Cosmic Telegram

Stardust Αιγόκερως

(22 Δεκεμβρίου - 19 Ιανουαρίου)

50502-112024.jpg
Γιώργος Πανόπουλος
ΤΕΥΧΟΣ 374
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
19120-42270.jpg

Δίας στον Ταύρο μέχρι 12 Ιουνίου και μετά περνάει στους Διδύμους. Ακόμα κι αν ο Κρόνος σού έχει στερήσει τον αυθορμητισμό, ο οποίος ούτως ή άλλως δεν είναι το γερό σου χαρτί, αφέσου στην επιθυμία να ζήσεις τη ζωή στο μάξιμουμ, σαν να πρωταγωνιστεί σε διαφημιστικό κολόνιας που κανείς δεν διανοείται να σου αντισταθεί. Ακόμα κι αν η εποχή σχεδόν απαγορεύει τον έρωτα και τη χαρά, είναι τώρα που περισσότερο από ποτέ έχουμε ανάγκη και τα δύο, κι ο έρωτας είναι ο συντομότερος δρόμος για να κάνει τη ζωή λιγότερο επώδυνη και περισσότερο φωτεινή. Επίσης εάν διαθέτεις έστω κι ένα γραμμάριο ταλέντου και δημιουργικότητας μέσα σου, άρπαξε την ευκαιρία και εκμεταλλεύσου το. Όσο για το θέμα των παιδιών, ή γίνεσαι μέλλουσα μητέρα, αν δεν έχεις γίνει ήδη, ή το παιδί γίνεται πηγή απόλαυσης. Κάνε σχέδια, υλοποίησε τα όνειρά σου, ανοίξου στο μέλλον, μάθε, ταξίδεψε, γνώρισε, αφέσου.

 

Με τον Δία στους Διδύμους η δουλειά φαίνεται να κυλάει περισσότερο δημιουργικά, ενώ υπάρχει η πιθανότητα μιας καινούργιας δουλειάς με καλύτερες συνθήκες και αμοιβή, όπως και η πιθανότητα μιας προαγωγής ή ενός μπόνους ή αύξησης. Ή πολύ πιο απλά αυτή η διέλευση μπορεί να σημαίνει μια βελτίωση στις εργασιακές σχέσεις. Ένα άλλο καλό νέο του Δία σε αυτή τη θέση είναι και η καλή υγεία, αφού το σώμα αποκτάει ευρωστία και ζωντάνια. Είναι μια χρονιά που η καθημερινότητα θα κυλάει καλύτερα και οι σχέσεις με τους κοντινούς ανθρώπους, ακόμα κι αν αντιμετωπίσουν προβλήματα, θα επιλύονται χωρίς ανεπιθύμητες παρενέργειες.

Κρόνος στον Ζυγό μέχρι 5 Οκτωβρίου και μετά περνάει στον Σκορπιό. Με τον Κρόνο στο ηλιακό σου μεσουράνημα (δηλαδή σε εκείνο το κομμάτι του ωροσκοπίου σου που συμβολίζει την καριέρα σου, τη δημόσια εικόνα σου και τη σχέση σου με κάθε είδους εξουσία) μαθαίνεις ότι η επιτυχία είναι ένα ξίφος με διπλή κόψη, όταν συνάδελφοι ή ανώτεροι δεν συμμερίζονται τις απόψεις σου, την ορμητικότητά σου ή απλά το στιλ δουλειάς σου. Αύξηση ή προαγωγή; Επαγγελματική εξέλιξη με επιπλέον ανάληψη ευθυνών; Δική σου δουλειά στον ορίζοντα –την ξεκίνησες;– ή μήπως παντρεύτηκες, παντρεύεσαι ή πρόκειται; Βεβαίως υπάρχουν εξίσου ισχυρά και τα σενάρια της απόλυσης, της αλλαγής δουλειάς, της σύγκρουσης, του εξοντωτικού ανταγωνισμού, της επαγγελματικής κρίσης. Μπορεί να είναι και ένα διάστημα που δεν είσαι σίγουρος αν αυτό που ακούς είναι χειροκρότημα ή ο θόρυβος ενός απειλητικού πλήθους κάτω από το μπαλκόνι σου που απαιτεί το κεφάλι σου. Όταν ο Κρόνος περάσει στον Σκορπιό, δηλαδή στον 11ο οίκο σου, ο αγώνας για την αναγνώριση και τη σταθεροποίηση στην επαγγελματική ζωή είναι αναγκαστικός.  Όμως ο Αγώνας, η εξάντληση και το άγχος που πολλές φορές θα συνοψίζονται στο κουραστικό ερώτημα «Να μείνω σε μια δουλειά που δεν έχει εξέλιξη ή να φύγω;» δεν θα πρέπει να σε απορροφάει ολόκληρο, γιατί το συναισθηματικό μέρος σου απαιτεί κι αυτό ένα κομμάτι της ζωής σου.

 

Ουρανός στον Κριό, αφορά τους γεννημένους το πρώτο δεκαήμερο κυρίως. Ως εγωιστική ενέργεια ο Ουρανός δεν υπολογίζει τα θέλω, τις επιθυμίες και τις ανάγκες των άλλων, όσο αγαπημένων κι αν είναι, αλλά απαιτεί την άμεση ικανοποίηση των προσωπικών μας αναγκών/επιθυμιών. Το σπίτι αποτελεί ένα σύμβολο των εσωτερικών αλλαγών – έτσι είτε αλλάζεις εκ βάθρων το σπίτι σου είτε αλλάζεις σπίτι είτε αλλάζεις εκτός από γειτονιά ακόμα και πόλη ή χώρα. Επίσης επείγεσαι για ενθουσιασμό στη δουλειά, που αν δεν τον νιώθεις αισθάνεσαι εγκλωβισμένος – οπότε και στον επαγγελματικό τομέα υπάρχει έντονη πιθανότητα ριζικών αλλαγών επιβεβλημένων ή με δική σου πρωτοβουλία. Επιπλέον υπάρχει ένα είδος αναστάτωσης στο οικογενειακό περιβάλλον – ένα παιδί έρχεται, ένα μεγάλο παιδί φεύγει, ένα χωρισμός ταράζει την οικογενειακή γαλήνη, κάποιο μέλος της ευρύτερης οικογένειας βρίσκεται σε ένα είδος κρίσης που χρειάζεται στήριξη.

Πλούτωνας στον Αιγόκερω, αφορά τους γεννημένους το πρώτο δεκαήμερο. Η αλλαγή που επιφέρει ο Πλούτωνας είναι πυρηνική – αλλάζει δηλαδή τον πυρήνα του εγώ σου, με αποτέλεσμα τεράστιες αλλαγές σε όλους τους τομείς της ζωής. Ξεκινούν από στιλ κι εμφάνιση και φτάνουν σε συντριπτικές αλλαγές που αφορούν τις επαγγελματικές ή ερωτικές σχέσεις σου. Αιγόκεροι που διαλαλούσαν ότι ποτέ δεν θα παντρευτούν παντρεύονται και άλλοι που ορκιζόντουσαν ότι δεν θα χωρίσουν ποτέ μπαίνουν σε επώδυνα διαζύγια. Ισχυρά γεγονότα, όπως μια απόλυση, η έναρξη μιας δικής σου δουλειάς, η πατρότητα ή η μητρότητα, μια καταστροφή, η άνοδος στην ιεραρχία, μια προαγωγή, ή μια απώλεια έχουν ως στόχο ένα καινούργιο εαυτό. Αν ο πολιτισμένος συντηρητικός εαυτός σου δεν σου επέτρεψε ποτέ πρωτόγονα αισθήματα, όπως ζήλεια, φθόνο, χειραγώγηση, παιχνίδια εξουσίας, οργή, μίσος, αυτοκαταστροφή, ανταγωνισμό, θα εκπλαγείς –ή έχεις εκπλαγεί ήδη– όταν αναγκάζεσαι να τα νιώσεις μέσα σε σχέσεις.


Κριός Ταύρος Δίδυμοι Καρκίνος Λέων Παρθένος Ζυγός Σκορπιός Τοξότης Υδροχόος Ιχθείς

 


 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ