Cosmic Telegram

Stardust 413

Σκορπιέ, έτοιμος για το πρώτο crash test;

50502-112024.jpg
Γιώργος Πανόπουλος
ΤΕΥΧΟΣ 413
6’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
29687-66809.jpg

Κριός (21 Μαρτίου - 19 Απριλίου)

O Νοέμβριος γίνεται ζόρικος από τις 17, που ο κυβερνήτης σου Άρης μπαίνει στον Αιγόκερω, σ’ έναν κομβικό δηλαδή τομέα που συμβολίζει την επαγγελματική ζωή καταρχάς, αλλά έχει επιπτώσεις και στην οικογενειακή πραγματικότητα ή και στις προσωπικές σχέσεις. Ουσιαστικά, βρίσκεσαι σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι (πάλι) όπου μπορεί να αντιμετωπίσεις δραστικές αλλαγές στην καριέρα σου. Εν μέσω εκλείψεων και ανάδρομου πρόσεξε μη διολισθήσεις σε παιχνίδια ανταγωνισμού, αλαζονείας και αντιπαραθέσεων. Δεν είναι καιρός ούτε για προκλήσεις ούτε για τσαμπουκάδες. Κάνε αυτό που είναι να κάνεις, σκέψου δέκα φορές τις αποφάσεις σου, κάνε ένα βήμα πίσω, κι εκεί που δεν σε παίρνει, όπως κι εκεί που σε παίρνει, άσε την επιθετικότητα να πέσει στο πάτωμα. Ναι, η Αφροδίτη βρίσκεται στο Ζυγό: Αν αφήνεις τα επαγγελματικά άγχη έξω από τη σχέση, η συντροφικότητα είναι ικανοποιητική. Αν έχεις κέφι να ασχοληθείς με κάποιον/α που σε ενδιαφέρει ερωτικά μπορεί να είναι ευχάριστη ανάπαυλα, αλλά κράτα μικρό καλάθι. Γενικά το πράγμα μπάζει.

Ταύρος (20 Απριλίου - 20 Μαΐου)

May I have your attention, please? Η έκλειψη Ηλίου στις 21° του Σκορπιού (14/11) βάζει στο μικροσκόπιο τις σημαντικές σου σχέσεις. Όποια θεωρείς σοβαρή σχέση τεστάρεται – ανάλογα με τις δυνατότητές της.Αν όντως η σχέση σου –ερωτική ή επαγγελματική– μετατρέπεται σε εμπόλεμη ζώνη, ή φτάνει σε σημείο τήξης, σημαίνει ότι ήρθε η εποχή για αποφάσεις. Όχι όμως γρήγορες ή παρορμητικές αποφάσεις, γιατί μετά ό,τι έχει συμβεί δεν διορθώνεται εύκολα. ΚΑΜΙΑ απόφαση χωρίς διαπραγματεύσεις, χωρίς εξαντλητικές συζητήσεις, χωρίς υποχωρητικότητα. Εκτός κι αν η απόφαση ρήξης αποτελεί συνέπεια περασμένων και αγεφύρωτων διαφορών, που απλά τυχαίνει τώρα να κορυφώνονται. Ούτως ή άλλως ο ανάδρομος Ερμής επίσης στον Σκορπιό (14-27/11) φορτίζει περαιτέρω τις διαφορές, όπου υπάρχουν, αλλά πέραν των επώδυνων σεναρίων δίνει τη δυνατότητα για επανεξέταση σχέσεων, για διορθωτικές κινήσεις, για ξεκαθάρισμα και λύση εκκρεμοτήτων με το παρελθόν. Υ.Γ. Μην κάνεις τίποτα που θα το μετανιώσεις εξαιτίας μιας στιγμής που δεν διαχειρίστηκες λογικά.  

Δίδυμοι (21 Μαΐου - 21 Ιουνίου)

Δουλειά, ξανά δουλειά κι άλλη δουλειά, περισσότερη δουλειά. Με ενεργοποιημένο τον 6ο ηλιακό σου οίκο από έκλειψη Ηλίου (14/11), Κρόνο και ανάδρομο Ερμή (14-27/11), ό,τι ονομάζεται εργασία είναι ένα ναρκοπέδιο που αποτελείται από επιπλέον εργατώρες, αψιμαχίες με συναδέλφους, επίδειξη εξουσίας από τους ιεραρχικά ανώτερους, απαιτητικούς πελάτες, εκκρεμότητες που επιστρέφουν με φόρα από το παρελθόν, ενώ η καθημερινότητα δοκιμάζει την αντοχή σου στις κοντινές σου σχέσεις, που αποκτάνε την αύρα του παράλογου. Πρόσεξε υγεία, ζυγαριά, σωματοποίηση του άγχους. Αντίδοτο η σωματική άσκηση κάθε είδους, που σε κάνει μετά να αισθάνεσαι ότι τίποτα δεν είναι άλυτο και σε επαναφέρει σε μια λογική πραγματικότητα.

Καρκίνος (22 Ιουνίου - 22 Ιουλίου)

Δεν είναι ώρα ούτε να ενδώσεις ερωτικά, ούτε να χωρίσεις δυναμικά. Ούτε να παρασυρθείς από υποσχέσεις, ούτε να δώσεις υποσχέσεις. Με λίγα λόγια η έκλειψη Ηλίου (14/11) στον Σκορπιό και η ανάδρομη κίνηση του Ερμή επίσης στον Σκορπιό (14-27/11) λένε να βάλεις τις συναισθηματικές σου αντιδράσεις και τα αισθήματά σου στην κατάψυξη αυτή την εποχή. Ταυτόχρονα, βεβαίως, ο Άρης μπαίνοντας από τις 17/11 στον Αιγόκερω θα πυροδοτήσει τις σχέσεις σου. Ναι, στις σχέσεις σου θέλεις να δείχνεις ότι διαθέτεις πείρα και σοφία, να εκπέμπεις μια μητρική αγάπη που βρίσκεται υπεράνω εγωισμών. Μακάρι να ισχύσουν όλα αυτά και τώρα που θα τα χρειαστείς. Αυτός ο μήνας είναι σημαντικός κι επικίνδυνος. Ακόμα κι αν εσύ φανείς ψύχραιμος, όμως, μπορεί να είναι οι άλλοι που θα εκτροχιάζουν τη ζωή σου. Ίσως σε προκαλέσουν να ανέβεις στο ριγκ... ΜΗΝ.

Λέων (23 Ιουλίου - 22 Αυγούστου)

Έκλειψη στον Σκορπιό (14/11) και ανάδρομος Ερμής (14-27) επίσης στον Σκορπιό: Ζητάς και δεν παίρνεις. Το σπίτι ίσως σε αγχώνει με πρακτικά προβλήματα. Κάποιος από το οικογενειακό ή το πολύ στενό σου περιβάλλον ζητάει πρώτος αυτό που αναζητάς κι εσύ: υποστήριξη (συναισθηματική ή υλική). Ίσως αντιμετωπίζεις επαγγελματικές φουρτούνες. Ίσως το σπίτι, που φαντάζεσαι ως ζεστό καταφύγιο, να μεταμορφώνεται σε παγωμένη ανταρκτική. Ίσως να μη συμβαίνει τίποτα από όλα αυτά και η έκλειψη να είναι εσωτερική. Δηλαδή να αισθάνεσαι ότι βρίσκεσαι σε ένα σημαντικό σημείο, όπου πρέπει να πάρεις κάποιες σημαντικές αποφάσεις κι αυτό να σου δημιουργεί ένταση, στρες, φόβο, αγωνία, αμφιβολίες, ενδοιασμούς. Δώσε την πολυτέλεια στον εαυτό σου να μην αποφασίσει αυτό το μήνα – αν δεν επείγει. Μην κάνεις πρόβλημα το πρόβλημα.

Παρθένος (23 Αυγούστου - 22 Σεπτέμβριου)

Με την έκλειψη Ηλίου (14/11) και τον Ερμή να γυρίζει ανάδρομος επίσης στον Σκορπιό (14-27/11) σκοτεινιάζει ο τομέας της επικοινωνίας. Οπότε: Είναι πολύ εύκολο να παραπατήσεις λεκτικά, να φύγει από το στόμα σου μια φράση την ακατάλληλη στιγμή, να παρεξηγηθείς γράφοντας κάτι στο fb που θεωρείς ανώδυνο ή αστείο αλλά ο άλλος εκλαμβάνει ως προσβολή και ειρωνεία, να αναβληθεί ένα σημαντικό ραντεβού, να περιμένεις ένα τηλέφωνο που δεν έρχεται, να χάνονται αρχεία, να μένεις από λάστιχο, να φεύγει το τελευταίο τρένο την ώρα που φτάνεις, να ακυρώνονται συμφωνίες, να τροποποιούνται σχέδια, να εκνευρίζεσαι με τους κοντινούς σου ανθρώπους, να σε θυμώνουν οι συνάδελφοί σου στη δουλειά, να σου τη λέει ο γείτονας, ο αδελφός σου, ο πατέρας σου κ.λπ. Η απάντηση είναι να κάνεις τη δουλειά σου και να διατρέχεις την καθημερινότητα χωρίς προσδοκίες, χωρίς αποφάσεις, χωρίς θέματα συζήτησης που μπορούν να μετατραπούν σε ναρκοπέδια. Ούτε αγάπες, ούτε κόντρες, ούτε τσαμπουκάδες. Ανακωχή μέχρι νεωτέρας.

Ζυγός (23 Σεπτεμβρίου - 23 Οκτωβρίου)

Τα χρήματα είναι ΤΟ πρόβλημα. Όταν δεν τα έχεις. Η έκλειψη Ηλίου (14/11) και ο Ερμής ανάδρομος στον Σκορπιό (14-27/11) μεγιστοποιούν την έλλειψή τους, κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου, προειδοποιούν. Το οικονομικό ζήτημα, τα δάνεια, οι κάρτες, οι τράπεζες, οι λογαριασμοί δημιουργούν άγχος και την επιτακτική ανάγκη να αναζητήσεις εναλλακτικές λύσεις. Θυμήσου ότι όταν δημιουργείται μια ερώτηση, αμέσως υπάρχει και η απάντήσή της. Ευτυχώς η Αφροδίτη είναι εδώ, μήπως και πάρεις τη ζωή λίγο πιο ανάλαφρα. Ίσως αυτοί που μέχρι τώρα ήταν απρόσιτοι να είναι διαθέσιμοι, ίσως όσοι έλεγαν όχι να πουν τώρα ναι. Ίσως όμως χρειάζεται να τροποποιήσεις τη ρομαντική ιδέα που έχεις για τον έρωτα, που φαίνεται να σταθεροποιήθηκε στα δεκαέξι σου και από τότε παραμένει η ίδια: ο πρίγκιπας, η πριγκίπισσα, η κακιά μάγισσα, το δηλητηριασμένο μήλο, ο γάμος, και στο τέλος «έζησαν αυτοί καλά κι εμεί καλύτερα».  Όμως αν δεν ερωτευόσουν τον ή την ακατάλληλο/η δεν θα είχαμε ρομαντικές περιπέτειες, που συνήθως είναι ιστορίες ασυμβατότητας στις οποίες στο τέλος θριαμβεύει η αγάπη.  

Σκορπιός (24 Οκτωβρίου - 21 Νοεμβρίου)

Στην ολική έκλειψη Ηλίου η Σελήνη παρεμβάλλεται ανάμεσα στον Ήλιο και τη  Γη και για μερικά λεπτά σκοτεινιάζει. Η ροή σταματάει. Μια έκλειψη όπως αυτή που συμβαίνει στο ζώδιό σου (14/11) σηματοδοτεί μια έντονη αρχή, ή ένα μεγάλο τέλος, σε ένα σημαντικό τομέα της ζωής σου. Όχι για όλους τους Σκορπιούς φυσικά, στη συγκεκριμένη περίπτωση αφορά τους γεννημένους 11-15 Νοεμβρίου. Επαγγελματικά και προσωπικά, σχέσεις και οικογένεια, εργασία και στόχοι, ρεαλισμός και όνειρα, παρόν και μέλλον ανήκουν στην γκάμα της έκλειψης. Κάτι μπαίνει μπρος τώρα ή σε λίγο,  ή κάτι τελειώνει, ή πρόκειται. Με Κρόνο ανάδρομο στο ζώδιό σου (14-27/11) και την έκλειψη, αντιλαμβάνεσαι ότι ο Νοέμβριος δεν είναι εύκολος μήνας – καθόλου, για την ακρίβεια, αφού ενώ καλείσαι να πάρεις αποφάσεις ο Ερμής σε μπερδεύει, σου μειώνει την κρίση, αναβάλλει, εμποδίζει, ματαιώνει. Άρα: ευελιξία, ψυχραιμία, λογική, ετοιμότητα και καθόλου μα καθόλου παρόρμηση.

Τοξότης (22 Νοεμβρίου - 21 Δεκεμβρίου)

Ό,τι συμβαίνει, συμβαίνει πάνω από το κεφάλι σου ή πίσω από την πλάτη σου, στον Σκορπιό δηλαδή. Σωστά το αντιλαμβάνεσαι: Δεν είναι μια περίοδος εύκολη, αλλά πιεστική και συχνά παράλογη. Η ρουτίνα, εργασιακή και προσωπική, εισβάλλει από παντού με απαιτήσεις, ευθύνες και προβλήματα. Είναι από τις εποχές που η καθημερινότητα σε διώχνει μακριά και το μυαλό σου τρέχει σε μέρη με ήλιο και φως. Μεταξύ φαντασιώσεων με αποδράσεις από δουλειές και καταπιεστικούς ανθρώπους και φόβων για το μέλλον οι προθεσμίες πιέζουν, η παραγωγικότητα πρέπει να ανέβει, το μυαλό σου πρέπει να δουλεύει πρακτικά, τα ωράρια ξεχειλώνουν. Σε μια τέτοια εύθραυστη ισορροπία είναι εύκολη η ηττοπάθεια και η μελαγχολία. Ναι, συννεφιάζει και για τους Τοξότες.

Αιγόκερως (22 Δεκεμβρίου - 19 Ιανουαρίου)

Εν μέσω εκλείψεων και ανάδρομου, εσύ φαίνεται να ξυπνάς μετά από ένα διάστημα όπου ίσως είχες την αίσθηση ότι η ζωή παιζόταν ερήμην σου. Ίσως το timing κατά το οποίο ο Άρης έρχεται στο ζώδιό σου (17/11) να μην είναι το πλέον πρόσφορο, αλλά τώρα, παρόλα τα εμπόδια και τον εκνευρισμό, πατάς ξανά σε σταθερό έδαφος. Μετά από ένα διάστημα απογοητεύσεων και αίσθησης αμηχανίας, τα πράγματα αλλάζουν. Η ενέργειά σου να διεκδικήσεις σε βασικούς τομείς της ζωής σου αυξάνεται και είσαι έτοιμος/η ακόμα και να συγκρουστείς (καθόλου καλή ιδέα για αυτόν το μήνα) με όσους τον προηγούμενο καιρό σου έψηναν το ψάρι στα χείλη. Η παρουσία της Αφροδίτης πάντως στο πιο ορατό σημείο του ηλιακού σου ωροσκοπίου, στον Ζυγό δηλαδή, δίνει έξτρα μπόνους στην εξωστρέφεια και την επιθυμία να σε αναγνωρίσουν ως σημαντικό, χαριτωμένο, εξαιρετικό επαγγελματία, πειστικό στις επιδιώξεις του, επιτυχημένο. Είσαι. Στις κοινωνικές επαφές σου μπορείς να μιλήσεις άνετα και για δουλειά, κι άσε τους άλλους να λένε ότι είσαι καριερίστας.

Υδροχόος (20 Ιανουαρίου - 18 Φεβρουαρίου)

Stop: Έκλειψη Ηλίου (14/11) και ανάδρομος Ερμής επίσης στον Σκορπιό (14-27/11). Αν δεν έχει γίνει ήδη αισθητή η παρουσία του Κρόνου στον Σκορπιό, που σε έχει βάλει σε μια εποχή επαγγελματικών αλλαγών ή εξελίξεων, τότε η πρώτη έκλειψη Ηλίου στον ίδιο τομέα δημιουργεί την πρώτη μετωπική με ό,τι αφορά επάγγελμα, συνεργάτες, πελάτες, δημόσια εικόνα. Tο ζητούμενο είναι η εξισορρόπηση οικογένειας/επαγγελματικής ζωής και η μείωση των ποσοστών αλαζονείας, ισχυρογνωμοσύνης, αφού ούτε ξέρεις αυτή την εποχή κι επιπλέον οι επικοινωνιακές σου δυνατότητες πέφτουν στο ναδίρ. Ωστόσο, η Αφροδίτη σού δίνει την αποστασιοποίηση που χρειάζεσαι ώστε να μην τα φτύσεις μέσα σε καθυστερήσεις, αναβολές και γκαντεμιές κι επιπλέον σου δείχνει ποιους μπορείς να εμπιστεύεσαι επαγγελματικά κα προσωπικά.

Ιχθείς (19 Φεβρουαρίου - 20 Μαρτίου)

Τι είναι αγάπη; Μεγαλώνοντας μαθαίνεις ότι δεν είναι κάτι μπαμ και κάτω, δεν είναι η ψυχαναγκαστική ανάγκη να σε θαυμάζουν ή να σου κάνουν όλα τα χατίρια ή να κολακεύουν τον εγωισμό σου. Τι μένει; Αυτό που πιστεύεις πραγματικά, ότι η αληθινή αγάπη διαθέτει εμπιστοσύνη που επτρέπει σε δύο ανθρώπους να ζήσουν τη ζωή τους κοιτάζοντας προς την ίδια κατεύθυνση. Μάλιστα. Αυτά σε μια ιδανική σχέση, γιατί στην πραγματικότητα πηγαινοέρχεσαι στο δίπολο «σε σώζω/ ή με σώζεις». Ο ενεργοποιημένος 9ος ηλιακός σου οίκος σού τονίζει ότι πρέπει να απαλλάξεις τον εαυτό σου από την ανασφάλεια, που σχετίζεται με το κατά πόσο αξίζεις, παύοντας έτσι να μπαίνεις σε σχέσεις που συνήθως κάποιος/α σε χρησιμοποιεί σαν νοσοκόμο/α άμεσης ανάγκης. Υ.Γ. Σε πρακτικό επίπεδο μη μετακομίζεις, μην υπογράφεις, μην κυνηγάς επαγγελματικά ραντεβού γιατί δεν βγαίνουν, μην ανοίγεις σοβαρές συζητήσεις με θέματα που στο τέλος καταλήγουν σε καυγάδες.

* Για πιο ολοκληρωμένη εικόνα των αστρολογικών σου τάσεων  θα πρέπει να διαβάζεις και τον ωροσκόπο σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ