Cosmic Telegram

Stardust Σκορπιός

24 Οκτωβρίου - 21 Νοεμβρίου

50502-112024.jpg
Γιώργος Πανόπουλος
ΤΕΥΧΟΣ 374
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
19117-42264.jpg

Δίας στον Ταύρο μέχρι 12 Ιουνίου και μετά περνάει στους Διδύμους. Το 2012 στο πρώτο του εξάμηνο έχει Σχέσεις –συναισθηματικές, συντροφικές, επαγγελματικές– και νέες συναντήσεις με την οικειότητα και την εμπιστοσύνη που συνήθως περιμένεις από τους φίλους σου. Είναι ωραία να ακούς ατάκες όπως: «Θα σε στηρίξω», «Μην αγχώνεσαι, θα σε βοηθήσω στη δουλειά», «Θα σου κάνω μια καλή επαγγελματική πρόταση», «Ξέρω ότι μπορείς να αναλάβεις αυτή τη δουλειά», «Μη στεναχωριέσαι, είμαι δίπλα σου», «Αν χρειάζεσαι οτιδήποτε, μπορείς να υπολογίζεις σε μένα». Μπορείς να φανταστείς την αντίδρασή σου σε κάποιον που θα σου πει κάτι τέτοιο και θα νιώσεις ότι το εννοεί. Ο κόσμος ξαναγίνεται ένα ασφαλές μέρος για να ζήσεις και να εξελιχτείς. Αυτός είναι ο Δίας στον 7ο οίκο σου – υποστηρικτικός, ανοιχτός, γενναιόδωρος.

Κι όταν ο Δίας μετά περνάει στους Διδύμους το βασικό μοτίβο είναι κυρίως οικονομικό και μάλιστα εξαρτημένο από τους άλλους. Σενάρια: 1) Να ισχυροποιήσεις τους επαγγελματικούς σου δεσμούς με ανθρώπους που συνεργάζεσαι ήδη, να επενδύσεις περισσότερο χρήμα και χρόνο και να νιώσεις τη σιγουριά που καμία απρόσωπη τράπεζα/οικονομικός οργανισμός δεν θα έχει ποτέ. Τη σιγουριά της σίγουρης ανταπόδοσης. 2) Να έρθεις σε οριστικές ρήξεις με πρώην συνεργάτες που αρνήθηκαν ή φοβήθηκαν να δώσουν όλο τους τον εαυτό για να πετύχετε τους κοινούς σας στόχους. Δεν μπορείς να έχεις πλέον δίπλα σου αφερέγγυους συνεργάτες, όσο καλή και αν είναι η προσωπική σας σχέση. Άλλο συνεργασία κι άλλο εκμετάλλευση. 3) Αν τα δάνεια δίνονται με το σταγονόμετρο, εσύ μπορεί να είσαι ανάμεσα σε αυτούς που θα πάρουν – προτίμησε να είναι στεγαστικό. 4) Ό,τι έχει σχέση με κληρονομιές, διατροφές, δάνεια παντός τύπου, ευνοούνται. 5) Μην ξεμυαλίζεσαι από ανθρώπους που σου τάζουν τον ουρανό με τα άστρα – λογική και ρίσκο σε ίσες δόσεις.  

Κρόνος στον Ζυγό μέχρι 5 Οκτωβρίου και μετά περνάει στον Σκορπιό. Όταν ο Κρόνος βρίσκεται στο 12ο οίκο σου φαίνεται ότι κάποιες στενές σχέσεις ή κάποιες συνεργασίες στη δουλειά ραγίζουν – κάτι που ήδη έχεις διαπιστώσει ή διαπιστώνεις. Αυτή είναι η πιο δυσάρεστη θέση του Κρόνου, γιατί διαλύει αργά αλλά συστηματικά κάποιες από τις σταθερές της ζωής που θεωρούσες αιώνιες. Ίσως ένιωσες ή νιώθεις ότι δεν υπάρχει πουθενά ασφάλεια ή ίσως δεις να φεύγουν από κοντά σου άνθρωποι που πίστευες πως δεν μπορούσες χωρίς αυτούς. Μπορείς να αποκρυσταλλώσεις τα σχέδιά σου επιλέγοντας αυτά που έχουν μέλλον και σε εκφράζουν. Επαγγελματικά όνειρα, φιλίες, ελπίδες και συνεργασίες δοκιμάζονται, για να μείνει ό,τι έχει νόημα και ουσία. Προσοχή στην υγεία.

Ο Κρόνος, μπαίνοντας στις 5 Οκτωβρίου στο ζώδιο σου, σηματοδοτεί μια σημαντικότατη εποχή στη ζωή σου, όπου δουλειά, οικογένεια, σχέσεις μπαίνουν στο πλυντήριο – ανακατεύονται, χτυπιούνται, στύβονται και στεγνώνουν. Είναι η εποχή να θέσεις τις υλικές βάσεις του νέου κύκλου που ξεκινάει. Είτε παντρευτείς είτε χάσεις τη δουλειά σου είτε αποκτήσεις παιδί είτε τελειώσει μια σχέση είτε ξεκινήσεις μια δουλειά είτε ζοριστείς από τις σπουδές είτε αναγκαστείς να εργαστείς περισσότερο για λιγότερα είτε ανέβεις επαγγελματική βαθμίδα παίρνοντας μεγάλες ευθύνες είτε πάρεις διαζύγιο είτε περάσεις κρίση συναισθηματική-ψυχολογική-επαγγελματική, να θυμάσαι ότι ο Κρόνος είναι αυστηρός, σκληρός, αλλά ποτέ άδικος.

Ουρανός στον Κριό, αφορά τους γεννημένους το πρώτο δεκαήμερο κυρίως. Ο Ουρανός, μπαίνοντας στον τομέα της εργασίας, έρχεται να αναταράξει τα λιμνάζοντα ύδατα. Όπως λέει πιο απλά με τη τετράγωνη λογική του ο Δόκτωρ Σποκ στο Σταρ Τρεκ: «Είναι παράλογο να περιμένεις ότι οι συνθήκες της ζωής σου θα παραμένουν συνεχώς σταθερές». Οι τομείς που υπόκεινται σε ξαφνικές αλλαγές και αναταραχή, ή εν πάση περιπτώσει από την επιθυμία για κινητικότητα, είναι Εργασία, Σώμα, Καθημερινότητα. Οπότε τα πράγματα στη δουλειά μερικές φορές θα εκτροχιαστούν, θα αλλάξουν, θα τα αλλάξεις, πιθανόν να αναλάβεις δική σου δουλειά, να παραιτηθείς, να σε απολύσουν, να εκσυγχρονίσεις τη δουλειά σου, να βρεις νέους τρόπους και ιδέες ώστε να την εξελίξεις, να μάθεις κάτι καινούργιο εργασιακά.

Έκλειψη Ηλίου (13 Νοεμβρίου) στον Σκορπιό (21°). Η αυτοπεποίθησή σου δυναμώνει, τα εμπόδια που υπήρχαν πριν στις επιδιώξεις σου εξαφανίζονται, οι προσπάθειές σου δικαιώνονται. Μια δύσκολη έκλειψη στον Ήλιο σου μπορεί να βιωθεί σαν υπαρξιακή κρίση και κρίση ταυτότητας: Ποιος είμαι; Τι κάνω; που πάω; Με ποιους συμπορεύομαι; Ποιον θέλω δίπλα μου; Είναι ερωτήσεις που μπορούν να απαντηθούν άτσαλα ως απώλειες και ρήξεις. Οι εκλείψεις είναι εποχές κρίσης, ολοκλήρωσης και μεταβολής. Οι επιθυμίες, οι στόχοι και οι επιδιώξεις σου είτε στον επαγγελματικό τομέα είτε στον ερωτικό τεστάρονται.


Κριός Ταύρος Δίδυμοι Καρκίνος Λέων Παρθένος Ζυγός Τοξότης Αιγόκερως Υδροχόος Ιχθείς


 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ