Cosmic Telegram

Stardust Δίδυμοι

(21 Μαΐου - 21 Ιουνίου)

50502-112024.jpg
Γιώργος Πανόπουλος
ΤΕΥΧΟΣ 374
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
19111-42259.jpg

Δίας στον Ταύρο μέχρι 12 Ιουνίου και μετά στους Διδύμους. Τώρα αρχίζεις να καταλαβαίνεις με ανακούφιση ότι ο Θεός ή το σύμπαν έχουν πάντα την τελευταία λέξη. Όσον αφορά αυτούς που σε έχουν πληγώσει, ο Δίας σε κάνει τόσο μεγαλόθυμο που μπορείς να συγχωρήσεις τους εχθρούς και τόσο αδιάφορο που μπορεί να προσπαθείς να θυμηθείς το όνομά τους και να σου διαφεύγει. Υ.Γ. Έστω και την τελευταία στιγμή, είτε στη δουλειά είτε στα προσωπικά σου, κάτι γίνεται και τη γλιτώνεις. Ή εκεί που κάτι τελειώνει ανοίγει μια πόρτα δίπλα. Και μόλις ο Δίας έρθει στο ζώδιό σου από τον Ιούνιο και για ένα χρόνο ξεδιπλώνονται επιτέλους οι επαγγελματικές εξελίξεις, οι προσωπικές επιδιώξεις και οι ερωτικές ευκαιρίες που περίμενες. Αυτά τα τρία βρίσκονται στην πυραμίδα των προτεραιοτήτων όλων των Διδύμων κατά τη διάρκεια αυτής της χρονιάς και ειδικά η αίσθηση ότι οι επιθυμίες σου θα πραγματοποιηθούν χωρίς κανένας σχεδόν να τις αμφισβητήσει. Φυσικά όλοι ξέρουμε πόσο έχεις ταλαιπωρηθεί με τις εκλείψεις και τον Άρη στην Παρθένο, οπότε δεν χρειάζεται να επαναλαμβάνεις σε κάθε δεύτερη πρόταση πόσο σκληρή έχει γίνει η ζωή με σένα. Με τον Δία στο πλευρό σου δεν λύνονται όλα τα προβλήματα ως διά μαγείας, αλλά τουλάχιστον ξέρεις ότι μπορούν να λυθούν. Μην ξεχνάς επίσης ότι έχεις και καρδιά και ότι οι ρυθμοί της χτυπάνε σαν μπάσα σε ηχεία και στέλνουν ερωτικά μηνύματα. Που εισακούονται.

Κρόνος στον Ζυγό μέχρι 5 Οκτωβρίου και μετά στον Σκορπιό. Ο έρωτας, η καλή ζωή, η ανεμελιά, η δημιουργικότητα, τα παιδιά είναι κομμάτια της ζωής που με τον Κρόνο στο πλάνο χάνουν την ελαφρότητά τους και αποκτούν το βάρος της ευθύνης. Ο έρωτας δεν είναι μόνο «ώπα και άλα», έχει και καθήκοντα. Η δημιουργικότητα δεν είναι μόνο έμπνευση, αλλά και χαμαλίκι. Τα επαγγελματικά όνειρα δεν είναι ονειροπόληση στο γραφείο, αλλά και κόστος κι αγωνία. Ένα παιδί δεν δίνει μόνο χαρά αλλά έχει και διάβασμα, θέλει προσοχή, αρρωσταίνει, θέλει αγάπη. Βεβαίως υπάρχουν αυξημένες οι πιθανότητες να ερωτευτείς, με μια βασική προϋπόθεση όμως: ότι σε ενδιαφέρουν κυρίως δέσμευση και διάρκεια και όχι η τρέλα κι η ένταση που υπάρχουν στις διαφημίσεις. Όταν ο Κρόνος περάσει στον Σκορπιό, που συμβολίζει τον 6ο οίκο σου, συγχρονίζεσαι σαν ρομπότ στην ημερήσια ρουτίνα. Η προσοχή στρέφεται στην εργασία. Απαιτείς από τον εαυτό σου σοβαρότητα και αναλαμβάνεις ευθύνες. Θέλεις να προσέξεις και το σώμα σου, άρα συγκέντρωσε την ενέργειά σου στην προστασία της υγείας σου και στην προσπάθεια για καλύτερες εργασιακές συνθήκες. Στη δουλειά οι σχέσεις με συνεργάτες, υπάλληλους, διευθυντές, πιθανόν να είναι πιο τυπικές, αυστηρές ή ιεραρχικά δύσκαμπτες και να μην έχουν την ευελιξία ή το κέφι που θα ’θελες. Όμως υπάρχει σταθερότητα, αργή αλλά σταθερή εξέλιξη, προοπτικές και φυσικά πολλή κούραση και προσπάθεια.

Έκλειψη Ηλίου (20 Μαΐου) στους Διδύμους (0°21΄), έκλειψη Σελήνης (4 Ιουνίου) στον Τοξότη (14°) και έκλειψη Σελήνης (28 Νοεμβρίου) στους Διδύμους (6°). Here we go!!! Οι εκλείψεις στο ζώδιό σου ή απέναντί σου στον Τοξότη συνεχίζονται για να τεστάρουν τις σχέσεις, τις φιλοδοξίες, την επιτυχία, την αυτοεκτίμηση. Αν μια διαφημιστική αναλάμβανε την προώθηση αυτών των δύσκολων εκλείψεων, αυτά θα ήταν μερικά από τα σλόγκαν της καμπάνιας: «Ξύπνησε το γίγαντα μέσα σου». «Ξαναγύρισε στο σχολείο, μάθε χορό ή τραγούδι, μάθε να χειρίζεσαι τα οικονομικά σου, μάθε να οδηγείς ελικόπτερο». «Αν το αποφασίσεις, πραγματικά μπορείς να καταφέρεις οτιδήποτε». «Λοιπόν, αν δεν σου αρέσει η σχέση που έχεις τώρα, πάρε την απόφαση να την αλλάξεις… Δεν σου αρέσει η δουλειά σου; Άλλαξέ την». Η διαφήμιση το κάνει να ακούγεται εύκολο τονίζοντας τη λέξη Αλλαγή, όμως δεν λαμβάνει υπόψη τη δυσκολία μας να αλλάξουμε, τη συνήθεια, την κρίση, το άγχος του επόμενου βήματος, την εξάρτηση από ανθρώπους και δουλειές. Πάντως έχεις ήδη αντιληφθεί ότι οι αλλαγές συνέβησαν ή θα συμβούν.


Κριός Ταύρος Καρκίνος Λέων Παρθένος Ζυγός Σκορπιός Τοξότης Αιγόκερως Υδροχόος Ιχθείς


 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ