πολύ ωραίος ήταν ο Ιούνιος και συνεχίζει να είναι ως την Τετάρτη, οπότε τα πράγματα σοβαρεύουν αρκετά, με το πέρασμα του Ηλίου και του Ερμή στον Καρκίνο. Η προσοχή σου στρέφεται αναγκαστικά στη δουλειά, αφού καλείσαι να ανταπεξέρθεις σε μεγαλύτερο επικοινωνιακό όγκο, σε καινούρια σχέδια αλλά και σε ό,τι έχεις πυροβολήσει το τελευταίο διάστημα γιατί σου ήταν αδύνατο να ασχοληθείς σοβαρά με τα της δουλειάς. Δεν σου κάθεται ιδανικά το γύρισμα και λόγω εποχής, όμως η Νέα Σελήνη του Σαββάτου επιτάσσει να καθίσεις κάτω από την μπάρα, να πεις ναι στο να μάθεις ότι καινούργιο χρειάζεται να μάθεις και να κρατήσεις υποδειγματικά τουλάχιστον τα προσχήματα. Άλλωστε τα έξοδά σου για το σπίτι και την οικογένεια αυξάνονται και δεν είσαι για να διακυβεύεις το εισόδημά σου. Η αλλαγή κλίματος επηρεάζει και τα προσωπικά σου, όπου γίνεσαι πολύ λιγότερο διατεθειμένος να συμβιβαστείς με οτιδήποτε δεν είναι συγκλονιστικό ή απολύτως εναρμονισμένο με τα πρότυπά σου. 


Σκορπιός (23 Οκτωβρίου - 21 Νοεμβρίου)

Για άλλη γη, για άλλα μέρη

Ήσουν που ήσουν σε δικό σου μοναδικό έργο, από την Τετάρτη και μετά, με το πέρασμα του Ηλίου και του Ερμή στο ζώδιο του Καρκίνου φεύγεις κυριολεκτικά ή μεταφορικά για άλλη γη κι άλλα μέρη. Στο καλό σενάριο φεύγεις για διακοπές και βγάζει το πολύ ωραίο αυτό δυναμικό σε παραλίες και ταβέρνες, με θαλάσσια σπορ και καλοκαιρινές αμπελοφιλοσοφίες. Στο όχι τόσο καλό σενάριο, κάνεις τα ίδια εκεί που βρίσκεσαι και διοχετεύεις την επεκτατική σου διάθεση στο να διαφημιστείς, να προωθήσεις τη δουλειά σου, να δεις πώς θα βγάλεις κανένα φράγκο παραπάνω και φυσικά σε εξόδους και παρέες. Η Νέα Σελήνη του Σαββάτου σού κάνει ένα άνοιγμα για ενδιαφέροντα καινούργια πράγματα με το αζημίωτο, σε επιχειρηματικό επίπεδο ή για να το ρίξεις στην ανάλυση του ποδαριού για τα προσωπικά σου, προσπαθώντας να εκλογικεύσεις αυτό που σου συμβαίνει και έχει εγείρει φοβίες, ανασφάλειες κι απωθημένα, πάντα με συνοδεία οίνου και ιδανικά μουσικής. 


Τοξότης (22 Νοεμβρίου - 20Δεκεμβρίου)

Μοιρασμένα οικονομικά και κρεβάτια στο μικροσκόπιο

Σε ζητήματα οικονομικά και σεξουαλικά στρέφεται η προσοχή σου από την Τετάρτη, που ο Ήλιος και ο Ερμής περνούν στον Καρκίνο. Κληρονομιές, διατροφές, επιχειρείν και ό,τι πάρε δώσε έχεις με οργανισμούς και τράπεζες έρχονται στο προσκήνιο και η περίοδος ενδείκνυται για να βρεις διέξοδο, παρά το ότι αυτό δεν γίνεται χωρίς κόστος. Φαίνεται να τακτοποιείς αυτά που χρειάζεται για να ανοίξεις δρόμο για καινούργια πεδία. Στα προσωπικά σου, το μυαλό σου τοποθετείται κυρίως κάτω από τη μέση και εντός της κρεβατοκάμαρας, με τη Νέα Σελήνη του Σαββάτου να σε προετοιμάζει για να δεις τις ανασφάλειές σου και τις φοβίες σου να εκδηλώνονται ανάμεσα στα σεντόνια, αφήνοντάς σε με το ερώτημα αν μπορείς τελικά το «πιο κοντά». Η διάθεσή σου δεν συμβαδίζει με τη λίμπιντό σου και ρέπει προς το πιο μουντό, αφού δυσκολεύεσαι να δεις πόσο τελικά πρέπει να θυσιάσεις την άνεσή σου για να μπορείς να είσαι με κάποιον άλλον. 


Αιγόκερως (21 Δεκεμβρίου - 19 Ιανουαρίου)

Ο βασιλιάς των σαλονιών

Η εβδομάδα σφύζει από δραστηριότητα αλλά ευτυχώς η ποιότητα της δραστηριότητας βελτιώνεται αισθητά, από τις αγγαρείες και τις δουλειές των αρχών της, σε πιο κοινωνικά, καλαίσθητα κι ευχάριστα πράγματα, από την Τετάρτη και μετά, με την είσοδο του Ηλίου και του Ερμή στον Καρκίνο. Τα προσωπικά σου μονοπωλούν το ενδιαφέρον σου εάν είσαι δεσμευμένος, με πολλές κοινές δραστηριότητες από τις δημοσιότερες ως τις ιδιωτικότερες. Αν δε είσαι ελεύθερος η περίοδος θα κάνει ό,τι μπορεί για να το αλλάξει αυτό, αν εσύ δεν αυτοσαμποταριστείς θεωρώντας ότι ο έρωτας κι ο σύντροφος ανακατεύουν το πρόγραμμά σου και το πενταετές πλάνο σου. Ας είμαστε λίγο σοβαροί, άλλωστε ούτε κι εσύ ξέρεις πού ακριβώς πηγαίνεις και γνωρίζεις πολύ καλά ότι αυτά που πίστευες για σένα και το μέλλον σου περνάνε ωραιότατη αναθεώρηση. Προσποιείσαι στους απ’ έξω, μην προσποιείσαι και στον εαυτό σου και χάσεις τα ωραία. Η εβδομάδα σε βάζει στην κοινωνικότερη και διπλωματικότερη διάθεση, δίνοντάς σου σαφές πλεονέκτημα σε ό,τι έχει να κάνει με τον Άλλο.


Υδροχόος (20 Ιανουαρίου - 17 Φεβρουαρίου)

Προσγείωση επί της ρουτίνας

Οι επιτυχίες στο πεδίο έρωτας συνεχίζονται για λίγες ακόμη παραστάσεις, οι οποίες λήγουν την Τετάρτη με το πέρασμα του Ηλίου και του Ερμή στον Καρκίνο, οπότε θυμάσαι ότι η ζωή δεν είναι ένα συνεχές πάρτι και πρέπει επειγόντως να ασχοληθείς με πιο πρακτικά πράγματα από τις κρασοκατανύξεις και τα ερωτικά πειράματα. Στο πεδίο των σχέσεων αυτό μεταφράζεται σε ερωτήματα περί ρουτίνας, καθημερινότητας και «τι κάνουμε μετά τον αρχικό κεραυνό». Η αίσθηση ότι κάτι χάνεις αν μπεις στη διαδικασία είναι φυσιολογική, δεν γίνεται και την πίτα ολόκληρη και το σκύλο χορτάτο. Στα επαγγελματικά σου τώρα, η δουλειά αυξάνεται, ευτυχώς με ικανές δόσεις δημιουργικότητας και στήριξη από τους συνεργάτες σου. Έχει αρκετή κούραση το πράγμα, έχεις όμως κι εσύ αρκετή νευρική ενέργεια να εκτονώσεις. Σίγουρα χρειάζεται επιπλέον φροντίδα στη διατροφή, την άσκηση και την υγεία σου, αφού μαζί με τις περισσότερες ασχολίες αυξάνονται και τα επίπεδα άγχους σου. Σημαντική λεπτομέρεια ότι αν το σώμα σου κηρύξει απεργία, δεν πηγαίνεις πουθενά. 


Ιχθύες (18 Φεβρουαρίου - 19 Μαρτίου)

Επίσημος έναρξις θέρους

Η μουνταμάρα των αρχών της εβδομάδας, στη διάθεσή σου, ασχέτως καιρού, υποχωρεί δραστικά από την Τετάρτη με την είσοδο του Ηλίου και του Ερμή στον Καρκίνο. Τώρα αρχίζει το καλοκαίρι για σένα με καλύτερη διάθεση, φλερτ, διασκεδάσεις, μεγαλύτερη δημιουργικότητα στη δουλειά σου και μεγαλύτερη αρμονία στη σχέση με την οικογένεια, το σύντροφο και τα παιδιά σου. Βρίσκεις τον αλλοπρόσαλλό εαυτό σου κι αυτό είναι ακαταμάχητο. Το νου σου γιατί οι ενδιαφέρουσες ερωτικές γνωριμίες είναι στο μενού, αρκεί να μην τις παραβαρύνεις με αναλύσεις, φιλοσοφίες, γιαλαντζί μεταφυσική και τα παρόμοια. Ακόμη και το ζόρι που τραβάς στη δουλειά φαίνεται να αρχίζει να αποδίδει τουλάχιστον στην τσέπη σου, παρά το ότι δεν μπορείς να δεις με ακρίβεια πού οδηγεί αυτό που ζεις. Η Νέα Σελήνη του Σαββάτου υποστηρίζει τις παραπάνω τάσεις, ωστόσο σου θυμίζει να είσαι πολύ επιφυλακτικός απέναντι στο γνώριμο, είτε σε οικογενειακό, είτε σε ερωτικό επίπεδο, και πιο ανοιχτός στο πραγματικά διαφορετικό, όχι αυτό που έχεις μάθει να θεωρείς διαφορετικό.

*Για πιο ολοκληρωμένη εικόνα των αστρολογικών σου τάσεων θα πρέπει να διαβάζεις και τον ωροσκόπο σου

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ