Cosmic Telegram

Stardust Ταύρος

(20 Απριλίου - 20 Μαΐου)

50502-112024.jpg
Γιώργος Πανόπουλος
ΤΕΥΧΟΣ 374
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
19110-42257.jpg

Δίας στον Ταύρο μέχρι 12 Ιουνίου και μετά στους Διδύμους. Όταν ο Δίας βρίσκεται στο ζώδιό μας, συνήθως είναι μια εποχή που μαλακώνει τις αντιξοότητες και τις δοκιμασίες. Το άγχος μειώνεται αισθητά, η αισιοδοξία ανεβάζει στροφές, η ευκαιρία που έψαχνες έρχεται τη στιγμή που τη χρειάζεται. Με δυο λόγια, ο Δίας ανοίγει διαδρόμους απογείωσης – επαγγελματικά, προσωπικά, αισθηματικά. Εάν είσαι μόνος/η σου και προσεύχεσαι για έναν κοσμοπολίτη, ανοιχτό, γενναιόδωρο παρτενέρ που μπορείς να βασίζεσαι και να εμπιστεύεσαι, ναι, μέσα στους επόμενους μήνες είναι πολύ πιθανό να πέσει(ς) πάνω του. Αν αναζητούσες μια επαγγελματική ευκαιρία, επίσης μπορεί να πέσει από τον ουρανό. Κάθε ιδέα για αλλαγή στη ζωή σου, για εξέλιξή σου, για μετακίνησή σου –κι εδώ και στο εξωτερικό– μπορεί να βρει το δρόμο της υλοποίησης. Ένας γάμος, ένα παιδί, ευχάριστες εξελίξεις μέσα στην οικογένεια, ανήκουν στο μενού του Δία. Ο Δίας στους Διδύμους, όπως είναι αναμενόμενο, σου συμπαραστέκεται οικονομικά. Ο Δίας στον 2ο οίκο σε γλιτώνει έστω και την τελευταία στιγμή από το ενδεχόμενο της οικονομικής καταστροφής. Κι όλο και κάτι κάνει για την οικονομική σου ασφάλεια – είτε με μια δεύτερη δουλειά είτε με τα επαγγελματικά σου προσόντα που χρειάζεται και τώρα μπορείς να αναβαθμίσεις. Ο Δίας βρίσκεται εδώ για να φέρει στην επιφάνεια την απληστία σου και να στην ικανοποιήσει – δεν χρειάζεται να υπερβάλλεις, βεβαίως. Αυτό που έχεις να κάνεις είναι να βεβαιωθείς ότι θα χάσεις τα περιττά κιλά που έχεις πάρει –τα side effects– όσο ο Δίας ήταν στο ζώδιό σου κι ότι θα βάλεις ποντικοπαγίδες στις τσέπες σου για να έχεις χρήματα στις δύσκολες μέρες. Όπως και ότι θα δείχνεις τόσο ωραίος/α που κανείς δεν θα μπορέσει να πει όχι και στις σεξουαλικές σου προτάσεις.

Κρόνος στον Ζυγό μέχρι 5 Οκτωβρίου και μετά στον Σκορπιό. Με τον Κρόνο στον 6ο σου οίκο μπορείς να αποδείξεις, ή έχεις αποδείξει ήδη, ότι η εργασία αποτελεί για σένα μια πολύ σοβαρή υπόθεση που απαιτεί απόλυτη προσήλωση, αφιέρωση και υπομονή. Κι αν κανείς δεν σε επιβραβεύει για τον όγκο δουλειάς που διεκπεραιώνεις, να θυμάσαι ότι τα παράσημα θα έρθουν αργότερα. Υπάρχουν άνθρωποι που αναλαμβάνουν την αποστολή να σε τραβήξουν έξω από την καθημερινότητα και να σε διδάξουν δύο τρία πράγματα που ξέρουν. Με δυο λόγια: Εργασία (σταθεροποιείται ή μεταβάλλεται), Σώμα (σημασία στην υγεία σου και φροντίδα του σώματος) και Καθημερινότητα/Ρουτίνα (η μικροκλίμακα και η εξομάλυνση των καθημερινών σχέσεων προέχουν και όχι τα μεγάλα αισθήματα) είναι οι τομείς που χρειάζεται να ρίξεις το βάρος σου μέχρι τον Οκτώβριο. Με τον Κρόνο στον Σκορπιό τίθεται για δυόμισι χρόνια το θέμα των Διαπροσωπικών Σχέσεων – με Ποιον, Πώς, Πότε, Γιατί. Οι σημαντικές συναισθηματικές και επαγγελματικές σχέσεις μπαίνουν σε ένα συνεχές τεστ αντοχής. Με τον Κρόνο στον 7ο οίκο σου είναι πιθανόν αυτοί που σχετίζεσαι συντροφικά ή επαγγελματικά να αρχίσουν να μεταμορφώνονται λίγο λίγο σε προβληματικούς, αναίσθητους, αδιάφορους ή πιεστικούς και εγωπαθείς, κι εσύ πρέπει να ενεργοποιήσεις την υπομονή και την κατανόησή σου αν σκέφτεσαι ότι αξίζει τον κόπο ή να φύγεις κλείνοντας πίσω σου την πόρτα με δύναμη. Ουρανός στον Κριό, αφορά τους γεννημένους το πρώτο δεκαήμερο κυρίως. Σε βάθος χρόνου αυτή η διέλευση μπορεί να αποδειχθεί μια τεράστια ευκαιρία για πνευματική αναγέννηση, αλλά προς το παρόν αυτό που ονομάζεται «μεταμφιεσμένη ευλογία» μπορεί να εμφανιστεί με τη μορφή επώδυνων και ξαφνικών γυρισμάτων της τύχης, αλλά και σαν ευκαιρίες στη μέση του πουθενά. Η ιστορία της εμφάνισης διάσημων ηθοποιών που έπαιξαν ένα μικρό ρόλο στην πρώτη τους ταινία που κόπηκε στο μοντάζ είναι ένα παράδειγμα δυσάρεστου γυρίσματος της τύχης. Από την άλλη, εκεί που κάθεσαι απελπισμένος στο παγκάκι, ο αέρας σού φέρνει στα πόδια ένα λαχείο που κερδίζει εκατομμύρια. Αν έχεις να προσφέρεις κάτι πρωτότυπο που ενδιαφέρει τον πολύ κόσμο, κάνε το. Πρόσεξε τα ξεσπάσματα και τις παρορμητικές κινήσεις στις πιο ακατάλληλες στιγμές, που λειτουργούν εναντίον σου και έχουν σαν αιτία τους περασμένες δυσάρεστες εμπειρίες.

Έκλειψη Ηλίου (13 Νοεμβρίου) στον Σκορπιό (21°). Η έκλειψη γίνεται στον κομβικό 7ο οίκο σου. Αν δεν αντέχεις τη σχέση που έχεις τέλειωνε την κι αν θέλεις να αρχίσεις καινούργια μην παίρνεις σκάνερ στα ερωτικά ραντεβού σου ψάχνοντας τα μειονεκτήματα του/της  υποψήφιου/ας. Το πρόβλημα είναι ότι επειδή αντιπαθείς τις συγκρούσεις καθυστερείς σε σχέσεις και καταστάσεις που σε εξουθενώνουν. Συμπέρασμα: Κανείς δεν έχει απαίτηση να γίνεις επαναστάτης/τρια, αλλά δεν είναι και λύση να μην αναλαμβάνεις καμία πρωτοβουλία που θα σε κάνει να νιώσεις καλύτερα. Και ξέρεις τι γίνεται όταν δεν αναλαμβάνουμε εμείς δράση; Έρχεται πάντα από τους άλλους και είναι επώδυνη.


Κριός Δίδυμοι Καρκίνος Λέων Παρθένος Ζυγός Σκορπιός Τοξότης Αιγόκερως Υδροχόος Ιχθείς


ΠΡΟΣΦΑΤΑ