Cosmic Telegram

Stardust 417

Κριός (21 Μαρτίου - 19 Απριλίου) Το κόκκινο πανί αυτή την περίοδο είναι η «εξουσία» κάθε είδους

50502-112024.jpg
Γιώργος Πανόπουλος
ΤΕΥΧΟΣ 417
7’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
31350-70559.jpg

Κριός (21 Μαρτίου - 19 Απριλίου)

Με τον Άρη στον τομέα της καριέρας, αντιμετωπίζεις όλη την γκάμα των άριων χαρακτηριστικών σε ένα νευραλγικό σημείο του ηλιακού σου ωροσκοπίου. Δηλαδή ανταγωνισμό, ακόρεστη δίψα για επιτυχία, φιλοδοξία για διάκριση, ζωτικότητα και  ενέργεια μεγατόνων, όταν πρόκειται για την υπεράσπιση και διεκπεραίωση των στόχων που έχεις αναλάβει να υλοποιήσεις. Το κόκκινο πανί αυτή την περίοδο είναι η «εξουσία» κάθε είδους – είτε ονομάζεται πατέρας, συνάδελφος ή διευθυντής. Όποιος προσπαθήσει να σου επιβληθεί θα εισπράξει έναν Κριό απότομο, παρορμητικό, επιθετικό. Φυσικά η Αφροδίτη στον Τοξότη (από 16/12)  εφιστά την προσοχή και στον έρωτα: Τον έρωτα που δεν έχεις; Που ονειρεύεσαι; Ή που δεν μπορείς να έχεις; Ή μήπως μιλάει για ταξίδι, σπουδές, σχέσεις με εξωτερικό, μετακόμιση, επαγγελματικά ραντεβού; Ή είναι μια ευκαιρία να δεις τη μεγάλη εικόνα της εργασιακής και επαγγελματικής σου πραγματικότητας από απόσταση και αντικειμενικά; Αλήθεια, πώς φαντάζεσαι τη ζωή σου τα επόμενα χρόνια; 

Ταύρος (20 Απριλίου - 20 Μαΐου)

Όταν ένας Ταύρος αρχίζει να αισθάνεται βαθιά βρίσκεται ήδη σε ναρκοθετημένο έδαφος. Έτσι με τον Άρη στον 9ο οίκο σου, στον οποίο η ψυχρή λογική κυριαρχεί, μπορείς να αναπνεύσεις ελεύθερα. Μπορείς να δώσεις χειρουργικές λύσεις σε ό,τι σε απασχολεί και να αντιμετωπίσεις τα άγχη σου με αποστασιοποίηση τραπεζίτη που προσπαθεί να πείσει τους μετόχους για νέες επενδύσεις. Μπορείς να κινηθείς κοινωνικά και επαγγελματικά προμοτάροντας τον εαυτό σου σαν το απόλυτο Smash Hit. Ή να θωρακιστείς και να επεκτείνεις το δίκτυο των γνωριμιών σου με ανθρώπους που ίσως σου φανούν χρήσιμοι, γιατί μετά τις 26 του μήνα ο τομέας της καριέρας γίνεται Κολοσσαίο, με τους εταιρικούς μονομάχους να βγάζουν τα μαχαίρια τους στα γραφεία. Όμως η Αφροδίτη στον Τοξότη θέλει το μαζί, την οικειότητα, σεξ και εγγύτητα, συναισθήματα και τρυφερότητα: Ξανά προβλήματα; Όχι. Η Αφροδίτη δεν θέλει βάθος και πάθος, αλλά αισθησιασμό, καλοπέραση, συνεννόηση, αδιατάρακτη επιφάνεια. Με μια δόση γκόθικ αισθήματος. Μικρή.  

Δίδυμοι (21 Μαΐου - 21 Ιουνίου)

Κάθε φορά που αισθάνεσαι ότι παίζεις στο «True Blood» και νιώθεις την ανεξέλεγκτη ανάγκη να ικανοποιήσεις όλες τις επιθυμίες σου και να αφήσεις το ζωώδες κομμάτι του εαυτού σου ελεύθερο, τότε ξέρεις ότι ο 8ος οίκος –της συναισθηματικής πείνας και δίψας, του σεξ και των οικονομικών δοσοληψιών– φλέγεται. Μέσα σε μια σχέση, η εκτόνωση έρχεται και με το σεξ. Αυτό που χρειάζεται να θυμάσαι είναι ότι έξω από τη σχέση το σεξ τώρα δεν είναι ικανοποιητικό, αν δεν συνδυάζεται με έντονα αισθήματα – βέβαια, αυτό μπορεί και να μην ισχύει για τους Διδύμους… Επίσης το Χρήμα που διαχειρίζεσαι με άλλους, ή που χρωστάς, γίνεται Ζήτημα. Α, ναι... Υπάρχει και μια νέα Σελήνη στον Τοξότη (14/12), απέναντί σου: Δηλαδή με αυτόν/ήν ή χωρίς; Συνεχίζω σε αυτή τη δουλειά ή ανοίγω πανιά για άλλη; Πάλι αποφασίζεις για το μέλλον σου. Οι προκλήσεις είναι εδώ. Τα ερωτήματα έχουν τεθεί. Οι απαντήσεις, όσο καθυστερούν, τόσο αναβάλλουν τη ζωή σου. Και με Ερμή και Αφροδίτη επίσης στον Τοξότη, τα πράγματα χρειάζεται να επιταχυνθούν. Ο παράδεισος δεν μπορεί να περιμένει.  

Καρκίνος (22 Ιουνίου - 22 Ιουλίου)

Η ανακοίνωση αφορά όλους τους Καρκίνους: Προσοχή: Είναι γεγονός ότι συναισθηματικά είσαι πολύ τρωτός/ή. Αν οι διελεύσεις στον Αιγόκερω σε βοηθήσουν να καταλάβεις ότι οι μεγάλες κρίσεις έρχονται και παρέρχονται και ότι η συναισθηματική εγγύτητα με τους άλλους δεν μπορεί να είναι διαρκώς έντονη, τότε θα λύσεις πολλά από τα προβλήματά σου. Επίσης οι περασμένες ήττες και αποτυχίες δεν σημαίνουν ότι θα πρέπει να στερήσεις τον εαυτό σου από τις ευκαιρίες που σου δίνονται για μια νέα ερωτική πιθανότητα. Α, κι επειδή ο 7ος οίκος δείχνει και επαγγελματικές συνεργασίες, θυμήσου να ΜΗ σηκώνεις το γάντι που σου πετάνε, γιατί θα μετανιώσεις την ώρα και τη στιγμή που έσκυψες να το πάρεις. Δεν είσαι σε θέση να υπαγορεύσεις τους όρους του παιχνιδιού. Αντιληπτόν; Υ.Γ. Ναι, αγάπη και θλίψη, επιτυχία και αποτυχία, όνειρα και εφιάλτες – μερικές φορές, όπως τώρα, δεν μπορείς να τα ξεχωρίσεις.

Λέων (23 Ιουλίου - 22 Αυγούστου)

Με τον Κρόνο να πιέζει τον 4ο  οίκο σου –οικογένεια, σπίτι, κοντινοί άνθρωποι, ψυχολογική κατάσταση–, υπάρχει η αίσθηση ότι κάτι αλλάζει, κάτι πρέπει να αλλάξει, ότι πρέπει να περάσεις στην επόμενη φάση που δεν ξέρεις και ακριβώς ποια είναι. Αυτό που ξέρεις είναι ότι θέλεις σταθερότητα, κανονικότητα, διάρκεια. Κι όμως όλα αυτά δεν δίνονται, κατακτώνται μέσα από επίπονες και επώδυνες μερικές φορές καταστάσεις που έχουν δίπλα τους δεσμεύσεις, ευθύνες, κούραση, αγώνα. Ουφ... Να μιλήσουμε για κάτι πιο ευχάριστο: Για τον υπέροχο 5ο σου οίκο, που συμβολίζεται για σένα με τον Τοξότη και περιέχει χαρά, δημιουργία, ορμή, τζόγο, σεξ, ερωτικές ιστορίες, ρίσκο, χόμπι, παιδιά, αυτοπεποίθηση, ταξίδια, λάμψη, γοητεία, φλερτ, ό,τι κάνει τη ζωή ζωντανή. Με την Αφροδίτη και τον Ερμή επίσης στον Τοξότη, μπορείς να διαλέξεις ό,τι θέλεις από την γκάμα και να ριχτείς με πάθος στην αναζήτησή του.

Παρθένος (23 Αυγούστου - 22 Σεπτεμβρίου)

Κι ενώ είχες την κρυφή επιθυμία ότι το σύμπαν θα σε αφήσει ήσυχο/η, συνεχίζονται οι εκλείψεις στον άξονα Διδύμων/Τοξότη, που μαζί με τον Χείρωνα και τον Ποσειδώνα στους Ιχθείς προσπαθούν να αλλάξουν ριζικά τη ζωή σου. Με αίμα, αγωνία και ιδρώτα, αλλά και με την αίσθηση ότι ένα όνειρο έγινε πραγματικότητα, η ουσία είναι ότι εξελίσσεσαι, ωριμάζεις, ενηλικιώνεσαι. Σχέσεις, επαγγελματικές συνεργασίες, φιλίες, οικογένεια, έρωτας και φιλοδοξίες μπαίνουν στο μπλέντερ για να δημιουργήσουν τον καινούργιο σου εαυτό. That’s Life. Και η ζωή τώρα σου χαμογελάει: Η ευοίωνη δραστηριοποίηση του 4ου οίκου σου, δηλαδή του Τοξότη, μιλάει για το ζεστό κλίμα στην οικογένεια ή τις προοπτικές στην επαγγελματική ζωή ή την καλή διάθεσή σου που κάνει τα πράγματα να ρέουν. Όσο για τον Άρη στον Αιγόκερω, λέει ότι η ελαφρότητα και η διασκέδαση δεν είναι αμαρτίες όταν έχουν στόχο να δημιουργήσεις κάτι ή να ερωτευθείς.

Ζυγός (23 Σεπτεμβρίου - 23 Οκτωβρίου)

Είτε η οικογένεια δεν είναι το καταφύγιο που πίστευες ότι ήταν, είτε η καριέρα σε πιέζει να της δώσεις όλη την ενέργεια που έχεις δίνοντάς σου πίσω ελάχιστα, είτε αισθάνεσαι εγκλωβισμένος και προσπαθείς να ανοίξεις τη σκουριασμένη πόρτα, το σίγουρο είναι ότι όσο τρομακτική κι αν σου ακούγεται η λέξη Αλλαγή, γιατί δημιουργεί αναστάτωση, ανατροπές, εκπλήξεις, ανακατατάξεις, χρειάζεται να παίρνεις κάθε τόσο γενναίες αποφάσεις για τη ζωή σου. Χρειάζεται να μάθεις να είσαι περισσότερο υπομονετικός στη δουλειά σου, να είσαι πιο σταθερός στις υποχρεώσεις σου και να μένεις σε ό,τι αναλαμβάνεις μέχρι το τέλος. Σε πιο χαλαρό τόνο, με την Αφροδίτη και τον Ερμή ακόμα στον 3ο σου οίκο μπορείς να συμπλεύσεις αρμονικά με το περιβάλλον σου, αν ανακοινώσεις χωρίς περιστροφές ότι χρειάζεσαι μια καλή κουβέντα, μια συζήτηση χωρίς δυσάρεστα θέματα, μια βόλτα ή ένα ταξίδι μαζί, εγκάρδια ατμόσφαιρα, κατανόηση. Αυτά. Θέλεις, με λίγα λόγια, κανάκεμα.

Σκορπιός (24 Οκτωβρίου - 21 Νοεμβρίου)

Κι εκεί που αγωνίζεσαι, σκοντάφτεις κι εκνευρίζεσαι με την καθημερινότητα, τις υποχρεώσεις, την εργασιακή πίεση, ο Ερμής φεύγει από το ζώδιό σου και περνάει στον Τοξότη, όπου μπαίνει από τις 16/12 και η Αφροδίτη. Αυτό σημαίνει ότι: α) Έχεις την ευκαιρία να κάνεις κάτι για την οικονομική σου κατάσταση, να ξεσκονίσεις ταλέντα ή ακόμα και να προσθέσεις προσόντα με έξτρα σπουδές ώστε να διευρύνεις τις επαγγελματικές σου επιλογές και β) Μπορείς να διαπραγματευτείς με ευνοϊκούς όρους: εργασιακά, συναισθηματικά, οικονομικά. Χωρίς αντιπαραθέσεις, διαφωνίες, συγκρούσεις. Χωρίς οι διαφορές να φτάνουν σε σημείο βρασμού. Ακούς, προτείνεις, αντιπροτείνει, συμφωνείτε, προχωράτε ή, στο χάλια ενδεχόμενο, όπως οι πολιτικοί, συμφωνείτε ότι διαφωνείτε. Η λέξη κλειδί είναι «επικοινωνώ», χωρίς να πηγαίνω στη συζήτηση –επαγγελματική ή συναισθηματική– με προδιαγεγραμμένη ατζέντα. (Α, κι αν δεν έχω, δεν καταναλώνω. Κι αν έχω, δεν αγοράζω αηδίες για τις οποίες θα μετανιώσω.)  

Τοξότης (22 Νοεμβρίου - 21 Δεκεμβρίου)

Μόνο λίγο καιρό ξαποσταίνεις. Και ξανά προς όπου θέλεις τραβάς. Μετά από έναν Νοέμβριο υποχωρήσεων και υποχρεωτικών συμβιβασμών, η διέλευση της Αφροδίτης στο ζώδιό σου και ο Ερμής επίσης στον Τοξότη αλλάζουν την έκφραση του προσώπου σου: Μπορείς να δείχνεις όμορφος, να πάρεις τους δρόμους κοινωνικά, επαγγελματικά, ερωτικά, να είσαι ευδιάθετος, αισιόδοξος, δραστήριος, να δεις ανθρώπους που έχεις καιρό ή που θέλεις να τους ζητήσεις κάτι, να ανέβεις ξανά στο κύμα. Ω, και μια νέα Σελήνη στο ζώδιό σου (14/12): Η  προσωπική σου ζυγαριά έχει στη μία της άκρη κινητικότητα, πρωτοβουλίες και υγιή εγωισμό και στην άλλη ρεαλισμό, κατανόηση, πίστη. Ξεκίνα με στίχους τους Μποντλέρ: Μα αληθινοί ταξιδευτές εκείνοι είναι που φεύγουν/ μονάχα για να φύγουνε/ καρδιές λαφρές καθώς μπαλόνια/ το μοιραίο τους ποτέ δεν τ’ αποφεύγουν/ χωρίς να ξέρουν το γιατί, πάντοτε λένε: Εμπρός!».

Αιγόκερως (22 Δεκεμβρίου - 19 Ιανουαρίου)

Με τον Άρη στο ζώδιό σου μπορεί να χτυπάς το κεφάλι σου στον τοίχο θέλοντας να αποδείξεις ότι αξίζεις, να δουλεύεις σαν το σκυλί υπερεντατικά για μια θέση κάτω από τον επαγγελματικό ήλιο, να σπρώχνεις και να σπρώχνεσαι από κάποιους που θεωρούν ότι η πρόοδός σου τους απειλεί, αλλά όταν συνειδητοποιείς ότι με τον πόλεμο δεν γίνεται τίποτα και αποφασίζεις να καταθέσεις τα όπλα και να κοιτάξεις τη ζωή σου, εκείνη ακριβώς τη στιγμή η Αφροδίτη μετακινείται στον Τοξότη. Τι συμβαίνει τότε; Ξαφνικά όλοι αυτοί οι άνθρωποι που άφησες πίσω αποφασίζουν ότι δεν μπορούν να ζήσουν χωρίς εσένα. Αυτό είναι υπέροχο, μόνο που τώρα οι προτεραιότητές σου έχουν αλλάξει. Από τα θέματα καριέρας περνάς στις προσωπικές σχέσεις ή μάλλον θέλεις να δραπετεύσεις κάπου με κάποιον/α μόνοι σας μακριά από όλα. Μοιάζει με ειρωνεία, αλλά ταυτόχρονα τα τηλέφωνα και η καθημερινότητα εισβάλλουν από παντού και σε καλούν να φορέσεις φόρμα αγγαρείας και να διεκπεραιώσεις  δουλειές που σε κάνουν να πλήττεις μέχρι θανάτου.

Υδροχόος (20 Ιανουαρίου - 18 Φεβρουαρίου)

Με τον Άρη στον Αιγόκερω μπορεί να μην αισθάνεσαι τη ζωτικότητα που θα ήθελες, η δουλειά μπορεί να σε αγχώνει, οι από πάνω να σε τρελαίνουν, οι συνάδελφοι να σου βάζουν τρικλοποδιές, οι απαιτήσεις της δουλειάς να είναι ανεξέλεγκτες, οι κοντινοί σου στον κόσμο τους, μικροατυχίες που σου χαλάνε τη μέρα, καθυστερήσεις, προβλήματα καθημερινής τρέλας κ.λπ.  Ωστόσο με Ερμή και Αφροδίτη στον Τοξότη, ενισχύεται η κοινωνικότητα και το ταλέντο σου στις διαπροσωπικές σχέσεις: Φίλοι πάνε κι έρχονται, συντροφικές σχέσεις ανανεώνονται με την απαραίτητη απόσταση, νέες γνωριμίες μπορεί να είναι στο μενού της περιόδου, αναθερμαίνεται το επαγγελματικό δίκτυο των επαφών σου, μπορείς να αντιμετωπίσεις το μέλλον με την αισιοδοξία και τον ενθουσιασμό απόφοιτου λυκείου. Όλα αυτά γίνονται υπό το πρίσμα ότι η ζωή μπορεί να γίνει πολύ ρεαλιστική και ότι το μέλλον έρχεται πάντα. Αυτή η διαπίστωση δεν πρέπει να σε ρίξει σε κατάθλιψη, αλλά σε δράση.

Ιχθείς (19 Φεβρουαρίου - 20 Μαρτίου)

Η Αφροδίτη στην Παρθένο (από 16/12) σε φέρνει στο μέσον της κοινωνικής δράσης. Οι ρηχοί αστρολόγοι σού λένε ότι έχεις την ευκαιρία να απολαύσεις τα κομπλιμέντα του δήμου, να πας σε πολλές κοινωνικές εκδηλώσεις, να ζητήσεις χάρες από τη δουλειά σου, να διαλέξεις ανάμεσα σε όσους συναντήσεις τον Εκλεκτό/ή  ή να γνωρίσεις έναν άνθρωπο που μπορεί να επηρεάσει θετικά την επαγγελματική σου ζωή. Τι ωραία που θα ήταν να βρέχει κάθε τόσο άντρες και γυναίκες της αρεσκείας μας ή να μπορούσες να προγραμματίσεις τις αντιδράσεις του συντρόφου σου με ένα μικροτσίπ στον εγκέφαλο. Ευτυχώς, ΔΕΝ. Δηλαδή, τζίφος η Αφροδίτη; Κάθε άλλο. Επιτείνεται η ανάγκη σου να σχετιστείς, ενδιαφέρεσαι να εντυπωσιάσεις, θέλεις να περάσεις όσο το δυνατόν καλύτερα, να κοιτάς στον καθρέφτη και να βλέπεις το είδωλο που επιθυμείς, να αρέσεις σε τελευταία ανάλυση. Αν η διάθεσή σου να είσαι αυτό που ονειρεύονται οι άλλοι έχει αντίκτυπο, it remains to be seen.  

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ