Cosmic Telegram

Stardust Notes

Σελήνη. Του Γιώργου Πανόπουλου

50502-112024.jpg
Γιώργος Πανόπουλος
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
29290-66389.jpg

H Σελήνη ( σε ζώδιο και όψεις) δείχνει την αυτόματη συναισθηματική μας αντίδραση στα εξωτερικά ερεθίσματα αλλά και τον τρόπο που μπορείς να φροντίσεις τον εαυτό σου, να τον κάνεις να αισθανθεί ασφάλεια και χαλάρωση. Τροφοδοτούμαστε όταν ικανοποιούμε τις ανάγκες μας.

Έτσι:

Η όψη Σελήνης/Κρόνου δείχνει ότι οι άνθρωποι που έχουν αυτό το συνδυασμό μοιάζουν με λαίμαργους που ταΐζουν τον εαυτό τους με σκληρά επαγγέλματα. Εάν θέλεις να κάνεις κάποιον με Σελήνη/Κρόνο ευτυχισμένο δώσε του dead lines.Δώσε του όρια, ασφυκτικούς χρόνους, πίεση. Χωρίς αυτά δεν μπορούν να χαλαρώσουν ούτε να αφεθούν. Όσοι έχουν Σελήνη/Κρόνο είναι δύσκολο να χαλαρώσουν όταν νιώθουν ότι δεν κάνουν κάτι που να αξίζει γιατί τότε σκέφτονται ότι δεν αξίζουν τίποτα. Χρειάζεται να δουλεύεις 12 ώρες τη μέρα για να αφήσεις τον εαυτό σου να δει μία ώρα τηλεόραση αλλά ακόμα και τότε αισθάνεσαι ένοχος εκτός κι αν βλέπεις ντοκιμαντέρ, ή τις ειδήσεις, ή κάτι για τη φύση. Ακόμα μικρές δόσεις κατάθλιψης μία στο τόσο είναι αναγκαίες για να αισθανθεί καλά.

Η όψη Σελήνη/ Ουρανού χρειάζεται να ανακοινώνει στους γύρω του μια στο τόσο ότι: «Για ακούστε με. Μην με παρεξηγήσετε, αλλά θέλω χρόνο να μείνω μόνος μου». Δεν είναι πολυτέλεια, ούτε ιδιοτροπία. Είναι συναισθηματική ανάγκη να αποσυνδεθεί από την ρουτίνα και την καθημερινότητα κάθε τόσο , ή να ασχοληθεί με κάτι ασυνήθιστο, όπως η αστρολογία ή με τις μελέτες του Γιουνγκ, ή οτιδήποτε που πιθανόν για τους κάποιους να φαίνεται εκκεντρικό. Επίσης η ανάληψη ανθρωπιστικής δράσης, ή υπέρ ενός κοινού σκοπού, ή καλού είναι τροφή για την ψυχή ενός με αυτή την όψη.

Η όψη Σελήνης/Ερμή ηρεμεί, ησυχάζει, χαλαρώνει με το διάβασμα, την επικοινωνία, ή το γράψιμο. Ένα απλό τηλέφωνο με ανταλλαγή νέων, πληροφοριών ή και κουτσομπολιών μπορεί να είναι μια τεράστια πηγή ευχαρίστησης για κάποιον με αυτή την όψη. Το να μάθει ποιος, που, πότε, τι μέσα από επικοινωνία είναι η τροφή του. Η κινητικότητα, η επαφή, οι άλλοι.

Η όψη Σελήνης/Ήλιου θέλει κάτι που θα την κάνει να αισθανθεί ιδιαίτερη είτε δημιουργώντας είτε κάνοντας έντονη την παρουσία της. Ο κόσμος μια σκηνή αν είναι καλλιτέχνης, είτε δημιουργώντας έργα τέχνης είτε κάνοντας χόμπι που την εκφράζουν. Ότι κάποιον να αισθάνεται ξεχωριστός και μοναδικός δίνει ασφάλεια και χαλαρώνει.

Η όψη Σελήνης/Άρη θέλει ανταγωνισμό, θέλει συναγωνισμό, θέλει πρωταθλητισμό. Είναι μια όψη που κάνει κάποιον που την έχει να αναζητάει δράση ώστε να αισθανθεί χαλαρός και ασφαλής. Τα σπορ, το γυμναστήριο, η σωματική δραστηριότητα είναι τρόποι που κάνουν αυτή την όψη να αισθάνεται ισορροπημένη. Ακόμα και η σύγκρουση (σε λογικά πλαίσια), ή οι ερωτικές σκηνές μπορούν να είναι διέξοδοι αυτής της όψης ώστε να νοιώσει ότι η ενέργειά της διοχετεύεται.

Η όψη Σελήνης/ Ποσειδώνας χρειάζεται κάτι δημιουργικό για να νοιώσει ηρεμία, ή κάτι που έχει να κάνει με διαλογισμό, ή προσευχή, κάτι που θα τη βγάλει από την υλική πραγματικότητα. Οποιοσδήποτε τρόπο για να αισθανθεί ότι είσαι μέρος του άπειρου. Μπορεί να είναι μια βόλτα στη φύση, ή τη θάλασσα. Η εύκολη, γρήγορη και καταστροφική λύση είναι τα ναρκωτικά, ή το πολύ αλκοόλ. Κάποιος/α με όψη Σελήνης Ποσειδώνα είπε ότι κάθε φορά που αισθανόταν απελπισμένος γέμιζε την μπανιέρα με νερό και καθόταν εκεί μέχρι που αισθανόταν γαλήνη. Επίσης το να βοηθάει κάποιος με αυτή την όψη με όποιο τρόπο επιλέξει του άλλους είναι ένας τρόπος ισορροπίας και ικανοποίησης.

Η όψη Σελήνης/ Πλούτωνα χρειάζεται να κάνει πράγματα που έχουν βάθος, που χρειάζονται έρευνα, που ψάχνουν κάτω από την επιφάνεια. Κάποιες φορές οι άνθρωποι με αυτή την όψη αισθάνονται την ανάγκη να αφεθούν στην απελπισία, στη θλίψη ή να μελαγχολήσουν. Είναι μέρος του κύκλου της ζωής που κανείς δεν μπορεί να απαγορεύσει, να επικρίνει, ή να ψέξει. Μπορείς να ντυθείς στα μαύρα, να γράψεις θλιμμένα πράγματα στο ημερολόγιό σου, να απομονωθείς- ίσως εδώ κρύβεται η δύναμή σου, αλλά μπορεί έτσι να αισθάνεται ασφάλεια η ψυχή. Όσοι έχουν αυτή την όψη ξέρουν ενστικτωδώς ότι δεν υπάρχει φως χωρίς σκοτάδι και ότι η ελπίδα δεν υπάρχει χωρίς απελπισία. Ξέρουν ότι αφήνοντας τον εαυτό τους να πέσει μια στο τόσο, ξανασηκώνονται με δύναμη. Οι ελαφρές καταθλίψεις κάθε τόσο είναι μια βαλβίδα που είναι απαραίτητη για την αποσυμπίεση και για την καλή κατάσταση τους.


Από το site του Γιώργου Πανόπουλου www.cosmictelegram.gr

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ