Cosmic Telegram

2012 Occupy the World

Τα ζώδια της χρονιάς από το Γιώργο Πανόπουλο

50502-112024.jpg
Γιώργος Πανόπουλος
ΤΕΥΧΟΣ 374
4’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
19106-42252.jpg

Έρχεται το νέο site της Αthens Voice και του Γιώργου Πανόπουλου: "The Cosmic Telegram".

Έναρξη την Παρασκευή 13/1/12, με τις προβλέψεις των ζωδίων όλης της χρονιάς σε πλήρη ανάπτυξη


Εικονογράφηση: ΝΤΕΜΗ ΚΑΪΑ


Το 2012 μπαίνει φορτισμένο με διαδόσεις, αποκρυφισμό, ημερολόγια των Μάγιας, φήμες, εικασίες, αντιστροφή των πόλων, Έντγκαρ Κέισι, Βίβλο, με οράματα μέντιουμ, με προφήτες που βλέπουν τη Δευτέρα Παρουσία, ηλιακές καταιγίδες, με φόβους για δορυφορικό βραχυκύκλωμα, μεταφυσική, συνωμοσιολογίες, με new age σενάρια, με τις τελευταίες προφητείες του Νοστράδαμου, με τη Μεγάλη Αφύπνιση, φυσικές καταστροφές, πολέμους, παγκόσμιες επιδημίες, με πυρηνικό ολοκαύτωμα. Όλα συντείνουν σε μια 3D Αποκάλυψη. Το τέλος του κόσμου πλησιάζει (πάλι).

Ο κόσμος βρίσκεται σε αναταραχή. Που συνεχίζεται και εντείνεται κάθε μέρα και περισσότερο. Το διαβάζεις, το βλέπεις, το ακούς, το ζεις. Όλοι συμφωνούμε ότι τα πράγματα βαδίζουν προς ένα σημείο μη αναστρέψιμο. Η παγκόσμια οικονομία καταρρέει με ραγδαίους ρυθμούς. Η ανεργία μεγαλώνει, όλο και μεγαλύτερα κομμάτια πληθυσμού φτωχοποιούνται, όλα γίνονται ακριβότερα και αν δεν ζεις σε μια χώρα με αναδυόμενη οικονομία και δεν ταξιδεύεις με μια βαλίτσα γεμάτη χρήμα που δεν είναι πληθωριστικό ξέρεις από πρώτο χέρι ότι δουλεύεις περισσότερο και αμείβεσαι όλο και λιγότερο. 

Το Σύστημα με τον Ουρανό και τον Πλούτωνα στο κάδρο χρειάζεται ριζική αναδιάρθρωση, μια ολοκληρωτική μεταμόρφωση μέσα από την τρομακτική κατάρρευση που τώρα ζούμε.

Την τελευταία φορά που ο Πλούτωνας βρισκόταν στον Αιγόκερω είχαμε τη Διακήρυξη της Αμερικάνικης Ανεξαρτησίας (4 Ιουλίου 1776), που υπήρξε η αφετηρία μιας παγκόσμιας αλλαγής από τη Μοναρχία στη Δημοκρατία. Ο Πλούτωνας είναι και πάλι στον Αιγόκερω. Μπήκε την τελευταία εβδομάδα του Ιανουαρίου 2008. Σε λιγότερο από δύο μήνες μετά (16 Μαρτίου) η Bear Stearns (η πέμπτη μεγαλύτερη τράπεζα των ΗΠΑ) καταρρέει, ξεκινώντας τη χρηματοπιστωτική παγκόσμια κρίση που συνεχίζεται και χειροτερεύει. Η είσοδος του Ουρανού στον Κριό (2010) πυροδότησε τις εξεγέρσεις και τις μαζικές διαδηλώσεις στον αραβικό κόσμο, δημιουργώντας την Αραβική Άνοιξη. Το πρώτο, όχι ακριβές, τετράγωνο (δύσκολη όψη) μεταξύ Πλούτωνα/Ουρανού δημιούργησε την έκρηξη του Λονδίνου (Αύγουστος 2011).

Μεταξύ 2012-2015 οι δύο αυτοί αργοί πλανήτες της αλλαγής θα συγκρουστούν μεταξύ τους 7 φορές, δημιουργώντας σαρωτικές μεταβολές. Στις 24 Ιουνίου 2012 δημιουργείται το πρώτο ακριβές τετράγωνο μεταξύ τους και στις 18 Σεπτεμβρίου το δεύτερο. Τι θα συμβεί; Η Ντάρμπι Κοστέλο, διάσημη αστρολόγος, λέει για τον Ουρανό: «Εάν προβλέψεις, δεν πρόκειται να συμβούν» υπονοώντας ότι ο Ουρανός είναι τόσο απρόβλεπτος που ακόμα και οι εικασίες είναι παρακινδυνευμένες. Αυτό που μπορούμε να πούμε είναι ότι η όψη τετραγώνου δηλώνει Κρίση που απαιτεί τη διάλυση σε ό,τι υπήρχε πριν. Μια επώδυνη επιβεβλημένη αλλαγή πλεύσης. Ο Πλούτωνας στον Αιγόκερω υπογραμμίζει εντυπωσιακά και σκληρά ότι ο κόσμος όπως τον ξέρουμε αλλάζει κι αυτό σημαίνει ότι χρειάζεται καινούργια οργάνωση.

Οι αλλαγές του Πλούτωνα στον Αιγόκερω και ακόμα περισσότερο σε συνδυασμό με τον Ουρανό στον Κριό είναι αναπόφευκτες. Στις προσωπικές μας ζωές (όταν Πλούτωνας και Ουρανός αγγίζουν πλανήτες στους προσωπικούς μας γενέθλιους χάρτες), η καλύτερη συμβουλή είναι: «Αν αισθανθείς ότι πέφτεις, πέταξε». Ανέβα στο κύμα της αλλαγής.

Τι αισθάνεσαι; Χαμένος, ανήσυχος, θυμωμένος, έκπληκτος. Το «TIME» έβαλε στο εξώφυλλό του ως Πρόσωπο του 2011 τον Διαδηλωτή. Στην αστρολογία ο Ουρανός στον Κριό συμβολίζει την απελπισμένη και συχνά βίαιη εξέγερση του Ατόμου που έχει δικαιώματα και απαιτεί από το Σύστημα να τον υπολογίζει στις αποφάσεις που παίρνει γι’ αυτόν. Είναι μια εκρηκτική δύναμη που εκλύεται όταν οι άνθρωποι πιστεύουν ότι αγνοούνται, τους κακομεταχειρίζονται ή τους στριμώχνουν στο περιθώριο – ταραχές αλά Λονδίνο θα επανεμφανιστούν.

Ζούμε και θα ζήσουμε σε έναν εικονικό κόσμο με εικονικές χώρες που ελέγχονται από εικονικές εταιρείες, που οι επικεφαλής τους είναι παντελώς και ουσιαστικά άγνωστοι. Κανείς δεν ξέρει ποιος βρίσκεται πίσω από τις Τράπεζες, τις Πολυεθνικές, τις Εταιρείες. Είναι ξεκάθαρο ότι έθνος και εθνικισμός τείνουν να έχουν όλο και λιγότερη σημασία. Κι εδώ είναι που πολλοί φοβούνται ότι η άνοδος του φασισμού σαν αντίδραση στην ανεργία, τη φτώχεια και την παγκοσμιοποίηση είναι ένα πολύ πιθανό σενάριο που βασίζεται στο γεγονός της ανόδου των εθνικιστικών κομμάτων στην προηγούμενη δύσκολη γωνία του Ουρανού με τον Πλούτωνα κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1930.

Μέσα στην έξαψη της επιρροής του τετραγώνου Πλούτωνα/Ουρανού, οι αστρολόγοι δεν έχουν δώσει τη σημασία που αξίζει στην είσοδο του Ποσειδώνα στο ζώδιο του οποίου είναι κυβερνήτης για 14 χρόνια (τελευταία φορά που ήταν στους Ιχθύες ήταν 1848-62). Η οριστική είσοδος του Ποσειδώνα στους Ιχθύες στις 4 Φεβρουαρίου, εκτός από τη σκληρή ανάδειξη του προβλήματος της καταστροφής του περιβάλλοντος με χαοτικά φυσικά φαινόμενα και της μείωσης των υδάτινων πόρων, δείχνει τη δημιουργία κοινωνικών κινημάτων και νέων ιδεολογιών. Με τον Ποσειδώνα στους Ιχθύες δεν υπάρχει χώρος για ελίτ και τεράστιες κοινωνικές ανισότητες. Πρόκειται για μια ενέργεια που δίνει δύναμη στις μάζες, στο μέσο άνθρωπο, στη σιωπηλή πλειοψηφία. Εάν το φαγητό, το νερό, το καταφύγιο γίνουν αδύνατα εξαιτίας της διαφθοράς και της δυσλειτουργίας, τότε το Σύστημα καταρρέει. Η εικόνα του πεινασμένου, οργισμένου ανθρώπου που δεν έχει τίποτα να χάσει, εικονογραφεί εξαιρετικά τη διέλευση του Ποσειδώνα στους Ιχθύες.

Χώρες που αντιμετωπίζουν άμεσα την κατακλυσμιαία επιρροή των Πλούτωνα/Ουρανού είναι: Κίνα, Ήλιος 8° Ζυγού, Ρωσία, Ήλιος 8° Αιγόκερου, Βρετανία, Ήλιος 10° Αιγόκερου, Ευρωπαϊκή Ένωση, Ήλιος 10° Αιγόκερου, Γαλλία, Ήλιος 11° Ζυγού, ΗΠΑ, Ήλιος, 13° Καρκίνου, Ηνωμένα Έθνη, ΜC 11° Αιγόκερου. Η βασιλεία της Αμερικής ως Υπέρτατης Δύναμης του κόσμου γίνεται μέρος της ιστορίας της – όπως της Μεγάλης Βρετανίας, της Γαλλίας, των Αζτέκων, της Ρώμης και κάθε έθνους που κάποια στιγμή έγινε Αυτοκρατορία. Και το δολάριο; Το δολάριο είναι στο χειρουργείο, ενώ η Wall Street περιμένει τα νέα στον προθάλαμο τρώγοντας τα νύχια της.

Η αίσθηση όσο περνάει ο καιρός ότι ζούμε μια παγκόσμια επανάσταση θα γίνει συνείδηση ακόμα και στους πιο ανόητους. Θα δούμε στις μέρες μας μια καινούργια ελπιδοφόρα πραγματικότητα; Η μελαγχολική απάντηση είναι μάλλον Όχι. Ηθική; Δικαιοσύνη; Αλήθεια; Ξεχάστε αυτές τις λέξεις αυτή τη δεκαετία. Αυτό που θα μετρήσει τα επόμενα χρόνια είναι η ψυχραιμία στις αναγκαστικές αλλαγές. Να κάνεις, δηλαδή, ό,τι είναι δυνατόν για να επιβιώσεις και να δημιουργήσεις.

Τα λόγια του Γουίνστον Τσόρτσιλ το 1942 για τη νίκη στο Ελ Αλαμέιν είναι το ιδανικό μότο για το 2012: «Δεν είναι το τέλος. Δεν είναι καν η αρχή του τέλους. Αλλά ίσως είναι το τέλος της αρχής».


Αναλυτικά όλα τα ζώδια: Κριός Ταύρος Δίδυμοι Καρκίνος Λέων Παρθένος Ζυγός Σκορπιός Τοξότης Αιγόκερως Υδροχόος Ιχθείς


ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ