Cosmic Telegram

Stardust Λέων

23 Ιουλίου - 22 Αυγούστου

50502-112024.jpg
Γιώργος Πανόπουλος
ΤΕΥΧΟΣ 374
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
19115-42262.jpg

Δίας στον Ταύρο μέχρι 12 Ιουνίου και μετά στους Διδύμους. Εάν κάνεις το καλύτερο που μπορείς, εάν αντιμετωπίσεις με χαμηλό προφίλ τις υποχρεώσεις σου και δείξεις εργατικότητα και ζήλο, τότε το όνειρο που περιμένεις να πραγματοποιηθεί θα πραγματοποιηθεί. Ταυτόχρονα ίσως βιώσεις και την εφηβική σύγκρουση μεταξύ της Καρδιάς και των κοινωνικών Πρέπει. Από τη μια πλευρά αισθάνεσαι την ανάγκη να εκφραστείς όσο περισσότερο δημιουργικά μπορείς και να αφεθείς στο συναίσθημα, και την ίδια στιγμή πρέπει να χρησιμοποιήσεις το μυαλό σου και όλη τη διπλωματία που διαθέτεις για να επιβιώσεις στη ζούγκλα της καριέρας. Α, κι αν βρίσκεσαι ήδη σε μια σχέση, μήπως ήρθε η ώρα να κάνεις το επόμενο επίσημο βήμα; Με τον Δία στους Διδύμους συνεχίζονται και ολοκληρώνονται, με λιγότερη ένταση βεβαίως, οι ευκαιρίες που εμφανίστηκαν όταν ο Δίας ήταν στον Ταύρο. Έχει δηλαδή δημιουργηθεί μια σκυταλοδρομία με καλές ευκαιρίες, ευτυχείς συμπτώσεις και αναπάντεχα ανοίγματα. Επίσης, μπορεί να θέλεις να χαθείς σε μια αγκαλιά και από την άλλη να αναρωτιέσαι μέσα στην αγκαλιά αν έπεσες σε παγίδα – δεν έπεσες, αυτή η ευκαιρία ονομάζεται Αισθηματική Ευκαιρία και την έχεις. Και η επαγγελματική πρόταση, εξέλιξη, προέκταση σε βάζουν σε μια καινούργια τροχιά. Τα πράγματα είναι απλά: όσο έχεις έναν άνθρωπο που σε αγαπάει, ένα ευρώ παρά πάνω, ένα ταξίδι, δημιουργικότητα και τον καθρέφτη που σου λέει ότι είσαι  γοητευτικός/ή –θα τα ’χεις– μπορείς να κοιμάσαι ήσυχος.

Κρόνος στον Ζυγό μέχρι 5 Οκτωβρίου και μετά περνάει στον Σκορπιό. Παρόλο που είναι αλήθεια ότι έχεις γίνει ιδιαίτερα αιχμηρός, δηλαδή αληθινός και άμεσος στην επικοινωνία σου, είναι επίσης αλήθεια ότι έχεις βαρεθεί να μιλάς με υπονοούμενα στις σχέσεις που σε ενδιαφέρουν από φόβο μήπως παρεξηγηθείς. Υπάρχει και ο συνήγορος του διαβόλου, φυσικά, στην υπόθεση: Μήπως τρομάζεις στην πιθανότητα αυτά που εσύ θεωρείς σαν απόλυτες αλήθειες και συζητήσεις εκ βαθέων, οι άλλοι να τα θεωρούν βαρύγδουπες δηλώσεις που είναι πολύ σκοτεινές για τα γούστα τους; Υ.Γ. Να θυμάσαι ότι όσο κρατήσει αυτή η διέλευση: (1) Το μυαλό σου σε τρομοκρατεί με την τάση του να επικεντρώνεται στη σκοτεινή πλευρά των πραγμάτων και (2) ότι η μονομέρεια στη δυσάρεστη πλευρά της ζωής δεν ισχύει. Τα δύσκολα αρχίζουν με την είσοδο του Κρόνου στον Σκορπιό σε μια πιεστική θέση για σένα. Οι εντάσεις με δικούς σου ανθρώπους –τον πατέρα, ίσως;– είναι δεδομένες και κάποιες ρίξεις οριστικές. Ακόμα και στα επαγγελματικά, εκεί που θα τρέχεις σε μια πίστα ξαφνικά, όπως στα βίντεο γκέιμ, θα εμφανίζεται στην οθόνη σου ένα εμπόδιο που τη μια στιγμή θα ονομάζεται οικογενειακά προβλήματα, την άλλη πίεση από τους ανωτέρους σου, την παράλλη αμφιβολίες αν βρίσκεσαι στη σωστή λωρίδα, την επόμενη έλλειψη συμπαράστασης από όσους θεωρούσες σίγουρους συμμάχους σου.

Ουρανός στον Κριό, αφορά τους γεννημένους το πρώτο δεκαήμερο κυρίως. Ο Κριός για σένα συμβολίζει το Νόημα. Ποιο είναι το νόημα που συμβαίνει ό,τι συμβαίνει; Μπορεί να ακούγεται εύκολο και ευπρόσδεκτο αλλά πρόκειται για μία εξαιρετικά σημαντική εποχή, αφού η αλλαγή, πιστεύω, μπορεί να προκαλέσει ένα ντόμινο εξελίξεων που μπορούν να αλλάξουν εντελώς την πορεία της ζωής σου. Κατά τη διάρκεια της διέλευσης μπορεί να αλλάξεις κατεύθυνση προς ασυνήθιστες σπουδές. Τα ταξίδια στο εξωτερικό αποκτούν τεράστιες διαστάσεις – μπορεί να φύγεις για μία εβδομάδα και να αποφασίσεις να μείνεις στη χώρα που επισκέπτεσαι για πάντα ή αυτό να λειτουργήσει τόσο καταλυτικά που να αλλάξει τη ζωή σου. Επίσης πλάνα και σχέδια για το μέλλον μπορούν να αλλάξουν δραστικά και ξαφνικά χάρη σε μια «φλασιά» που έφαγες – έχε κατά νου ότι μπορεί η έκλαμψη που σε αλλάζει να είναι σωστή, αλλά μπορεί να είναι και εντελώς λανθασμένη.

Έκλειψη Ηλίου (13 Νοεμβρίου) στον Σκορπιό (21ο) Η οικογένεια όπως την ήξερες έχει καταλήξει στα σκουπίδια για ανακύκλωση, ή ζεις την κατάρρευση της οικογένειας, ή ψυχολογικά μετεωρίζεσαι μεταξύ αδικαιολόγητου ενθουσιασμού ή αδικαιολόγητης μελαγχολίας. Φυσικά δεν είσαι ούτε Πάπας ούτε καντηλανάφτης, αλλά κάποιος που θα βρεθεί πρόσωπο με πρόσωπο με τα τραύματα και τις ανασφάλειές του που πρέπει να μη φοβηθεί, αλλά να αποδεχτεί και να προχωρήσει. Δύο λοιπόν τα ζητήματα: η συνειδητοποίηση ότι δεν μπορείς να ζεις με εφιάλτες του παρελθόντος που υπεισέρχονται στις αισθηματικές σου σχέσεις και η επαγγελματική πορεία που ίσως χρειάζεται ριζικές αλλαγές.


Κριός Ταύρος Δίδυμοι Καρκίνος Παρθένος Ζυγός Σκορπιός Τοξότης Αιγόκερως Υδροχόος Ιχθείς


ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ