Cosmic Telegram

Stardust Notes

Φθινόπωρο μέσα-έξω. Από το Γιώργο Πανόπουλο

50502-112024.jpg
Γιώργος Πανόπουλος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
28228-64072.jpg

Ναι, οι πρώτες φθινοπωρινές μέρες έχουν συμπέσει με τον Ήλιο και τον Κρόνο στον Σκορπιό κι εντείνουν τη μελαγχολία, την πίεση, την αίσθηση ότι τα αισθήματα και οι σχέσεις χρειάζεται να υποχωρήσουν προς χάρη μιας άνοστης πραγματικότητας. Προηγούνται οι υποχρεώσεις, το καθήκον, η δουλειά. Σαν να τρέχει η ζωή  κι εσύ την κοιτάς πίσω από ένα τζάμι. Είναι φυσιολογικό.

O Ήλιος και ο Κρόνος στον Σκορπιό –σε σύνοδο που θα γίνει ακριβείας την Πέμπτη– δημιουργεί αμφιβολίες, φόβους, αίσθηση περιορισμού, στεγνώνει. Όμως ταυτόχρονα δίνει τεράστια ώθηση σε στόχους που αποφασίζεις ότι αξίζουν τον κόπο. Πρόκειται για μια μάχιμη αποτελεσματική όψη, όταν συνδυάσεις υπομονή και πειθαρχία. Οργάνωση και σχεδιασμό. Μια χαρά μέχρι εδώ: Όμως μη βάζεις στην πρίζα τους άλλους δίπλα σου με απαιτήσεις και σκληροπυρηνικές απόψεις. Και στις σχέσεις που ο  ρεαλισμός μπαίνει από παντού, μην παίρνεις τοις μετρητοίς την αποστασιοποίηση του Άλλου που σε ενδιαφέρει.

Υστερόγραφο: Φυσικά κι ΕΣΥ οδηγείς στη δεξιά πλευρά του δρόμου. Είσαι σωστός, είναι φυσιολογικό για σένα, είσαι στη σωστή λωρίδα. Σκέφτηκες όμως ότι αυτή την εποχή οδηγείς στην Αγγλία;


Από το site του Γιώργου Πανόπουλου www.cosmictelegram.gr

 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ